Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak napisała dzisiaj Marlena o Fantusi na facebooku:
"Niestety dzisiaj dzień zaczął się znowu od biegunki..
Jednak mimo to rano obudziła nas merdaniem ogonka (obijającego się o klatkę królika;) ) prosząc o wyjście. Wczoraj wieczorem spoufalała się z Toffikiem, jednak tym razem jemu się to nie podobało ;)
Dzisiaj dzień głodówki - przed badaniami, chociaż uwierzcie, że to trudne przy tak wygłodzonej istotce :( Może na zdjęciach tego nie widać, bo robione są z profilu, ale pod każdym, nawet wetem, ugięły się nogi, kiedy ją zobaczył.
Miejmy nadzieję, że to wynik 'tylko' tego, że w schronie nie dopuszczano jej do miski!"

Posted

ZDJĘCIA FANTUSI Z DNIA, W KTÓRYM OPUŚCIŁA SCHRONISKO - 18.02.2012 R.

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1697bv.jpg&s=401' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1696fv.jpg&s=703' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1698zj.jpg&s=708' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Posted

CIĄG DALSZY ZDJĘĆ SUNIECZKI :)

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1699fs.jpg&s=839' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1700v.jpg&s=864' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img1701z.jpg&s=11' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Posted

oczywiscie wiedzialam ze sie zakocham jak ja zobacze...............kochana,kochana Myszka:)biedulka straszna jednak,wyc mi sie chce:(
zaraz pedze na poczte wyslac kosteczki!!!!modle sie zeby malenka doszla jakos do siebie i byla jeszcze z nami!!!!moze ten stan jest faktycznie wynikiem wyglodzenia......ta biegunka mnie przeraza:(

Posted

[quote name='Lolalola']oczywiscie wiedzialam ze sie zakocham jak ja zobacze...............kochana,kochana Myszka:)biedulka straszna jednak,wyc mi sie chce:(
zaraz pedze na poczte wyslac kosteczki!!!!modle sie zeby malenka doszla jakos do siebie i byla jeszcze z nami!!!!moze ten stan jest faktycznie wynikiem wyglodzenia......ta biegunka mnie przeraza:([/QUOTE]

W Niej chyba każdy się zakochuje ;)
Biegunka może być z powodu stresu, zmienionej diety, jak niestety również z powodu nowotworu :( Mam kolegę, który wziął z Palucha sunie i ona miała biegunke przez 8 miesięcy... dopiero potem się uspokoiło - były to sprawy stresowe. Sunia tak jak Fanta była całe życie w schronisku...

Miejmy nadzieję, że będzie dobrze ! Co ja mówię: MUSI BYĆ DOBRZE!!!!!!!!!!!!

Posted

Jutro wrzucę wyniki badań... W sumie to nic nie wiemy. Czekamy na wyniki badań krwi - będą jutro...
Jeśli chodzi o USG to rzeczywiście na wątrobie jest dużo guzków ok. 1-3 cm. mogą to być zmiany nowotworowe albo wrodzone.. Wątroba niestety jest bardzo zniszczona - co znaczy, ze Fantusia może być taka chuda właśnie przez to ..

Czekamy na wyniki do jutra. Wtedy zostanie podjęta też odpowiednia dieta i leczenie...

Przywiozłam Fancie ryzyk z marchewka i puszka na wątrobę i zjadła aż uszy się Jej trzęsły :)

Posted

[quote name='Maria1957']...mam cichą...choć wielką nadzieję, że Fanta przeżyje jeszcze trochę ...i czasu i wspaniałych, szczęślliwych chwil...trzymam kciuki za psinkę...bardzo mocno trzymam....[/QUOTE]
w zasadzie powiedzialas wszystko co chcialam powiedziec!!!!

strasznie zalezy mi zeby ta mala sunia byla z nami tutaj jeszcze dlugoooooo!

