majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Kastracja - napisz do emilia2280, może, bo nie wiem, jak stoją z kasą, Jej fundacja mogłaby dopomóc w pokryciu kosztów kastracji. Gdyby się udało odpadłby jeden z wymienionych kosztów. Quote
hop! Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mysza 1 napisał(a):Sytuacja Kacpra na dzisiaj: mam zarezerwowane miejsce domowe w hotelu dla psów za 300 zl miesięcznie 100 zł daje Pani Joanna, kupi też karmę Pozostaje do zebrania 200 zł oraz jednorazowe pieniądze na kastrację, obrożę przeciwkleszczową, odrobaczenie, szczepienie i przegląd wet. Nie chciałabym, zeby wątek Kacpra slużył do przepychanek na temat Chauwy, ma slużyć pomocy psu. Czy ktoś może zadeklarować kwotę jednorazowo lub na stałe? Świetnie, że jest miejsce domowe w hotelu. Teraz najważniejsze jest zebranie deklaracji. Quote
malibo57 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Dopłacam 200 za pierwszy miesiąc pobytu - proszę o konto na PW. Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Myszo, wysłałam 7 maili, w każdym zdjęcie/ zdjęcia danego fantu i opis. Zaznacz tylko proszę w bazarku, że jeśli ktoś kupi więcej niż jedną rzecz ulec zmianie może (choć nie musi) koszt wysyłki. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 majqa napisał(a):Myszo, wysłałam 7 maili, w każdym zdjęcie/ zdjęcia danego fantu i opis. Zaznacz tylko proszę w bazarku, że jeśli ktoś kupi więcej niż jedną rzecz ulec zmianie może (choć nie musi) koszt wysyłki. Nie dostałam ani jednego maila. Edit: są, w spamie. Dzięki. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 malibo57 napisał(a):Dopłacam 200 za pierwszy miesiąc pobytu - proszę o konto na PW. dziękuję, podam publicznie jak wyjedzie od Chauwy. Czy ktoś jeszcze zechce pomóc psu i Opiekunce? Quote
Mała mi* Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 mysza 1 napisał(a):dziękuję, podam publicznie jak wyjedzie od Chauwy. Czy ktoś jeszcze zechce pomóc psu i Opiekunce? A ten nowy dt to sprawdzony ,bedą zdjecia psa ,ktoś go będzie odwiedzał ? Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Mała mi* napisał(a):A ten nowy dt to sprawdzony ,bedą zdjecia psa ,ktoś go będzie odwiedzał ? Nie, taki pierwszy lepszy ;) Quote
tripti Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 mysza 1 napisał(a):Nie, taki pierwszy lepszy ;) jeszcze humor Ci dopisuje... ehhh.... może ktoś może jeszcze pomóc? Quote
mysza 1 Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Mazowszanka napisał(a):Ja mogę skromnie 10 zł miesięcznie :) Bardzo dziękujemy :) mamy pierwszą deklarację stałą :) Super. Quote
Mała mi* Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 mysza 1 napisał(a):Nie, taki pierwszy lepszy ;) no ale to dla mnie zadna odpowiedź ...bo ja nie wiem co mam rozumieć przez nie taki pierwszy..lepszy ...tu stała sie tragedia z psem i zeby nie trafił znów nie wiadomo gdzie a jesli ten pies z innego watku od tej osoby ,który prawdopodobnie nie zyje ma tyle uzbieranych pieniedzy ,to nie mozna przeznaczyc na tego ,który potrzebuje ..bo tamtemu to i tak sie juz nie przydadzą ? Quote
majqa Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Mała mi* napisał(a):(...) a jesli ten pies z innego watku od tej osoby ,który prawdopodobnie nie zyje ma tyle uzbieranych pieniedzy ,to nie mozna przeznaczyc na tego ,który potrzebuje ..bo tamtemu to i tak sie juz nie przydadzą ? Tam rozpatrywana jest sekcja, przewóz zwłok, mogą dojść też inne koszty związane z wyjaśnieniem sprawy Juranda... Ponadto, a co najważniejsze, o przeznaczeniu decyduje wola darczyńców, na jakiego psa/ psy przechodzą pozostałe pieniążki. Sądzę, że skoro Mysza prowadzi ten wątek to Jej nie byłoby zręcznie wyjść z takim zapytaniem/ sugestią. Nic nie stoi na przeszkodzie, jeśli czujesz się na siłach, byś o taką pomoc (zakładając, że jesteś zainteresowana losem Kacpra) poprosiła na tamtym wątku... tylko... hm... W moim, subiektywnym odczuciu, może jeszcze nie teraz..., bo to owszem, można zrobić, ale w stosownym czasie (a to nie jest jeszcze najlepszy moment) i do tego delikatnie, z wyczuciem. Quote
