Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cicho bo zaganiana jestem i do tego nie mam aparatu coby foty pstrykac... :( Ogolnie rzecz biorac Cypis czuje sie bardzo dobrze fizycznie i psychicznie chyba tez - maly pajac z niego. :D Tylko nadal "kaszle" - jednak podejrzewam cos innego niz powiklania po nosowce. Jak pojedziemy do lekarza (moze w sobote) to zobaczymy - narazie nie sieje zametu, frementu i nieporozumien. Psiak jest bardzo wesoly i bardzo nieposluszny. :mad:

Posted

Cypisku hop do gory!

Dzisiaj bylismy na Tatarku u dr i diagnoza taka - plucka i drogi oddechowe czyste, duszacy kaszel spowodowany podraznieniem krtani/tchawicy po nosowce. :roll: Mozliwe ze mu tak zostanie, taka dusznosc powysilkowa. Narazie dostal p.zapalny zastrzyk i dalej ma Eurespal pic. Poza tym dobrze by bylo zrobic mu przeswietlenie klatki piersiowej zeby zobaczyc co tam jest (podejrzenie powiekszonego serducha) - tu moje pytanie,czy robimy? Cypis nie chcial kaszlec przy dr wiec mu King pomogl,bo jak przyszedl sie przywitac to Cypis zaczal warczec i tak sie zdenerwowal ze az musial sobie pokaszlec. ;)

Dziekujemy slicznie cioteczce Wilejkaros za podwiezienie. :razz: Ciotka Olimpia musi sie przyznac,ze chodzi do tej lecznicy regularnie ze swoja suka,ale nie pamieta nigdy ulic i tak to wyszlo... :oops: Chociaz moze i lepiej ze z Cypisem nie szlam bo to jednak z dobre 15 min spaceru od nas a zimno na dworze. W kazdym razie dziekujemy za transport. :loveu:

Posted

OlimpiaK napisał(a):
Poza tym dobrze by bylo zrobic mu przeswietlenie klatki piersiowej zeby zobaczyc co tam jest (podejrzenie powiekszonego serducha) - tu moje pytanie,czy robimy?

Myślę, że warto byłoby zrobić.
Jeśli (tfu, tfu) wyszłoby coś nie tak z serduchem, to umówię go na wizytę do dr. Niziołka.

Posted

Ciotka Wilejkaros zrobiła to z przyjemnością. Zawsze chętnie takie towarzystwo podwiezie.
Cypisek, moim zdaniem, kasłał na wyraźną prośbę ciotki OlimpiaK. Tak go prosiła, że biedak z narażeniem samego siebie warczał na Kinga (bo ten dużo większy). Jak to stwierdzili dr - kaszelek moze być też związany z targaniem silnymi emocjami.

Posted

Myślę, że koniecznie trzeba prześwietlenie zrobić. Może na Gagarina a przy okazji byśmy dali się obejzeć dr Frydrychowi, co to ma szczęsliwą rękę do nosówkowych weteranów. W tym tygodniu będę troszkę wolniejsza, więc możemy podjechać. Umawiać wizytę? Na kiedy?

Posted

To nie jest glupi pomysl. :cool3: On jest grzeczny i zna Fele to nie bedzie problemu,a ja niestety nie dam rady w tym tygodniu. To moze jak ustalicie z Fela kiedy mozecie to dajcie mi znac to Wam podam kiedy jestem w domu.;)

Posted

Oj. A ja nie wiedziałam, że Cypisek bywa na Tatarku!Szkoda, że nei wiedziałam - byłam w sobotę wyadoptować Kinga, mogłam podjechać wcześniej i poznać Cypisa... :-)

Posted

Cypisku hopaj do gory!

Z nowych wiesci to Cypis kaszle juz na prawde malo :multi: (chyba wczoraj nastapil przelom) i popada ze skrajnosci w skrajnosc odnosnie zachowania. Mianowicie jest "grzeczniejszy" w stosunku do zwierzat klatkowych - o ile nie zblizaja sie na odleglosc jego skoku :roll: ,ale zato warczy i przyjmuje bojowa postawe w stosunku do kazdego psa, niewazne czy 2 czy 10 razy wiekszego...:mad:

Posted

Hmmm.. nie trudno chyba Cypiskowi spotkać psa 2x większego od siebie. Cóż, pewnie broni swojej pani :loveu:
Jeszcze raz strasznie przepraszam, że nie udało mi się zawieźć Cypiska do lekarza, najpierw ten samochód, a potem planowałam w sobotę, ale ze schroniska wróciłma o 22 :roll: