Agappe Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Asiunia02 napisał(a): Hodowla IZIS - ????????????????????? hodowla Izis bedzie i to w więcej niż jednym egzemplarzu sądząc po wypowiedzi Izis, ze dostała potwierdzenia (w liczbie mnogiej):evil_lol: więc pewnie Banderas dołaczy do grona championów a co dalej :roll::roll::roll: stawiam, że UTSUKUSHII też bedzie w championach (bo inne psiaki jakoś mi nie pasują- skoro Tajgety nie bedzie to rozumiem BOSa też nie?) a w sukach championach no idea:roll::roll: rozumiem, że Arashi nie jedzie z Kasią i Łukaszem?
Asiunia02 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Agappe napisał(a):hodowla Izis bedzie i to w więcej niż jednym egzemplarzu sądząc po wypowiedzi Izis, ze dostała potwierdzenia (w liczbie mnogiej):evil_lol: więc pewnie Banderas dołaczy do grona championów a co dalej :roll::roll::roll: stawiam, że UTSUKUSHII też bedzie w championach (bo inne psiaki jakoś mi nie pasują- skoro Tajgety nie bedzie to rozumiem BOSa też nie?) a w sukach championach no idea:roll::roll: rozumiem, że Arashi nie jedzie z Kasią i Łukaszem? Co do Banderasa to juz była zapowiedz, ale ze nie dostałam odpowiedzi na moje zapytanie to nie śmiałam nie pewnych wiadomości pisać. A z właścicielem Utsukushii tez mi sie wydaje ze bedzie. Arashi tym razem zostaje w domku, i tatuś Bos również.
Asiunia02 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Jak tylko sie cos dowiem to bede edytowac :)
Izis Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 To milo, ze O/Poznań przestrzega regulaminu to już rzadkość w Polsce. Ja osobiście jestem przeciwna publikacji stawek przed wystawą tak samo jak oglądaniu przez sędziów katalogu przed lub na wystawie (tez nie jest to zgodne z regulaminem).
Agappe Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Izis napisał(a):To milo, ze O/Poznań przestrzega regulaminu to już rzadkość w Polsce. Ja osobiście jestem przeciwna publikacji stawek przed wystawą tak samo jak oglądaniu przez sędziów katalogu przed lub na wystawie (tez nie jest to zgodne z regulaminem). z tym drugim zgadzam się w 100%!!! a pierwsze no cóż ciekawość ludzka nie zna granic a i cierpliwość nie należy często do "naszych" mocnych stron.. są i dobre i złe strony publikowania stawek imiennych przed wystawą.. odpowiedź na pytanie których jest więcej, jest już oceną subiektywną.
Asiunia02 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Agappe napisał(a):z tym drugim zgadzam się w 100%!!! a pierwsze no cóż ciekawość ludzka nie zna granic a i cierpliwość nie należy często do "naszych" mocnych stron.. są i dobre i złe strony publikowania stawek imiennych przed wystawą.. odpowiedź na pytanie których jest więcej, jest już oceną subiektywną. Ale nawet jesli nie zapozna się z katalogiem, to moze przed sedziowaniem obejrzec sobie wszystkie karty oceny. I jesli bedzie nieuczciwy to zawsze znajdzie na to sposób, zeby zrobic po swojemu. Ja akurat jestem za ogłaszaniem stawki, bo przynajmniej wiem z kim się spotkam :) nie tylko na ringu, ale i po za nim :)
Asiunia02 Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 A swoją drogą to stawki są już podane chyba na całym świecie. Nawet jeśli nie są publikowane w internecie to można zadzwonić do związków, wiec podanie stawki mnie akurat nie dziwi. Wiekszosc tej stawki co podałam znałam juz po poprzednich wystawach, bo jak sie lubie znają i kolegują to mówią sobie takie rzeczy i nie robią z tego wielkiej tajemnicy bo dla niektórych to zaszczyt spotkac sie ponownie w akirciorkowym gronie i czym wiekszym tym lepiej i w takich momentach chocby było akity 5000 to przyjadą tylko po to aby miło spedzic czas z innymi ludzmi. Prawda Kasienka ??
