Jump to content
Dogomania

Harry już w pdt - bardzo potrzebuje deklaracji

Recommended Posts

Guest kasia mierzejewska
Posted (edited)

Potrzebujemy osoby, która zrobi zdjęcia w Pruszkowie, gdzie Harry przebywa obecnie w dt.

Wątek traktuje o Harrym, sympatycznym i przekochanym psiaku zgarniętym przez nas z ulicy
:)

Ponieważ rozliczenie całego wątku wciąż znika z pierwszego postu (tzn ja je widzę w trakcie edycji tekstu, ale potem nie widać go po zapisaniu zmian), umieściłam je w poście na stronie 7, 9, 10, 12 , 13 tego wątku.

Harry to ok 10 kg sympatyczny mieszaniec zabrany z ulicy. Jest młodym, maksymalnie 2 letnim psiakiem. Harry jest spokojnym i przyjaznmym psem w stosunku do wszystkiego, "co" zazwyczaj znaleźć można w ludzkich domach - psów, kotów, a także dzieci.
Harrypotrzebuje cierpliwego, delikatnego, ale aktywnego właściciela - piesek dopiero uczy się życia w towarzystwie człowieka. Jest także młodziutki, więc potrzebuje znaleźć ujście dla swoich pokładów energii na spacerach i w zabawie ze swoim człowiekiem.
Piesek został odrobaczony, zaszczepiony, ładnie chodzi na smyczy, mieszka w mieszkaniu.

W tej chwili Harry przebywa w pdt, jego utrzymanie to koszty rzędu 370 zł na miesiąc (pdt + karma). Harry bardzo potrzebuje wsparcia finansowego, ponieważ stałe deklaracje forumowiczów nie zabezpieczają, niestety, jego bytu.
Harry'ego mozna, między innymi wspomóc poprzez zakupy na tym bazarku:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/229780-Dla-Harry-ego-psa-który-został-sam-książki-biżuteria
Zapraszamy!!!

Fotki:

Harry jest już bezpieczny , w pdt. Koszt jego utrzymania to 270 + karma (czyli ok 370 zł). Deklaracje stałe wyglądaja następująco:

Kabaja - 50 zł
Morska - 50 -100 zł
Ja - 100 zł

Razem: 200 - 250 zł

Nie mamy wszystkich pieniędzy - brakuje na karmę i na dt. To jest poierwszy miesiąc psiaka w pdt, więc koszty będą trochę wyższe, bo dojdzie odrobaczenie, szczepienie. Nie wiadomo tez jeszcze, co z jego łapką - troszkę kuleje na przednią prawą łapkę. Nie wiemy, czy wiązać się to wszystko będzie z dużymi kosztami.
Bardzo potrzebujemy deklaracji/wpłat. Bardzo prosimy o pomoc

Wydatki - czerwiec:

Karma - 100 zł
odrobaczanie - 10 zł
benzyna (transport Harry'ego do pdt) - 100 zł
fiprex - 10 zł
dom tymczasowy - 270

Razem: 490 zł

WPŁATY - CZERWIEC:
KABAJA - 200 ZŁ
MORSKA - 200 ZŁ
JA - 120 ZŁ
RAZEM: 520 ZŁ OBECNY STAN KONTA HARRY'EGO: 30 ZŁ

WPŁATY LIPIEC:
KABAJA - 142 ZŁ (100 ZŁ wydane na karmę)
KASIA MIERZEJEWSKA - 123 ZŁ (23 zł poszło na zapłacenie za ogłoszenia)
MORSKA - 80 zł
BAZAREK - 175
STAN KONTA - 127 ZŁ ( w tym 30 zł z czerwca)

WYDATKI LIPIEC -
SZCZEPIENIE - 25 ZŁ (pokryte z pieniędzy, które przekazałam rudynpm na samym początku, 120 zł)
KARMA - 100 ZŁ - ZAPŁACONE
OGŁOSZENIA - 23 ZŁ - ZAPŁACONE
PDT - 270 zł - ZAPŁACONE
RAZEM - 393 zł

Edited by kasia mierzejewska
  • Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cudne są oba psiaki . Trzeba im pomóc ,bo podzielą losy tej małej suni o której pisałaś .
Kasiu,Pułtusk z jakim schroniskiem ma podpisaną umowę .

Posted

kabaja napisał(a):
cudne są oba psiaki . Trzeba im pomóc ,bo podzielą losy tej małej suni o której pisałaś .
Kasiu,Pułtusk z jakim schroniskiem ma podpisaną umowę .

Zajrzałam na stronę bip Pułtusk, uchwała rady gminy podjeta 28 marca podaje tylko:

Gmina wypełniając obowiązek ustawowy zapewni bezdomnym zwierzętom miejsca w schronisku dla bezdomnych zwierząt, w celu zapewnienia im bezterminowej opieki do czasu adopcji. Gmina Pułtusk zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. z 2010 r Nr 113, poz. 759 z późniejszymi zmianami) w drodze przetargu wyłoni uprawniony podmiot, z którym zostanie zawarta umowa na odławianie bezdomnych zwierząt, opiekę weterynaryjną, znakowanie zwierząt za pomocą elektronicznego mikroprocesora (czipowanie), wraz z zapewnieniem miejsca w schronisku, które zajmować się będzie poszukiwaniem właścicieli dla bezdomnych zwierząt. Podmiot świadczący powyższe usługi będzie posiadał podpisaną odpowiednią umowę ze schroniskiem do którego przewożone będą bezdomne zwierzęta z terenu Gminy Pułtusk.

