Asia & Ginger Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Kochani nasza droga Karolina (Lolinka2 z dogo) zgodziła się wziąć Balbinkę na tymczas. Dzięki Karolina! :Rose: :Rose: :Rose: Karolina mieszka w Piasecznie, więc do Warszawy ma niedaleko. Karolina ma rodzinę w Siedlcach i wybiera się tam nie w ten, ale w następny weekend. Czy do tego czasu obecna opiekunka przetrzyma sunię? Ewentualnie może ktoś mógłby dostarczyć sunię wcześniej, bo Karolina raczej nie będzie mogła się wyrwać. Quote
enia Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Kochani nasza droga Karolina (Lolinka2 z dogo) zgodziła się wziąć Balbinkę na tymczas. Dzięki Karolina! :Rose: :Rose: :Rose: Karolina mieszka w Piasecznie, więc do Warszawy ma niedaleko. Karolina ma rodzinę w Siedlcach i wybiera się tam nie w ten, ale w następny weekend. Czy do tego czasu obecna opiekunka przetrzyma sunię? Ewentualnie może ktoś mógłby dostarczyć sunię wcześniej, bo Karolina raczej nie będzie mogła się wyrwać. jaka dobra wiadomość, Wanda na pewno się ucieszy :) Quote
anetek100 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 no to sprawa ekspresowa, ale fajnie:) to może ja na razie nie będe ogłaszać, poczekamy, aż sunia pojedzie do dt, będzie wiaodmo więćej z obserwacji i tel. kontaktowy inny Quote
Sara2011 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Kochani nasza droga Karolina (Lolinka2 z dogo) zgodziła się wziąć Balbinkę na tymczas. Dzięki Karolina! :Rose: :Rose: :Rose: Karolina mieszka w Piasecznie, więc do Warszawy ma niedaleko. Karolina ma rodzinę w Siedlcach i wybiera się tam nie w ten, ale w następny weekend. Czy do tego czasu obecna opiekunka przetrzyma sunię? Ewentualnie może ktoś mógłby dostarczyć sunię wcześniej, bo Karolina raczej nie będzie mogła się wyrwać. Wspaniała wiadomość. Dziękujemy cioci Asia&Ginger oraz cioci Lolinka2 :-) Quote
wanda szostek Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 enia napisał(a):jaka dobra wiadomość, Wanda na pewno się ucieszy :) Wandzia zobaczyła i się bardzo ucieszyła. Jutro zadzwonię do Pani tylko konto muszę doładować bo mam 1,09 na koncie. Pomyślimy co zrobić Świetnie się składa. Jutro może się uda nam się spotkać z joi i coś pomyślimy. Quote
enia Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 wanda szostek napisał(a):Wandzia zobaczyła i się bardzo ucieszyła. Jutro zadzwonię do Pani tylko konto muszę doładować bo mam 1,09 na koncie. Pomyślimy co zrobić Świetnie się składa. Jutro może się uda nam się spotkać z joi i coś pomyślimy. napisz co wymyśliłyście :) Quote
emilia2280 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 hehe, oprócz Karoliny z Piaseczna, droga Shy tez odpisala mailem ze moze wziác Balbinké, mieszka blisko Siedlec, takze decyduj Dlugie-uszy. Quote
anetek100 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 przepraszam, ale co do spanielki, w Warce jest Pani Ala, która ma 60 psów:( ciągle przybywa nowych, adopcji zero, tym razem spanielkę ktos przez płot wrzucił:(:(:( moze zerkniecie:(? ona wątku nie ma, tu ogolny Pani ALi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/131629-60-psiaków-od-p-Ali-czyli-szukamy-domków/page81 - mini opis spanielki post 2009 a tu ze strony www przytuliska spanielka: http://przytulisko-augustow.eadopcje.org/psiak/36 moze i jej uda się pomoc:( Quote
wanda szostek Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Balbinka już jest w Siedlcach i u joi oczekuje na dalszą drogę do DT. Joi ślicznie dziękuję za wyjście z taką ofertą pomocy. Dzięki tej pomocy i wielkiemu serduchu joi sunia jest więc bezpieczna i nie zagraża jej, że zginie na wsi. Możliwe, że w sobotę będzie miała sterylkę. Jeszcze muszę potwierdzić u weta. Quote
joi Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Balbinka już u mnie w Siedlcach. Za szczęśliwa w bloku się nie czuje, chętnie pobiegłaby na podwórko. Bała się wejśc do latki schodowej. To chyba nie jest pies blokowy. Psy przyjęły ją że tak powiem średnio na jeża. Misia zazdrosna już zdążyła uskutecznić małą szczepkę. Aron potraktował Balbinkę jak narzeczoną, że niby suczka do krycia. Trochę ją molestuje. Balbinka będzie miała zabieg w sobotę Wanda niech decyduje co dalej z małą ;) Quote
Asia & Ginger Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Dziewczyny do Lolinki może jechać sunia, która nie jest agresywna do dzieci, bo ona ma małe dziecko. Wybaczcie, ale nie pamiętam już czy mieszka w bloku czy w domku. Nie pamiętam też jak wygląda sytuacja u Shy, mam tu taką masakrę, że śpię po 4-5 gdzodzin dziennie i wszystko zaczyna mi się już mylić. Także trzeba dopytać obie dziewczyny o szczegóły i wtedy zadecydować, która sunia gdzie pojedzie. Quote
