Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ULKA12 napisał(a):
Karma nie dotarła ale nie to miałam na myśli :-) Zresztą wczoraj podjechałam do weta i kupiłam kilo na wszelki wypadek :-) Mam wrażenie, że się nad nią znęcam ona tak uwielbia jedzenie i jest wiecznie głodna, po prostu zaczyna mi byc jej żal, że się tak męczy.

tragedia to co piszesz... :( włosy dalej nei rosną?

Posted

[quote name='malawaszka']rany... a wiesz co to za pies? jamniki też chorują na cushinga, ale masakra...

5-letni jamnik Obie jest obecnie chyba najpopularniejszym psem w Stanach. Wszystko za sprawą jego nadwagi - zwierzak doszedł do poziomu 35 kilogramów, co w przypadku tej rasy jest niemal zabójcze. Obie ledwo chodzi o własnych siłach, ciągnąc swój wielki brzuch po ziemi, przez co ma poważne odparzenia.

Pies został odebrany właścicielom - starszym ludziom, którzy niemal przekarmili go na śmierć. Waży trzy razy więcej niż powinien zdrowy jamnik... Obecnie przebywa w nowym domu, gdzie przeszedł na ostrą dietę, która może uratować mu życie.

Bardzo się cieszę, że mogę pomóc Obiemu - mówi właścicielka, Nora Vanatta z Portland w stanie Oregon. Jest na diecie, przechodzi rehabilitację i jest cudownym psem, dającym wiele miłości. Uważam, że ważne jest, żeby do zdrowego żywienia przyzwyczajać trzeba nie tylko dzieci, ale i szczeniaki, żeby uniknąć sytuacji takiej jak ta.

Niestety, Obie kocha jeść i nie jest zachwycony dietą. Weterynarze uważają jednak, że jamnik ma szansę na normalne, długie życie.

Posted

weszka napisał(a):
Nawet kluskowata jest cudna ale niestety większość ludzi leci na wygląd :(

jakby sami byli wszyscy idealni pffffffff normalnie ogarnia mnie taka niechęć do ludzi, że ech... na fb potrafią mieć pretensje, że nie wiedzą jak wybierane sa rodziny adopcyjne - że pewnie po znajomości jak chodziło o rocznego sznaucerka ze schroniska w Łodzi, bo po niego to było kurna milion telefonów, ale dziesiątkami innych się juz nie zainteresują...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='zerduszko']A może jednak mix z grzywaczem? :(

zdecydowanie wybieram tę opcję!

kurde Klementynka znowu schudła, fajnie już wygląda wagowo jak normalny letko utyty pies :lol: już nie hipopotam... tylko ta skóra :( a raczej brak włosów, brzuch łysy

fotki beznajdziejne bo słońce zaszło a ona miała w nosie pozowanie bo polowała na koty :mad: