Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejne

"Dzień dobry! Mam pytanie,czy ten piesek owczarek niemiecki o imieniu Bill jest jeszcze aktualny? Bardzo nam się podoba i chcielibyśmy go jako stróża na gospodarstwo,u nas piesek by miał dobrze,bo byłby na luzie i miałby gdzie biegać.Proszę mi napisać czy nie jest konfliktowy z innymi psami,bo mamy jeszcze małego pieska.Trochę byłby kłopot z przywiezieniem,bo my jesteśmy ze Środy wlkp.Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!"

Posted

[quote name='Aleksandra95']kolejne

"Dzień dobry! Mam pytanie,czy ten piesek owczarek niemiecki o imieniu Bill jest jeszcze aktualny? Bardzo nam się podoba i chcielibyśmy go jako stróża na gospodarstwo,u nas piesek by miał dobrze,bo byłby na luzie i miałby gdzie biegać.Proszę mi napisać czy nie jest konfliktowy z innymi psami,bo mamy jeszcze małego pieska.Trochę byłby kłopot z przywiezieniem,bo my jesteśmy ze Środy wlkp.Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!"[/QUOTE]

nie wiem, czy dobrze go dawać jako stróża, a nawet na pewno źle. po pierwsze- ma skłonności do ucieczek, po drugie zanudzi się na podwórku i ucieknie albo zrobi demoolkę.

Posted

[quote name='motyleqq']nie wiem, czy dobrze go dawać jako stróża, a nawet na pewno źle. po pierwsze- ma skłonności do ucieczek, po drugie zanudzi się na podwórku i ucieknie albo zrobi demoolkę.[/QUOTE]

tak, wiem. On nie może mieszkać na dworze.

Posted

[quote name='motyleqq']"Witam,

z tego co mi wiadomo, każdy pies posiada umiejętność szczekania, to tak jak z krowami, które muczą i z kotami, które miauczą. O co dokładnie Pan/Pani pyta?

Pozdrawiam,
Ola"

to napisz :D[/QUOTE]

ODPISAŁ. :D

Witam Pani Olu,

No tak, ma Pani rację.

Przyznaję, że zadałem śmieszne pytanie.

Krótko mówiąc, szczeka!

A jest jeszcze dostępny?

Pozdrawiam,
Waldemar

Posted

Pan odpisał dalej.:)
informuję Was na bieżąco żeby nie było że mam tajemnice jakieś .;)

Pani Olu,

Ja mieszkam sam i potrzebny mi dobry kolega, z którym mile spędzę czas. Ktoś taki i do szabli i do szklanki. Ponieważ dużo podróżuję, to dobrze gdyby lubił podróże samochodem (oczywiście przy oknie, na wygodnym siedzisku, aby się nie męczył i dobrze widział okolice).

Pozdrawiam,
Ja myślę, że o pełnym sukcesie można tylko mówić wtedy, kiedy nie tylko pan jest zadowolony z pieska, ale również on - piesek - polubi swego pana. No, ja się będę oczywiście starał, ale czy mnie polubi, to tego teraz nie wiem.

:):)

Posted

paulaa. napisał(a):
Pan wydaje się okej, ale wypadałoby spytać ile czasu jest w stanie poświęcić na codzienne spacery i ile Bill musiałby zostawać sam... :smile:

zaraz własnie będę odpisywać.;) muzę wszystko sobie przygotować.:evil_lol:

Posted

Czy pan ma wiedzę w kwestii wizyt przed i po adopcyjnych? Czy został poinformowany o umowie adopcyjnej? Czy ktoś z nim rozmawiał telefonicznie?

Kwestia prowadzenia rozmów z potencjalnym domem to temat ważny i odpowiedzialny, sama bym się w wielu przypadkach nie podjęła. Czy pan kontaktował się z p.Jolą lub czy Wy dziewczyny kontaktowałyście go z p.Jolą? Według mnie dalsze rozmowy powinny się toczyć między stronami, tj. między panem a p.Jolą, która ma znacznie większe doświadczenie wyadoptowywania psów niż wszyscy na wątku razem wzięci ;) A Bill to pies specyficzny jednak. Bardzo mądry, piękny, w typie rasy, ale też niełatwy w zachowaniu, charakterze i sile.

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Czy pan ma wiedzę w kwestii wizyt przed i po adopcyjnych? Czy został poinformowany o umowie adopcyjnej? Czy ktoś z nim rozmawiał telefonicznie?

Kwestia prowadzenia rozmów z potencjalnym domem to temat ważny i odpowiedzialny, sama bym się w wielu przypadkach nie podjęła. Czy pan kontaktował się z p.Jolą lub czy Wy dziewczyny kontaktowałyście go z p.Jolą? Według mnie dalsze rozmowy powinny się toczyć między stronami, tj. między panem a p.Jolą, która ma znacznie większe doświadczenie wyadoptowywania psów niż wszyscy na wątku razem wzięci ;) A Bill to pies specyficzny jednak. Bardzo mądry, piękny, w typie rasy, ale też niełatwy w zachowaniu, charakterze i sile.

teraz odpisałam i zapytałam o umowy,wizyty, skąd Pan jest.

Posted

jest jeszcze Pani chętna, która szuka psa typowo stróżującego.
szuka tylko psiaka w typie owczarka niemieckiego-podesłałam jej stronę znajdek.
jak na razie nic więcej nie pisała-bo wcześniejszego maila od tej osoby już tu dawałam.