Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek dzięki Lu_Gosiakowi było ogłoszenie Fanty w gazecie lublinieckiej, miałam jeden telefon od faceta, który widział na początku stycznia najprawdopodobniej Fantę jak biegła drogą w stronę Kalet... niestety nie zabrał psa ani nigdzie nie zgłosił:shake:
Wszystkie okoliczne gminy mają zdjęcia i plakaty Fanty z prośbą o kontakt w przypadku zgłoszenia podobnego psa... mieli też powywieszać na tablicach ogłoszeń
Było tylko jedno zgłoszenie błąkającego się owczarka właśnie w Kaletach a poza tym cisza:-(

Posted

DZIĘKUJĘ PIĘKNIE!!! :loveu:
Ja też miałam kilka telefonów w sprawie Fanty, meili ale Fanta niestety okazywała się nie tym psiakiem błąkającym się :(
Niestety powoli tracę nadzieję :(
W schroniskach też jej nie ma...

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Nie wiem od czego zacząć więc na razie tylko napiszę tyle, że Fanta się odnalazła cała i zdrowa - dziś jadę ją odebrać. Resztę napiszę późnym wieczorem jak wrócimy. Najważniejsze, że Fanta żyje i jest cała - tak się cieszę :) Bo naprawdę nadzieja już powoli znikała...

Posted

ania91sc napisał(a):
Nie wiem od czego zacząć więc na razie tylko napiszę tyle, że Fanta się odnalazła cała i zdrowa - dziś jadę ją odebrać. Resztę napiszę późnym wieczorem jak wrócimy. Najważniejsze, że Fanta żyje i jest cała - tak się cieszę :) Bo naprawdę nadzieja już powoli znikała...

Super wieści :). Czekam na szczegóły.

Posted

A więc Fanta odebrana, dziękuję bardzo BoUnTy za wiadomość :loveu: Nasza Fantusia była w schronisku w Bytomiu.
Jest cała i zdrowa ma tylko chore oczko i jest lekko wychudzona i baaardzo oszołomiona, nie bardzo wie co się dzieję także nie mam pojęcia, gdzie ona przebywała...
Jestem taka szczęśliwa, że w końcu się odnalazła!!!!
Do tej pory nie mogę uwierzyć :)

Więc Fanta nie wraca do domu w którym przebywała w Tarnowskich Górach... Nawet nie chce mi się mówić dlaczego... Ale nie będzie też w schronisku, gdyż dom tymczasowy, który miał ją przed adopcją jak się dowiedział zdecydował się od razu Fantę adoptować, także jutro Fanta jedzie do ostatniego w swoim życiu, prawdziwego domku :)
Zdjęcia jutro wkleję.

Posted

Ajjj bardzo sie cieszę, bo to bardzo sympatyczna suczka!

Fanta oczko wczoraj miała zdrowe - to jakies nowe choróbsko, ale jak to w schronisku - często tak jest :((( Dla sprostowania Fanta nie była w schronisku od dawna, zaledwie przeszła kwarantanne, więc udało sie szczęsliwie do Was trafić najszybciej jak to było możliwe. W zasadzie trafił do nas dzisiaj yorczek i szukałam czy ktoś nie szuka, i tak nagle dostałam olśnienia że Fanta ze zdjęć (które oczywiście, że kojarzyłam) to podobna jest to tej naszej staruteńkiej nowiutkiej owczareczki. Poszłam, porównałam, zadzwoniłam i tak bardzo szczęśliwie się wszystko ułożyło...

Życze Wam powodzenia!
* Fanta została u nas zachipowana, więc niech jej glupie pomysły do głowy nie wskakują! ;) Ciesze sie na taki obrót sprawy...

Cioteczki, nieładnie tak sie wpiszę - przypadkowo pomogłam wrócic Fancie na miejsce (mam nadzieję, że dożywotnie), a teraz pozowolę sobię prosic o pomoc dla mojego podopiecznego - przedstawiam Agresywnego Kojota. Zapraszam do hopania wątku i wspierania ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/243484-Przera%C5%BCony-Tajson-potrzebuje-wsparcia-inaczej-nie-doczeka-kolejnej-wiosny-Pom%C3%B3%C5%BCci

Posted

Mam nadzieję, że już nigdzie nie czmychnie tym bardziej, że ten teren zna i nigdy nie było w głowie Jej uciekać :) Dziękujemy jeszcze raz za wszystko :) Fajnie, że Fanta została u Was też zaczipowana :)
Oczko miała lekko załzawiona więc chyba początku zapalenia oczka ale nic poważnego oczywiście :) Mam nadzieję, że po tej tułaczce szybko dojdzie do siebie i będzie znów taka szczęśliwa :)
Jeszcze raz OGROMNE dzięki dla Was :)

Posted

Romina_74 napisał(a):
Czyli jednak DT się DS stało :) Ciekawa jestem jak rozpoczęłaś rozmowę ;)

Hehehe tak samo jak rozmawiałyśmy :D Tak się cieszę, że Fanta w końcu będzie na swoim :)
Nasza "uciekinierka" jednak jutro jedzie do domu stałego, mam nadzieję, że wybaczy DS ten jeden dzień poślizgu :)