Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś rozmawiałam z Justyną i mówiła, że Figa bardzo się polubiła z Eską, zostawiły je razem na wybiegu i szalały do nieprzytomności, to się dziewczyny choć trochę wybiegają i mają towarzystwo!! Fajnie!! Trzymam kciuki za super domek!!! :)

Posted

Nie wiem dlaczego krótkowłose collie nie są przez ludzi zauważane:( Od kilku dni dzwoni do pani, która chce przygarnąc sunię collie. Mamy teraz na forum dwie krótkowłose czyli Figusię i drugą sniadą. Obie mają cudowne charaktery, ale pani ich jakoś nie chce.

Posted

Nasza Figunia to istny cud, a jak fajnie stoi na budzie w boksie i patrzy się przez te krateczki, super to wygląda. Mam nadzieję że cieczka ma się już ku końcowi, bo musimy popracować nad chodzeniem na smyczce. Strasznie kochana jest, tak lgnie, a taka przyjazna, do wszystkich, nawet Muki obwąchiwał ją przez siatkę i nie szczekał :)

Posted

Dzwonił Pan z Rzeszowa / Przybyszówka/ w sprawie Figi. Chce psa do towarzystwa / ma juz jednego, wykastrowanego 4,5 lat kundelka/, ogród 20 ar i pytał czy chodzi na smyczy bo prócz ogrodu są codzienne spacery, ale..... na codzień psy mieszkają w ocieplonej budzie, na zimę zabierane do domu. Czy to dom dla naszej Figi ?
Głos młody, inteligentny i miły, być może podjedzie dzisiaj do przytuliska zobaczyć sunię....
Figa ma teraz cieczkę, nie umie chodzić na smyczy...chyba trochę za wcześnie zaczęłyśmy ją ogłaszać.

Posted

Beatko, według mnie, jesli mogę wtrącić swoje trzy grosze, to przede wszystkim poznałabym pana i jesli jest możliwość, to sprawdzić domek jak wygląda teren wokół domu. Myślę, że przez okres od wiosny do jesieni mieszkanie pieska na zewnątrz z dostępem do budy nie jest takie złe. Ważne jacy sa ludzie w tym domu. A jesli chodzi o chodzenie na smyczy, to szelki się lepiej sprawują w nauce chodzenia :)

Posted (edited)

Lucyja napisał(a):
Beatko, według mnie, jesli mogę wtrącić swoje trzy grosze, to przede wszystkim poznałabym pana i jesli jest możliwość, to sprawdzić domek jak wygląda teren wokół domu. Myślę, że przez okres od wiosny do jesieni mieszkanie pieska na zewnątrz z dostępem do budy nie jest takie złe. Ważne jacy sa ludzie w tym domu. A jesli chodzi o chodzenie na smyczy, to szelki się lepiej sprawują w nauce chodzenia :)

cała rodzina dzisiaj przyjechała do przytuliska, Figa była trochę zestresowana i wstydliwa ale podobala sie bardzo i zobaczymy co z tego będzie. Ludzie dobrze się prezentują i kto wie, czy to nie byłby dobry dom dla Figi. Jeśli padnie jakaś deklaracja, to dom oczywiście dokładnie prześwietlę.
I niespodziankę mi Figa zrobiła dzisiaj wielką, wzięłam ją na długi spacer nad Wisłok i szła przy nodze jak tralala,spokojnie i grzecznie więc nasza maleńka jak najbardziej spacerowa. :lol:

Edited by Becia66
Posted

No bo Ty Beciu nie w temacie jeśli chodzi o jej chodzenie na smyczce, a ja ostatnio nie wchodziłam tutaj żeby o tym napisać, a ona bardzo spacerowa, bardzo ;) co zresztą sama dziś przetestowałaś :)