Osa Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 JUTRO DŻEKI JUŻ BĘDZIE W SWOIM WŁASNYM DOMKU- DZISIAJ KASIA WIEZIE GO DO FIGU A JUTRO Z RANA WYJAZD I...sio do domu:loveu: Quote
Bgra Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Osa']JUTRO DŻEKI JUŻ BĘDZIE W SWOIM WŁASNYM DOMKU- DZISIAJ KASIA WIEZIE GO DO FIGU A JUTRO Z RANA WYJAZD I...sio do domu:loveu:[/QUOTE] jak ja się cieszę,muszę to oprzeć o bufet;)za pomyślność! mam rozumieć,że wraca na śląsk? Quote
Bgra Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 zmyliła mnie Figu:razz:dlatego pomyślałam o Śląsku:evil_lol: ważne,że ma dom!:loveu:szczęśliwości Dżekusiu :loveu: Quote
Osa Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 (edited) No chyba na Śląsk ale ten dolny... Kurka tak mi się "zdawa"...:hmmmm: Zawsze mam problemy z określaniem Śląska "górny" "dolny" "hanysy" "gorole" itd...:evil_lol: Ładnych parę lat temu odwiedziłam koleżankę koło Opola...Jak doszło do rozmowy z jej ojcem to reszta towarzystwa lała ze śmiechu a ja czułam się jak murzyn na węgierskim wykładzie filozoficznym...:evil_lol: Oprzyj kochana oprzyj...Dobry bufet nie jest zły - a okazja jest:multi: Edited January 25, 2013 by Osa Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']No chyba na Śląsk ale ten dolny... Kurka tak mi się "zdawa"...:hmmmm: Zawsze mam problemy z określaniem Śląska "górny" "dolny" "hanysy" "gorole" itd...:evil_lol: Ładnych parę lat temu odwiedziłam koleżankę koło Opola...Jak doszło do rozmowy z jej ojcem to reszta towarzystwa lała ze śmiechu a ja czułam się jak murzyn na węgierskim wykładzie filozoficznym...:evil_lol: Oprzyj kochana oprzyj...Dobry bufet nie jest zły - a okazja jest:multi: jo ci zaroz powiem jak to jest: Hanys-odpowiednik polskiego Jana:)mieszkaniec Górnego Śląska-teraz każdy ślązak z dumą tak o sobie powie,chociaż to określenie z początku miało być dla nas raczej obraźliwe,sugerujące niemieckie pochodzenie Gorol- z początku określało przybysza z gór,teraz dotyczy wszystkich nie-ślązaków:razz: Krojcok-pół-ślązak,pół-gorol,owoc związku ślązoka z gorolem Quote
Osa Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Aha...dziękować bardzo -krojcoka nie słyszałam...:evil_lol: Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']Aha...dziękować bardzo -krojcoka nie słyszałam...:evil_lol:[/QUOTE] żebyś tylko źle mnie nie zrozumiała,że świat się rozwija,ludzie się zmieniają a Hanysy swoje:diabloti: Już ta zaciętość niechęć do innych wygasła... Śląsk to ogromne przywiązanie do rodziny,tradycji,kultury,etos pracy no i nasza gwara,która może dla innych jest twarda i nieprzyjazna,ale nasza:)Dla nas ważne są dalej rodzinne obiadki:rolada,kloski i modro kapusta:)szacunek dla starszych:) Quote
Osa Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Bardzo dobrze - tradycja to podstawa. A na Śląsku mamy zawsze udane adpocje:) Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']Bardzo dobrze - tradycja to podstawa. A na Śląsku mamy zawsze udane adpocje:) bo ślązak jak pokocha to na zabój:loveu: Quote
Osa Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Bgra']bo ślązak jak pokocha to na zabój:loveu:[/QUOTE] No to szkoda że na Śląsku TZ nie szukałam...:cool3:;) A gdzie ten Aliś ma ogon a gdzie głowę?:mdrmed: Quote
marmosia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Osa'] A na Śląsku mamy zawsze udane adpocje:)[/QUOTE] I to jakie dobre :) :) Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']No to szkoda że na Śląsku TZ nie szukałam...:cool3:;) A gdzie ten Aliś ma ogon a gdzie głowę?:mdrmed:[/QUOTE] dobrze,że znalazłaś tego jedynego,nieważne gdzie:) tak do interpretacji tego zdjęcia potrzeba jest odrobina wyobraźni:diabloti::evil_lol:zapewniam,że Aleś ma wszystko na swoim miejscu:razz: Quote
Sonka95 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Jak słodko śpi :loveu: http://i47.tinypic.com/2d9v09d.jpg Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='marmosia']I to jakie dobre :) :) Marmosiu "przyganiał" kocioł garnkowi:loveu::loveu::loveu: [quote name='Sonka95']Jak słodko śpi :loveu: http://i47.tinypic.com/2d9v09d.jpg bo to słodki chłopak jest:loveu:ale czy śpi czy czuwa?wiem jedno,nie chrapał:razz: Quote
Osa Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='marmosia']I to jakie dobre :) :) :fadein: Tak to szczera prawda.:fadein: [quote name='Bgra']dobrze,że znalazłaś tego jedynego,nieważne gdzie Hymmm....Eeeee...Powiem tak-Nigdy więcej... Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']:fadein: Tak to szczera prawda.:fadein:[/QUOTE] moja mama mówiła,że nigdy nie jest tak dobrze,że nie mogłoby być lepiej i tego się trzymajmy:lol: coś mnie martwi,że Halizka nie zagląda,może wyjechała gdzieś,gdzie nie ma kontaktu ze światem:razz: Quote
Osa Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Albo "Gruby" dorwał się do laptopa i zalogował się na miau...:evil_lol: Quote
Bgra Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Osa']Albo "Gruby" dorwał się do laptopa i zalogował się na miau...:evil_lol:[/QUOTE] jak stanie jeszcze za nim reszta kociej bandy,to plaskate z maminką szans nie mają:evil_lol: Quote
haliza Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Bgra']jak stanie jeszcze za nim reszta kociej bandy,to plaskate z maminką szans nie mają:evil_lol: Już się odnalazłam :p, Gruby laptopa nie zablokował ma się całkiem dobrze chociaż tęsknił z innymi kocisiami bo maminka, Amisia i Tomiś byli w gościnie ,dopiero wróciliśmy i musimy troszkę odespać..... Quote
Bgra Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='haliza']Już się odnalazłam :p, Gruby laptopa nie zablokował ma się całkiem dobrze chociaż tęsknił z innymi kocisiami bo maminka, Amisia i Tomiś byli w gościnie ,dopiero wróciliśmy i musimy troszkę odespać..... no to sioo spać a jutro prosimy o relację:loveu:stęskniliśmy się za Wami:loveu: Quote
Bgra Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Sonka95']Witamy się :loveu:[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: Quote
marmosia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Bgra']Marmosiu "przyganiał" kocioł garnkowi:loveu::loveu::loveu: [/QUOTE] Przeca ja nie sprecyzowała, czy na Dolnym, czy na Górnym :diabloti: Quote
Bgra Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='marmosia']Przeca ja nie sprecyzowała, czy na Dolnym, czy na Górnym :diabloti:[/QUOTE] no właśnie:diabloti::evil_lol: Quote
haliza Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Bgra']no to sioo spać a jutro prosimy o relację:loveu:stęskniliśmy się za Wami:loveu:[/QUOTE] Fajnie usłyszeć, że Wam nas brakuję :loveu: - u nas leje jak z cebra, buty pod kaloryferem...... Quote
Recommended Posts