Jump to content
Dogomania

KRAKóW!! Porzucona dobermanka!!!Wiedziala gdzie sie przyblakac-ZOSTAJE!!:)

Recommended Posts

• Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK właśnie nad tym myślę ;)

A oto wiadomość, którą wysłałam do programu :

Piszę tego e-maila z prośbą o nagłośnienie w Pani programie, sprawy bezdomnej dobermanki.
Miśka, bo tak suczce na imię, została znaleziona, a właściwie to przybłąkała się na działkę, pewnych Państwa w okolicach Łapanowa, na początku tego roku.

Jest pięknym przedstawicielem, tej szlachetnej rasy : czarna, podpalana, nie ma kopiowanych uszu, jak na sunie przystoi jest troszkę mniejsza i co najgorsze chudziutka. Jej wiek jest oceniany na około 2 lata. Została odrobaczona i zaszczepiona. Jest zdrowa i przygotowywana do zabiegu sterylizacji. Sunia jest bardzo posłuszna, zna podstawowe polecenia, grzeczna i bardzo przyjazna, ale również strachliwa ( nie chce wsiadać do samochodu, boi się dźwięku zapalanej zapalniczki i nie umie chodzić na smyczy ) Jej zachowanie jest wynikiem traumy jaką przeszła. Najprawdopodobniej ktoś ją wyrzucił, lub sama uciekła od właściciela.

Miśka, obecnie przebywa w domu tymczasowym, u Państwa, którzy ją znaleźli. Niestety nie może tam długo zostać, gdyż Ci wspaniali ludzie muszą wyjechać za granicę. Tymczasowi właściciele Miśki, bardzo zaangażowali się w los suni, do tego stopnia, że odwlekają swój wyjazd ( to nie może trwać w nieskończoność ) i zaciągają rady behawiorysty, który ma pomóc w wyeliminowaniu negatywnych zachowań psa. Można śmiało powiedzieć, że sunia cały czas jest uczona, nowych zachowań.
Potrzebny jest domek stały. Osoba, która nie będzie żałować i poświęci swój czas psince, w zamian za jej bezgraniczną miłość.

Będę bardzo wdzięczna jeżeli, sprawa suni zostanie poruszona na antenie programu „Kundel bury i kocury” i znajdą się chętni ludzie na jej adopcję.

Podaję numer kontaktowy (012) 415 62 18 507 058 628

Posted

I co sądzicie dziewczyny :???:

Najbardziej podobała mi się wypowiedź kiwi "jeden pies to sie nie liczy:eviltong:" hihi ;)

Poczekamy na to, co przyniesie program ;)

Posted

jassssne ;)
ja tez wyslalm psiaka, szkielecika od akteris i p Magda dzwonila mi powiedziec ze juz ma duzo i nie wieczy zdazy pokazac. Nie uprawiam protekcji :lol: a program ma tylko 25 minut...:(

Posted

Najważniejsze, żeby coś o suńce wspomnieli w programie. Nie zostaje nam nic innego, jak oglądać jutro TVP 3 około godziny 18:30 :p Poczekamy dziewczyny i zobaczymy jaki będzie odzew na program. Ja 3mam kciuki :mdrmed:

karusiap trzeba będzie ją poobserwować ;) aha i czy wiesz kiedy Ci Państo chcą wyjechać ??

Posted

Mialam kolejna rozmowe w sprawie suni.p.Darek jest z Trzebini i mial kiedys dobermanke. Zgodzilby sie na wizyte przedadopcyjna i pytal tylko czy nie wyje jak zostaje sama bo mieszka w bloku...hmm no zobaczymy co z tego bedzie.jutro zadzwonie do Miski spytam co slychac , a p. Darek czeka na wiesci.o sterylce tez mowilam i rozmowa toczyla sie nadal...;)