joi Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Obserwacje po pierwszej nocy jeśli ktos chciałby mieć psa ideał to jet t własnie Balbinka. Całą noc przespała bardzo grzecznie. No co co prawda w łóżku, ale ja jej na to pozwoliłam. Rano zasygnalizowała, że chce na dwór. Oparła sie o kolana, drapnęła łapką. Na spacer poszliśmy całą trójką. Żadnych problemów. Może nie chodzi idealne na smyczy, jest bardzo ruchliwa, ale nie ciągnie, nie wygłupia się. Na inne psy praktycznie na razie nie reaguje. Na spacerze nie boi się samochodów, ludzi. W domu zupełnie niekłopotliwa, lubi bardzo pieszczoty lecz jeśli widzi że nie ma dla niej czasu nie jest nachalna. Bardzo chetnie poddaje sie wszelkim zabiegom pielegnacyjnym Quote
Sara2011 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 joi napisał(a):Obserwacje po pierwszej nocy jeśli ktos chciałby mieć psa ideał to jet t własnie Balbinka. Całą noc przespała bardzo grzecznie. No co co prawda w łóżku, ale ja jej na to pozwoliłam. Rano zasygnalizowała, że chce na dwór. Oparła sie o kolana, drapnęła łapką. Na spacer poszliśmy całą trójką. Żadnych problemów. Może nie chodzi idealne na smyczy, jest bardzo ruchliwa, ale nie ciągnie, nie wygłupia się. Na inne psy praktycznie na razie nie reaguje. Na spacerze nie boi się samochodów, ludzi. W domu zupełnie niekłopotliwa, lubi bardzo pieszczoty lecz jeśli widzi że nie ma dla niej czasu nie jest nachalna. Bardzo chetnie poddaje sie wszelkim zabiegom pielegnacyjnym Wspaniałe wieści. Sunia mądra i kochana jak moja spanielka Sara:-). Spanielki to wspaniałe psiaki. Ktos będzie miał pociechę z takiego psiego przyjaciela. Czy juz wiadomo do kogo pojedzie Balbinka? Quote
joi Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Na razie priorytetowa jest sterylka, która najprawdopodobniej będzie w sobotę i rekonwalescencja po niej. Najlepiej żeby na ten czas była w Siedlcach pod okiem lekarza który wykona zabieg, więc będzie ze mną, z nami :) Quote
emilia2280 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Dziewczyny do Lolinki może jechać sunia, która nie jest agresywna do dzieci, bo ona ma małe dziecko. Wybaczcie, ale nie pamiętam już czy mieszka w bloku czy w domku. Nie pamiętam też jak wygląda sytuacja u Shy, mam tu taką masakrę, że śpię po 4-5 gdzodzin dziennie i wszystko zaczyna mi się już mylić. Także trzeba dopytać obie dziewczyny o szczegóły i wtedy zadecydować, która sunia gdzie pojedzie. Asiu, jesli Lolinka ma male dzieci (nie wiem jak jest u Shy), to proponuje zeby wziéla wlasnie Balbinké. Jesli Shy zgodzi sié, moze wziélaby Saré? Wátek Sary: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225515-Piękna-spanielka-pokochaj-mnie-na-wiosnę-i-na-zawsze Quote
evita. Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Świetne wieści, że Balbinka już bezpieczna :multi:. Joi- piękne dzięki, że "tymczasowo tymczasujesz" i będziesz "sterylkować" niunię :lol: I jak zawsze spanielowe ciotki stanęły na wysokości zadania i otoczyły swoją opieką kolejną spanielkę w potrzebie :lol: Quote
Asia & Ginger Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='emilia2280']Asiu, jesli Lolinka ma male dzieci (nie wiem jak jest u Shy), to proponuje zeby wziéla wlasnie Balbinké. Jesli Shy zgodzi sié, moze wziélaby Saré? Wátek Sary: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225515-Piękna-spanielka-pokochaj-mnie-na-wiosnę-i-na-zawsze Emilka dobrze mówisz, jeśli chodzi o Balbinkę. A Sarunia już dawno adoptowana, sama jej zamawiałam ogłoszenia. ;-) Quote
Sara2011 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 emilia2280 napisał(a):Nie, Sara wraca z adopcji ;/ na gwalt ;/ a dlaczego wraca? co się stało? Quote
wanda szostek Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 A co z oczkiem Balbinki? Czy zostawiamy jak jest, liczymy że DS się tym zajmie, czy też coś spróbujemy zrobić? Quote
emilia2280 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Sara2011 napisał(a):a dlaczego wraca? co się stało? Dostalam maila w tej sprawie od Iwoniam, ze ugryzla wlasciciela i juz wylatuje :O Quote
joi Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 emilia2280 napisał(a):Dostalam maila w tej sprawie od Iwoniam, ze ugryzla wlasciciela i juz wylatuje :O :-( Ręce mi opadają nad głupotą i bezdusznością ludzką Quote
enia Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Balbina na fotach wyglada na ciężarną, ciotki a jej nikt nie szuka???? może w miejscu znalezienia ogłoszenie trzeba powiesic? Quote
Recommended Posts