Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Izis napisał(a):Cóż w amerykańskich wszystko jest dozwolone :-) A tak poważnie to pewnie może być (podobnie jak brak urajiro na pysku) - to wszystko jednak nie jest cechą pożądaną. Jeśli są dwa identyczne psy na ringu a jeden z nich ma taka cechę niepożądaną a drugi jej nie ma to powinien wygrać ten drugi - ale znajdź mi dwa identyczne poza tym psy na tym samym ringu ;-) Ciężko by było. hmm pamiętam taką sytuację, że czerwonej akicie przez taki biały pasek na głowie sędzia obniżył ocenę do bardzo dobrej (nie pamietam co to był za psiak), wiec miałam wrażenie, że takie umaszczenie to jakiś poważniejszy bład..:roll::roll:
Izis Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Agappe napisał(a):hmm pamiętam taką sytuację, że czerwonej akicie przez taki biały pasek na głowie sędzia obniżył ocenę do bardzo dobrej (nie pamietam co to był za psiak), wiec miałam wrażenie, że takie umaszczenie to jakiś poważniejszy bład..:roll::roll: Jeśli sędziuje Japończyk to raczej tak... dlatego na światówce takie psy powyżej bardzo dobrej nie dostawały - mówię oczywiście o psach - bo suki wiadomo, że nie sędzia z Japonii oceniał. A jesteś pewna na 100% poza tym, że temu psy tylko za to ocenę obniżono? Może ogólny wyraz jego też niezbyt akicie odpowiadał?
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 to było kilka lat temu i szczere mówiąc nawet nie pamiętam kto sędziwał, zakodowałam tylko fakt, że to przez tą białą linię pies (bądź suka) miała obniżoną ocenę, ale głowy za to obciąć bym sobie nie dała. może tak mi właściciel powiedział a ja przyjełam do wiadomości i nie pytałam o nic dalej.. nie pamiętam :oops::oops::oops:
Asiunia02 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Daria: Nie obiecuje ale sie postaram, na pewno bede wiedziec stawki ilościowe :) A czy cos wiecej da sie załatwic to juz nie ode mnie zalezy tylko od dobroci informatora :) Artykuł wysłałam :)
Asiunia02 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Co do Chanoyu to umaszczenia ma prawidłowe. Bo pregus moze miec pregi, ale moze miec tez urajiro. Miała by nieprawidłowe gdyby biała klatka łączyła się z kołnierzem, a tak nie jest. Gdyby jednak tak było to była by po prostu łaciata. Ma białą klatkę dosyć wysoko, ale nie łączy się z kołnierzem. A co do kołnierzy do przez długi czas dochodzi mnie słuchy ze świata, że jest to nie pożadane, ale pozniej Japończycy zaczeli do tego wracac. Nie wiem jakie gusta ponują teraz i czy to co pisze na 100% jest prawdą.
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Asiunia02 napisał(a):Co do Chanoyu to umaszczenia ma prawidłowe. Bo pregus moze miec pregi, ale moze miec tez urajiro. Miała by nieprawidłowe gdyby biała klatka łączyła się z kołnierzem, a tak nie jest. Gdyby jednak tak było to była by po prostu łaciata. Ma białą klatkę dosyć wysoko, ale nie łączy się z kołnierzem. A co do kołnierzy do przez długi czas dochodzi mnie słuchy ze świata, że jest to nie pożadane, ale pozniej Japończycy zaczeli do tego wracac. Nie wiem jakie gusta ponują teraz i czy to co pisze na 100% jest prawdą. a Chanoyu z prawej strony nie ma połączonego kołnierza z klatką??? <nie widziałam jej na żywo, więc tylko zdjęciami dysponuje:oops:>
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Asiunia02 napisał(a):Daria: Nie obiecuje ale sie postaram, na pewno bede wiedziec stawki ilościowe :) A czy cos wiecej da sie załatwic to juz nie ode mnie zalezy tylko od dobroci informatora :) Artykuł wysłałam :) dziekuję bardzo :))) mam nadzieje, ze uda Ci się zdobyć tą infomacje!!:roll:
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 kl. pośrednia - 4 (33-36) KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC HANU z Krobskiego Hajmatu - lokata II SHOJO Dąbrowskie Samuraje - oc.bardzo dobra, lokata IV TOSHI Kagawa - lokata III
