Jump to content
Dogomania

Wystawy: wyniki, stawki i zdjecia (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i jeszcze kilka fotek z dogomani z RYBNIKA

[quote name='bogi']za kare,że tak reglamentujecie zdjęcia wstawie kilka swoich:evil_lol:

Posted

Mała niespodzianka (dzięki Deirdre ) - tylko stawka, wyników nie znam

MADRYT 6.X.2007 (CAC)

PSY
Klasa młodzieży:
Homare-Goushi-Go De Kenshinsou

Klasa otwarta:
Lo Kai Shek Tenshu

Pzdr

Posted

[quote name='Aga i KINGYO'] Myślę, że podobne "kwiatki" mogły wpłynąć na ocenę innych psów. Przecież niejeden z wystawców doświadczył już "dziwnego" ;) sędziowania na ringu, więc czemu roztrząsacie wciąż przypadek Inochiego???? Przecież przez jedną gorszą ocenę piękny pies nie zbrzydnie.
Zgodze sie w 100 procentach. U nas ostatnio na SH ktos przytoczył bardzo madre słowa pewnej Pani sedziny:
"Ładny po przegranej nie zbrzydnie, a paskuda, choćby i wygrała, nie wypięknieje"
Anna Redlicka

Wiec nie ma sie co martwic...Według mnie do wystaw powinno sie podchodzic z lekkim dystansem...niektorzy jednak zachowuja sie jak by to byla walka... o zlote kalesony:roll:

Posted

[SIZE="4"]Arad (Rumunia)

[SIZE="4"]6.10.2007
Międzynarodowa Wystawa (CACIB)
[SIZE="3"]Sędzia: Stavarache Cristian

PSY
kl.młodzieży

ROYARU AKITA ROYARU ATEMI (RO)

SUKI
kl.pośrednia

AMATERASU INU YOKO ZUNA AKIRA (RO)

kl.championów
TARTAGAL'S HATSUGA GO (HU)

------------------------------------

[SIZE="4"]7.10.2007
Międzynarodowa Wystawa (CACIB)
[SIZE="3"]Sędzia: Gellen Tibor

PSY
kl.młodzieży

ROYARU AKITA ROYARU ATEMI (RO)

SUKI
kl.pośrednia

AMATERASU INU YOKO ZUNA AKIRA (RO)

kl.championów
TARTAGAL'S HATSUGA GO (HU)

Posted

no i zdjęcia z Legionowa znalezione na dogo

moja Niunia:loveu::loveu::loveu:
[quote name='Viris']

[quote name='Viris']

[quote name='Viris']

Posted

Powtórzę zdjęcie raz jeszcze, bo warto:)

LOCZEK napisał(a):
GRUPA V

weihaiwej napisał(a):
Anata wyglądała pięknie :)

Tak, a na tym podium wygląda jeszcze piekniej!:)

Agappe, super! Moje GRATULACJE!:)

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
Powtórzę zdjęcie raz jeszcze, bo warto:)

Tak, a na tym podium wygląda jeszcze piekniej!:)

Agappe, super! Moje GRATULACJE!:)

dziekuję bardzo :)))) :multi::multi::multi:

mówicie, że Niuni do "twarzy" z "pudłem"???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol:

Posted

Agappe napisał(a):
dziekuję bardzo :)))) :multi::multi::multi:

mówicie, że Niuni do "twarzy" z "pudłem"???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol:

Oj tak, wyjątkowo jej z nim do paszczy!:) :) :lol:
Zresztą nie tylko Niuni, Ty również ładnie się komponujesz!
A kolorystycznie to trafione w 10-tkę!

Posted

Izis napisał(a):

Pamiętam kiedyś UTSUKUSHII z jakimś championem biegł o porównanie na jakiejś krajówce (nie pamiętam dokładnie) i sędzia tamtego właśnie za braki w uzębieniu z ringu wyprosił - sędzią był facet bodajże z Czech. Oni tam są bardzo skrupulatni co do szczegółów też. U nas w klasie championów to sędzia na ogół w ogóle w zęby nie zagląda... Więc jak przyjedzie tzw. "sędzia dentysta" to wyniki są czasem zupełnie dla niektórych niezrozumiałe. Oczywiście nie mam tu na myśli tego konkretnego psa tylko ogólną tendencję

Była to wystawa w Głogowie w 2006 roku, na której była osobiście i stałam tuż przy ringu i tym psem był Bisho Tajgeta. I prawdą jest że UTSUKUSHII wygrał porównanie z Bishem, ale sedzie nie wyprosił go z ringu.