Za to jest o bezpłatnej sterylizacji bezdomnych suk, usypianiu ślepych miotów na koszt gminy, dofinansowaniu 50 % kosztów sterylek suk mających własciciela - trzeba z tego korzystać! A o przetarg na schronisko zapytać w sekretariacie Urzadu.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Tylko kiedy ten podmiot zostanie wyłoniony? Z tego, co wiem , to taka sytuacja jest od stycznia.

Posted

kasia mierzejewska napisał(a):
Tylko kiedy ten podmiot zostanie wyłoniony? Z tego, co wiem , to taka sytuacja jest od stycznia.

O to zapytaj w Urzędzie.

Guest kasia mierzejewska
Posted

mtf zalesie napisał(a):
na sterylke moge ja zglosic jak znajdziesz miejsce,moge pomoc z oplatami u weta

Dzięki, ale właśnie z miejscem jest problem. O bdt można chyba zapomnieć, a hotel dla dwóch psów to ogromny wydatek. NIe wiem, co robić tak naprawdę. Mam też do tego sporo pracy teraz i nie bardzo mogę się zająć szukaniem czegoś dla nich. Może ktoś słyszał o jakimś wakacie gdzieś?

Guest kasia mierzejewska
Posted

Widziałam psa przed chwila, był sam. Nie wiem, co z suka. Leżał pod klatka kobiety, która regularnie dokarmia psy z ulicy- może wrócił na osiedle? Dobrze by było-tak będzie miał większe szanse na przeżycie.
Czy ktoś może mi coś polecić dla niego? Fajny i niedrogi hotelik albo tymczas? Piesek waży do 20 kg, sięga do kolan, jest mlodziutkiej.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzięki jeszcze raz Morska:)

Posted

Kasiu z naszego terenu jest jeszcze hotelik który prowadzi Neris może spróbuj tam się dowiedzieć czy jest miejsce .
Fajnie ,że psiaki są na FB tylko ja jestem nie facebookowa .Kasiu czy mogłabyś tam jakoś rozpowszechnić ,bo to wielka szansa dla psiaków .
Tak pomyślałam czy nie można psiaka /psiaków jakoś zabezpieczyć przeciwko kleszczom ,bo jeszcze by brakowało aby się im choroba przyplątała .
Czy ta sunia jeszcze była widziana czy tylko jest pies ?
Belli jakimś cudem się udało to jakoś i tym pieskom się udała -przynamniej spróbujmy .

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzieki kabaja za sugestię - zaraz napiszę pw do neris i zapytam. Nieoceniona Morska zasugerowała mi również wolne miejsce w hoteliku dla psów w okolicach Pruszkowa - dla jednego psa.
Choć tak naprawdę, jesli chodzi o hotelik, to mam obawy. To są koszty, pieniądze trzeba właścicielom wpłacać regularnie, z deklaracjami tragedia, wakacje to zastój z adopcjami - pies może w hoteliku spędzić kilka miesięcy. Nie chcę znów być odpowiedzialna za całą akcję. Trochę nie mam na to siły.

Suki nie widziałam od weekendu, tylko samego psiaka. Ale dziś i wczoraj w ogóle go nie było w mojej okolicy.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Niestety neris ma zapchaną skrzynke, spróbuję później

Guest kasia mierzejewska
Posted

Czy ktoś sie może orientuje jakie warunki są i jak w ogóle jest w Mokrym
Nosku?

Czy ktoś byłby chętny, żeby zadeklarować jakąś sumę dla psa/psów?

Guest kasia mierzejewska
Posted

W Mokrym Nosku jest zarezerwowane miejsce do soboty dla psiaków/psiaka. Potrzebna jest Wasza pomoc - bez niej to marzenie się nie spełni. Bardzo bardzo bardzo proszę o deklaracje pomocy finansowej:)

Posted

+ moje co obiecałam Kasi w tym miesiącu, zatem jest już dla małego na 1-y mc. Jeszcze dla suni 300zł i będzie bezpieczna, byleby uzbierała... .

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzięki dziewczyny:)

Guest kasia mierzejewska
Posted

Na psiaka chyba już mamy:)
Potrzebujemy jeszcze deklaracji na sunię:)

Posted

Kabaja, chyba jutro może być łapanie, bo Kasia dziś nie ma czasu i nie ma samochodu do transportu. Ja prawdopodobnie jutro będę w zupełnie innym miejscu i nie mogę pojechać pomóc Kasi, by zabrać psiaki do hotelu. Notabene muszę tam zadzwonić, bo rez. tylko do dziś.

Posted

Mój Szarik jest w Nosku, była też Mundzia ale już jest w DS:-)
W Nosku wg mnie jest bardzo dobrze.
Szarik jest zadowolony, ba, nawet szczęśliwy.
Pani Małgosia super, ciepła, troskliwa, można dzwonić, odwiedzić.
Jest dobrze:-)