Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Już w nowym domku pod lasem :loveu:
Figa jest młodziutką, ok. 1-roczną przesłodką suńką w typie krótkowłosego owczarka collie. Jest przesympatyczna, miła, bardzo łagodna i mega - uległa do innych psów. Może zamieszkać w domu nawet z malutkimi dziećmi bo sama to jeszcze dziecko, lubi się bawić, przytulać i ciągle chce być w pobliżu człowieka prosząc o głaski.
Ma też i swoje lęki - boi się aparatu fotograficznego i miotly w ręku człowieka i w takich momentach szybciutko czmycha do budy. Ma zapewne z tym jakieś przykre skojarzenia o których sie pewnie nigdy nie dowiemy. Na razie Figę uczymy chodzić na smyczy bo ma w tym pewne braki, pewnikiem nigdy z wlaścicielem nie spacerowała poza terenem posesji. Ale jest bardzo pojętną uczennicą i wszystkiego piorunem sie uczy. Suczka przebywa w przytulisku w Boguchwale, tel. kontaktowy 606262450
mail [email protected]

Edited by Becia66
  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia66 napisał(a):
ja też uwielbiam takie pyszczki najbardziej na świecie.

A na drugim zdjęciu w drugim poście wygląda bidusia jakby jej obroża odcinała głowę :evil_lol: To co, jakiś tekt machnę...

Posted

Dziewczyny nie wiem jak jest teraz ale jak ja "wzielam na spacer" (czyt. wydarłam na chama) to kiepsko to wygladalo troche sie umeczylam ale powrocila juz wmiare normalnie ale malymi kroczkami, koniecznie trzeba ja uczyc chodzenia na smyczy

Posted

I ja na ten wątek napewno będę zaglądać :) Sunia jest przeurocza. A teraz podkradnę foty i kontakty na forum fundacji. Jeśli nasza forumowa Alinka zrobi ogłoszenia to wkleję tutaj linki do ogłoszeń.

Posted

Becia66 napisał(a):
Dlatego jest Figa, Iga-Figa :lol:, no i oczywiście na cześc ciebie Figuniu :cool3:

aaaa , to bardzo mi miło , bo psinka przecudna:lol:

Posted

Figunia jest przecudna, dziś wyściskana, wygłaskana, ale strasznie nie podoba jej się siedzenie w boksie, więc domku musisz być jak najszybciej, zęby Figunia była szczęśliwa :)

Posted

Czy Figa ma ogłoszenia? Taka piękna psina nie powinna marnować się w boksie:shake:...
Może jakieś plakaty ? Myślę, że ma spore szanse na znalezienie domku z ciepłym łóżeczkiem;)... cudaśny ma ten dłuuugi pysiorek:loveu::loveu:

Posted

Figa to wyjątkowa suczka.
Wyróżnia się nie tylko oryginalną urodą, ale i wspaniałym charakterem.
To chodzące wcielenie łagodności unikające konfliktów za wszelką cenę.
Jej piękna długa mordka przeznaczona jest do delikatnego chwytania smakołyków z ludzkiej ręki, nie do gryzienia.
Figa uwielbia ludzkie towarzystwo, zabiega o uwagę i pieszczoty.
Doskonale sprawdzi się w roli psa rodzinnego, nawet w domu z bardzo małymi dziećmi.
Jest młoda (około roku) mądra, nastawiona na współpracę i szybko się uczy.
To psi ideał, który potrzebuje odrobiny miłości i poczucia bezpieczeństwa, żeby rozwinąć pełnię swojego charakteru.

Nie wiem, czy to się do czegoś nadaje.
Siedzę sobie i myślę, jak bardzo Figa przypomina mi naszą starą dobrą Sonię...