Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

We wtorek Bill wrócił do mnie. Jest olbrzymia poprawa! Psiak, który obawiał się spojrzenie wskoczył radośnie na łózko, wylizał mnie, zafundował mega radosny masaż deptany i domagał się pieszczot!
Wczoraj zabrałam go na lekcję, jazda autobusem wygląda już bardzo dobrze - Bill był rozluźniony, niemal z zaciekawieniem przyglądał się uciekającemu światu za oknem. Potem wyhasał się po parku z seterką, bardzo dobrze się dogadywali, także relacje z innymi napotkanymi psami były bardzo oki. Potem pochodziliśmy po mieście, ponieważ ruch uliczny, mimo też sporej poprawy w tym zakresie, jest jeszcze dla Billa problemem. Obrazowo - o ile na początku w 10 stopniowej skali oceniałabym go na 1, zapierał się, panikował, nie można było z nim nawiązać kontaktu, szukał ucieczki, wczoraj ocena jego zachowania w mojej opinii wzrosła do około 6 - większość drogi szedł na luźnej smyczy, emocje, choć były, w większości kontrolował lub starał się kontrolować. Choć szliśmy dość ruchliwymi ulicami, zdarzyły się tylko dwa ataki paniki, bardzo szybko wyciszone. Jestem naprawdę zadowolona z jego postępów! :)
Na koniec pojechaliśmy do Marty, gdzie bawił się z maleńką papillonką. Został u nich na trochę, czekam na relacje :)

Posted

To dobrze, że panikę dało się przekierować :) wiem jakie to trudne, kiedy pies "nie widzi i nie słyszy" bo wypełnia go tylko strach :( Super Dog Line :loveu:

Czy na smaczki czy w jakiś inny sposób (tak z ciekawości pytam, jeśli mogę :) )

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam jednego maila z zapytaniem o Billa, z prośbą o kontakt, więć odpisałam. :)

Mail był wysłany poprzez aplikacje strony, więc Pani mojego maila wcześniej nie widziała, ale teraz może jeszcze odpisze :)