Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]Telma i Louise to dwie młode suczki owczarka niemieckiego w wieku około roku. Są przepiękne i sympatyczne. Gdy podchodzimy do krat z radością do nich dobiegają, wtulają się w nie z całych sił domagając pieszczot, głaskania i ludzkiej uwagi. Niestety jest coś co mąci ten obraz. Obie, gdy wejdzie się do ich boksów od razu zaczynają się czołgać, kulić, kłaść na ziemię brzuchem do góry.[/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety zabranie ich na spacer też się nam nie udało. Gdy podeszliśmy ze smyczami od razu chowały się zlęknione do budy. Po zapięciu obroży i smyczy wyszliśmy tylko z boksów, gdzie obie suczki błyskawicznie się do siebie przykleiły i nie chciały nigdzie dalej iść. Nie chciały, bo nie wiedziały co to chodzenie na smyczy. Nie chciały, bo ze strachu leżały przyklejone do ziemi i tylko podczołgiwały się w swoim kierunku.[/FONT]
[FONT=Verdana]Telma i Louise potrzebują odpowiedzialnych , kochających i cierpliwych opiekunów. To łagodne i delikatne psychicznie suczki, które z czasem na pewno się otworzą, zapomną o przeszłości i nauczą się, że dobrze jest spacerować!

Telma

Louise

może ktoś ma DT wolne? Mamy schronisko zawalone, suki są genialne powinny szybko domy znaleźć[/FONT]

Edited by snuszkak
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siostrzyczki były dziś na spacerku, wybiegały się, kondycji nie mają, przylepy straszne z nich :):)
szukamy domków intensywnie, na spacerku były też z Bruno (Czarusiem) więc kontakty z innymi psami opanowane 100 %
jeszcze z nich takie szczenięcie gapy, w kupie odważne , same juz nie bardzo, rewelacyjnie rozdają buziaki!

Posted

Nie wierzę w to, że nie ma pytań o tak piękne psy i to konkretnej rasy...czy ktoś to potrafi wyjaśnić?

Zdjęcia:
[URL]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.406308829386942.101309.147485055269322&type=3[/URL]

Posted (edited)

Może być taki?

"Telma i Louise to dwie młode suczki owczarka niemieckiego w wieku około roku. Są przepiękne i sympatyczne. Gdy podchodzimy do krat z radością do nich dobiegają, wtulają się w nie z całych sił domagając pieszczot, głaskania i ludzkiej uwagi. Początki były dla nich trudne - nie chciały wychodzić na spacery, wyraźnie było widać, że są przerażone perspektywą opuszczenia boksu, w którym czuły się bezpiecznie. Kuliły się, czołgały - strach był silniejszy od ciekawości otoczenia.

Na szczęście dzięki pracy wolontariuszy udało się ten stan zmienić. Suczki na nowo odzyskały pewnośc siebie, zrobiły się bardziej ciekawe otaczającego świata. Przełamały strach i w tej chwili cieszą się urokami biegania na spacerze i wspólnych zabaw z ludźmi oraz z innymi psiakami.

Telma i Louise potrzebują odpowiedzialnych , kochających i cierpliwych opiekunów. To łagodne i delikatne suczki, w oczach których widać jeszcze trochę niepewności. Wymarzony dom i stały kontakt z człowiekiem na pewno pozwoliłby im odzyskać zagubioną iskrę w oku."

Edited by Boogie
Posted

[quote name='Boogie']Louise w hotelu :)

A dokładnie to w Psanatorium :)

Wczoraj miałam okazję poznać Louise (przyjechała też Masza - sunia husky) oraz osoby z Fundacji Animalia :) - było bardzo miło.
Louise mieszka w boksie wewnętrznym i ma do dyspozycji swój osobisty wybieg. Prócz tego będzie miała codzienne spacery z opiekunami hotelu (ze mną, Maćkiem - jego nick na dogo to Maciek777 oraz z Marcinem).
Z tego co wczoraj widziałam to Louise podczas spaceru ciągnie - postaramy się ją tego oduczyć.
Ogólnie z tego co zaobserwowałam to Louise jest fajnym pozytywnym psiakiem z dużą ilością energii.

Niedługo pojawią się tu zdjęcia pięknej Louise.

Czy ona ma już jakieś ogłoszenia, np. na tablicy.pl, gumtree ?
Może lepiej będzie ją ogłaszać oddzielnie, nie razem z Telmą?

Posted

[quote name='Penny'] Może lepiej będzie ją ogłaszać oddzielnie, nie razem z Telmą?[/QUOTE]

Oddzielnie, oddzielnie! :) ponieważ Telma dziś przeprowadziła się do nowego domu! Trzymajcie kciuki!

Posted

[quote name='Penny']Louise mieszka w boksie wewnętrznym i ma do dyspozycji swój osobisty wybieg. Prócz tego będzie miała codzienne spacery z opiekunami hotelu (ze mną, Maćkiem - jego nick na dogo to Maciek777

Wychodzi na to, że już przedstawiać się nie muszę:-)

Jak na razie miałem mało kontaktu z Lusią bo wolne sobie zrobiłem. Z tego co widzę to mogłaby swoją energią podzielić się z jeszcze jednym psem, a kiedy wszedłem do niej z przysmakami to o mało nie wskoczyła mi na głowę:-)
Na pewno potrafi rozruszać każdego:-)
Na smyczy rzeczywiście ma problemy żeby grzecznie chodzić, ale poczekamy żeby przyzwyczaiła się do okolicznych pól, przy których chodzimy to też będzie mniej ciekawska wszystkich zapachów i miejsc...