Jump to content
Dogomania

Wystawy: wyniki, stawki i zdjecia (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Izis napisał(a):
Cóż w amerykańskich wszystko jest dozwolone :-)
A tak poważnie to pewnie może być (podobnie jak brak urajiro na pysku) - to wszystko jednak nie jest cechą pożądaną. Jeśli są dwa identyczne psy na ringu a jeden z nich ma taka cechę niepożądaną a drugi jej nie ma to powinien wygrać ten drugi - ale znajdź mi dwa identyczne poza tym psy na tym samym ringu ;-) Ciężko by było.

hmm pamiętam taką sytuację, że czerwonej akicie przez taki biały pasek na głowie sędzia obniżył ocenę do bardzo dobrej (nie pamietam co to był za psiak), wiec miałam wrażenie, że takie umaszczenie to jakiś poważniejszy bład..:roll::roll:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
hmm pamiętam taką sytuację, że czerwonej akicie przez taki biały pasek na głowie sędzia obniżył ocenę do bardzo dobrej (nie pamietam co to był za psiak), wiec miałam wrażenie, że takie umaszczenie to jakiś poważniejszy bład..:roll::roll:

Jeśli sędziuje Japończyk to raczej tak... dlatego na światówce takie psy powyżej bardzo dobrej nie dostawały - mówię oczywiście o psach - bo suki wiadomo, że nie sędzia z Japonii oceniał.

A jesteś pewna na 100% poza tym, że temu psy tylko za to ocenę obniżono? Może ogólny wyraz jego też niezbyt akicie odpowiadał?

Posted

to było kilka lat temu i szczere mówiąc nawet nie pamiętam kto sędziwał, zakodowałam tylko fakt, że to przez tą białą linię pies (bądź suka) miała obniżoną ocenę, ale głowy za to obciąć bym sobie nie dała. może tak mi właściciel powiedział a ja przyjełam do wiadomości i nie pytałam o nic dalej.. nie pamiętam :oops::oops::oops:

Posted

Daria: Nie obiecuje ale sie postaram, na pewno bede wiedziec stawki ilościowe :) A czy cos wiecej da sie załatwic to juz nie ode mnie zalezy tylko od dobroci informatora :)

Artykuł wysłałam :)

Posted

Co do Chanoyu to umaszczenia ma prawidłowe.
Bo pregus moze miec pregi, ale moze miec tez urajiro. Miała by nieprawidłowe gdyby biała klatka łączyła się z kołnierzem, a tak nie jest. Gdyby jednak tak było to była by po prostu łaciata. Ma białą klatkę dosyć wysoko, ale nie łączy się z kołnierzem.

A co do kołnierzy do przez długi czas dochodzi mnie słuchy ze świata, że jest to nie pożadane, ale pozniej Japończycy zaczeli do tego wracac. Nie wiem jakie gusta ponują teraz i czy to co pisze na 100% jest prawdą.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Co do Chanoyu to umaszczenia ma prawidłowe.
Bo pregus moze miec pregi, ale moze miec tez urajiro. Miała by nieprawidłowe gdyby biała klatka łączyła się z kołnierzem, a tak nie jest. Gdyby jednak tak było to była by po prostu łaciata. Ma białą klatkę dosyć wysoko, ale nie łączy się z kołnierzem.

A co do kołnierzy do przez długi czas dochodzi mnie słuchy ze świata, że jest to nie pożadane, ale pozniej Japończycy zaczeli do tego wracac. Nie wiem jakie gusta ponują teraz i czy to co pisze na 100% jest prawdą.

a Chanoyu z prawej strony nie ma połączonego kołnierza z klatką??? <nie widziałam jej na żywo, więc tylko zdjęciami dysponuje:oops:>

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Daria: Nie obiecuje ale sie postaram, na pewno bede wiedziec stawki ilościowe :) A czy cos wiecej da sie załatwic to juz nie ode mnie zalezy tylko od dobroci informatora :)

Artykuł wysłałam :)

dziekuję bardzo :)))
mam nadzieje, ze uda Ci się zdobyć tą infomacje!!:roll:

