Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='natie']ile miesięcznie taka karma dla Kasi by kosztowała? Może by te nasze deklaracje na to wystarczyły..?[/QUOTE]

Deklaracje mogą starczyć ale co jak potrzebny będzie wet a Ci ludzie raczej majętni nie są będą pojawiały się schody. Poza tym chyba deklaracji na psa który jest w DS nie można zbierać

Posted

[quote name='aida']Deklaracje mogą starczyć ale co jak potrzebny będzie wet a Ci ludzie raczej majętni nie są będą pojawiały się schody. Poza tym chyba deklaracji na psa który jest w DS nie można zbierać[/QUOTE]
najpierw to niech ci się ludzie sie okresla na 100 % :) potem się będziemy martwić..

Posted

[quote name='aida']Masz rację[/QUOTE]

tyle już wcześniej było nadziei i nic z tego nie wyszło.. tak więc lepiej zaczekajmy na pozytywne informacje:)

Posted

Dziewczyny myśle że co do weta to ja mam swojego i daje mi zniżki nie będzie źle ...Kasia to co najważniejsze ma sterylke i operacje oka i na chorą nie wyglada ...Jutro będe z nimi rozmawiała osobiście dam znać , nieraz ktoś że biedny nie znaczy że nie może kochac , bo może kochac bardziej tego psa jak ten co ma kase i ładną wille .Takie moje zdanie.

Posted

[quote name='paulina02']Dziewczyny myśle że co do weta to ja mam swojego i daje mi zniżki nie będzie źle ...Kasia to co najważniejsze ma sterylke i operacje oka i na chorą nie wyglada ...Jutro będe z nimi rozmawiała osobiście dam znać , nieraz ktoś że biedny nie znaczy że nie może kochac , bo może kochac bardziej tego psa jak ten co ma kase i ładną wille .Takie moje zdanie.[/QUOTE]

Masz rację nie liczy się kasa tylko miłość

Posted

[quote name='aida']Paulina a może wzięli by Kasię na tzw BDT za karmę i ewentaulnie weta. Jeżeli byłaby taka opcja będzie łatwiej uzbierać grosić chociaż z bazarku. Jeżeli będzie to DS to sama wiesz że nie będzie takiej możliwości i trzeba będzie kombinować kasę na karmę z prywatnych wpłat a to może być trudne[/QUOTE]
no właśnie to jest dobra myśl .Bo Kasia nadal będzie nasza ale będzie mieć swoich ludzi.Bo jakiś czas będą wpłaty a potem ludziska zostaną sami z problemami.

Posted

Jeśli tylko ludzie są pewni na 100 % - tak swojej decyzji, jak i Ty Lidko Ich jako Rodziny dla psiaka, to ja jestem za. Ale opcja, która zasugerowąla Aida - BDT jest chyba najbardziej do przyjęcia. Kasia będzie miala domek i swoją rodzinę, a my będdziemy miały tu nadzór nad samą Kasią i jej sprawami.

Przy opcji BDT można nadal zbierać kasę, bo ta będzie potrzebna na karmę i weta, nawet jeśli teraz Kasia jest zdrowa. Wiadomo, to juz starszy psiak, różnie może być...

Bazarkami też uciągniemy jesli deklaracji by brakowało. Jeśli dobrze liczę to Kasia ma chyba ze 100 zł deklarcji. Nie wiem ile Kasia je, bo to duży pies, a ja nie mam rozeznania, ale za 100 zł można kupić karmę, nie wiem tylko na jak długo to starczy....

Posted

Zalezy jaką karmę Kasia będzie dostawała. Z górnej półki, marketową...?
Także uważąm, że BDT bardziej byłoby odpowiednie. To tylko nazwa, ale łatwiej byłoby coś uzbierac na nią, żeby nie była zapomniana, bo "przeciez już w DS".

Posted (edited)

Co znaczy BDT ,,, domek na Kasie zdecydowany i myśle że będzie ok , w sobote po nią jade do hoteliku tylko że musze mieć na transport 250zł ;( ......i tu jest problem.