cisowianka Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Zapisuje wątek,na razie żadnej deklaracji nie mogę złożyć.:-( Quote
mysza 1 Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Mała mi* napisał(a):no ale to dla mnie zadna odpowiedź ...bo ja nie wiem co mam rozumieć przez nie taki pierwszy..lepszy ...tu stała sie tragedia z psem i zeby nie trafił znów nie wiadomo gdzie a jesli ten pies z innego watku od tej osoby ,który prawdopodobnie nie zyje ma tyle uzbieranych pieniedzy ,to nie mozna przeznaczyc na tego ,który potrzebuje ..bo tamtemu to i tak sie juz nie przydadzą ? Wiesz, ja nie umieszczam psów w niesprawdzonych miejscach. Kacper trafił do Chauwy, bo pani, która go znalazła nie miała innego pomysłu i środków na to. Teraz, kiedy zamierzamy mu pomóc, będzie w dobrym hotelu. Ale zawsze możesz spóbować pomóc Kacprowi, może znajdziesz bezpłatny tymczas na przykład? Quote
Olga7 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 No wlaśnie - zawsze musimy podkreślać wyraznie ,że bardzo potrzebny jest Bezplatny Dom Tymczas.-oczywiscie prócz NOWEGO DOMU . Może czasem ukurat zajrzy na dany wątek ktoś np. z zewnątrz kto zaoferuje psu taka opiekę a nawet może czasem cudem i nowy dom ?? To miejsce w tym hoteliku jest niedaleko gdzieś od Serocka ,na Mazowszu rozumiem? Nie trzeba pytać juz gdzieś w innym woj. ? Quote
tripti Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 miejsce w hotelu jest, teraz jest problem z finansami na utrzymanie :( z nieba nie spadnie raczej bdt... nawet przy mniejszych psiakach czy szczeniakach jest problem... Quote
hop! Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dla przypomnienia... mysza 1 napisał(a):Sytuacja Kacpra na dzisiaj: mam zarezerwowane miejsce domowe w hotelu dla psów za 300 zl miesięcznie 100 zł daje Pani Joanna, kupi też karmę Pozostaje do zebrania 200 zł oraz jednorazowe pieniądze na kastrację, obrożę przeciwkleszczową, odrobaczenie, szczepienie i przegląd wet. Mazowszanka napisał(a):Ja mogę skromnie 10 zł miesięcznie :) mysza 1 napisał(a):Czy ktoś może zadeklarować kwotę jednorazowo lub na stałe? Niestety, żeby zebrać deklaracje trzeba rozesłać sporo prywatnych wiadomości z prośbami. Czy ktoś, kto sporo udziela się na dogo i jest kojarzony przez wiele osób może w tym pomóc? Quote
Olga7 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Może by ten pies nadawał się na psa stróżującego ,ale do mieszkania w domu także ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/225532-Mazowieckie-Poszukiwany-du%C5%BCy-PIES-str%C3%B3%C5%BC-i-przyjaciel Quote
mysza 1 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Szukamy dla niego miejsca w woj mazowieckim. Miejsce w sprawdzonym, dogomaniackim hotelu mam zarezerwowane ale nie mogę odkładać tej rezerwacji w nieskończoność :( bo to strata dla hotelu. Dlatego tak ważne są deklaracje :( a mam jedną stałą i jedną jednorazową. Oczywiście powysyłam pw ale nie mam mocy, mam masę swoich psów i rzadko udzielam się na innych wątkach, brakuje mi czasu. Ludzie nie będą więc za bardzo reagować... Kacper na psa stróżującego nie bardzo, szukamy mu dobrego domu. Warunki domowe. Swoje już przeszedł :( Mieszkanie raczej nie, chociaż trzeba to sprawdzić, bo teraz nie wiemy jak może się zachowywać. Quote
mysza 1 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Olga, nie musisz pisać boldem. Nie wiem skąd te pytania, ten ton, z pomocą tu ciężko a przepytwać wszyscy mają wielką ochotę. Mnie taki styl nie odpowiada i tłumaczyć się nie mam z czego. Nie jest to żadna tajemica, hotel u Ronji, znany Ci zresztą ;) Odpowiada? Mogę już zająć się psem? Naprawdę nie mam czasu na jałowe dyskusje, pies potrzebuje pilnej pomocy a nie klepania w klawisze. Quote
