Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie zamierzam Was opuszczać :lol: Wręcz przeciwnie. Mimo, że miałam już psy, to dobrych rad nigdy za wiele, tym bardziej, że z suczką nie miałam do czynienia, więc nowe wyzwania przede mną.
A Lalą zamierzam się tylko chwalić :loveu: oby tylko już była...

Właśnie wróciłyśmy z córką ze sklepu, oglądałyśmy obroże, smyczki (jakie śliczne są teraz smycze, czarna w różowe łapki nas zachwyciła ;)), wybrałyśmy kolor miseczek, legowisko i łopatkę do odchodów :lol:
Teraz tylko czekamy na sygnał, że Lala do nas jedzie i kupujemy!

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale heca ...hihihihi :lol:
widzę ,że jesteśmy do siebie podobne :roll:.... ja jak jechałam po Jasię do Poznania to już też był dom :razz:...przygotowany czyli wszystko.. tak jakby z nami już dawno mieszkała :loveu:
cieszę się ,że Jesteś z nami :loveu:
no to czekamy na wiadomości ,co z transportem ?

Posted

No z Natkiem to zanim będzie pies bo później by był płacz. U nas na szczęście temat chwilowo ucichł.
Fajna ta twoja malutka. ;)
Wiesz mój M jeździ do Wrocka ale nie wiem jak to byłoby daleko i czy by dał rade. Od nas ze schroniska jedzie pies ale do Wawy, szkoda, że nie ten kierunek.

Posted

Jejciu! Nie ma mnie na dogo od kilku godzin, a tu już prawie wszystko załatwione. :)

Saruniu bardzo Ci dziękuję, że znalazłaś osobę do wizyty PA! :loveu:
Manatko i alino, ustaliłyście już może termin wizyty?
Manatko, ankietę PA mam Ci przesłać na PW, czy wolisz na maila?
alino, pisałaś, że Twój M. jeździ do Wrocławia. Mogłabym spokojnie dowieźć tam Lalunię. Pozostaje jeszcze termin..

Za chwilkę dodam jeden z filmów z udziałem naszej Laluni. :)

Posted

Laleczka do zacałowania :)
miała Manatka rację... zdjęcia nie oddają wszystkiego to fakt!...śliczna... naprawdę Laleczka!...pieszczocha! to widać na pierwszy rzut oka...tuli się do dłoni....widać ,że lubi bliskość człowieka .. miałaś rację z prośbą o nagranie!...krótki filmik a jak wiele ,powiedział!:lol:
i chyba taka bardzo strachliwa to nasza Laleczka , nie jest;)
ale... trochę się pogubiłam? dlaczego sunia ma jechać do Wrocławia?.. ja mieszkam we Wrocławiu..

Posted

Lalunia na filmikch prze-u-ro-cza!!!!!!!!!!
Mała Szczęściara, nawet nie wie, że może tylko kilka dni i będzie miała swój domek, będzie kochana i rozpieszczana:)
Trzymam kciuki za jak najszybszy transport:)

Posted (edited)

[quote name='anica']Laleczka do zacałowania :)

[COLOR=#800080][B]ale... trochę się pogubiłam? dlaczego sunia ma jechać do Wrocławia?.. ja mieszkam we Wrocławiu..[/B][/COLOR][/QUOTE]

Bo z tego co ja zrozumiałam, to Basia może tam dowieźć Lalunię bez problemu.... Oby tylko jeszcze TZ Alinki też mógł to pozostanie tylko ustalenie terminu i Lalunia do domku:)

Edited by Sarunia-Niunia
Posted

Ja Manatke znam osobiście i gwarantuje, że to dobry dom. :) O ile moja gwarancja coś daje.
Co do przewozu to ewentualnie po niedzieli, dam znac jak M będzie wiedział kiedy ma trase. Póki co nie obiecuje to tylko możliwość.
Obejrzałam filmik, słodka mała.

Posted

[quote name='Manatka']A czy jest byłaby przekazania młodej we Wrocławiu, najlepiej w okolicach dworca bo zgubić się trudno, ale w tygodniu między 10-13 godziną?[/QUOTE]

Teraz na wszystkie pytania odpowie już tylko Basia.... zatem czekamy:)
Manatko, gratuluję Ci decyzji:)

Posted

Manatko, wstępnie ustaliłam z tatą czwartkowy termin. Niestety, byłby to transport płatny.. :( Koszt wynosiłby 50zł. Lecz tata mówił, że może udałoby mu się znaleźć osobę, która jeździ w te okolice i w tedy transport byłby darmowy. Czy wstępnie czwartek by Ci odpowiadał? Podjechałabyś wtedy do Wrocławia osobiście?