Było to tak, że sędzia przy porównaniu stanął przy psach i powiedział, że starszy pies - champion (co podkreślał dwa razy) Bisho mu się bardzo podoba, ale nie ma zęba i dlatego wygrywa młodszy Utsukuhii.
Busho był normalnie oceniony, dostał ocenę doskonała ale nie wiem czy CWC.
Nie twierdze, że gdyby nie ząb to by wygrał, ale tak naprawde było tak.

Posted

na prawde BISHO nie ma ząbka????:roll::roll: to pewnie dlatego właściciele go przestali wystawiać?:roll::roll: podobał mi się ten misiaczek!! strasznie był niedźwiedziowaty:loveu::loveu::loveu::lol:

Posted

Oj tak misiek z niego był :) Wlasnie od tej wystawy nie pojawił się wiecej na ringu.
Wlascicielka była w szoku, ale sedzia pokaz właścicielke dziurke po zębie i przyznała mu racje :)

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Oj tak misiek z niego był :) Wlasnie od tej wystawy nie pojawił się wiecej na ringu.
Wlascicielka była w szoku, ale sedzia pokaz właścicielke dziurke po zębie i przyznała mu racje :)

wielka szkoda :shake::shake:

Posted

nie wiadomo jak jest z tym ząbkiem
ale pamietam tą wystawe -sedzia cos pokazywal na ząb - chyba jakis pan z Litwy
lecz ząb mógł sie wylamac lub ukruszyć
byla rana nie bylo widac - zagoiła sie i mogla sie resztka pojawić

Posted

Agappe napisał(a):
na prawde BISHO nie ma ząbka????:roll::roll: to pewnie dlatego właściciele go przestali wystawiać?:roll::roll: podobał mi się ten misiaczek!! strasznie był niedźwiedziowaty:loveu::loveu::loveu::lol:

Rzeczywiscie BISHO ma nietypową akicia urodę, nam się też bardzo podoba a dla przypomnienia misiaczka (po rodzinnej znajomości, bo BISHO to tatuś Bushi'ego - AMAI'a) fotki z wystawy w Lesznie 2005.

Posted

[quote name='Asiunia02']
Gosiu: U akit raczej podniebienia się nie sprawdza, predzej właśnie szale moze przewazyc włos, zachowanie na ringu, co nie dotyczy Inochiego bo to perfekcjonista :)

Wiem- u shib i np malamutów też nie, ale jak trafi się na upierdliwego sędziego- to obejrzy pazury i poduszki łapek., Niewielu wystawców i nawet hodowców o tym wie.

Posted

Zabrze - 14.10.2007
Krajowa wystawa (CWC)
sędzia: Maria Zasada (PL)

WYNIKI OFICJALNE
Psy
Klasa: posrednia
757 YUWAKU Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDPwR

Suki
Klasa: szczeniat
758 KIREI Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata II
759 U`KOI-NI MOERU Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata III
760 U`KOJIN Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata I

Klasa: młodzieży
761 TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata I, Zw.Mł.

Klasa: otwarta
762 KAMI Halne Wzgórze /FCI/ - nieobecna
763 KITSUNE Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata II
764 KONNICHI-WA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, CWC
765 RYOKO Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata III

Klasa: championów
766 ANATA Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Rasy (w wynikach oficjalnych brak Zw.Rasy)

niestety na BOG nie zostałam, bo Zabrze jednak jest kawałek od Warszawy i pewnie dopiero byśmy wyjeżdżali z wystawy:shake::shake:
dziękuje wszystkim obecnym za super atmosfere!!! :))) i oczywiście gratuluje!! :)

Posted

Gratuluję!!!
Agappe - co Ty piszesz: Zabrze daleko od Warszawy?!:crazyeye: To ja teraz dopiero rozumiem, dlaczego jestes taka mało ruchawa jezeli chodzi o wystawy...;)
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Gratuluję!!!
Agappe - co Ty piszesz: Zabrze daleko od Warszawy?!:crazyeye: To ja teraz dopiero rozumiem, dlaczego jestes taka mało ruchawa jezeli chodzi o wystawy...;)
Pzdr.

nie ja.. mój tata.. On ma o 19 tenisa w WARSZAWIE a nie Zabrzu :/
a niestety dzis byłam uzależniona o Niego i nie dało się Go przekonać na czekanie 5h i to przy tej dość "chłopdnej" chociaż słonecznej pogodzie:shake::shake:

a tak poza tym dziekuję :))

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...