black sheep Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Monita nie zastanawiaj się! Taka okazja się może nie powtórzyć;):) Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 aisaK właśnie nad tym myślę ;) A oto wiadomość, którą wysłałam do programu : Piszę tego e-maila z prośbą o nagłośnienie w Pani programie, sprawy bezdomnej dobermanki. Miśka, bo tak suczce na imię, została znaleziona, a właściwie to przybłąkała się na działkę, pewnych Państwa w okolicach Łapanowa, na początku tego roku. Jest pięknym przedstawicielem, tej szlachetnej rasy : czarna, podpalana, nie ma kopiowanych uszu, jak na sunie przystoi jest troszkę mniejsza i co najgorsze chudziutka. Jej wiek jest oceniany na około 2 lata. Została odrobaczona i zaszczepiona. Jest zdrowa i przygotowywana do zabiegu sterylizacji. Sunia jest bardzo posłuszna, zna podstawowe polecenia, grzeczna i bardzo przyjazna, ale również strachliwa ( nie chce wsiadać do samochodu, boi się dźwięku zapalanej zapalniczki i nie umie chodzić na smyczy ) Jej zachowanie jest wynikiem traumy jaką przeszła. Najprawdopodobniej ktoś ją wyrzucił, lub sama uciekła od właściciela. Miśka, obecnie przebywa w domu tymczasowym, u Państwa, którzy ją znaleźli. Niestety nie może tam długo zostać, gdyż Ci wspaniali ludzie muszą wyjechać za granicę. Tymczasowi właściciele Miśki, bardzo zaangażowali się w los suni, do tego stopnia, że odwlekają swój wyjazd ( to nie może trwać w nieskończoność ) i zaciągają rady behawiorysty, który ma pomóc w wyeliminowaniu negatywnych zachowań psa. Można śmiało powiedzieć, że sunia cały czas jest uczona, nowych zachowań. Potrzebny jest domek stały. Osoba, która nie będzie żałować i poświęci swój czas psince, w zamian za jej bezgraniczną miłość. Będę bardzo wdzięczna jeżeli, sprawa suni zostanie poruszona na antenie programu „Kundel bury i kocury” i znajdą się chętni ludzie na jej adopcję. Podaję numer kontaktowy (012) 415 62 18 507 058 628 Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 I co sądzicie dziewczyny :???: Najbardziej podobała mi się wypowiedź kiwi "jeden pies to sie nie liczy:eviltong:" hihi ;) Poczekamy na to, co przyniesie program ;) Quote
black sheep Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 A co ty myślisz, że jak masz jednego psa, to już jesteś dogomanka?:):D W dodatku MINI! Quote
kiwi Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 owca a ty ile masz psow ? :evil_lol: rozmawialam przed chwila z p Magda, ma bardzo duzo ogloszen Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 owca ja mam spa mini :eviltong: ale serce do spów ogromne ;) A właśnie a Ty ile masz psiaków, pochwal się :eviltong: Quote
black sheep Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Ja może nie mam wielu, ale każde moje zwierzątko kocham jakby było psem:eviltong: Tzn. mam jednego dużego i trzy małe:-]Zobacz w moim podpisie:) Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 owca ja mam jeszcze zajca ;) ( czyt: królika ) ale to już dziadek bo ma 10 lat :p Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 kiwi skoro z Nią rozmawiałaś, to może akurat nasz ukarze sie na antenie :p Quote
karusiap Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 monita super napisane:loveu: kurcze Miśka chyba nie jest zbyt pozytywnie nastawiona do innych psow:( Quote
black sheep Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 kiwi to gwiazda tego programu;) Jak się pokazyje, to od razu oglądalność zwrasta:P Takie przynajmniej plotki słyszałam;) Quote
kiwi Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 jassssne ;) ja tez wyslalm psiaka, szkielecika od akteris i p Magda dzwonila mi powiedziec ze juz ma duzo i nie wieczy zdazy pokazac. Nie uprawiam protekcji :lol: a program ma tylko 25 minut...:( Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Najważniejsze, żeby coś o suńce wspomnieli w programie. Nie zostaje nam nic innego, jak oglądać jutro TVP 3 około godziny 18:30 :p Poczekamy dziewczyny i zobaczymy jaki będzie odzew na program. Ja 3mam kciuki :mdrmed: karusiap trzeba będzie ją poobserwować ;) aha i czy wiesz kiedy Ci Państo chcą wyjechać ?? Quote
black sheep Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 O to szkoda:( Może chociaż zdjęcie i wspomnienie o niej, że jest do adopcji i to pilnej... Quote
karusiap Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 monita wlasnie co pytam o wyjazd to slysze," na razie z sunia pracujemy"... a z obserwacji to przegania psy jak sie zblizaja do domu...:shake: Quote
aisaK Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Ale to może jest jej instynkt obronny? Broni swojego terytorium. Quote
t_kasiek Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 monita napisał(a):To może wcale nie wyjadą :p :roll: a powaznie - to czy jest taka szansa, ze pokochaja sunie i zostanie z nimi ?? Quote
karusiap Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 ja sama nie wiem.onni juz ja chyba kochaja ale jak pytalam czy suni nadal szukamy domu to caly czas slysze ze tak... nie maja chyba mozliwosci jej zatrzymac Quote
monita Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Bardzo szkoda mi tej psinki ... ona pewnie też, już kocha swoich "nowych" właścicieli :-( Quote
aisaK Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Kocha ich swoja miłością, napewno...Szkoda, że nie moga ją zatrzymać...:( Quote
karusiap Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Mialam kolejna rozmowe w sprawie suni.p.Darek jest z Trzebini i mial kiedys dobermanke. Zgodzilby sie na wizyte przedadopcyjna i pytal tylko czy nie wyje jak zostaje sama bo mieszka w bloku...hmm no zobaczymy co z tego bedzie.jutro zadzwonie do Miski spytam co slychac , a p. Darek czeka na wiesci.o sterylce tez mowilam i rozmowa toczyla sie nadal...;) Quote
t_kasiek Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 no to 3mam kciuki...nie wiem jak duze sa szanse, ale potrzymac kciukow nie zaszkodzi ;) Quote
monita Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Świetna wiadomość :multi: Też 3mam kciuki :p Quote
Recommended Posts