Agappe Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 no i jeszcze kilka fotek z dogomani z RYBNIKA [quote name='bogi']za kare,że tak reglamentujecie zdjęcia wstawie kilka swoich:evil_lol:
Agappe Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 [quote name='bogi'] (potem moze jeszcze kilka zdjęc suczek z otwartej będzie)
bety Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mała niespodzianka (dzięki Deirdre ) - tylko stawka, wyników nie znam MADRYT 6.X.2007 (CAC) PSY Klasa młodzieży: Homare-Goushi-Go De Kenshinsou Klasa otwarta: Lo Kai Shek Tenshu Pzdr
Savannah Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='Aga i KINGYO'] Myślę, że podobne "kwiatki" mogły wpłynąć na ocenę innych psów. Przecież niejeden z wystawców doświadczył już "dziwnego" ;) sędziowania na ringu, więc czemu roztrząsacie wciąż przypadek Inochiego???? Przecież przez jedną gorszą ocenę piękny pies nie zbrzydnie. Zgodze sie w 100 procentach. U nas ostatnio na SH ktos przytoczył bardzo madre słowa pewnej Pani sedziny: "Ładny po przegranej nie zbrzydnie, a paskuda, choćby i wygrała, nie wypięknieje" Anna Redlicka Wiec nie ma sie co martwic...Według mnie do wystaw powinno sie podchodzic z lekkim dystansem...niektorzy jednak zachowuja sie jak by to byla walka... o zlote kalesony:roll:
Agappe Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 [SIZE="4"]Arad (Rumunia) [SIZE="4"]6.10.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]Sędzia: Stavarache Cristian PSY kl.młodzieży ROYARU AKITA ROYARU ATEMI (RO) SUKI kl.pośrednia AMATERASU INU YOKO ZUNA AKIRA (RO) kl.championów TARTAGAL'S HATSUGA GO (HU) ------------------------------------ [SIZE="4"]7.10.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]Sędzia: Gellen Tibor PSY kl.młodzieży ROYARU AKITA ROYARU ATEMI (RO) SUKI kl.pośrednia AMATERASU INU YOKO ZUNA AKIRA (RO) kl.championów TARTAGAL'S HATSUGA GO (HU)
Agappe Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 no i zdjęcia z Legionowa znalezione na dogo moja Niunia:loveu::loveu::loveu: [quote name='Viris'] [quote name='Viris'] [quote name='Viris']
Iwona&Wiki Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Powtórzę zdjęcie raz jeszcze, bo warto:) LOCZEK napisał(a):GRUPA V weihaiwej napisał(a):Anata wyglądała pięknie :) Tak, a na tym podium wygląda jeszcze piekniej!:) Agappe, super! Moje GRATULACJE!:)
Agappe Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Powtórzę zdjęcie raz jeszcze, bo warto:) Tak, a na tym podium wygląda jeszcze piekniej!:) Agappe, super! Moje GRATULACJE!:) dziekuję bardzo :)))) :multi::multi::multi: mówicie, że Niuni do "twarzy" z "pudłem"???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol:
Iwona&Wiki Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Agappe napisał(a):dziekuję bardzo :)))) :multi::multi::multi: mówicie, że Niuni do "twarzy" z "pudłem"???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol: Oj tak, wyjątkowo jej z nim do paszczy!:) :) :lol: Zresztą nie tylko Niuni, Ty również ładnie się komponujesz! A kolorystycznie to trafione w 10-tkę!
Tomonari Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 KONNICHI-WA Halne Wzgórze NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze AIDA Puchate Liski KAJKO Jamni Jar KIREI Halne Wzgórze
sylwekw Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 O kurcze pierwszy raz widzę inną akitę z hodowli z której pochodzi matka mojej Shojo - hodowla Jamni Jar.
Asiunia02 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Izis napisał(a): Pamiętam kiedyś UTSUKUSHII z jakimś championem biegł o porównanie na jakiejś krajówce (nie pamiętam dokładnie) i sędzia tamtego właśnie za braki w uzębieniu z ringu wyprosił - sędzią był facet bodajże z Czech. Oni tam są bardzo skrupulatni co do szczegółów też. U nas w klasie championów to sędzia na ogół w ogóle w zęby nie zagląda... Więc jak przyjedzie tzw. "sędzia dentysta" to wyniki są czasem zupełnie dla niektórych niezrozumiałe. Oczywiście nie mam tu na myśli tego konkretnego psa tylko ogólną tendencję Była to wystawa w Głogowie w 2006 roku, na której była osobiście i stałam tuż przy ringu i tym psem był Bisho Tajgeta. I prawdą jest że UTSUKUSHII wygrał porównanie z Bishem, ale sedzie nie wyprosił go z ringu. Było to tak, że sędzia przy porównaniu stanął przy psach i powiedział, że starszy pies - champion (co podkreślał dwa razy) Bisho mu się bardzo podoba, ale nie ma zęba i dlatego wygrywa młodszy Utsukuhii. Busho był normalnie oceniony, dostał ocenę doskonała ale nie wiem czy CWC. Nie twierdze, że gdyby nie ząb to by wygrał, ale tak naprawde było tak.
