Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='caryca26']Racja , zaraz dopiszę mój numer.[/QUOTE]

Super.

Czekam na uzupełnienie informacji o Sidneju. Postaram się zrobić podstawowe ogłoszenia na 13 portalach. Przydałby się większy wybór zdjęć. Może Maciek777 się o to postara? ;)

Trzeba się zabrać za ogłaszanie Sidneja. Coraz trudniej znaleźć domy dla psów - zwłaszcza większych i starszych, ale trzeba próbować.

Posted

[quote name='hop!']Super.

Czekam na uzupełnienie informacji o Sidneju. Postaram się zrobić podstawowe ogłoszenia na 13 portalach. Przydałby się większy wybór zdjęć. Może Maciek777 się o to postara? ;)

Trzeba się zabrać za ogłaszanie Sidneja. Coraz trudniej znaleźć domy dla psów - zwłaszcza większych i starszych, ale trzeba próbować.[/QUOTE]

Dzięki kochana.
Sidnej jest naprawdę bardzo ładnym psem , trzeba wierzyć , że dzięki ogłoszeniom ktoś go zauważy.

Posted

[quote name='hop!']Czy Sidnej zachowuje czystość w boksie? Nie niszczy? Co można napisać o charakterze? Łagodny, wesoły... ? Czy może zamieszkać w bloku, czy w domu z ogrodem? Czy zniesie miejski zgiełk? Czy faktycznie akceptuje inne psy i koty? Sidnej miał mieć robione badania - czy wszystko jest w porządku? Pies jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany - tak? Jakiej wielkości jest Sidnej - ile ma cm w kłębie, ile waży?[/QUOTE]

Sidnej w boksie zachowuje czystość. Nie niszczy swojego fotela.
Radość najbardziej widać u niego, gdy ma wyjść na dwór lub na spacer, wtedy aż skacze i wygląda jakby się uśmiechał.
Moim zdaniem Sidnej może mieszkać w bloku jak i w domu z ogrodem. Wystarczy mu jedynie zapewnić kilka spacerów na dzień i to powinno mu wystarczyć.
Niestety nie wiem jak reaguje na miejski hałas, nie miałam okazji być z nim w mieście.
Czy akceptuje koty? Tego nie wiem.
Czy akceptuje inne psy? Samców raczej nie lubi, natomiast samice nie wszystkie mu pasują.
Wyniki badań wyszły dobrze.
Sidnej jest odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany.
Jeśli chodzi o jego wysokość i wagę to dopiero jutro będę mieć możliwość sprawdzenia tego, chyba że Maciek to zrobił to może napisze co i jak.

Sidnej nie przejawia agresji w stosunku do ludzi.

Posted (edited)

[quote name='Penny']Moim zdaniem Sidnej ma dużo zdjęć, jest z czego wybierać.[/QUOTE]
Zgadza się. Co nie zmienia faktu, że będziemy podsyłać kolejne, jak do tej pory:)

Co do jego wzrostu i wagi to jest tak:
- 60 cm w kłębie
- 23,1 kg

Do Sidneja wreszcie wprowadziła się psica!:) Taka maleńka wesoła staruszka Maja;)

[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/9152/dsc0081kds.jpg[/IMG]

Edited by Maciek777
Posted

Dzięki za szczegółowe informacje. Są zdjęcia, ale (moim zdaniem;)) tylko kilka nadaje się do ogłoszeń. Poza tym trzeba co jakiś czas wymieniać fotki w ogłoszeniach. Chodzi o to, by zrobić Sidnejowi serię zdjęć, a nie tylko jedno, czy dwa. Teraz wybrałam kilka, ale mam nadzieję, że niedługo zaskoczycie nas nowymi, pięknymi fotami Sidneja. ;)

Posted

Dajcie znać proszę ile wyniósł koszt badań to dopłacę - narazie wpłaciłam za lipiec 434,00 i chciałabym wiedzieć ile dopłacić. Nie czekam na fakturę bo potem wyjeżdżam i nie chcę by chłopak miał zaległości w opłatach.

Posted

Zaraz zabieram się za ogłoszenia Sidneja.

Po opłaceniu hotelu za lipiec zostało ponad 2000zł. To spory zapas. Mało który pies ma takie zaplecze finansowe. ;) Można część tej kwoty przeznaczyć na ogłoszenia np. płatne w prasie albo wyróżnienia w necie.

Posted

[quote name='hop!']Zaraz zabieram się za ogłoszenia Sidneja.

Po opłaceniu hotelu za lipiec zostało ponad 2000zł. To spory zapas. Mało który pies ma takie zaplecze finansowe. ;) Można część tej kwoty przeznaczyć na ogłoszenia np. płatne w prasie albo wyróżnienia w necie.[/QUOTE]

Zgadzam się , że można. Dajcie znać jak wiecie gdzie najlepiej ogłaszać. Zobaczymy ile wyniosą też badania. Zaplecze wprawdzie faktycznie ma ( dzięki środkom , które dostał po Murzynie) ale nie ma kompletu deklaracji a z doświadczenia z innymi psami wiem , że zapasy szybko się kurczą jak co miesiąc brakuje części deklaracji. Ale póki co napewno warto wykupić mu ogłoszenia. Może wiecie gdzie są najskuteczniejsze prasowe na teren Poznania?