mysza 1 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Nie wiem co się dzieje z dogo, czy to u mnie jest jakiś problem czy ogólnie. Wysłałam kilkanaście pw, w wielu link do wątku nie działa chociaż za każdym razem to sprawdzałam. Nie działa mi formatowanie tekstu, posty mam zlane w jedną całość. Wszystko się zawiesza a ja zaraz dostanę wylewu. Nie mogę też zmienić tytułu wątku, jakaś masakra. Quote
mysza 1 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 olga7 napisał(a):Z calym szacunkiem dla Ciebie myszo 1 - nie bierz tego bynajmniej pod swoim adresem.Wiemy dobrze ,że to nie my raczej ostatnio ten niezbyt udany system oplacania Dt i hotelików wypracowaliśmy ,ale ciagnie się to już ladnych parę lat chyba.Mam nadzieję,że rozumiesz świetnie,iż dążymy do tego by unikać takich sytuacji ,jakie od 2 latr powtarzają się co jakiś czas ,gdy smutne prawdy wychodzą na jaw i okazuje sie ,że psy wysylane byly w dobrej wierze podobno w dobre warunki a bylo zupelnie odwrotnie. A jesli uważacie ,ze dacie radę uzbierać na oplacenie dt -hoteliku dla kolejnego psa ,bez pomocy tych tzw.klepiących w klawisze różnych ciotek ,to wasza sprawa.Każdy pomaga jak potrafi a nawet takie rozsylanie pw z prosbami też jest b.potrzebne przeważnie.Chyba,że nie zawsze i nie jest taka pomoc potrzebna. O hoteliku Ronji niezbyt dużo slyszalam ostatnio ,ale zlych opinii raczej nie spotkalam.Jesli dopytujemy się,to tylko dla dobra psow ,nie z wlasnej ciekawości,wierz mi ,proszę. A rozesłałaś chociaż jedno pw? Zrobiłaś cokolwiek, zeby pomóc? Widzę, ze temat Chauwy i płatnych DT czy hoteli bardo Cię poruszył. Może, skoro płatne DT są takie niedobre, znajdziesz bezpłatny tymczas domowy, dobry i sprawdzony? Bardzo chetnie skorzystam, myślę, że nie tylko ja. Z doświadczenia wiem jednak, ze kiedy szuka sie bezpłatnych miejsc, wszyscy ofiarujący BDT nagle stają sie głusi na wołanie. Nie wiem co słyszałaś i kiedy o hotelu u Ronji ale Twoja opinia na temat hotelu nie jest dla mnie zadną rekomendacją, bo ja umieszczam psy tam, gdzie sama bywam i widzę co się dzieje. Mam relacje i wiem, czego się spodziewać. I właśnie w takim miejscu będzie Kacper. P.S. pisząc o tym, ze pytasz dla dobra psa, sugerujesz, że mogłabym umieścić go byle gdzie a ja takich sugestii nie znoszę. Quote
Olga7 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) Ależ ja nie piszę nic zlego na temat hoteliku Ronji ,bo nic o nim nie wiem,choć nick mi jest znany od 3 lat prawie.Nie slyszlam chyba zlego slowa ,ale nie sledzę przecież wszystkich wątków dniami i nocami.Nie sądzę,by jakies zle opinie byly nt.Ronji,jej DT ,ale też nie mam pojęcia np.jaki jest tam hotelik ,ile przyjmuje psow itd. Nie wiedzialam ,że na watku Kacpra bylo podane,że jedzie on do Ronji ,dopieor teraz czytalam o tym ,gdy odp.mi na pytanie.Czy zapytać juz nie można ,gdzie zamierzacie wsylać psa ? Nie z ciekawości ,tylko dla dobra psa.Owszem ,takim zaslużonym stażem i pracą/pomocą bezdomnym psom powinno sie ufać i nie wypytywac chyba za dużo,nie sądzę jednak byś mogla poczuć się tym pytaniem urażona,nie bylo to wcale zamierzone. Resztę postu uusnelam ,by nie zapychać wątku Kacpra,przyda się na inny wątek. zawsz episze,że pyatmy nie z ciekawości lecz dla dobra psów i chyab nie ma w tym nic dziwnego ,nikt nie powinien czuć się tym urażony chyba,gdyż nie wszyscy moga mieć rozlegle inf.o wszystkich dt i czasem można doinformowac się jakby/gdzie są dobre Dt np./A pw jeszcze nie wyslalam ,ale wstawialam wątek Kacpra na ten wątek :olga7 napisał(a):Może by ten pies nadawał się na psa stróżującego ,ale do mieszkania w domu także ? http://www.dogomania.pl/forum/threads/225532-Mazowieckie-Poszukiwany-duży-PIES-stróż-i-przyjaciel Edited May 13, 2012 by Olga7 Quote
Recommended Posts