Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 kolejne "Dzień dobry! Mam pytanie,czy ten piesek owczarek niemiecki o imieniu Bill jest jeszcze aktualny? Bardzo nam się podoba i chcielibyśmy go jako stróża na gospodarstwo,u nas piesek by miał dobrze,bo byłby na luzie i miałby gdzie biegać.Proszę mi napisać czy nie jest konfliktowy z innymi psami,bo mamy jeszcze małego pieska.Trochę byłby kłopot z przywiezieniem,bo my jesteśmy ze Środy wlkp.Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!" Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Aleksandra95']kolejne "Dzień dobry! Mam pytanie,czy ten piesek owczarek niemiecki o imieniu Bill jest jeszcze aktualny? Bardzo nam się podoba i chcielibyśmy go jako stróża na gospodarstwo,u nas piesek by miał dobrze,bo byłby na luzie i miałby gdzie biegać.Proszę mi napisać czy nie jest konfliktowy z innymi psami,bo mamy jeszcze małego pieska.Trochę byłby kłopot z przywiezieniem,bo my jesteśmy ze Środy wlkp.Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!"[/QUOTE] nie wiem, czy dobrze go dawać jako stróża, a nawet na pewno źle. po pierwsze- ma skłonności do ucieczek, po drugie zanudzi się na podwórku i ucieknie albo zrobi demoolkę. Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']nie wiem, czy dobrze go dawać jako stróża, a nawet na pewno źle. po pierwsze- ma skłonności do ucieczek, po drugie zanudzi się na podwórku i ucieknie albo zrobi demoolkę.[/QUOTE] tak, wiem. On nie może mieszkać na dworze. Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']"Witam, z tego co mi wiadomo, każdy pies posiada umiejętność szczekania, to tak jak z krowami, które muczą i z kotami, które miauczą. O co dokładnie Pan/Pani pyta? Pozdrawiam, Ola" to napisz :D[/QUOTE] ODPISAŁ. :D Witam Pani Olu, No tak, ma Pani rację. Przyznaję, że zadałem śmieszne pytanie. Krótko mówiąc, szczeka! A jest jeszcze dostępny? Pozdrawiam, Waldemar Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 a widzisz, czyli jednak w miarę ogarnięty człowiek... no, to teraz mu powiedz co nie co o Billu, i jego wypytaj jakiego psa szuka :) Quote
paulaa. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Igam napisał(a):Najważniejsze, że coś się dzieje ;) Nareszcie! :smile: Quote
Aleksa. Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Pan odpisał dalej.:) informuję Was na bieżąco żeby nie było że mam tajemnice jakieś .;) Pani Olu, Ja mieszkam sam i potrzebny mi dobry kolega, z którym mile spędzę czas. Ktoś taki i do szabli i do szklanki. Ponieważ dużo podróżuję, to dobrze gdyby lubił podróże samochodem (oczywiście przy oknie, na wygodnym siedzisku, aby się nie męczył i dobrze widział okolice). Pozdrawiam, Ja myślę, że o pełnym sukcesie można tylko mówić wtedy, kiedy nie tylko pan jest zadowolony z pieska, ale również on - piesek - polubi swego pana. No, ja się będę oczywiście starał, ale czy mnie polubi, to tego teraz nie wiem. :):) Quote
paulaa. Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Pan wydaje się okej, ale wypadałoby spytać ile czasu jest w stanie poświęcić na codzienne spacery i ile Bill musiałby zostawać sam... :smile: Quote
Aleksa. Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 paulaa. napisał(a):Pan wydaje się okej, ale wypadałoby spytać ile czasu jest w stanie poświęcić na codzienne spacery i ile Bill musiałby zostawać sam... :smile: zaraz własnie będę odpisywać.;) muzę wszystko sobie przygotować.:evil_lol: Quote
bric-a-brac Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Czy pan ma wiedzę w kwestii wizyt przed i po adopcyjnych? Czy został poinformowany o umowie adopcyjnej? Czy ktoś z nim rozmawiał telefonicznie? Kwestia prowadzenia rozmów z potencjalnym domem to temat ważny i odpowiedzialny, sama bym się w wielu przypadkach nie podjęła. Czy pan kontaktował się z p.Jolą lub czy Wy dziewczyny kontaktowałyście go z p.Jolą? Według mnie dalsze rozmowy powinny się toczyć między stronami, tj. między panem a p.Jolą, która ma znacznie większe doświadczenie wyadoptowywania psów niż wszyscy na wątku razem wzięci ;) A Bill to pies specyficzny jednak. Bardzo mądry, piękny, w typie rasy, ale też niełatwy w zachowaniu, charakterze i sile. Quote
Aleksa. Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 bric-a-brac napisał(a):Czy pan ma wiedzę w kwestii wizyt przed i po adopcyjnych? Czy został poinformowany o umowie adopcyjnej? Czy ktoś z nim rozmawiał telefonicznie? Kwestia prowadzenia rozmów z potencjalnym domem to temat ważny i odpowiedzialny, sama bym się w wielu przypadkach nie podjęła. Czy pan kontaktował się z p.Jolą lub czy Wy dziewczyny kontaktowałyście go z p.Jolą? Według mnie dalsze rozmowy powinny się toczyć między stronami, tj. między panem a p.Jolą, która ma znacznie większe doświadczenie wyadoptowywania psów niż wszyscy na wątku razem wzięci ;) A Bill to pies specyficzny jednak. Bardzo mądry, piękny, w typie rasy, ale też niełatwy w zachowaniu, charakterze i sile. teraz odpisałam i zapytałam o umowy,wizyty, skąd Pan jest. Quote
Aleksa. Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 jest jeszcze Pani chętna, która szuka psa typowo stróżującego. szuka tylko psiaka w typie owczarka niemieckiego-podesłałam jej stronę znajdek. jak na razie nic więcej nie pisała-bo wcześniejszego maila od tej osoby już tu dawałam. Quote
Igam Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Super :) niech się wreszcie coś ruszy z adopcjami Quote
paulaa. Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 właśnie, ktoś odpisał / napisał ?? czy znowu cisza ? Quote
Aleksa. Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 podniose naszego sportowca.:) tak bardzo bym chciała się z nim pobawić.:( Quote
Recommended Posts