Agappe Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 na prawde BISHO nie ma ząbka????:roll::roll: to pewnie dlatego właściciele go przestali wystawiać?:roll::roll: podobał mi się ten misiaczek!! strasznie był niedźwiedziowaty:loveu::loveu::loveu::lol:
Asiunia02 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Oj tak misiek z niego był :) Wlasnie od tej wystawy nie pojawił się wiecej na ringu. Wlascicielka była w szoku, ale sedzia pokaz właścicielke dziurke po zębie i przyznała mu racje :)
Agappe Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Asiunia02 napisał(a):Oj tak misiek z niego był :) Wlasnie od tej wystawy nie pojawił się wiecej na ringu. Wlascicielka była w szoku, ale sedzia pokaz właścicielke dziurke po zębie i przyznała mu racje :) wielka szkoda :shake::shake:
cleo2000 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 nie wiadomo jak jest z tym ząbkiem ale pamietam tą wystawe -sedzia cos pokazywal na ząb - chyba jakis pan z Litwy lecz ząb mógł sie wylamac lub ukruszyć byla rana nie bylo widac - zagoiła sie i mogla sie resztka pojawić
Agappe Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 i jeszcze 9 zdjec z Legionowa http://www.posejdon.net.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=124&catid=166
christoph Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Agappe napisał(a):na prawde BISHO nie ma ząbka????:roll::roll: to pewnie dlatego właściciele go przestali wystawiać?:roll::roll: podobał mi się ten misiaczek!! strasznie był niedźwiedziowaty:loveu::loveu::loveu::lol: Rzeczywiscie BISHO ma nietypową akicia urodę, nam się też bardzo podoba a dla przypomnienia misiaczka (po rodzinnej znajomości, bo BISHO to tatuś Bushi'ego - AMAI'a) fotki z wystawy w Lesznie 2005.
Gosia Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='Asiunia02'] Gosiu: U akit raczej podniebienia się nie sprawdza, predzej właśnie szale moze przewazyc włos, zachowanie na ringu, co nie dotyczy Inochiego bo to perfekcjonista :) Wiem- u shib i np malamutów też nie, ale jak trafi się na upierdliwego sędziego- to obejrzy pazury i poduszki łapek., Niewielu wystawców i nawet hodowców o tym wie.
ktrebor Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 A poduszki łapek, po to żeby sprawdzić pigmentację?
Agappe Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Zabrze - 14.10.2007 Krajowa wystawa (CWC) sędzia: Maria Zasada (PL) WYNIKI OFICJALNE Psy Klasa: posrednia 757 YUWAKU Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDPwR Suki Klasa: szczeniat 758 KIREI Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata II 759 U`KOI-NI MOERU Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata III 760 U`KOJIN Halne Wzgórze /FCI/ - oc.wybitnie obiecująca, lokata I Klasa: młodzieży 761 TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata I, Zw.Mł. Klasa: otwarta 762 KAMI Halne Wzgórze /FCI/ - nieobecna 763 KITSUNE Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata II 764 KONNICHI-WA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, CWC 765 RYOKO Halne Wzgórze /FCI/ - oc.doskonała, lokata III Klasa: championów 766 ANATA Yamamoto - oc.doskonała, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Rasy (w wynikach oficjalnych brak Zw.Rasy) niestety na BOG nie zostałam, bo Zabrze jednak jest kawałek od Warszawy i pewnie dopiero byśmy wyjeżdżali z wystawy:shake::shake: dziękuje wszystkim obecnym za super atmosfere!!! :))) i oczywiście gratuluje!! :)
Asiaczek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Gratuluję!!! Agappe - co Ty piszesz: Zabrze daleko od Warszawy?!:crazyeye: To ja teraz dopiero rozumiem, dlaczego jestes taka mało ruchawa jezeli chodzi o wystawy...;) Pzdr.
Agappe Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 [quote name='Asiaczek']Gratuluję!!! Agappe - co Ty piszesz: Zabrze daleko od Warszawy?!:crazyeye: To ja teraz dopiero rozumiem, dlaczego jestes taka mało ruchawa jezeli chodzi o wystawy...;) Pzdr. nie ja.. mój tata.. On ma o 19 tenisa w WARSZAWIE a nie Zabrzu :/ a niestety dzis byłam uzależniona o Niego i nie dało się Go przekonać na czekanie 5h i to przy tej dość "chłopdnej" chociaż słonecznej pogodzie:shake::shake: a tak poza tym dziekuję :))
Recommended Posts