Posted

MAM JUŻ WYNIKI BADAŃ KRWI FANTY... NIESTETY WYNIKI SĄ ZŁE... PRZEDE WSZYSTKIM SUNIA MA ZAAWANSOWANĄ ANEMIĘ I BARDZO DUŻY STAN ZAPALNY ORGANIZMU... NIE MÓWIĄC JUŻ O INNYCH PARAMETRACH...
NA TĄ CHWILĘ MUSIMY PODAWAĆ FANCIE ANTYBIOTYKI - ABY ZLIKWIDOWAĆ STAN ZAPALNY ORGANIZMU, ŻELAZO I WITAMINY - ABY USUNĄĆ ANEMIĘ...
DOPIERO POTEM BĘDZIEMY WIEDZIELI CZY TO NOWOTWÓR.. JEŚLI PO LECZENIU WYNIKI SIĘ NIE POPRAWIĄ ALBO SIĘ POGORSZĄ, SUNIA NIE PRZYTYJE I NADAL BĘDZIE SIĘ MARNIE CZUŁA - WTEDY NIESTETY BĘDZIE ŚWIADCZYŁO TO O NOWOTWORZE... JEŚLI NATOMIAST WYNIKI SIĘ POPRAWIĄ, JEJ STAN TEŻ... TO BĘDZIE ZNACZYŁO, ŻE JESTEŚMY NA DOBREJ DRODZE....

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=sienkiewiczbeata90002w.jpg&s=407' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Posted

anemia ,stan zapalny....kurcze to wszystko da sie jakos pokonac i mam nadzieje,ze tak sie stanie!!ze przy odpowiedniej diecie,sunia odzyje i pokona to dziadostwo:(
jaka karme je sunia ,moge spytac?
caly czas o niej mysle,taka jest kochana:)
Royalek w puszkach hepatic by sie zdal,musze pomyslec...;)

Posted

Je jakąś specjalistyczną karmę - jednak średnio chce ją jeść :( woli gotowane.. wet powiedział właśnie, żeby robić Jej gotowane... ryżyk, marchewka i kurczaczek lub właśnie puszcza hepatil...
Po wyleczeniu i tak będę musiała zakupić Jej hepatiale forte - jest na wątrobę. nie wszystko na raz. mamy dużo wydatków... wczoraj u weta wydałam 189 złotych...
Czekam aż przyjdą algi morskie i nasiona z pestek z moreli - polecane przez koleżankę i weta... - za te rzeczy 104... benzyna niestety też kosztuje... muszę wszystko powoli ogarnąć... w tej chwili najważniejsze jest wyleczyć Ją z anemii i stanu zapalnego... ;)

Jeju.. jak bardzo bym chciała, żeby to nie był nowotwór... jednak bardzo mnie martwią obniżone limfocyty:
"- zbyt niska wartość (limfopenia): zaawansowana choroba nowotworowa, niewydolność nerek i układu krążeniowego, zapalenie wątroby, nosówka"....

Fantusiu musisz wyzdrowieć, wszyscy w Ciebie wierzymy! :)

Posted

esseliv na watrabe jest bardzo dobry...nie wiem czy sie nie myle,ale on jest chyba w dosyc dobrej cenie porownujac do niektorych lekow...
postaram sie kupic malutkiej choc pare puszek royala hepatic,musze przestudiowac finanse najpierw;)
fantusia MUSI ZYC I BYC TUTAJ Z NAMI!!!!

Posted

[quote name='Lolalola']esseliv na watrabe jest bardzo dobry...nie wiem czy sie nie myle,ale on jest chyba w dosyc dobrej cenie porownujac do niektorych lekow...
postaram sie kupic malutkiej choc pare puszek royala hepatic,musze przestudiowac finanse najpierw;)
fantusia MUSI ZYC I BYC TUTAJ Z NAMI!!!![/QUOTE]

Nie słyszałam o tym leku, ale pogadam z wetem i dowiem się o cene - dzięki :)
Dziękujemy za chęć pomocy: słownej, pieniężnej i jak i poprzez inne dary :)
Masz racje.. Fantusia musi być z nami i na pewno będzie
!!!!!!! :)

Posted

Normalnie sie wscieklam bo nie moge zaglac na dogo,do kochanej Fantusi bo mi padl moj nowy laptop...:angryy:......Royal Canine hepatic jest drogi niestety ale wiem,ze bardzooo dobry,4prawdzalam na krakvecie I puszka 420 g kosztuje ok 11 zl.....wiem ze ciezko z kasa dlatego postaram sie choc pare sztuk kupic tylko musze odzyskac normalny kontakt ze swiatem!!trzymaj sie kochana Fantusiu:)