Jump to content
Dogomania

A mnie to maminka bardzo kocha i Ewa mnie kocha,no i ta...no...Hana chyba też!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Osa']JUTRO DŻEKI JUŻ BĘDZIE W SWOIM WŁASNYM DOMKU- DZISIAJ KASIA WIEZIE GO DO FIGU A JUTRO Z RANA WYJAZD I...sio do domu:loveu:[/QUOTE]

jak ja się cieszę,muszę to oprzeć o bufet;)za pomyślność!
mam rozumieć,że wraca na śląsk?

Posted (edited)

No chyba na Śląsk ale ten dolny...
Kurka tak mi się "zdawa"...:hmmmm: Zawsze mam problemy z określaniem Śląska "górny" "dolny" "hanysy" "gorole" itd...:evil_lol:
Ładnych parę lat temu odwiedziłam koleżankę koło Opola...Jak doszło do rozmowy z jej ojcem to reszta towarzystwa lała ze śmiechu a ja czułam się jak murzyn na węgierskim wykładzie filozoficznym...:evil_lol:
Oprzyj kochana oprzyj...Dobry bufet nie jest zły - a okazja jest:multi:

Edited by Osa
Posted

[quote name='Osa']No chyba na Śląsk ale ten dolny...
Kurka tak mi się "zdawa"...:hmmmm: Zawsze mam problemy z określaniem Śląska "górny" "dolny" "hanysy" "gorole" itd...:evil_lol:
Ładnych parę lat temu odwiedziłam koleżankę koło Opola...Jak doszło do rozmowy z jej ojcem to reszta towarzystwa lała ze śmiechu a ja czułam się jak murzyn na węgierskim wykładzie filozoficznym...:evil_lol:
Oprzyj kochana oprzyj...Dobry bufet nie jest zły - a okazja jest:multi:

jo ci zaroz powiem jak to jest:
Hanys
-odpowiednik polskiego Jana:)mieszkaniec Górnego Śląska-teraz każdy ślązak z dumą tak o sobie powie,chociaż to określenie z początku miało być dla nas raczej obraźliwe,sugerujące niemieckie pochodzenie
Gorol- z początku określało przybysza z gór,teraz dotyczy wszystkich nie-ślązaków:razz:
Krojcok-pół-ślązak,pół-gorol,owoc związku ślązoka z gorolem

Posted

[quote name='Osa']Aha...dziękować bardzo -krojcoka nie słyszałam...:evil_lol:[/QUOTE]

żebyś tylko źle mnie nie zrozumiała,że świat się rozwija,ludzie się zmieniają a Hanysy swoje:diabloti:
Już ta zaciętość niechęć do innych wygasła...
Śląsk to ogromne przywiązanie do rodziny,tradycji,kultury,etos pracy no i nasza gwara,która może dla innych jest twarda i nieprzyjazna,ale nasza:)Dla nas ważne są dalej rodzinne obiadki:rolada,kloski i modro kapusta:)szacunek dla starszych:)

Posted

[quote name='Bgra']bo ślązak jak pokocha to na zabój:loveu:[/QUOTE]
No to szkoda że na Śląsku TZ nie szukałam...:cool3:;)

A gdzie ten Aliś ma ogon a gdzie głowę?:mdrmed:

Posted

[quote name='Osa']No to szkoda że na Śląsku TZ nie szukałam...:cool3:;)

A gdzie ten Aliś ma ogon a gdzie głowę?:mdrmed:[/QUOTE]

dobrze,że znalazłaś tego jedynego,nieważne gdzie:)
tak do interpretacji tego zdjęcia potrzeba jest odrobina wyobraźni:diabloti::evil_lol:zapewniam,że Aleś ma wszystko na swoim miejscu:razz:

Posted

[quote name='marmosia']I to jakie dobre :) :)
:fadein: Tak to szczera prawda.:fadein:

[quote name='Bgra']dobrze,że znalazłaś tego jedynego,nieważne gdzie

Hymmm....Eeeee...Powiem tak-Nigdy więcej...

Posted

[quote name='Osa']:fadein: Tak to szczera prawda.:fadein:[/QUOTE]

moja mama mówiła,że nigdy nie jest tak dobrze,że nie mogłoby być lepiej
i tego się trzymajmy:lol:
coś mnie martwi,że Halizka nie zagląda,może wyjechała gdzieś,gdzie nie ma kontaktu ze światem:razz:

Posted

[quote name='Osa']Albo "Gruby" dorwał się do laptopa i zalogował się na miau...:evil_lol:[/QUOTE]

jak stanie jeszcze za nim reszta kociej bandy,to plaskate z maminką szans nie mają:evil_lol:

Posted

[quote name='Bgra']jak stanie jeszcze za nim reszta kociej bandy,to plaskate z maminką szans nie mają:evil_lol:
Już się odnalazłam :p, Gruby laptopa nie zablokował ma się całkiem dobrze chociaż tęsknił z innymi kocisiami bo maminka, Amisia i Tomiś byli w gościnie ,dopiero wróciliśmy i musimy troszkę odespać.....

Posted

[quote name='haliza']Już się odnalazłam :p, Gruby laptopa nie zablokował ma się całkiem dobrze chociaż tęsknił z innymi kocisiami bo maminka, Amisia i Tomiś byli w gościnie ,dopiero wróciliśmy i musimy troszkę odespać.....

no to sioo spać a jutro prosimy o relację:loveu:stęskniliśmy się za Wami:loveu:

Posted

[quote name='Bgra']no to sioo spać a jutro prosimy o relację:loveu:stęskniliśmy się za Wami:loveu:[/QUOTE]
Fajnie usłyszeć, że Wam nas brakuję :loveu: - u nas leje jak z cebra, buty pod kaloryferem......