Guest kasia mierzejewska Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 (edited) Potrzebujemy osoby, która zrobi zdjęcia w Pruszkowie, gdzie Harry przebywa obecnie w dt. Wątek traktuje o Harrym, sympatycznym i przekochanym psiaku zgarniętym przez nas z ulicy:) Ponieważ rozliczenie całego wątku wciąż znika z pierwszego postu (tzn ja je widzę w trakcie edycji tekstu, ale potem nie widać go po zapisaniu zmian), umieściłam je w poście na stronie 7, 9, 10, 12 , 13 tego wątku. Harry to ok 10 kg sympatyczny mieszaniec zabrany z ulicy. Jest młodym, maksymalnie 2 letnim psiakiem. Harry jest spokojnym i przyjaznmym psem w stosunku do wszystkiego, "co" zazwyczaj znaleźć można w ludzkich domach - psów, kotów, a także dzieci. Harrypotrzebuje cierpliwego, delikatnego, ale aktywnego właściciela - piesek dopiero uczy się życia w towarzystwie człowieka. Jest także młodziutki, więc potrzebuje znaleźć ujście dla swoich pokładów energii na spacerach i w zabawie ze swoim człowiekiem. Piesek został odrobaczony, zaszczepiony, ładnie chodzi na smyczy, mieszka w mieszkaniu. W tej chwili Harry przebywa w pdt, jego utrzymanie to koszty rzędu 370 zł na miesiąc (pdt + karma). Harry bardzo potrzebuje wsparcia finansowego, ponieważ stałe deklaracje forumowiczów nie zabezpieczają, niestety, jego bytu. Harry'ego mozna, między innymi wspomóc poprzez zakupy na tym bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229780-Dla-Harry-ego-psa-który-został-sam-książki-biżuteria Zapraszamy!!! Fotki: Harry jest już bezpieczny , w pdt. Koszt jego utrzymania to 270 + karma (czyli ok 370 zł). Deklaracje stałe wyglądaja następująco: Kabaja - 50 zł Morska - 50 -100 zł Ja - 100 zł Razem: 200 - 250 zł Nie mamy wszystkich pieniędzy - brakuje na karmę i na dt. To jest poierwszy miesiąc psiaka w pdt, więc koszty będą trochę wyższe, bo dojdzie odrobaczenie, szczepienie. Nie wiadomo tez jeszcze, co z jego łapką - troszkę kuleje na przednią prawą łapkę. Nie wiemy, czy wiązać się to wszystko będzie z dużymi kosztami. Bardzo potrzebujemy deklaracji/wpłat. Bardzo prosimy o pomoc Wydatki - czerwiec: Karma - 100 zł odrobaczanie - 10 zł benzyna (transport Harry'ego do pdt) - 100 zł fiprex - 10 zł dom tymczasowy - 270 Razem: 490 zł WPŁATY - CZERWIEC: KABAJA - 200 ZŁ MORSKA - 200 ZŁ JA - 120 ZŁ RAZEM: 520 ZŁ OBECNY STAN KONTA HARRY'EGO: 30 ZŁ WPŁATY LIPIEC: KABAJA - 142 ZŁ (100 ZŁ wydane na karmę) KASIA MIERZEJEWSKA - 123 ZŁ (23 zł poszło na zapłacenie za ogłoszenia) MORSKA - 80 zł BAZAREK - 175 STAN KONTA - 127 ZŁ ( w tym 30 zł z czerwca) WYDATKI LIPIEC - SZCZEPIENIE - 25 ZŁ (pokryte z pieniędzy, które przekazałam rudynpm na samym początku, 120 zł) KARMA - 100 ZŁ - ZAPŁACONE OGŁOSZENIA - 23 ZŁ - ZAPŁACONE PDT - 270 zł - ZAPŁACONE RAZEM - 393 zł Edited October 1, 2012 by kasia mierzejewska Quote
kabaja Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 cudne są oba psiaki . Trzeba im pomóc ,bo podzielą losy tej małej suni o której pisałaś . Kasiu,Pułtusk z jakim schroniskiem ma podpisaną umowę . Quote
malagos Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 kabaja napisał(a):cudne są oba psiaki . Trzeba im pomóc ,bo podzielą losy tej małej suni o której pisałaś . Kasiu,Pułtusk z jakim schroniskiem ma podpisaną umowę . Zajrzałam na stronę bip Pułtusk, uchwała rady gminy podjeta 28 marca podaje tylko: Gmina wypełniając obowiązek ustawowy zapewni bezdomnym zwierzętom miejsca w schronisku dla bezdomnych zwierząt, w celu zapewnienia im bezterminowej opieki do czasu adopcji. Gmina Pułtusk zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. z 2010 r Nr 113, poz. 759 z późniejszymi zmianami) w drodze przetargu wyłoni uprawniony podmiot, z którym zostanie zawarta umowa na odławianie bezdomnych zwierząt, opiekę weterynaryjną, znakowanie zwierząt za pomocą elektronicznego mikroprocesora (czipowanie), wraz z zapewnieniem miejsca w schronisku, które zajmować się będzie poszukiwaniem właścicieli dla bezdomnych zwierząt. Podmiot świadczący powyższe usługi będzie posiadał podpisaną odpowiednią umowę ze schroniskiem do którego przewożone będą bezdomne zwierzęta z terenu Gminy Pułtusk. Za to jest o bezpłatnej sterylizacji bezdomnych suk, usypianiu ślepych miotów na koszt gminy, dofinansowaniu 50 % kosztów sterylek suk mających własciciela - trzeba z tego korzystać! A o przetarg na schronisko zapytać w sekretariacie Urzadu. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Tylko kiedy ten podmiot zostanie wyłoniony? Z tego, co wiem , to taka sytuacja jest od stycznia. Quote
mtf zalesie Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 na sterylke moge ja zglosic jak znajdziesz miejsce,moge pomoc z oplatami u weta Quote
malagos Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 kasia mierzejewska napisał(a):Tylko kiedy ten podmiot zostanie wyłoniony? Z tego, co wiem , to taka sytuacja jest od stycznia. O to zapytaj w Urzędzie. Quote
