Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='baster i lusi']kurde zobaczcie jakie piękności bez domu.ludzie są głupi i nie wiedzą jaki to cudne psiaki.[/QUOTE]

Ale to wynika chyba tylko i wyłącznie z niewiedzy lub utrwalonych stereotypów....

Ja kiedyś strasznie bałam się dużych posów, choć nie umiem tego logicznie wytłumaczyć.

Moi rodzice kilka lat temu kupili sunię rotwailerkę od chłopaka, któremu urodziło się dziecko. Pies miał zniknąc z domu - zona tak kazała. I psiunia trafila do moich rodziców. To jedyny taki "agresywny " pies w mojej rodzinie, choć strasznie spokojny, usłuchany, miziaty i przekochany. W jej obecności czuję się bezpieczna, ale tez i inni członkowie z rodziny. Żadnemu dziecku czy dorosłemu nie zrobiła żadnej krzywdy.
Ani tez żadnemu psu.

Za to miałam kiedyś taki przypadek, ze mojego teriera westa zaatakowal york.. taki maciupci, podskoczył na łapinach za ucho go złapał...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie, nawet ostatnio ja sama miałam taki przypadek, jak moją onkowatą suńkę zaczepił jakiś mały szorstek. Wyleciał niewiadomo skąd, podskoczył i wgryzł się jej w sierść. A to moja na osiedlu uchodzi za "agresora" :roll:
Ludzie zawsze wiedzą swoje, nie ma siły im coś uzmysłowić.

Posted

[quote name='MALWA']
Moi rodzice kilka lat temu kupili sunię rotwailerkę od chłopaka, któremu urodziło się dziecko. Pies miał zniknąc z domu - zona tak kazała. I psiunia trafila do moich rodziców. To jedyny taki "agresywny " pies w mojej rodzinie, choć strasznie spokojny, usłuchany, miziaty i przekochany. W jej obecności czuję się bezpieczna, ale tez i inni członkowie z rodziny. Żadnemu dziecku czy dorosłemu nie zrobiła żadnej krzywdy.
Ani tez żadnemu psu.
[/QUOTE]

bo rotki to najmądrzejsze, najkochańsze i najłagodniejsze psy na świecie :loveu: ... piszę to z pełną świadomością jako właścicielka Moniki (astki) :)

Posted

[quote name='paulina02']Wysłałam zdjęcia nowe do Animalsu z Bydgoszczy dwa domki pytały się o dużego psa , jeden odpada bo są dwa koty o drugim pani miała się dowiedzieć...[/QUOTE]

I co jaki efekt?

Bo oczywiscie Kasię polecałaś?

Posted

U mnie nikt jeszcze o Kasie nie pytał , ludzie boją się tej rasy nawet nie raz nie chcą wiedzieć o charakterze psa bo to amstaf ......
Chciałam wykupić ogłoszenie u nas w gazecie lokalnej w Pałukach i dać zdjęcie jak widokówka i zadzwoniłam mówię co jak i pytam się o cene a facet mówi że to by kosztowało 300zł szok chyba sobie robią kpiny .....

Posted

[quote name='paulina02']U mnie nikt jeszcze o Kasie nie pytał , ludzie boją się tej rasy nawet nie raz nie chcą wiedzieć o charakterze psa bo to amstaf ......
Chciałam wykupić ogłoszenie u nas w gazecie lokalnej w Pałukach i dać zdjęcie jak widokówka i zadzwoniłam mówię co jak i pytam się o cene a facet mówi że to by kosztowało 300zł szok chyba sobie robią kpiny .....[/QUOTE]

W gazecie lokalnej aż tyle?! :-o nieźle, nieźle...

Posted (edited)

[quote name='MALWA']Zrobiłam przelew na konto Kasi, a właściwie Grażynki - 160 zł, w tym 150 zł z bazarku i 10 zl mojej stałej deklaracji od października.

Proszę o potwierdzenie otrzymania pieniążków.

[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232145-Nowe-książki-i-inne-na-3-porzucone-bidy-!!!-Do-19-września-godz-22-00[/FONT]
Zaraz sprawdzę.Od niedzieli trzyma mnie grypa żołądkowa i na nic nie mam siły.Tam jeszcze któraś cioteczka z Twojej prośby składała przeniesienie deklaracji na Kasię.Jeśli możesz podeślij jej nr konta.
Jest wpłata 160 zł zaraz potwierdzę na wątku.Jutro zrobię porządek w rozliczeniach bo mam nadzieję że mi będzie ciut lepiej i muszę też zrobić wpłatę za hotelik.

Edited by baster i lusi
Posted

[quote name='baster i lusi']Zaraz sprawdzę.Od niedzieli trzyma mnie grypa żołądkowa i na nic nie mam siły.Tam jeszcze któraś cioteczka z Twojej prośby składała przeniesienie deklaracji na Kasię.Jeśli możesz podeślij jej nr konta.
Jest wpłata 160 zł zaraz potwierdzę na wątku.Jutro zrobię porządek w rozliczeniach bo mam nadzieję że mi będzie ciut lepiej i muszę też zrobić wpłatę za hotelik.[/QUOTE]

Oj, to kiepsko przy chorobie funkcjonować.............

Dziekuję za potwierdzenie otrzymania pieniążków.

Sprawdzę, ale chyba ona juz tu pisała jakiś czas temu, ze przenosi deklaracje z Buby (trafiła do DS) na Kasię. Poszukam tej osoby i prześlę jeszcze dziś dane do wpłaty.

Grażynko - zdrowia życzę!