Posted

Puściłam deklarację. Jutro powinna dotrzeć. Co do ogłoszeń, to też ciezko mi się wypowiedzieć. Jest masa portali w internecie. Z drugiej strony nie wiem jaką skuteczność mają takie ogłoszenia prasowe. W prasie muszą być króciutkie, zwykle zdjęcie jest malutkie. Można spróbować do lokalnego wydania Metra - tu macie link do cennika [URL="http://bi.gazeta.pl/im/3/11183/m11183223,FILIGRANOWE112011.pdf"]http://bi.gazeta.pl/im/3/11183/m11183223,FILIGRANOWE112011.pdf [/URL](nie wiem czy jeszcze obowiązuje, ale taki mają na stronie podany). Na samym dole jest rubryka dla zwierzaków. Są dwie opcje. Przejrzyjcie :) Ludzie w drodze do pracy często biorą gazetkę i przeglądają od deski do deski podczas drogi autobusem/tramwajem.

Posted

Kiedyś ogłoszenia w gazecie Metro były bezpłatne. Sporo psiaków znajdowało domy. Nie wiem, jak jest teraz.

Nie znam możliwości ogłaszania w gazetach lokalnych w woj. wielkopolskim.

Można zamawiać dwa razy w miesiącu ogłoszenia w necie na bazarkach - nie jest to duży koszt.

Zrobiłam Sidnejowi ogłoszenia na 13 portalach. Zmieniłam i uzupełniłam tekst:

[FONT=Arial]Pies do adopcji - łagodny i sympatyczny Sidnej[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Sidnej to około 10-letni, smukły, średniej wielkości pies (ma 60cm wysokości w kłębie i waży 23kg). Jest łagodny i sympatyczny. Ładnie chodzi na smyczy. Bardzo lubi spacery. Zachowuje czystość i nie niszczy. Nie przepada za towarzystwem innych psów, ale toleruje niektóre suczki. Sidnej jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Szuka dobrego domu na terenie całej Polski (jest możliwość odwiezienia psa do nowego domu).[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji Sidneja:[/FONT]
[FONT=Arial]tel. 604 207 398[/FONT]
[FONT=Arial]tel. (63) 243 80 38[/FONT]
[FONT=Arial]e-mail: [email][email protected][/email] [/FONT]

Posted

Niestety polityka takich gazet jak metro jest taka, że utrzymują się dzięki reklamom i ogłoszeniom, wiec niestety jest to płatne i kosztuje nawet trochę. Co do innych gazet - nie jestem z tego rejonu. Konkurencją dla Metro jest jeszcze Echo Miasta - rozdawane w określonych dniach tygodnia. No i już większe gazety codzienne to Wyborcza, czy Głos Wielkopolski.

Posted

Dzięki , już dostaje kody z niektórych ogłoszeń do aktywacji.
Z ogłoszeniami w gazetach ma doświadczenie martka1982 , poproszę ją by zamówiła np. w tym Metrze.

Weszły deklaracje od ang 20 zł i Ewa_88 25 zł
Bardzo dziękuję kochane!

Posted

nie wiem jak jest w metrze, bo każda gazeta ma swoje wymagania
mogę napisać jak było w dzienniku zachodnim ale on wychodzi na śląsk

jak mi ktoś poda gdzie w ogóle szukać tego metra, to przeczytam co oni wymagają

Posted

[quote name='martka1982']nie wiem jak jest w metrze, bo każda gazeta ma swoje wymagania
mogę napisać jak było w dzienniku zachodnim ale on wychodzi na śląsk

jak mi ktoś poda gdzie w ogóle szukać tego metra, to przeczytam co oni wymagają[/QUOTE]

link do tego metra jest w poscie 313

Posted

Faktycznie, Sidnejowi przydałaby się konkretna sesja fotograficzna, ale jemu na prawdę ciężko robi się fotki bo on cały czas w ruchu i zdjęcia pstryka się raczej z przypadku. Postaramy się, ale nie obiecujemy, że wyjdą na miarę National Geographic;)

Na razie takie "z przypadku":)

[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/7029/dsc0436l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img805.imageshack.us/img805/5140/dsc0434z.jpg[/IMG]

Co do kosztów badania to zapytam...

Posted

Sidnej jest naprawdę piekny i ślicznie prezentuje się w zielonej scenerii.
Jutro wyjeżdżam i nie bedzie mnie na dogo do 5 września. Wszystkie wpłaty uzupełnię po powrocie.
Prosze o info z hoteliku ile bedzie do dopłaty za lipcowe badania bo póki co wpłaciłam tak jak pisalam 434 zł. Resztę uzupełnię jak wróce.
Dobre duszyczki napewno będą zaglądać do Sida:)