snuszak Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 (edited) [FONT=Verdana]Telma i Louise to dwie młode suczki owczarka niemieckiego w wieku około roku. Są przepiękne i sympatyczne. Gdy podchodzimy do krat z radością do nich dobiegają, wtulają się w nie z całych sił domagając pieszczot, głaskania i ludzkiej uwagi. Niestety jest coś co mąci ten obraz. Obie, gdy wejdzie się do ich boksów od razu zaczynają się czołgać, kulić, kłaść na ziemię brzuchem do góry.[/FONT] [FONT=Verdana]Niestety zabranie ich na spacer też się nam nie udało. Gdy podeszliśmy ze smyczami od razu chowały się zlęknione do budy. Po zapięciu obroży i smyczy wyszliśmy tylko z boksów, gdzie obie suczki błyskawicznie się do siebie przykleiły i nie chciały nigdzie dalej iść. Nie chciały, bo nie wiedziały co to chodzenie na smyczy. Nie chciały, bo ze strachu leżały przyklejone do ziemi i tylko podczołgiwały się w swoim kierunku.[/FONT] [FONT=Verdana]Telma i Louise potrzebują odpowiedzialnych , kochających i cierpliwych opiekunów. To łagodne i delikatne psychicznie suczki, które z czasem na pewno się otworzą, zapomną o przeszłości i nauczą się, że dobrze jest spacerować! Telma Louise może ktoś ma DT wolne? Mamy schronisko zawalone, suki są genialne powinny szybko domy znaleźć[/FONT] Edited June 1, 2012 by snuszkak Quote
Boogie Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Był, była rezerwacja, teramin odbioru na poniedziałek, ale nie wyszło :( Quote
snuszak Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 siostrzyczki były dziś na spacerku, wybiegały się, kondycji nie mają, przylepy straszne z nich :):) szukamy domków intensywnie, na spacerku były też z Bruno (Czarusiem) więc kontakty z innymi psami opanowane 100 % jeszcze z nich takie szczenięcie gapy, w kupie odważne , same juz nie bardzo, rewelacyjnie rozdają buziaki! Quote
snuszak Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 dziewczyny już na kokosy.pl i adopcjapsa.pl Quote
SkarpetKa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Nie wierzę w to, że nie ma pytań o tak piękne psy i to konkretnej rasy...czy ktoś to potrafi wyjaśnić? Zdjęcia: [URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.406308829386942.101309.147485055269322&type=3[/URL] Quote
Boogie Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 (edited) Może być taki? "Telma i Louise to dwie młode suczki owczarka niemieckiego w wieku około roku. Są przepiękne i sympatyczne. Gdy podchodzimy do krat z radością do nich dobiegają, wtulają się w nie z całych sił domagając pieszczot, głaskania i ludzkiej uwagi. Początki były dla nich trudne - nie chciały wychodzić na spacery, wyraźnie było widać, że są przerażone perspektywą opuszczenia boksu, w którym czuły się bezpiecznie. Kuliły się, czołgały - strach był silniejszy od ciekawości otoczenia. Na szczęście dzięki pracy wolontariuszy udało się ten stan zmienić. Suczki na nowo odzyskały pewnośc siebie, zrobiły się bardziej ciekawe otaczającego świata. Przełamały strach i w tej chwili cieszą się urokami biegania na spacerze i wspólnych zabaw z ludźmi oraz z innymi psiakami. Telma i Louise potrzebują odpowiedzialnych , kochających i cierpliwych opiekunów. To łagodne i delikatne suczki, w oczach których widać jeszcze trochę niepewności. Wymarzony dom i stały kontakt z człowiekiem na pewno pozwoliłby im odzyskać zagubioną iskrę w oku." Edited May 10, 2012 by Boogie Quote
snuszak Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 miałam pisać a tu już gotowe - jak miło :) Quote
Penny Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Boogie']Louise w hotelu :) A dokładnie to w Psanatorium :) Wczoraj miałam okazję poznać Louise (przyjechała też Masza - sunia husky) oraz osoby z Fundacji Animalia :) - było bardzo miło. Louise mieszka w boksie wewnętrznym i ma do dyspozycji swój osobisty wybieg. Prócz tego będzie miała codzienne spacery z opiekunami hotelu (ze mną, Maćkiem - jego nick na dogo to Maciek777 oraz z Marcinem). Z tego co wczoraj widziałam to Louise podczas spaceru ciągnie - postaramy się ją tego oduczyć. Ogólnie z tego co zaobserwowałam to Louise jest fajnym pozytywnym psiakiem z dużą ilością energii. Niedługo pojawią się tu zdjęcia pięknej Louise. Czy ona ma już jakieś ogłoszenia, np. na tablicy.pl, gumtree ? Może lepiej będzie ją ogłaszać oddzielnie, nie razem z Telmą? Quote
Boogie Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Mają ogłoszenia, ale dodatkowe nie zaszkodzą z nowymi zdjęciami. Louis jest świetna, Masza vel Luna też mimo że mniej wylewna :) Quote
SkarpetKa Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Penny'] Może lepiej będzie ją ogłaszać oddzielnie, nie razem z Telmą?[/QUOTE] Oddzielnie, oddzielnie! :) ponieważ Telma dziś przeprowadziła się do nowego domu! Trzymajcie kciuki! Quote
Maciek777 Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Penny']Louise mieszka w boksie wewnętrznym i ma do dyspozycji swój osobisty wybieg. Prócz tego będzie miała codzienne spacery z opiekunami hotelu (ze mną, Maćkiem - jego nick na dogo to Maciek777 Wychodzi na to, że już przedstawiać się nie muszę:-) Jak na razie miałem mało kontaktu z Lusią bo wolne sobie zrobiłem. Z tego co widzę to mogłaby swoją energią podzielić się z jeszcze jednym psem, a kiedy wszedłem do niej z przysmakami to o mało nie wskoczyła mi na głowę:-) Na pewno potrafi rozruszać każdego:-) Na smyczy rzeczywiście ma problemy żeby grzecznie chodzić, ale poczekamy żeby przyzwyczaiła się do okolicznych pól, przy których chodzimy to też będzie mniej ciekawska wszystkich zapachów i miejsc... Quote
Recommended Posts