Edited by paulina02
Posted

[quote name='paulina02']Co znaczy BDT ,,, domek na Kasie zdecydowany i myśle że będzie ok , w sobote po nią jade do hoteliku tylko że musze mieć na transport 250zł ;( bo to 230km w jedną strone ......i tu jest problem.[/QUOTE]

BDT to bezpłatny dom tymczasowy..

Posted

[quote name='paulina02']Co znaczy BDT ,,, domek na Kasie zdecydowany i myśle że będzie ok , w sobote po nią jade do hoteliku tylko że musze mieć na transport 250zł ;( bo to 230km w jedną strone ......i tu jest problem.[/QUOTE]

myślę ,że z kasą nie będzie problemu bo będzie zwrot za hotelik bo zapłacony za miesiąc a Kasia wykorzysta kilka dni.ma te na plusie.Tylko nie rozumiem jak bedzie z kasa potem na karme.

Posted

[quote name='baster i lusi']myślę ,że z kasą nie będzie problemu bo będzie zwrot za hotelik bo zapłacony za miesiąc a Kasia wykorzysta kilka dni.ma te na plusie.Tylko nie rozumiem jak bedzie z kasa potem na karme.[/QUOTE]
Dziweczyny jakoś sobie dam rade musze spróbować , kupie coś moim córa zaniesie Kasi też .Mysle że mimo wszystko to dla niej szansa bo ona może nigdy domku nie znaleźć , hotelik jest ok ale to wybieg i boks , ma spacery miłość .Ale dom to dom a tam będzie w domu i na zewnątrz.

Posted

[quote name='paulina02']Dziweczyny jakoś sobie dam rade musze spróbować , kupie coś moim córa zaniesie Kasi też .Mysle że mimo wszystko to dla niej szansa bo ona może nigdy domku nie znaleźć , hotelik jest ok ale to wybieg i boks , ma spacery miłość .Ale dom to dom a tam będzie w domu i na zewnątrz.[/QUOTE]
próbujemy :) ja na razie zostawiam tę moją skromną deklarację :)

Posted

Po przemyśleniu tego co dziewczyny piszecie postanawiam dać Kasie na BDT żeby zobaczyc jak się wszystko potoczy i jak Kasieńka się odnajdzie w nowym domku .Mam nadzieje że jednak będzie wszystko ok i Kasia zostanie tam na stałe ale czas pokaże ...

Posted

[quote name='Panna Marple']Myślę, że BDT to naprawdę dobra decyzja. Łatwiej będzie zbierać pieniądze na Kasię, itd[/QUOTE]
Ja też tak uważam by dać szansę Kasiu na domek a zarazem na początku pomóc ludziom.Dlatego proszę wszystkich deklarowiczów o nie wycofywanie na razie deklaracji na Kasię.Dajmy szansę Kasi bo ona zasługuje na najlepszy domek na świecie i kochających ją ludzi.Proszę podtrzymajcie swoje deklaracje choć przez dwa miesiące.

Posted

[quote name='baster i lusi']Ja też tak uważam by dać szansę Kasiu na domek a zarazem na początku pomóc ludziom.Dlatego proszę wszystkich deklarowiczów o nie wycofywanie na razie deklaracji na Kasię.Dajmy szansę Kasi bo ona zasługuje na najlepszy domek na świecie i kochających ją ludzi.Proszę podtrzymajcie swoje deklaracje choć przez dwa miesiące.[/QUOTE]

Ja mojej nie wycofuję. Dla Kasi te pieniążki z deklaracji mogą być jeszcze potrzebne.

To pojutrze Kasia będzie u siebie! Super!

Posted

[quote name='baster i lusi']Ja też tak uważam by dać szansę Kasiu na domek a zarazem na początku pomóc ludziom.Dlatego proszę wszystkich deklarowiczów o nie wycofywanie na razie deklaracji na Kasię.Dajmy szansę Kasi bo ona zasługuje na najlepszy domek na świecie i kochających ją ludzi.Proszę [B]podtrzymajcie swoje deklaracje choć przez dwa miesiące[/B].[/QUOTE]

czy w związku z tym przelewać pieniążki dla Kasi czy tylko je mieć w pogotowiu?