lady_m Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Asiunia02 napisał(a): Lady_m - Amayadori dogutti) Moj biedny piesek wyzywany przydomkami i przedrostkami :placz: :lol: Ja w kazdym razie sie wybieram towarzysko wiec do zobaczenia w okolicach ringu! ;) Ja tam nie mam nic przeciwko publikowaniu stawek przed wystawa... Nawet nie mam nic przeciwko publikowaniu moich danych osobowych- i tak w koncu wszystko jest w katalogu ;)
donya Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 [quote name='Asiunia02']PSY Klasa championów – 6 1. Czanaj Roal 2. Asztar Imaginacja 3. Bimbo Yamamoto 4. Hoseki Halne Wzgórze 5. RYUU-GO (??) 6. Akita u IZIS Utsukushi (??) Jeszcze AMAI Bakira - Krzysiek mówił we Wrocławiu, że się wybiera ;)
Asiunia02 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [SIZE="4"]PSY Klasa szczeniąt – 3 1. Kiss Me & Love Me (FCI) ASHIM THAI 2. Kakujin Halne Wzgórze 3. Klasa młodzieży – 3 1. B'MITSUKUNI Go de la Valle des Dragon Sacres 2. 3. Klasa pośrednia – 1 1. Klasa otwarta – 6 1. Fujimaru Pa – Lis 2. Inochi-O Kakeru Halne Wzgórze 3. 4. 5. 6. Klasa championów – 6 1. Czanaj Roal 2. Asztar Imaginacja 3. Bimbo Yamamoto 4. Hoseki Halne Wzgórze 5. RYUU-GO (??) 6. Amai Bakira [SIZE="4"]SUKI Klasa szczeniąt – 4 1. Kidori Pa – Lis 2. Shitsuko Fumi Of Amayadori – Ken 3. U`Kojin Halne Wzgórze 4. Klasa młodzieży – 5 1. Aida Puchate Liski 2. Tezukuri No Hitokage Halne Wzgórze 3. Kingyo Halne Wzgórze 4. 5. Klasa pośrednia – 4 1. Hanu z Krobskiego Hajmatu 2. Koichikara Shun`You Kensha 3. 4. Klasa otwarta – 5 1. Akita u Izis FCI Yoko 2. Dona Omono Gawa 3. Nagasaki Halne Wzgórze 4. 5. Klasa championów – 2 1. Daichi Omono Gawa 2.
Agappe Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 [SIZE="4"]3-4.11.2007 - Nitra (Słowacja) Międzynarodowa wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Ridarcikova Gabriela (SK) PSY młodzież: Ai-No-Kuma Shun'You Kensha pośrednia: Cusen Go Kumade championy: Achiko Go Akita Inu of Cacic SUKI młodzież: Akemi Bjork Divoke Sakury pośrednia: Akane z Marianskeho Udoli Pusztadombi-Surka Berta otwarta: Cinte Go Kumade
Asiunia02 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Akit w Pradze na Międzynarodowej jest 32 :) W klasie szczeniąt jest wystawiany Kozeki Pa - Lis. Akity nie wystawia zaden Polak, oprócz Czechów i pewnie Słowaków to jest 1 Włoch. Jest także wśród czeskich akitek import z Czech którego zdjęcia poniżej. Tutaj chyba jest wyliniały wiec jestem bardzo ciekawa jak bedzie wyglądał. A tutaj jako szczeniaczek :) z znanych mi akita jest suczka Pana Józefa Wolfa w klasie weteranów o imieniu AKEMI z Bambusového háje a także w klasie otwartej SÁRA z Bambusového háje Zdjęcie Sary poniżej
Asiunia02 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Zapomniałam podać stawki ilościowej PRAGA - 18.11.2007 sędzia: ??? (ale podam) PSY Klasa szczeniąt - 1 Klasa młodzieży - 1 Klasa pośrednia - 5 Klasa otwarta - 3 Klasa championów - 4 SUKI Klasa szczeniąt - 6 Klasa młodzieży - 2 Klasa pośrednia - 0 Klasa otwarta - 7 Klasa championów - 2 Klasa weteranów - 1 Mam nadzieje ze nic nie pomyliłam.
Agappe Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Asiunia02 napisał(a):Zapomniałam podać stawki ilościowej podaj prosze jeszcze do tego postu date, sędziego i miasto (żeby wszystko było czytelne :lol:)
Agappe Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 [SIZE="4"]13.10.2007 w Rosji (nie wiem w jakim mieście) odbyła się [SIZE="3"]II Krajowa Wystawa AKIT wyniki i zdjęcia z tej wystawy na stronie http://www.akitaros.ru/2mono.html jeżeli ktoś chciałby żeby te wyniki "spolścić" to dajcie znać [SIZE="3"]najważniejsze dla "nas" jest to, ze suczka CINTIA (CYNTIA?:roll:) Dolina Wiązów wystawiana w klasie otwartej zdobyła Zw.Rasy (BOB) były również 2 pieski po "naszym" TANOSHIMIm wystawiane w klasie młodzieży: czerwony piesek - oc.doskonała, lokata II/3, pręgowany piesek - oc.bardzo dobra, lokata III/3 były jeszcze 3 szczeniaki po CINTII - wszystkie wybitnie obiecujące to tyle z polskich akcentów na tej wystawie
Savannah Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Ja moge chetnie spolscic tzn napisac jak to sie mowi po polsku, bedzie gorzej jesli bym miała przetlumaczyc, ale ewentualnie słownik mam :) ale mam spalszczac wszystko, nazwy plus rodzicow ??
