Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klementyna dziś była na kontroli... niestety 200 gram przytyła :shake: skóra ciut lepiej, ale szału nie ma... nadal zalecone kąpiele lecznicze, a za tydzień badanie krwi T4 po podaniu eltroxinu i biochemia

Posted

Klementyna to nawet dosyć ruchliwa jest, a doły pod płotami kopie po prostu w tempie ekspresowym. jest tez mistrzynią w wyścigu do misek współtowarzyszek po skończonym jedzeniu. Wylizuje je bez końca, nawet jak tam nic nie ma. Ona tyje z powietrza, bo na pewno nie od jedzenia.

• 2 weeks later...
Posted

byłyśmy dziś z Ulą u weta z Klementyną i z Birmą - dzięki Ula za to, że pojechałaś mimo bólu zęba!

Klementynka waży 13 kg więc schudła, ale szału nie ma... a ze skórą to w ogóle szału nie ma :shake: wcale nie obrasta, a dodatkowo coś sobie zrobiła w paluch albo między paluchami i rozlizała i wyglądało paskudnie to... pobrana krew na wątrobowe i na T4 po podaniu euthyroxu, zakupiony szampon, łapa opatrzona - wyniki chyba jutro, ale nie pamiętam... w ogóle chyba upał mi szkodzi bo mam jakieś dziury w pamięci... ale 128 zł poooszłooo ... to pamiętam :shock:

Posted

[quote name='Dosercaprzytulpsa']Czy klementynka dostaje Omegi 3- 6 ? Może warto by jej na sierść zaserwować Kerabol? Swietny środek przetestowany na swoich psach.[/QUOTE]

nie na razie nie dostaje - tzn kerabol ja bym się bała jej dawać chyba, że wyniki wątrobowe się poprawią bo on jest dość obciążający wątrobę, a ona miała słabe te poprzednie wyniki - zobaczymy jutro jak będzie, no a omegi to muszę zapytać wetki bo to jest w postaci oleju i nie wiem czy wtedy nie będzie jeszcze trudniej z odchudzaniem

strasznie długo to u niej trwa - tyle czasu i dalej łysa :(

Posted

[quote name='malawaszka']

Klementynka waży 13 kg więc schudła, ale szału nie ma...

Iiiii ... no az sprawdziłam ;)
W cztery miesiące cztery i pół kilo i szału nie ma ... :hmmmm: ;)

A co do sierści i tych omega - a nie chcesz spróbowac jej podawac oliwy z oliwek albo oleju z pestek winogron. To działa ;)

Posted

ech.... dzwoniła wetka - badanie post piu T4 czyli pobranie krwi około 6 h po podaniu euthyroxu wykazało, że dawka jest za mała - teraz Klementynka ma dostawać większą dawkę - przez miesiąc i zobaczymy czy będzie chudła i czy włoski zaczną odrastać, jak nie to znowu cholerne badanie na Cushinga :placz: bo fosfataza zasadowa wyszła 1036 :placz: ja się chyba pochlastam w końcu.... błagam, żeby pomogła wyższa dawka euthyroxu błagam :modla:

• 2 weeks later...