Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam wczoraj biedaka na Fb, okrucieńswo goni okrucieństwo... Ludzie nie mądrzeją, nie maja podstawowych uczuć. Do czego to doprowadzi? To jakiś koszmar:(!

Posted (edited)

:-(:-(:-( ja nawet nie wiem co napisać...jestem przerażona,jak doprowadzić tak psa.... to nie ludzie, to potwory w ludzkim ciele.

Edited by Vicky62
Posted

[quote name='beta ata']Co to właściwie jest? Rany? choroba skóry? Czy wiadomo, co mu dolega?[/QUOTE]

Ropne zapalenie skóry, owrzodzenia i odparzenia.
Jeśli się nie dba o sierść jakiegokolwiek długowłosego psa, to ta zbija się w kołtuny, potem robi się z tego filc przylegający do skóry. Nietrudno wtedy o odparzenia, rany i infekcję. To skrajny przypadek zaniedbania.
Ludzie kupują psa z sierścią, którą stale trzeba pielęgnować, a potem sprawę dosadnie mówiąc - olewają.

wiadomo jak się czuje Cyguś?

Posted

zapraszam na bazarek dla Cygusia:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226880-Zawieszki-z-rasowymi-psami-etui-z-dogiem-niem-i-bi%C5%BCu-na-Cygusia-do-15-05-do-20-00!!?p=19073410#post19073410[/url]

Posted

Kopiuje z FB:

,,
[h=6]Najnowsze info o naszym bohaterze. Już merda ogonem! A raczej... pomerduje... Chodzi, bardzo powoli, jednak porusza się o niebo lepiej, niż na początku (zbita warstwa sierści, odchodów i moczu pokrywająca rany - prawdopodobnie odczuwał straszny ból przy każdym kroku:( ). Widać, że czuje się lepiej. Pije nieprawdopodobnie dużo wody. Rany nie wyglądają ciekawie, jednak będzie dobrze...
To wspaniały psiak. Lekko poruszający się, łysy ogonek i ten niesamowity wzrok ROZBRAJAJĄ!!!
Jeszcze będzie biegał po trawie jak szalony - razem mu pomożemy:)

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ZAANGAŻOWANIE, JESTEŚCIE NIESAMOWICI!

FB kazał mi skasować niektóre zdjęcia... okazały się zbyt drastyczne.."[/h]

Posted

[quote name='emdziolek']Kopiuje z FB:

,,
[B]Najnowsze info o naszym bohaterze. Już merda ogonem! A raczej... pomerduje... Chodzi, bardzo powoli, jednak porusza się o niebo lepiej, niż na początku (zbita warstwa sierści, odchodów i moczu pokrywająca rany - prawdopodobnie odczuwał straszny ból przy każdym kroku:( ). Widać, że czuje się lepiej. Pije nieprawdopodobnie dużo wody. Rany nie wyglądają ciekawie, jednak będzie dobrze...
To wspaniały psiak. Lekko poruszający się, łysy ogonek i ten niesamowity wzrok ROZBRAJAJĄ!!!
Jeszcze będzie biegał po trawie jak szalony - razem mu pomożemy:)

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ZAANGAŻOWANIE, JESTEŚCIE NIESAMOWICI!

FB kazał mi skasować niektóre zdjęcia... okazały się zbyt drastyczne.."[/B]

[/QUOTE]

Straszne, straszne.... zbyt drastyczne, to ludzie są zbyt haniebni raczej, nie zasłużyli żeby im muchę pod opiekę powierzyć.

Posted

zbyt drastyczne ? właśnie trzeba pokazywać żeby choć trochę ruszyć sumienia ludzi , same opisy nie oddadzą powagi sytuacji
jak będziemy wszystkie problemy w "białych rękawiczkach" przedstawiać to tak jak by problemu nie było

Posted

Przyszłam na zaproszenie ceris... Na temat tych właścicieli oraz tych "dzieci" chyba wszystko zostało już powiedziane. W głowie się to wszystko nie mieści :shake: Zdjęcia wszystkie, nieważne jak drastyczne, powinny być pokazywane! (a najlepiej dorzucić jeszcze zdjęcia oprawców :angryy:)

Posted

Ponowię pytanie dotyczące ciągu dalszego po interwencji - czy złożono doniesienie do prokuratury??
Nie wystarczy się oburzać i zbierać pieniądze na leczenie tego biedaka -[B] to właściciel-oprawca winien je pokryć [/B]i dodatkowo ponieść karę z Ustawy o ochronie zwierząt za znęcanie się nad własnym psem, a ponadto Fundacja powinna się zwrócić o nawiązkę na jej rzecz!!

Posted

[quote name='epe']Ponowię pytanie dotyczące ciągu dalszego po interwencji - czy złożono doniesienie do prokuratury??
Nie wystarczy się oburzać i zbierać pieniądze na leczenie tego biedaka -[B] to właściciel-oprawca winien je pokryć [/B]i dodatkowo ponieść karę z Ustawy o ochronie zwierząt za znęcanie się nad własnym psem, a ponadto Fundacja powinna się zwrócić o nawiązkę na jej rzecz!![/QUOTE]

Kwestia bardzo ważna, więc podniosę.
[SIZE=1]
Przy okazji - cioteczki, jak każda z nas dołoży 5zł do karmy dla biedaczka to będzie cudownie, Maada jako dt wiąże koniec z końcem :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/219314-Pi%C4%99kny-m%C5%82ody-Balu-nie-zas%C5%82u%C5%BCy%C5%82-by-marzn%C4%85%C4%87-w-schroniskowej-budzie-Niebawem-Mys%C5%82owice[/url][/SIZE]

Posted

Zajrzałam i oniemiałam. Jak ludzie mogą być tak bezwzględni?

Podajcie nr konta to chociaż jakimś grosikiem biedaka wspomogę.

Posted

Sprawa zostanie ( lub już została) zgłoszona, są obdukcje i tak dalej. Sprawą od strony prawnej zajmuje się straż dla zwierząt i wszytko zostanie porządnie zrobione.

Posted

[quote name='Madzior.']Sprawa zostanie ( lub już została) zgłoszona, są obdukcje i tak dalej. Sprawą od strony prawnej zajmuje się straż dla zwierząt i wszytko zostanie porządnie zrobione.[/QUOTE

tzn pogotowie dla zwierząt a nie straż

Posted

[quote name='Madzior.'][quote name='Madzior.']Sprawa zostanie ( lub już została) zgłoszona, są obdukcje i tak dalej. Sprawą od strony prawnej zajmuje się straż dla zwierząt i wszytko zostanie porządnie zrobione.[/QUOTE

tzn pogotowie dla zwierząt a nie straż[/QUOTE]

Wybacz, że jestem taka upierdliwa! Jak podałaś nazwę organizacji, to mnie się te nazwy mylą - czy chodzi o organizację p.Jandy, czy p.Bielawskiego?
Pytam, bo dobrze wiedzieć, kogo potem dopytywać o stan sprawy? Wyjątkowo ohydny czyn właściciela tak mnie zbulwersował, że chcę śledzić losy prawne tej interwencji!

Posted

[quote name='Madzior.']organizacja Bielawskiego czyli pogotowie dla zwierząt, po prostu źle napisałam ..[/QUOTE]

Dzieki Ci serdeczne! To kamień z serca, już oni "kochanemu panu" nie odpuszczą, zwłaszcza, że wprawe w sprawach sądowych mają;-)