Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani nasza droga Karolina (Lolinka2 z dogo) zgodziła się wziąć Balbinkę na tymczas. Dzięki Karolina! :Rose: :Rose: :Rose:

Karolina mieszka w Piasecznie, więc do Warszawy ma niedaleko.
Karolina ma rodzinę w Siedlcach i wybiera się tam nie w ten, ale w następny weekend. Czy do tego czasu obecna opiekunka przetrzyma sunię?
Ewentualnie może ktoś mógłby dostarczyć sunię wcześniej, bo Karolina raczej nie będzie mogła się wyrwać.

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Kochani nasza droga Karolina (Lolinka2 z dogo) zgodziła się wziąć Balbinkę na tymczas. Dzięki Karolina! :Rose: :Rose: :Rose:

Karolina ma rodzinę w Siedlcach i wybiera się tam nie w ten, ale w następny weekend. Czy do tego czasu obecna opiekunka przetrzyma sunię?
Ewentualnie może ktoś mógłby dostarczyć sunię wcześniej, bo Karolina raczej nie będzie mogła się wyrwać.

jaka dobra wiadomość, Wanda na pewno się ucieszy :)

Posted

no to sprawa ekspresowa, ale fajnie:) to może ja na razie nie będe ogłaszać, poczekamy, aż sunia pojedzie do dt, będzie wiaodmo więćej z obserwacji i tel. kontaktowy inny

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Wspaniała wiadomość. Dziękujemy cioci Asia&Ginger oraz cioci Lolinka2 :-)

Posted

enia napisał(a):
jaka dobra wiadomość, Wanda na pewno się ucieszy :)

Wandzia zobaczyła i się bardzo ucieszyła. Jutro zadzwonię do Pani tylko konto muszę doładować bo mam 1,09 na koncie. Pomyślimy co zrobić Świetnie się składa. Jutro może się uda nam się spotkać z joi i coś pomyślimy.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Wandzia zobaczyła i się bardzo ucieszyła. Jutro zadzwonię do Pani tylko konto muszę doładować bo mam 1,09 na koncie. Pomyślimy co zrobić Świetnie się składa. Jutro może się uda nam się spotkać z joi i coś pomyślimy.

napisz co wymyśliłyście :)

Posted

przepraszam, ale co do spanielki, w Warce jest Pani Ala, która ma 60 psów:( ciągle przybywa nowych, adopcji zero, tym razem spanielkę ktos przez płot wrzucił:(:(:( moze zerkniecie:(? ona wątku nie ma, tu ogolny Pani ALi:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/131629-60-psiaków-od-p-Ali-czyli-szukamy-domków/page81 - mini opis spanielki post 2009

a tu ze strony www przytuliska spanielka:
http://przytulisko-augustow.eadopcje.org/psiak/36
moze i jej uda się pomoc:(

Posted

Balbinka już jest w Siedlcach i u joi oczekuje na dalszą drogę do DT. Joi ślicznie dziękuję za wyjście z taką ofertą pomocy. Dzięki tej pomocy i wielkiemu serduchu joi sunia jest więc bezpieczna i nie zagraża jej, że zginie na wsi.
Możliwe, że w sobotę będzie miała sterylkę. Jeszcze muszę potwierdzić u weta.

Posted

Balbinka już u mnie w Siedlcach. Za szczęśliwa w bloku się nie czuje, chętnie pobiegłaby na podwórko. Bała się wejśc do latki schodowej. To chyba nie jest pies blokowy. Psy przyjęły ją że tak powiem średnio na jeża. Misia zazdrosna już zdążyła uskutecznić małą szczepkę. Aron potraktował Balbinkę jak narzeczoną, że niby suczka do krycia. Trochę ją molestuje.
Balbinka będzie miała zabieg w sobotę
Wanda niech decyduje co dalej z małą ;)

Posted

Dziewczyny do Lolinki może jechać sunia, która nie jest agresywna do dzieci, bo ona ma małe dziecko.
Wybaczcie, ale nie pamiętam już czy mieszka w bloku czy w domku.
Nie pamiętam też jak wygląda sytuacja u Shy, mam tu taką masakrę, że śpię po 4-5 gdzodzin dziennie i wszystko zaczyna mi się już mylić. Także trzeba dopytać obie dziewczyny o szczegóły i wtedy zadecydować, która sunia gdzie pojedzie.