Posted

kl. pośrednia - 4 (33-36)
KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC
HANU z Krobskiego Hajmatu - lokata II
SHOJO Dąbrowskie Samuraje - oc.bardzo dobra, lokata IV
TOSHI Kagawa - lokata III

Posted

no to teraz klasa "gigant: ;) jak klasa taka to i zdjęć dużo..
kl. otwarta - 9 (37-45)
AIKO Tajgeta - oc.bardzo dobra, lokata VII
AITE Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC
CAMA Dolina Wiązów - oc.bardzo dobra, lokata IX
DONA Omono Gawa - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
KITSUNE Halne Wzgórze - oc.doskonała, med.brązowy, lokata III
KONNICHI-WA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata IV
Kajitsu-No OKASHI-GO - oc.doskonała, lokata V
RYOKO Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata VI
Akita u Izis (FCI) YOKO - oc.bardzo dobra, lokata VIII

Posted

[SIZE="3"]upssss kolejny błąd. pierwsza biegnie KONNICHI-WA HAlne Wzgórze.. a druga.. hmm KITSUNE??? zamieniły sie miejscami i już tu mnie zmyliło:oops::oops:

Posted

no i ostatnia klasa i ostatnie zdjęcia:multi::multi::multi::multi:

kl. championów - 3 (46-48 )
BU Yamamoto - nieobecna
DAICHI Omono Gawa - lokata II
INAZUMA of Amayadori Ken - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDSwR, Zw.Klubu 2007
(powtórzyła sukces z 2005!!!!brawo!!!!!!), ZW.RASY!!!!!, 2 miejsce w sekcji szpiców azjatyckich

pokonana Daichi schodzi z opuszczonym ogonkiem:cool3:

:multi::multi::multi:[SIZE="4"]THE END:multi::multi::multi:

Posted

[SIZE="4"]Wrocław - 29-30.09.2007
Międzynarodowa Wystawa (CACIB)
[SIZE="3"]sędzia: Paweł Szemraj (PL)

Akita godz. 11.30
PSY
kl.szczeniąt
1
1745
KAKUJIN Halne Wzgorze - wybitnie obiecujący, lokata I

kl.młodzieży 3 1746-1748
B'MITSUKUNI Go de la Valle des Dragon Sacres - od.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł.
KYOKUKAZAN Halne Wzgorze - nieobecny
YORITOMO Matagiinu - oc.doskonała, lokata II

kl.pośrednia 2 1749-1750
KUKURYMU Go Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, CACIB, Zw.Rasy
YUWAKU Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II

kl.otwarta 3 1751-1753
FUKURO Yamamoto - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB
MUSHIRO Tsunami - oc.doskonała, lokata II
OMOSHIROI Co Ty na To - oc.doskonała, lokata III

kl.championów 2 1754-1755
AMAI Bakira - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC
ODA NOBUNGA Halne Wzgorze - oc.doskonała, m ed.srebrny, lokata II

SUKI
kl.młodzieży
3
1756-1758
BAFI Rilaf - obecna
KEIKO Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgorze - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł, NJwR

kl.pośrednia 3 1759-1761
HANIKO Czandoria - oc.bardzo dobra, lokata III
HANU z krobskiego Hajmatu - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, CACIB, NDSwR
KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II, res.CACIB

kl.otwarta 2 1762-1763
CAMA Dolina Wiazow - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
NAMI GO Matagiinu - oc.doskonała, med.złoty, lokata I

POWODZENIA JUTRO!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

To ja moze trochę uzupełnię

kl.pośrednia 3 1759-1761
HANIKO Czandoria - bdb
HANU z krobskiego Hajmatu - dosk, I, CWC, CACIB, NDSwR
KOICHIKARA Shun'You Kensha - dosk, II, res CACIB

kl.otwarta 2 1762-1763
CAMA Dolina Wiazow - bdb
NAMI GO Matagiinu - bdb

Gratulacje dla HANU :multi::multi::multi: dla pozostałych akitek oczywiscie też

A pan sędzia strasznie się denerwował w czasie oceny akit - ciekawe dlaczego :-o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...