kabaja Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 myślałam ,że może gmina ma podpisaną umowę z Nowym Dworem Maz./tam chyba nie jest źle / jedynie PDT z miarę cenami znalazłam na tym wątku z http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 mtf zalesie napisał(a):na sterylke moge ja zglosic jak znajdziesz miejsce,moge pomoc z oplatami u weta Dzięki, ale właśnie z miejscem jest problem. O bdt można chyba zapomnieć, a hotel dla dwóch psów to ogromny wydatek. NIe wiem, co robić tak naprawdę. Mam też do tego sporo pracy teraz i nie bardzo mogę się zająć szukaniem czegoś dla nich. Może ktoś słyszał o jakimś wakacie gdzieś? Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 kabaja napisał(a):myślałam ,że może gmina ma podpisaną umowę z Nowym Dworem Maz./tam chyba nie jest źle / jedynie PDT z miarę cenami znalazłam na tym wątku z http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie Dzięki kabaja za link - trochę to daleko od nas Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Widziałam psa przed chwila, był sam. Nie wiem, co z suka. Leżał pod klatka kobiety, która regularnie dokarmia psy z ulicy- może wrócił na osiedle? Dobrze by było-tak będzie miał większe szanse na przeżycie. Czy ktoś może mi coś polecić dla niego? Fajny i niedrogi hotelik albo tymczas? Piesek waży do 20 kg, sięga do kolan, jest mlodziutkiej. Quote
Morska Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 (edited) Bardzo tu dziękuję f. Pies Na Zakręcie za udostępnienie informacji o psiaku i suni na koncie fb, ogromnie dziękujemy: http://www.facebook.com/PiesNaZakrecie https://www.facebook.com/media/set/?set=a.313337122079724.73179.129322507147854&type=1 Edited May 29, 2012 by Morska Quote
kabaja Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Kasiu z naszego terenu jest jeszcze hotelik który prowadzi Neris może spróbuj tam się dowiedzieć czy jest miejsce . Fajnie ,że psiaki są na FB tylko ja jestem nie facebookowa .Kasiu czy mogłabyś tam jakoś rozpowszechnić ,bo to wielka szansa dla psiaków . Tak pomyślałam czy nie można psiaka /psiaków jakoś zabezpieczyć przeciwko kleszczom ,bo jeszcze by brakowało aby się im choroba przyplątała . Czy ta sunia jeszcze była widziana czy tylko jest pies ? Belli jakimś cudem się udało to jakoś i tym pieskom się udała -przynamniej spróbujmy . Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Dzieki kabaja za sugestię - zaraz napiszę pw do neris i zapytam. Nieoceniona Morska zasugerowała mi również wolne miejsce w hoteliku dla psów w okolicach Pruszkowa - dla jednego psa. Choć tak naprawdę, jesli chodzi o hotelik, to mam obawy. To są koszty, pieniądze trzeba właścicielom wpłacać regularnie, z deklaracjami tragedia, wakacje to zastój z adopcjami - pies może w hoteliku spędzić kilka miesięcy. Nie chcę znów być odpowiedzialna za całą akcję. Trochę nie mam na to siły. Suki nie widziałam od weekendu, tylko samego psiaka. Ale dziś i wczoraj w ogóle go nie było w mojej okolicy. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Niestety neris ma zapchaną skrzynke, spróbuję później Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Czy ktoś sie może orientuje jakie warunki są i jak w ogóle jest w Mokrym Nosku? Czy ktoś byłby chętny, żeby zadeklarować jakąś sumę dla psa/psów? Quote
Guest kasia mierzejewska Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 W Mokrym Nosku jest zarezerwowane miejsce do soboty dla psiaków/psiaka. Potrzebna jest Wasza pomoc - bez niej to marzenie się nie spełni. Bardzo bardzo bardzo proszę o deklaracje pomocy finansowej:) Quote
kabaja Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 widzę ,że ja zacznę ;stała 50 zł ,jednorazowa 100 zł ,coś na bazarek jeśli ktoś zechciałby zrobić . Quote
Morska Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 + moje co obiecałam Kasi w tym miesiącu, zatem jest już dla małego na 1-y mc. Jeszcze dla suni 300zł i będzie bezpieczna, byleby uzbierała... . Quote
Guest kasia mierzejewska Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Na psiaka chyba już mamy:) Potrzebujemy jeszcze deklaracji na sunię:) Quote
Morska Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Kabaja, chyba jutro może być łapanie, bo Kasia dziś nie ma czasu i nie ma samochodu do transportu. Ja prawdopodobnie jutro będę w zupełnie innym miejscu i nie mogę pojechać pomóc Kasi, by zabrać psiaki do hotelu. Notabene muszę tam zadzwonić, bo rez. tylko do dziś. Quote
Awit Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Mój Szarik jest w Nosku, była też Mundzia ale już jest w DS:-) W Nosku wg mnie jest bardzo dobrze. Szarik jest zadowolony, ba, nawet szczęśliwy. Pani Małgosia super, ciepła, troskliwa, można dzwonić, odwiedzić. Jest dobrze:-) Quote
Recommended Posts