Posted

Obserwacje po pierwszej nocy
jeśli ktos chciałby mieć psa ideał to jet t własnie Balbinka. Całą noc przespała bardzo grzecznie. No co co prawda w łóżku, ale ja jej na to pozwoliłam. Rano zasygnalizowała, że chce na dwór. Oparła sie o kolana, drapnęła łapką. Na spacer poszliśmy całą trójką. Żadnych problemów. Może nie chodzi idealne na smyczy, jest bardzo ruchliwa, ale nie ciągnie, nie wygłupia się. Na inne psy praktycznie na razie nie reaguje. Na spacerze nie boi się samochodów, ludzi. W domu zupełnie niekłopotliwa, lubi bardzo pieszczoty lecz jeśli widzi że nie ma dla niej czasu nie jest nachalna. Bardzo chetnie poddaje sie wszelkim zabiegom pielegnacyjnym

Posted

joi napisał(a):
Obserwacje po pierwszej nocy
jeśli ktos chciałby mieć psa ideał to jet t własnie Balbinka. Całą noc przespała bardzo grzecznie. No co co prawda w łóżku, ale ja jej na to pozwoliłam. Rano zasygnalizowała, że chce na dwór. Oparła sie o kolana, drapnęła łapką. Na spacer poszliśmy całą trójką. Żadnych problemów. Może nie chodzi idealne na smyczy, jest bardzo ruchliwa, ale nie ciągnie, nie wygłupia się. Na inne psy praktycznie na razie nie reaguje. Na spacerze nie boi się samochodów, ludzi. W domu zupełnie niekłopotliwa, lubi bardzo pieszczoty lecz jeśli widzi że nie ma dla niej czasu nie jest nachalna. Bardzo chetnie poddaje sie wszelkim zabiegom pielegnacyjnym

Wspaniałe wieści. Sunia mądra i kochana jak moja spanielka Sara:-). Spanielki to wspaniałe psiaki. Ktos będzie miał pociechę z takiego psiego przyjaciela.
Czy juz wiadomo do kogo pojedzie Balbinka?

Posted

Na razie priorytetowa jest sterylka, która najprawdopodobniej będzie w sobotę i rekonwalescencja po niej. Najlepiej żeby na ten czas była w Siedlcach pod okiem lekarza który wykona zabieg, więc będzie ze mną, z nami :)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Dziewczyny do Lolinki może jechać sunia, która nie jest agresywna do dzieci, bo ona ma małe dziecko.
Wybaczcie, ale nie pamiętam już czy mieszka w bloku czy w domku.
Nie pamiętam też jak wygląda sytuacja u Shy, mam tu taką masakrę, że śpię po 4-5 gdzodzin dziennie i wszystko zaczyna mi się już mylić. Także trzeba dopytać obie dziewczyny o szczegóły i wtedy zadecydować, która sunia gdzie pojedzie.

Asiu, jesli Lolinka ma male dzieci (nie wiem jak jest u Shy), to proponuje zeby wziéla wlasnie Balbinké. Jesli Shy zgodzi sié, moze wziélaby Saré?
Wátek Sary:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225515-Piękna-spanielka-pokochaj-mnie-na-wiosnę-i-na-zawsze

Posted

Świetne wieści, że Balbinka już bezpieczna :multi:. Joi- piękne dzięki, że "tymczasowo tymczasujesz" i będziesz "sterylkować" niunię :lol:
I jak zawsze spanielowe ciotki stanęły na wysokości zadania i otoczyły swoją opieką kolejną spanielkę w potrzebie :lol:

Posted

emilia2280 napisał(a):
Dostalam maila w tej sprawie od Iwoniam, ze ugryzla wlasciciela i juz wylatuje :O

:-( Ręce mi opadają nad głupotą i bezdusznością ludzką

Posted

Balbina na fotach wyglada na ciężarną, ciotki a jej nikt nie szuka???? może w miejscu znalezienia ogłoszenie trzeba powiesic?