Jump to content
Dogomania

Wystawy: wyniki, stawki i zdjecia (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Asiunia02 napisał(a):

Hodowla IZIS - ?????????????????????

hodowla Izis bedzie i to w więcej niż jednym egzemplarzu sądząc po wypowiedzi Izis, ze dostała potwierdzenia (w liczbie mnogiej):evil_lol:

więc pewnie Banderas dołaczy do grona championów a co dalej :roll::roll::roll:

stawiam, że UTSUKUSHII też bedzie w championach (bo inne psiaki jakoś mi nie pasują- skoro Tajgety nie bedzie to rozumiem BOSa też nie?)
a w sukach championach no idea:roll::roll: rozumiem, że Arashi nie jedzie z Kasią i Łukaszem?

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
hodowla Izis bedzie i to w więcej niż jednym egzemplarzu sądząc po wypowiedzi Izis, ze dostała potwierdzenia (w liczbie mnogiej):evil_lol:

więc pewnie Banderas dołaczy do grona championów a co dalej :roll::roll::roll:

stawiam, że UTSUKUSHII też bedzie w championach (bo inne psiaki jakoś mi nie pasują- skoro Tajgety nie bedzie to rozumiem BOSa też nie?)
a w sukach championach no idea:roll::roll: rozumiem, że Arashi nie jedzie z Kasią i Łukaszem?

Co do Banderasa to juz była zapowiedz, ale ze nie dostałam odpowiedzi na moje zapytanie to nie śmiałam nie pewnych wiadomości pisać.
A z właścicielem Utsukushii tez mi sie wydaje ze bedzie.

Arashi tym razem zostaje w domku, i tatuś Bos również.

Posted

To milo, ze O/Poznań przestrzega regulaminu to już rzadkość w Polsce.
Ja osobiście jestem przeciwna publikacji stawek przed wystawą tak samo jak oglądaniu przez sędziów katalogu przed lub na wystawie (tez nie jest to zgodne z regulaminem).

Posted

Izis napisał(a):
To milo, ze O/Poznań przestrzega regulaminu to już rzadkość w Polsce.
Ja osobiście jestem przeciwna publikacji stawek przed wystawą tak samo jak oglądaniu przez sędziów katalogu przed lub na wystawie (tez nie jest to zgodne z regulaminem).

z tym drugim zgadzam się w 100%!!!
a pierwsze no cóż ciekawość ludzka nie zna granic a i cierpliwość nie należy często do "naszych" mocnych stron.. są i dobre i złe strony publikowania stawek imiennych przed wystawą.. odpowiedź na pytanie których jest więcej, jest już oceną subiektywną.

Posted

Agappe napisał(a):
z tym drugim zgadzam się w 100%!!!
a pierwsze no cóż ciekawość ludzka nie zna granic a i cierpliwość nie należy często do "naszych" mocnych stron.. są i dobre i złe strony publikowania stawek imiennych przed wystawą.. odpowiedź na pytanie których jest więcej, jest już oceną subiektywną.

Ale nawet jesli nie zapozna się z katalogiem, to moze przed sedziowaniem obejrzec sobie wszystkie karty oceny. I jesli bedzie nieuczciwy to zawsze znajdzie na to sposób, zeby zrobic po swojemu.

Ja akurat jestem za ogłaszaniem stawki, bo przynajmniej wiem z kim się spotkam :) nie tylko na ringu, ale i po za nim :)

Posted

A swoją drogą to stawki są już podane chyba na całym świecie. Nawet jeśli nie są publikowane w internecie to można zadzwonić do związków, wiec podanie stawki mnie akurat nie dziwi.

Wiekszosc tej stawki co podałam znałam juz po poprzednich wystawach, bo jak sie lubie znają i kolegują to mówią sobie takie rzeczy i nie robią z tego wielkiej tajemnicy bo dla niektórych to zaszczyt spotkac sie ponownie w akirciorkowym gronie i czym wiekszym tym lepiej i w takich momentach chocby było akity 5000 to przyjadą tylko po to aby miło spedzic czas z innymi ludzmi.

Prawda Kasienka ??

Posted

Asiunia02 napisał(a):

Lady_m - Amayadori dogutti)

Moj biedny piesek wyzywany przydomkami i przedrostkami :placz: :lol:

Ja w kazdym razie sie wybieram towarzysko wiec do zobaczenia w okolicach ringu! ;)

Ja tam nie mam nic przeciwko publikowaniu stawek przed wystawa... Nawet nie mam nic przeciwko publikowaniu moich danych osobowych- i tak w koncu wszystko jest w katalogu ;)

Posted

[quote name='Asiunia02']PSY
Klasa championów – 6
1. Czanaj Roal
2. Asztar Imaginacja
3. Bimbo Yamamoto
4. Hoseki Halne Wzgórze
5. RYUU-GO (??)
6. Akita u IZIS Utsukushi (??)