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 no to teraz klasa "gigant: ;) jak klasa taka to i zdjęć dużo.. kl. otwarta - 9 (37-45) AIKO Tajgeta - oc.bardzo dobra, lokata VII AITE Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC CAMA Dolina Wiązów - oc.bardzo dobra, lokata IX DONA Omono Gawa - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II KITSUNE Halne Wzgórze - oc.doskonała, med.brązowy, lokata III KONNICHI-WA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata IV Kajitsu-No OKASHI-GO - oc.doskonała, lokata V RYOKO Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata VI Akita u Izis (FCI) YOKO - oc.bardzo dobra, lokata VIII
Agappe Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 [SIZE="3"]upssss kolejny błąd. pierwsza biegnie KONNICHI-WA HAlne Wzgórze.. a druga.. hmm KITSUNE??? zamieniły sie miejscami i już tu mnie zmyliło:oops::oops:
Agappe Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 SUCZKI z kl.otwartej w ruchu: - AIKO Tajgeta, AITE Yamamoto, Akita u Izis (FCI) YOKO) http://pl.youtube.com/watch?v=nQXglRhpHe4 - CAMA Dolina Wiązów, DONA Omono-Gawa, Kajitsu No OKASHI-GO, KITSUNE Halne Wzgórze http://pl.youtube.com/watch?v=UY0vQz182_w - KITSUNE Hale Wzgórze, KONNICHI-WA Halne Wzgórze, RYOKO Halne Wzgórze http://pl.youtube.com/watch?v=Ufd8pMuNZGY
Agappe Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 no i ostatnia klasa i ostatnie zdjęcia:multi::multi::multi::multi: kl. championów - 3 (46-48 ) BU Yamamoto - nieobecna DAICHI Omono Gawa - lokata II INAZUMA of Amayadori Ken - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Klubu 2007 (powtórzyła sukces z 2005!!!!brawo!!!!!!), ZW.RASY!!!!!, 2 miejsce w sekcji szpiców azjatyckich pokonana Daichi schodzi z opuszczonym ogonkiem:cool3: :multi::multi::multi:[SIZE="4"]THE END:multi::multi::multi:
Izis Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Agappe napisał(a): czyżby murawa była taka nierówna po prawej?
Izis Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Agappe napisał(a): A tu musiał być dół po lewej stronie. Taki zapadnięty ring był po prostu
Izis Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Agappe napisał(a): A tutaj sposób na ten problem
Agappe Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 [SIZE="4"]Wrocław - 29-30.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Paweł Szemraj (PL) Akita godz. 11.30 PSY kl.szczeniąt 1 1745 KAKUJIN Halne Wzgorze - wybitnie obiecujący, lokata I kl.młodzieży 3 1746-1748 B'MITSUKUNI Go de la Valle des Dragon Sacres - od.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł. KYOKUKAZAN Halne Wzgorze - nieobecny YORITOMO Matagiinu - oc.doskonała, lokata II kl.pośrednia 2 1749-1750 KUKURYMU Go Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, CACIB, Zw.Rasy YUWAKU Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II kl.otwarta 3 1751-1753 FUKURO Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB MUSHIRO Tsunami - oc.doskonała, lokata II OMOSHIROI Co Ty na To - oc.doskonała, lokata III kl.championów 2 1754-1755 AMAI Bakira - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC ODA NOBUNGA Halne Wzgorze - oc.doskonała, m ed.srebrny, lokata II SUKI kl.młodzieży 3 1756-1758 BAFI Rilaf - obecna KEIKO Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł, NJwR kl.pośrednia 3 1759-1761 HANIKO Czandoria - oc.bardzo dobra, lokata III HANU z krobskiego Hajmatu - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, CACIB, NDSwR KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II, res.CACIB kl.otwarta 2 1762-1763 CAMA Dolina Wiazow - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II NAMI GO Matagiinu - oc.doskonała, med.złoty, lokata I POWODZENIA JUTRO!!!!!!!!!!!!!!!!
Agappe Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 GRATULUJE WSZYSTKIM!!!!! i czekam na relacje (zapewne chrisową ;) )
donya Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 To ja moze trochę uzupełnię kl.pośrednia 3 1759-1761 HANIKO Czandoria - bdb HANU z krobskiego Hajmatu - dosk, I, CWC, CACIB, NDSwR KOICHIKARA Shun'You Kensha - dosk, II, res CACIB kl.otwarta 2 1762-1763 CAMA Dolina Wiazow - bdb NAMI GO Matagiinu - bdb Gratulacje dla HANU :multi::multi::multi: dla pozostałych akitek oczywiscie też A pan sędzia strasznie się denerwował w czasie oceny akit - ciekawe dlaczego :-o
Tomonari Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 My także przyłączamy się do gratulacji dla wszystkich zwycięzców :multi::multi:
Recommended Posts