Becia66 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 (edited) Już w nowym domku pod lasem :loveu: Figa jest młodziutką, ok. 1-roczną przesłodką suńką w typie krótkowłosego owczarka collie. Jest przesympatyczna, miła, bardzo łagodna i mega - uległa do innych psów. Może zamieszkać w domu nawet z malutkimi dziećmi bo sama to jeszcze dziecko, lubi się bawić, przytulać i ciągle chce być w pobliżu człowieka prosząc o głaski. Ma też i swoje lęki - boi się aparatu fotograficznego i miotly w ręku człowieka i w takich momentach szybciutko czmycha do budy. Ma zapewne z tym jakieś przykre skojarzenia o których sie pewnie nigdy nie dowiemy. Na razie Figę uczymy chodzić na smyczy bo ma w tym pewne braki, pewnikiem nigdy z wlaścicielem nie spacerowała poza terenem posesji. Ale jest bardzo pojętną uczennicą i wszystkiego piorunem sie uczy. Suczka przebywa w przytulisku w Boguchwale, tel. kontaktowy 606262450 mail [email protected] Edited May 24, 2012 by Becia66 Quote
Dzika_Figa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Zapisuję dziewczynkę. Jest cudna. Ten dłuuuuuuuugi pyszczek...:loveu: Quote
Becia66 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Zapisuję dziewczynkę. Jest cudna. Ten dłuuuuuuuugi pyszczek...:loveu: ja też uwielbiam takie pyszczki najbardziej na świecie. Quote
Dzika_Figa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Becia66 napisał(a):ja też uwielbiam takie pyszczki najbardziej na świecie. A na drugim zdjęciu w drugim poście wygląda bidusia jakby jej obroża odcinała głowę :evil_lol: To co, jakiś tekt machnę... Quote
karolciasz28 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Machnij Figo,a co będziemy ogłaszać długasa ;) Quote
majuska Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Opóźniona troszkę melduje sie u Figuli. Beciu śliczne foty :) Quote
SZPiLKA23 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Dziewczyny nie wiem jak jest teraz ale jak ja "wzielam na spacer" (czyt. wydarłam na chama) to kiepsko to wygladalo troche sie umeczylam ale powrocila juz wmiare normalnie ale malymi kroczkami, koniecznie trzeba ja uczyc chodzenia na smyczy Quote
Lucyja Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 I ja na ten wątek napewno będę zaglądać :) Sunia jest przeurocza. A teraz podkradnę foty i kontakty na forum fundacji. Jeśli nasza forumowa Alinka zrobi ogłoszenia to wkleję tutaj linki do ogłoszeń. Quote
figa33 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 ale piękność , prawdziwa dama , przypomina mi Igę Quote
Becia66 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 figa33 napisał(a):ale piękność , prawdziwa dama , przypomina mi Igę Dlatego jest Figa, Iga-Figa :lol:, no i oczywiście na cześc ciebie Figuniu :cool3: Quote
figa33 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Becia66 napisał(a):Dlatego jest Figa, Iga-Figa :lol:, no i oczywiście na cześc ciebie Figuniu :cool3: aaaa , to bardzo mi miło , bo psinka przecudna:lol: Quote
Agula99 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Figunia jest przecudna, dziś wyściskana, wygłaskana, ale strasznie nie podoba jej się siedzenie w boksie, więc domku musisz być jak najszybciej, zęby Figunia była szczęśliwa :) Quote
Brunatna Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Czy Figa ma ogłoszenia? Taka piękna psina nie powinna marnować się w boksie:shake:... Może jakieś plakaty ? Myślę, że ma spore szanse na znalezienie domku z ciepłym łóżeczkiem;)... cudaśny ma ten dłuuugi pysiorek:loveu::loveu: Quote
Dzika_Figa Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Zacięłomi wenę, TŻ mi sporezentował grypę, ale mam na końcu mózgu ten tekst dla Figi. Quote
karolciasz28 Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Aż ten TŻ:mad:, kuruj się Figo i "pisaj" tekst dla Figi;). Quote
Lucyja Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Dziś wieczorem Figusia dostanie pakiecik ogłoszeń od fundacji, więc wkleję wieczorem linki do ogłoszeń. Quote
Dzika_Figa Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Figa to wyjątkowa suczka. Wyróżnia się nie tylko oryginalną urodą, ale i wspaniałym charakterem. To chodzące wcielenie łagodności unikające konfliktów za wszelką cenę. Jej piękna długa mordka przeznaczona jest do delikatnego chwytania smakołyków z ludzkiej ręki, nie do gryzienia. Figa uwielbia ludzkie towarzystwo, zabiega o uwagę i pieszczoty. Doskonale sprawdzi się w roli psa rodzinnego, nawet w domu z bardzo małymi dziećmi. Jest młoda (około roku) mądra, nastawiona na współpracę i szybko się uczy. To psi ideał, który potrzebuje odrobiny miłości i poczucia bezpieczeństwa, żeby rozwinąć pełnię swojego charakteru. Nie wiem, czy to się do czegoś nadaje. Siedzę sobie i myślę, jak bardzo Figa przypomina mi naszą starą dobrą Sonię... Quote
Recommended Posts