Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogo coraz gorzej działa , niestety :roll:

No a Lara lepiej :lol: , wczoraj i przed wczoraj była na bieganiu razem z Sara ( moim tymczasem ) zapraszam do niej na wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/236819-Oko%C5%82o-4-miesi%C4%99czna-Sara-bardzo-prosi-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu
Oczywiście Lara cały czs na smyczy 8 metrowej , ale juz mniej się stresuje , Sara jej nie pozwala na stres ;););)

Posted

__Lara napisał(a):
Czyli towarzystwo Sary korzystnie wpływa na Larę :)

Tak i to bardzo , za chwilkę znów idziemy do parku ( mam blisko a i widno jest bo biało )
Mam nadzieje że jak Sara znajdzie dom to Lara nie bedzie miała z tym problemu bo bardzo sie dziewczyny zżyły z sabą :p

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Dziś przed 18 cholerne gówniarze znów na podwórku strzelali Petrami i Lara znów nie chciała wyjść z domu , dopiero w nocy z nią wyszłam , ale jest znów w panice :(:(

Justa, następnym razem zadzwoń na Straż Miejską albo Policję - strzelać Petardami można tylko w wyznaczone dni w roku, już nie mówiąc, że ciekawe czy Ci gówniarze są pełnoletni.

Posted

[quote name='__Lara']Justa, następnym razem zadzwoń na Straż Miejską albo Policję - strzelać Petardami można tylko w wyznaczone dni w roku, już nie mówiąc, że ciekawe czy Ci gówniarze są pełnoletni.[/QUOTE]
W zeszłym roku dzwoniłam ( Pedro
[*] bardzo sie bał ) to zawsze nie mieli radiowozu , lub byli w terenie :angryy: a gówniarze nie byli pełnoletni :roll:
Laryska mimo że ją wyprowadziłam o 12 w nocy była przerażona a dziś na klatce schodowej stał sąsiad to mi nie chciała przejść koło niego , zaczęła się rzucać na smyczy i piszczeć na zmianę z szczekaniem :(:(:( chce mi sie wyć :(:(:(

Posted

[quote name='Secia']o matuniu kochana :-( trzeba by się zastanowić nad behawiorystą dla suni. Justa masz może kogoś w okolicy?[/QUOTE]
Tu przede wszystkim trzeba wyelimonować debili którzy strzelają , bo w czasie gdy ich nie ma to jest o wiele lepiej , a tego nie zrobi żaden behawiorysta niestety , ona do mnie trafiła 22 kwietnia to był dramat , ale z tygodnia na tydzień było coraz lepiej az pod koniec roku myślałam o jej wy adoptowaniu coraz częściej aż do czasu początku grudnia gdy debile zaczęli strzelać . Lare przeraza huk .

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Tu przede wszystkim trzeba wyelimonować debili którzy strzelają , bo w czasie gdy ich nie ma to jest o wiele lepiej , a tego nie zrobi żaden behawiorysta niestety , ona do mnie trafiła 22 kwietnia to był dramat , ale z tygodnia na tydzień było coraz lepiej az pod koniec roku myślałam o jej wy adoptowaniu coraz częściej aż do czasu początku grudnia gdy debile zaczęli strzelać . Lare przeraza huk .[/QUOTE]

Justa, a myślałaś o zastosowaniu uspokajających feromonów? Czy Lara przyjmuje jakieś leki uspokajające? choćby ziołowe?

Posted

[quote name='__Lara']Justa, a myślałaś o zastosowaniu uspokajających feromonów? Czy Lara przyjmuje jakieś leki uspokajające? choćby ziołowe?[/QUOTE]

Na samym początku jak do mnie trafiła to nosiła obroże z feromonami , a w grudniu w ostatnich dniach i kilka dni po to dostawała relanium a przed 12 tą sedalin , teraz nie dostaje nic a ta obroża była by super, ale koszty , choc ja to mogę brać na kreskę u wet ( na początku roku zaniosłam 500 zł i troszke zmniejszyłam dług za zwierzaki )
Pogadam z moimi wetami co sądzi o lekach dla niej , może to by taniej wyszło ?

Posted

[quote name='Secia']a ile taka obroża kosztuje? Czy naprawdę widziałąś różnicę w zachowniu suni?

Co to za feromony

Są takie włączane do kontaktu. Uspokajają psy. A z ziołowych leków polecam stress out, moja sunia wyciszyła się przy nim jak były wystrzały sylwestrowe, tylko trzeba brać wcześniej żeby był efekt, bo to leki ziołowe.

A tu feromony do kontaktu: http://animalia.pl/produkt,7491,163,d-a-p-wklad-wymienny-do-dyfuzora-48ml.html

Tu spray: http://animalia.pl/produkt,8467,163,d-a-p-adaptil-spray-60ml.html

A tu obroża: http://animalia.pl/produkt,18992,163,sergeants-settle-down-calming-collar-dla-psa-71-cm.html

Posted

Obroża na stres przed wystrałami nie podziała na nia chyba nigdy , jak nawet relanium i to duze dawki nie działały ...
Ale tak na co dzień to warto , mam w domu tez koty i te bardzo zestresowane sa w obrożach i jest róznica ,a o do feromonów to juz mam w kontakcie feromony kocie i chyba nie mogą byc dwa rodzaje , obroża była by najlepsza , tylko one są drogie ...