Agappe Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Savannah napisał(a):Ja moge chetnie spolscic tzn napisac jak to sie mowi po polsku, bedzie gorzej jesli bym miała przetlumaczyc, ale ewentualnie słownik mam :) ale mam spalszczac wszystko, nazwy plus rodzicow ?? haha Savannah nie zrozumiałaś mnie ;) pytałam czy ktoś chce mieć te wyniki po polsku.. ja ros się uczyłam..może nie długo, ale na tyle się go naumiałam, ze wyniki mogę spolścić ;) ale dziękuję za propozycje :)
Savannah Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Agappe napisał(a):haha Savannah nie zrozumiałaś mnie ;) pytałam czy ktoś chce mieć te wyniki po polsku.. ja ros się uczyłam..może nie długo, ale na tyle się go naumiałam, ze wyniki mogę spolścić ;) ale dziękuję za propozycje :) Hihi faktycznie zesmy sie nie zrozumiały :) :cool3: Jak co słuze pomoca i tak ;)
Agappe Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 no to powodzenia wszystkim jutro!! :) prosze o robienie dużo zdjęć:)
Asiunia02 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!! Ja jestem agentka, byłam przekonana, że akity są w niedziele :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: . I gdyby nie ty to bym wystawe przespała i z .... ... były by nici. A ja bym chyba umarła ze złości na sama siebie !!!!!!!!!!! Ale najfajniejsze jest to, że moja wystawiane akicorki jeszcze siedzą w kojcu a w Poznaniu pada :) Ale dałam ciała!!! O matko !!!!
Agappe Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 [quote name='Asiunia02']Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!! Ja jestem agentka, byłam przekonana, że akity są w niedziele :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: . I gdyby nie ty to bym wystawe przespała i z .... ... były by nici. A ja bym chyba umarła ze złości na sama siebie !!!!!!!!!!! Ale najfajniejsze jest to, że moja wystawiane akicorki jeszcze siedzą w kojcu a w Poznaniu pada :) Ale dałam ciała!!! O matko !!!! wow :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: te puchary robią wrażenie!!! i w dodatku każdy jest inny!!! może wyślecie mi jakiś za mocne trzymanie kciuków i przypomnienie Ci o wystawie? :evil_lol::evil_lol::lol: za co są te nagrody????
cropka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Hej :) Czy ktoś wie, o której akiciory wchodzą na ring? Bo jakoś nie mogę się dopatrzeć takiej informacji na stronce...:roll: Asiunia ty to masz dobrze :eviltong:, pani na włościach :lol:, a my biedaki musimy sie tłuc przez pół Polski. Do zobaczenia i powodzenia wszystkim, o zdjęcia oczywiście też postaramy się zadbać, jak tylko zejdziemy ze szczeniorem z ringu :p
Agappe Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 RING 45 – PAWILON 9: Sêdzia - Dušan Paunoviè Akita 10.00 PSY - MALES Klasa szczeni¹t - Puppy class 3 2476 - 2478 Klasa m³odzie¿y - Junior class 3 2479 - 2481 Klasa pooerednia - Intermediate class 1 2482 - 2482 Klasa otwarta - Open class 6 2483 - 2488 Klasa championów - Champion class 6 2489 - 2494 Wybór Najlepszego Doros³ego Psa w Rasie / Best Male in Breed 11.20 SUKI - BITCHES Klasa szczeni¹t - Puppy class 4 2495 - 2498 Klasa m³odzie¿y - Junior class 5 2499 - 2503 Klasa pooerednia - Intermediate class 4 2504 - 2507 Klasa otwarta - Open class 5 2508 - 2512 Klasa championów - Champion class 2 2513 - 2514 Wybór Najlepszej Doros³ej Suki w Rasie / Best Female in Breed Wybór Najlepszego Szczeniêcia w Rasie / Best Puppy in Breed Wybór Najlepszego Juniora w Rasie / Best Junior in Breed Wybór Zwyciêzcy Rasy / BOB Hokkaido 12.40 PSY - MALES to chyba wystarczy ;)
cropka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [quote name='Asiunia02']Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!! Ja jestem agentka, byłam przekonana, że akity są w niedziele :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: . I gdyby nie ty to bym wystawe przespała i z .... ... były by nici. A ja bym chyba umarła ze złości na sama siebie !!!!!!!!!!! Ale najfajniejsze jest to, że moja wystawiane akicorki jeszcze siedzą w kojcu a w Poznaniu pada :) Ale dałam ciała!!! O matko !!!! Ciekawe czy kiedyś mój maluch doczeka sie tylu pucharów :-o Agappe dzięki za info, za dużo mam na głowie i jakaś nieprzytomna chyba szukałam tych godzin :roll:
Agappe Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 cropka napisał(a):Ciekawe czy kiedyś mój maluch doczeka sie tylu pucharów :-o Agappe dzięki za info, za dużo mam na głowie i jakaś nieprzytomna chyba szukałam tych godzin :roll: z tego co sie domyślam to sa nagrody dla różnych piesków, a nie jednego ;) nawet moja Ruda nie ma aż tylu pucharków, a na pewno nie takich pięknych:shake:
Recommended Posts