Dzisiaj zmierzyłam Laleczkę. Mierzy 40cm. Mi sięga równo do kolanka. :)

Posted

jestem i ja ,chętna do pomocy! tylko powiedzcie , co mogę pomóc? mieszkam we Wrocławiu !
tylko muszę wiedzieć wcześniej bo pracuję i jakoś? ewentualne wyjście z pracy muszę wcześniej ustalić :)
tak więc jestem do dyspozycji... z transportem niestety nic nie mogę pomóc... dziewczyna ,która wcześniej deklarowała transport dla piesków na Wielkopolskę ,Opolskie i Śląsk (dobrze ,że wcześniej nic nie obiecałam , bo bym się wstydziła) właśnie dostała wypowiedzenie z pracy... ot! życie...

Posted (edited)

[B]Anica[/B] - to Ty mogłabyś dostarczyć Lalę ze schroniska do Wrocławia? I to około południa? Bo myślę o pociągu, ale jak rano dzieci oddam pod opiekę to na tę godzinę byłabym we Wrocławiu, a potem muszę wrócić na jakąś godziwą porę czyli 13.22 pociąg powrotny. Tylko czy Lala da radę pociągiem?

W poniedziałek będę też wiedzieć czy mąż Alinki jedzie do Wrocławia, jeśli tak, to obiecał, że przewiezie :multi:
Trzymajcie kciuki!

Edited by Manatka
Posted

Ja trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno:thumbs::thumbs::thumbs:!!!
Oby Lalunia była jak najszybciej u Ciebie Manatko!!!
A transport zaoferowany przez Tatę Basi, to najprawdziwsza okazja - 50zł to symboliczna suma! Dziękujemy:Rose::Rose::Rose:!!!
A jak już Żabunia będzie we Wrocławiu, to "nasza jamnikowa" Aniczka zajmie się Nią najlepiej pod słońcem:iloveyou::iloveyou::iloveyou:!!!!

Posted

[quote name='Manatka'][B]Anica[/B] - to Ty mogłabyś dostarczyć Lalę ze schroniska do Wrocławia? I to około południa? Bo myślę o pociągu, ale jak rano dzieci oddam pod opiekę to na tę godzinę byłabym we Wrocławiu, a potem muszę wrócić na jakąś godziwą porę czyli 13.22 pociąg powrotny. Tylko czy Lala da radę pociągiem?

W poniedziałek będę też wiedzieć czy mąż Alinki jedzie do Wrocławia, jeśli tak, to obiecał, że przewiezie :multi:
Trzymajcie kciuki![/QUOTE]
Niestety nie mogę Laleczki przywieźć do Wrocławia ja mogę zająć się nią we Wrocławiu ,tak jak wspominałam już nie mamy transportu na chwilę obecną! ktoś musi przywieźć Laleczkę do Wrocławia z Gostynia to chyba nie jest daleko?...

Posted

Ja wstępnie w czwartek mogłabym przywieźć Laleczkę do Wrocławia. Lecz mój tata wypytuje jeszcze znajomych, czy któryś nie jeździ w trasy w te okolice. Wtedy transport byłby darmowy. Postaram się coś z nim ustalić od poniedziałku wieczorem. :) Jeśli nie znajdzie się żadna osoba, pozostanie nam czwartek..

Posted

No... to zaczyna się klarować... transport Laleczki :)
czyli jest transport do Wrocławia :)
Manatka , blisko... coraz bliżej... Twoja Laleczka ;):lol:

Posted

[quote name='anica']No... to zaczyna się klarować... transport Laleczki :)
czyli jest transport do Wrocławia :)
[COLOR=#0000ff][B]Manatka , blisko... coraz bliżej... Twoja Laleczka ;):lol:[/B][/COLOR][/QUOTE]

Dokładnie tak, jeszcze tylko kilka dni:):):) i będzie pełnia szczęścia:):):)

Posted

Z Wrocławia się ja odbierze, czy to ktoś zaufany, czy ja osobiście, tylko proszę, ustalcie ta podwózkę do Wrocławia. Czy te godziny odbioru Wam odpowiadają (mam na myśli między 11 a 13?)

Dokumenty podpiszę podczas odbierania Lali? Czy tę ankietę przedadopcyjną np. mogłabym przesłać mailem, lub wydrukować i oddać przy odbiorze? I jak dokonać tej opłaty schroniskowej i w jakiej kwocie?

Posted

Anica - a nasz jakies miejsce, w które można łatwo trafić (samochodem), gdzie można na spokojnie zaparkować i się spotkać? Jakiś parking przed centrum handlowym? No i żeby obie strony mogły tam się dostać.