ocelot Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 i zakładam kolejny smutny i tragiczny wątek... Tych dwóch psiaków pozornie nic nie łączy. Pozornie. Nie mają ze sobą nic wspólnego teoretycznie. mają innych właścicieli. łączy je jednak groźba morbitalu i to, że ich nie chcą. łączy ich śmierć właścicieli. Suczka Sunia się wabi Tina. jest piękna i nie wygląda na 10 lat. rok temu umarł jej pan, którego kochała i słuchała. Pani ma 90 lat i sobie z nią i roczną sunią nie radzi. Podobno tina ją gryzie... Na dzisiaj była na godz. 10 umówioną eutanazja. uprosiliśmy. Tina ma tydzień. Pies Pies ma 7 lat, nie znam jeszcze jego imienia. Umarł mu pan. Spadkobiercy chętnie przyjęli spadek, jednak psa nie chcą. Podobno pies słuchał tylko zmarłego Pana, podobno jest agresywny i boją się o dziecko, że wsadzi rączkę do kojca. jednak pies nikogo jeszcze przez kilka miesięcy nie pogryzł. Bardzo proszę o pomysły i ogłoszenia psiaków. To podstawa. Quote
Nadziejka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 :-(.... zapisuje ciociu i rozsylam do janiolow naszych :iloveyou::thumbs:cudne serca cudnee... ech .... Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 ewa gonzales napisał(a)::-(.... zapisuje ciociu i rozsylam do janiolow naszych :iloveyou::thumbs:cudne serca cudnee... ech .... Dziekuję Ewa. ja ostatnio mam coś strasznego pecha do psich tragedii Quote
Tymonka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Aniu bo ja nie łapię one mieszkają razem czy każde gdzie indziej ? Quote
lika1771 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 ocelot napisał(a):Piękne są prawda? Piekne Ocelot... Quote
inga.mm Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Wiecie, branie pod włos z usypianiem jest nie w porządku (tak eufemistycznie to okreslę). Usypianie zdrowego psa - karalne. Pies agresywny - 2 tygodnie kwarantanny. Jak to sie ma do przedstawionej sytuacji? Wet chciał uśpić zdrowego psa? Quote
managua Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Anja2201 napisał(a):Aniu bo ja nie łapię one mieszkają razem czy każde gdzie indziej ? Psiaki nie mieszkają razem. Quote
mestudio Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Właśnie też mnie zastanawia strona prawna tego usypiania zdrowych i nieagresywnych zwierząt. Quote
lika1771 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 mestudio napisał(a):Właśnie też mnie zastanawia strona prawna tego usypiania zdrowych i nieagresywnych zwierząt. A mnie zastanawia co dalej..... Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Pewnie karalne, ale jeśli jeden weterynarz nie uśpi to drugi weterynarz uśpi, albo trzeci. W ostateczności będziemy chcieli psiaki zabrać do schroniska, ale co to za życie dla owczarka? Quote
Topi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Czy tylko ja nie wiem jaka tu naprawdę jest sytuacja i o jaką pomoc chodzi ? Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 chodzi o poszukanie nowego domu. O ogłoszenia. o ogloszenia. psów nie ma gdzie zabrać. kolejnych psów nie będziemy wyciągać do hotelu, bo to nie ma sensu. zwyczajnie chcemy poszukać im nowego domu, jak się nie uda postaramy się namówić schronisko, żeby je przyjeło. Inna sprawa, że schronisko nie chce przyjmować psów, które mają właścicieli. Quote
managua Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Wczoraj dowiedziałam się, że starsza pani chce uśpić swoją dziesięcioletnią sunię. Pani ma 90 lat, w zeszłym roku umarł jej mąż i nie radzi sobie z suką. Podobno sunia czuje respekt tylko do mężczyzn, starszą panią atakuje. Na dzisiaj była umówiona na eutanazję. Sąsiadka właścicielki poinformowała nas o sytuacji i zrobiła psu zdjęcia. Poprosiłyśmy o czas. Zgodziła się na tydzień. Quote
mestudio Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 lika1771 napisał(a):A mnie zastanawia co dalej..... Fajnie, a mnie zastanawia i jedno i drugie. Zawsze bierzemy na siebie cały psi ciężar, a to nie w porządku. Quote
