baster i lusi Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='MALWA']A te małe pieski, które ma pani chętna do adopcji, to małe, bo rasa taka, czy małe, bo młode? Jeśli małe wielkością, a dorosłe, to moze wysterylizowane, to wtedy szansa, ze będą bardziej łagodne.[/QUOTE] Te psiaki są starsze i małe ale Pani miała owczarka który odszedł rok temu.Mamy osobę do wizyty tylko muszę jeszcze raz zadzwonić i zapytać o adres. [quote name='AnnWrc']Witam! Jeżeli chodzi o wizytę PA i to nadal aktualne - możesz na mnie liczyć. Z chęcią się tego podejmę i przeprowadzę wizytę zgodnie z Twoimi wytycznymi. Mogę zabrać ze sobą moją astkę w razie czego - agresji u niej brak więc obaw mniej:-) Pozdrawiam.[/QUOTE] Quote
from_wonderland Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='baster i lusi']Te psiaki są starsze i małe ale Pani miała owczarka który odszedł rok temu.Mamy osobę do wizyty tylko muszę jeszcze raz zadzwonić i zapytać o adres.[/QUOTE] Te psiaki pani to suczki czy psy? Niedoczytałam :oops: jak pieski to powinno bez obaw. Quote
baster i lusi Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 To pieski ale dziś po rozmowie telefonicznej z Panią obawiam się ,że nadal będziemy szukać domku dla Kasi. Wstrzymujemy się do piątku bo w piątek wraca mąż tej Pani i jeszcze chcą przemyśleć i przedyskutować .Dajemy Pani czas bo każda adopcja musi być przemyślana. Quote
from_wonderland Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Aha, no lepiej teraz przemyśleć, niż jak pies już sie pojawi. W takim razie czekamy. Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Jestem i trzymam kciuki za domek , może to ten zobaczymy ....Był tylko ten jeden telefon w sprawie Kasi .. Quote
MALWA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='baster i lusi']To pieski ale dziś po rozmowie telefonicznej z Panią obawiam się ,że nadal będziemy szukać domku dla Kasi. Wstrzymujemy się do piątku bo w piątek wraca mąż tej Pani i jeszcze chcą przemyśleć i przedyskutować .Dajemy Pani czas bo każda adopcja musi być przemyślana. Zawsze w razie obaw warto poczekać. Lepiej, by pies od razu trafił do odpowiedniego domu, niż za chwilę miał z niego wracać. A z czego wynikają Twoje obawy ? Quote
paula_t Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Dokładnie się z tym zgadzam. Spróbujcie sprawdzić Kasieńke na takie małe psiaki, bo tamte skoro mieszkały wcześniej z owczarkiem nie powinny mieć problemu z zaakceptowaniem jej. Quote
baster i lusi Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='MALWA']Zawsze w razie obaw warto poczekać. Lepiej, by pies od razu trafił do odpowiedniego domu, niż za chwilę miał z niego wracać. A z czego wynikają Twoje obawy ?[/QUOTE] Nie wiem ale myślę ,że to była jakaś spontaniczna decyzja i dopiero teraz Pani zastanawia się analizując wszystkie za i przeciw. Quote
MALWA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='paula_t']Dokładnie się z tym zgadzam. Spróbujcie sprawdzić Kasieńke na takie małe psiaki, bo tamte skoro mieszkały wcześniej z owczarkiem nie powinny mieć problemu z zaakceptowaniem jej.[/QUOTE] Ale tak naprawdę reguły nie ma............... Quote
MALWA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='baster i lusi']Nie wiem ale myślę ,że to była jakaś spontaniczna decyzja i dopiero teraz Pani zastanawia się analizując wszystkie za i przeciw.[/QUOTE] A skoro czeka na to, aż wróci do domu mąz, to może ona sama podjęła tę decyzję, bez konsultacji ze wszystkimi członkami rodziny? Quote
paula_t Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='MALWA']Ale tak naprawdę reguły nie ma...............[/QUOTE] Wiem, po prostu staram się optymistycznie zakładać przynajmniej tą wersję, bo póki co to nie znamy nawet stosunku Kasi Quote
baster i lusi Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='MALWA']A skoro czeka na to, aż wróci do domu mąz, to może ona sama podjęła tę decyzję, bez konsultacji ze wszystkimi członkami rodziny?[/QUOTE] tak miała to być niespodzianka.nie wiem co wyniknie z rozmowy z mężem ale mam nadzieję,że jednak jest to ten domek dla Kasi. Quote