Jeszcze AMAI Bakira - Krzysiek mówił we Wrocławiu, że się wybiera ;)

Posted

[SIZE="4"]PSY

Klasa szczeniąt – 3
1. Kiss Me & Love Me (FCI) ASHIM THAI
2. Kakujin Halne Wzgórze
3.

Klasa młodzieży – 3
1. B'MITSUKUNI Go de la Valle des Dragon Sacres
2.
3.

Klasa pośrednia – 1
1.

Klasa otwarta – 6
1. Fujimaru Pa – Lis
2. Inochi-O Kakeru Halne Wzgórze
3.
4.
5.
6.

Klasa championów – 6
1. Czanaj Roal
2. Asztar Imaginacja
3. Bimbo Yamamoto
4. Hoseki Halne Wzgórze
5. RYUU-GO (??)
6. Amai Bakira

[SIZE="4"]SUKI

Klasa szczeniąt – 4
1. Kidori Pa – Lis
2. Shitsuko Fumi Of Amayadori – Ken
3. U`Kojin Halne Wzgórze
4.

Klasa młodzieży – 5
1. Aida Puchate Liski
2. Tezukuri No Hitokage Halne Wzgórze
3. Kingyo Halne Wzgórze
4.
5.

Klasa pośrednia – 4
1. Hanu z Krobskiego Hajmatu
2. Koichikara Shun`You Kensha
3.
4.

Klasa otwarta – 5
1. Akita u Izis FCI Yoko
2. Dona Omono Gawa
3. Nagasaki Halne Wzgórze
4.
5.

Klasa championów – 2
1. Daichi Omono Gawa
2.

Posted

[SIZE="4"]3-4.11.2007 - Nitra (Słowacja)
Międzynarodowa wystawa (CACIB)
[SIZE="3"]sędzia: Ridarcikova Gabriela (SK)

PSY
młodzież:

Ai-No-Kuma Shun'You Kensha

pośrednia:
Cusen Go Kumade

championy:
Achiko Go Akita Inu of Cacic

SUKI
młodzież:

Akemi
Bjork Divoke Sakury

pośrednia:
Akane z Marianskeho Udoli
Pusztadombi-Surka Berta

otwarta:
Cinte Go Kumade

Posted

Akit w Pradze na Międzynarodowej jest 32 :)

W klasie szczeniąt jest wystawiany Kozeki Pa - Lis. Akity nie wystawia zaden Polak, oprócz Czechów i pewnie Słowaków to jest 1 Włoch. Jest także wśród czeskich akitek import z Czech którego zdjęcia poniżej.

Tutaj chyba jest wyliniały wiec jestem bardzo ciekawa jak bedzie wyglądał.

A tutaj jako szczeniaczek :)

z znanych mi akita jest suczka Pana Józefa Wolfa w klasie weteranów o imieniu AKEMI z Bambusového háje a także w klasie otwartej SÁRA z Bambusového háje

Zdjęcie Sary poniżej

Posted

Zapomniałam podać stawki ilościowej

PRAGA - 18.11.2007 sędzia: ??? (ale podam)
PSY

Klasa szczeniąt - 1
Klasa młodzieży - 1
Klasa pośrednia - 5
Klasa otwarta - 3
Klasa championów - 4

SUKI

Klasa szczeniąt - 6
Klasa młodzieży - 2
Klasa pośrednia - 0
Klasa otwarta - 7
Klasa championów - 2
Klasa weteranów - 1

Mam nadzieje ze nic nie pomyliłam.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Zapomniałam podać stawki ilościowej

podaj prosze jeszcze do tego postu date, sędziego i miasto (żeby wszystko było czytelne :lol:)

Posted

[SIZE="4"]13.10.2007 w Rosji (nie wiem w jakim mieście)
odbyła się [SIZE="3"]II Krajowa Wystawa AKIT

wyniki i zdjęcia z tej wystawy na stronie
http://www.akitaros.ru/2mono.html

jeżeli ktoś chciałby żeby te wyniki "spolścić" to dajcie znać

[SIZE="3"]najważniejsze dla "nas" jest to, ze suczka CINTIA (CYNTIA?:roll:) Dolina Wiązów wystawiana w klasie otwartej zdobyła Zw.Rasy (BOB)

były również 2 pieski po "naszym" TANOSHIMIm wystawiane w klasie młodzieży: czerwony piesek - oc.doskonała, lokata II/3, pręgowany piesek - oc.bardzo dobra, lokata III/3
były jeszcze 3 szczeniaki po CINTII - wszystkie wybitnie obiecujące

to tyle z polskich akcentów na tej wystawie

Posted

Ja moge chetnie spolscic tzn napisac jak to sie mowi po polsku, bedzie gorzej jesli bym miała przetlumaczyc, ale ewentualnie słownik mam :) ale mam spalszczac wszystko, nazwy plus rodzicow ??

Posted

Savannah napisał(a):
Ja moge chetnie spolscic tzn napisac jak to sie mowi po polsku, bedzie gorzej jesli bym miała przetlumaczyc, ale ewentualnie słownik mam :) ale mam spalszczac wszystko, nazwy plus rodzicow ??

haha Savannah nie zrozumiałaś mnie ;) pytałam czy ktoś chce mieć te wyniki po polsku.. ja ros się uczyłam..może nie długo, ale na tyle się go naumiałam, ze wyniki mogę spolścić ;) ale dziękuję za propozycje :)

Posted

Agappe napisał(a):
haha Savannah nie zrozumiałaś mnie ;) pytałam czy ktoś chce mieć te wyniki po polsku.. ja ros się uczyłam..może nie długo, ale na tyle się go naumiałam, ze wyniki mogę spolścić ;) ale dziękuję za propozycje :)

Hihi faktycznie zesmy sie nie zrozumiały :) :cool3: Jak co słuze pomoca i tak ;)

Posted

Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!!
Ja jestem agentka, byłam przekonana, że akity są w niedziele :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: . I gdyby nie ty to bym wystawe przespała i z ....

... były by nici.

A ja bym chyba umarła ze złości na sama siebie !!!!!!!!!!!
Ale najfajniejsze jest to, że moja wystawiane akicorki jeszcze siedzą w kojcu a w Poznaniu pada :) Ale dałam ciała!!! O matko !!!!

Posted

[quote name='Asiunia02']Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!!
Ja jestem agentka, byłam przekonana, że akity są w niedziele :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: . I gdyby nie ty to bym wystawe przespała i z ....

... były by nici.

Ale najfajniejsze jest to, że moja wystawiane akicorki jeszcze siedzą w kojcu a w Poznaniu pada :) Ale dałam ciała!!! O matko !!!!

wow :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: te puchary robią wrażenie!!! i w dodatku każdy jest inny!!! może wyślecie mi jakiś za mocne trzymanie kciuków i przypomnienie Ci o wystawie? :evil_lol::evil_lol::lol:

za co są te nagrody????

Posted

Hej :)
Czy ktoś wie, o której akiciory wchodzą na ring? Bo jakoś nie mogę się dopatrzeć takiej informacji na stronce...:roll: Asiunia ty to masz dobrze :eviltong:, pani na włościach :lol:, a my biedaki musimy sie tłuc przez pół Polski.

Do zobaczenia i powodzenia wszystkim, o zdjęcia oczywiście też postaramy się zadbać, jak tylko zejdziemy ze szczeniorem z ringu :p

Posted

RING 45 – PAWILON 9: Sêdzia - Dušan Paunoviè
Akita
10.00 PSY - MALES
Klasa szczeni¹t - Puppy class 3 2476 - 2478
Klasa m³odzie¿y - Junior class 3 2479 - 2481
Klasa pooerednia - Intermediate class 1 2482 - 2482
Klasa otwarta - Open class 6 2483 - 2488
Klasa championów - Champion class 6 2489 - 2494
Wybór Najlepszego Doros³ego Psa w Rasie / Best Male in Breed
11.20 SUKI - BITCHES
Klasa szczeni¹t - Puppy class 4 2495 - 2498
Klasa m³odzie¿y - Junior class 5 2499 - 2503
Klasa pooerednia - Intermediate class 4 2504 - 2507
Klasa otwarta - Open class 5 2508 - 2512
Klasa championów - Champion class 2 2513 - 2514
Wybór Najlepszej Doros³ej Suki w Rasie / Best Female in Breed
Wybór Najlepszego Szczeniêcia w Rasie / Best Puppy in Breed
Wybór Najlepszego Juniora w Rasie / Best Junior in Breed
Wybór Zwyciêzcy Rasy / BOB

Hokkaido
12.40 PSY - MALES

to chyba wystarczy ;)

Posted

[quote name='Asiunia02']Daria dziekuje Ci bardzo !!!!!!!!!

... były by nici.

Ciekawe czy kiedyś mój maluch doczeka sie tylu pucharów :-o

Agappe dzięki za info, za dużo mam na głowie i jakaś nieprzytomna chyba szukałam tych godzin :roll:

Posted

cropka napisał(a):
Ciekawe czy kiedyś mój maluch doczeka sie tylu pucharów :-o

Agappe dzięki za info, za dużo mam na głowie i jakaś nieprzytomna chyba szukałam tych godzin :roll:

z tego co sie domyślam to sa nagrody dla różnych piesków, a nie jednego ;)

nawet moja Ruda nie ma aż tylu pucharków, a na pewno nie takich pięknych:shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...