managua Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Czy schronisko je przyjmie to jeden problem, drugi jak dziesięcioletnia suka poradzi sobie w boksie z trzema innymi młodymi psami? Quote
kasiek. Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 inga.mm napisał(a):Wiecie, branie pod włos z usypianiem jest nie w porządku (tak eufemistycznie to okreslę). Usypianie zdrowego psa - karalne. Pies agresywny - 2 tygodnie kwarantanny. Jak to sie ma do przedstawionej sytuacji? Wet chciał uśpić zdrowego psa? Nie wiem na jakim świecie żyjesz ,ale to sie zdarza ,przeciez nikt całemu swiatu nie ogłosi ,ze oto ten wet uśpił psa ,to co z tego ,ze karalne jak nikt nie będzie wiedział... a to ,ze ludzie sie obawiaja ,ze dziecko wsadzi rączkę przez kojec i pies ugryzie to niestety moga sie o to obawiać ,sama byłam świadkiem takiego wypadku ..pies nie był agresywny ,ale dziecko jak to dziecko potrafi psa zdenerwować nawet nieświadomie i problem juz jest Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Szczerze? To ja nawet nie wiem kim są właściciele psow. jesli uśpią nawet się moge tego nie dowiedzieć. Zwyczajnie proszę pomóżcie w ogłaszaniu psiaków. w ostateczności trafią do schroniska, pies pewnie sobie poradzi, suka nie bardzo. Dostałam sygnał i próbuję psom pomóc. nawet jeszcze nie mam kontaktów do ogłoszeń. Quote
ewa36 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 O matko ! Rozsyłam w te pędy. KASIEK A DLA NICH NIE ZROBISZ EVENTU ? Bo jest ku temu potrzeba, zawsze wiecej ludzi się o nich dowie a to podnosi szansę. Quote
ewa36 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 POrozsyłałam trochę i pilnie podnoszę ! Ciocia Inga widzę już tu jest :) Quote
kasiek. Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 ewa36 napisał(a):O matko ! Rozsyłam w te pędy. KASIEK A DLA NICH NIE ZROBISZ EVENTU ? Bo jest ku temu potrzeba, zawsze wiecej ludzi się o nich dowie a to podnosi szansę. Mam juz sporo swoich eventów fb ,w tym tyg zrobiłam 3 dodatkowe ,a ja musze byc na nich obecna ,mam jeszcze jeden ,który obiecałam ,jesli do dziś ta osoba sie nie zgłosi czyli 2 dla 2 psów z raju ,i jeden dla psa ze schroniska ,ale zgubiłam ten watek ,komu obiecałam to mogę ...jak bedzie kontakt do kogos ,miasto gdzie są te psy ,tylko nie wiem jak zrobic dla pary jednocześnie bo to jest zawsze zagmatwane ...i bardzo mało czasu ...event musi trwac dłuzej,zeby zaskoczył ,zanim się rozesle ,psy stare ...wszyscy musieli by porobic masę ogłoszeń to sie zastanówcie i ocelot watek mi przypomnij ,bo mi na dogo nie działaja tematy ,nawet jak zapisze ... to dzis wieczorem najwcześniej.... Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 kasiek. napisał(a):Mam juz sporo swoich eventów fb ,w tym tyg zrobiłam 3 dodatkowe ,a ja musze byc na nich obecna ,mam jeszcze jeden ,który obiecałam ,jesli do dziś ta osoba sie nie zgłosi czyli 2 dla 2 psów z raju ,i jeden dla psa ze schroniska ,ale zgubiłam ten watek ,komu obiecałam to mogę ...jak bedzie kontakt do kogos ,miasto gdzie są te psy ,tylko nie wiem jak zrobic dla pary jednocześnie bo to jest zawsze zagmatwane ...i bardzo mało czasu ...event musi trwac dłuzej,zeby zaskoczył ,zanim się rozesle ,psy stare ...wszyscy musieli by porobic masę ogłoszeń to sie zastanówcie i ocelot watek mi przypomnij ,bo mi na dogo nie działaja tematy ,nawet jak zapisze ... to dzis wieczorem najwcześniej.... Proponujesz, żeby oddzielnie im zrobić? Może i tak, ja im wspólny założyłam, bo nie ogarniam wątków na dogo już:( Ok przypomnę Ci wieczorkiem, tylko wczesnym, bo ja koło 21 odpadam z obiegu. Psiaki są w Tomaszowie Mazowieckim Quote
ewa36 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Boze kochany będę żebrać u Stasia moze zgodzi się przechować tą sunię chociaż. 10-cio letnia suńka z tendencjami do bitek, ją lode psy szybko wyeliminują Quote
mimblunka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 jestem na zaproszenie cioci gonzales, na jaki region ogłoszenia potrzebne??? Quote
Recommended Posts