MALWA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='baster i lusi']tak miała to być niespodzianka.nie wiem co wyniknie z rozmowy z mężem ale mam nadzieję,że jednak jest to ten domek dla Kasi.[/QUOTE] Dziwne to trochę, to zachowanie Pani. Może chce dobrze, ale taka niespodzianka? Myslę, że to musi być przemyślana decyzja, i popierana przez wszystkich w domu. Quote
paulina02 Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Lepiej jak mąz sie dowie wcześniej niz by go postawiono przed faktem dokonanym i nie był by zadowolony,.... Quote
from_wonderland Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='baster i lusi']tak miała to być niespodzianka.nie wiem co wyniknie z rozmowy z mężem ale mam nadzieję,że jednak jest to ten domek dla Kasi.[/QUOTE] Oj, z doświadczenia wiem, że takie niespodzianki źle sie kończą. Dla psiaków, niestety. Quote
lula2010 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 sledze watek ,sama wraz z mezem mam 12-letnia Bube(ttb) i 2 bulwy fr 2 i 5-o letnia),starsza bulwa jest wykupiona przez nas w styczniu br z pseudo....jednak decyzje co do 2 i 3 suni(zeby zamieszkaly wraz z nami) podejmowalismy wspolnie....Kasia dostatecznie duzo w swoim zyciu przeszla ,szkoda by bylo by gdyby decyzja co do DS dla niej byla tylko ze strony Pani....moze lepiej dmuchac na zimne....niemniej kciuki i sucze lapki za domek dla Kasi trzymamy...pozdrawiam Quote
MALWA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='lula2010']sledze watek ,sama wraz z mezem mam 12-letnia Bube(ttb) i 2 bulwy fr 2 i 5-o letnia),starsza bulwa jest wykupiona przez nas w styczniu br z pseudo....jednak decyzje co do 2 i 3 suni(zeby zamieszkaly wraz z nami) podejmowalismy wspolnie....Kasia dostatecznie duzo w swoim zyciu przeszla ,szkoda by bylo by gdyby decyzja co do DS dla niej byla tylko ze strony Pani....moze lepiej dmuchac na zimne....niemniej kciuki i sucze lapki za domek dla Kasi trzymamy...pozdrawiam[/QUOTE] Tak byłoby najlepiej, by decyzja o zamieszkaniu w domu nowego psa - tj. Kasi była wspólna i zgodna. Ale moze okazac się tez tak, ze mąz zaakceptuje decyzje swojej żony i przygarną Kasię, i wówczas ta historia skończy sie jednak wielkim happy endem. I chyba nie ma co zapeszać na zapas........... Quote
from_wonderland Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='MALWA']Tak byłoby najlepiej, by decyzja o zamieszkaniu w domu nowego psa - tj. Kasi była wspólna i zgodna. Ale moze okazac się tez tak, ze mąz zaakceptuje decyzje swojej żony i przygarną Kasię, i wówczas ta historia skończy sie jednak wielkim happy endem. I chyba nie ma co zapeszać na zapas...........[/QUOTE] Decyzja o zaadoptowaniu psa musi być wspólna. Ale wciąż jestem dobrej myśli, Kasia tyle czeka. Quote
baster i lusi Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='from_wonderland']Decyzja o zaadoptowaniu psa musi być wspólna. Ale wciąż jestem dobrej myśli, Kasia tyle czeka.[/QUOTE] Byle zgodzili się na wizytę bo cioteczka ma wziąść asta i zobaczą ,że te psiaki wcale nie są takie złe bo to przekochane psiaki.Ja też w skrytości ducha wierzę,że to jednak domek dla Kasi. Quote
MALWA Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='baster i lusi']Byle zgodzili się na wizytę bo cioteczka ma wziąść asta i zobaczą ,że te psiaki wcale nie są takie złe bo to przekochane psiaki.Ja też w skrytości ducha wierzę,że to jednak domek dla Kasi.[/QUOTE] To ja trzymam za Kasię, za wizytę i przede wszystkim mądrą, odpowiedzialną decyzję. Quote
alab108 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Ja też trzymam kciuki. Kasi należy się najlepszy dom. Quote
from_wonderland Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 wszyscy trzymamy, a tymczasem czekamy na jakiś info od pani :) Quote
baster i lusi Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 podesłałam Pani wątek Kasi na emeil .zobaczymy czy się odezwie. [quote name='BUDRYSEK']rodzina z m-cowosci Pludry szuka bullka/bulleczke , moze byc starsza/y mieszkaja w bloku, synowie starsi, zgadzaja sie na wizyte jezeli ktos bedzie zainteresowany kontakt przesle na pw[/QUOTE] Quote
lula2010 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 trzymam kciuki za Kasie i DS ,pozdrawiam . Quote
paulina02 Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Ciekawe co z tego wyniknie , też trzymam kciuki.. Quote
Recommended Posts