Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie,

Fantusia już w domu. Mam nadzieje, że Ciocie już dotarły do domu bezpiecznie!
Jest przerażająco chuda, szczerze mówiąc myślałam, że będzie lepiej... Jest tak chuda,
że każde zarysowanie czaszki widać przez skórę.
Na razie jest zestresowana, chodzi i zwiedza, a teraz własnie pierwszy raz się położyła.
To znaczy, że jest coraz spokojniejsza.
Ciągle merda ogonem i rozdaje buziaki. Jest przekochana i przepiękna! Nie moge uwierzyć,
że może być tak chora!! :(

Niestety obecnie nie mam aparatu, aby ukazać Wam jej stan, ale pewnie Ciocie coś wymyślą ;)

Posted

kochana Fanteczko witaj,tak sie ciesze ze jestes juz w domku!!!nie moglam zajrzec do Ciebie bo mi sie laptop spalil ale juz mam nowy:)
tak mi przykro,ze jestes taka chora,ale mam nadzieje,ze z sercem Marleny jeszcze dojdziesz do siebie!!!!trzymam kciuki malenka!!!

Posted

Noc minęła bardzo dobrze,a rano sunia poprosiła o wyjście!
Niestety sunia jest bardzo wygłodzona. Jeszcze wczoraj była też bardzo odwodniona, ale dzisiaj jest już lepiej, bo dużo pije ze względu na suchą karmę. Ciągle szuka też jedzenia, zjada każdy znaleziony okruszek ;( jest w złej kondycji, na spacery wychodzi ze spuszczoną głową, ale mimo to widząc człowieka merda wesoło. Zęby też są w bardzo złym stanie. Mam 7 letniego psa w domu - nie ma porównania!

Dzisiaj jesteśmy zmuszeni do kąpieli suni. Jeśli będzie się bardzo denerwować nie będziemy jej stresować, ale spróbować musimy, bo inaczej marny nasz los ;)

Jeśli ktoś chciałby poznać sunię osobiście lub podarować jej cokolwiek prosimy o kontakt, nie mamy nic przeciwko - jeśli tylko jej stan na to pozwoli zapraszamy !
Sunia kocha ludzi i każdy kontakt z nim jest dla niej największym szczęściem!

Posted

Marlena:) napisał(a):
Noc minęła bardzo dobrze,a rano sunia poprosiła o wyjście!
Niestety sunia jest bardzo wygłodzona. Jeszcze wczoraj była też bardzo odwodniona, ale dzisiaj jest już lepiej, bo dużo pije ze względu na suchą karmę. Ciągle szuka też jedzenia, zjada każdy znaleziony okruszek ;( jest w złej kondycji, na spacery wychodzi ze spuszczoną głową, ale mimo to widząc człowieka merda wesoło. Zęby też są w bardzo złym stanie. Mam 7 letniego psa w domu - nie ma porównania!

Dzisiaj jesteśmy zmuszeni do kąpieli suni. Jeśli będzie się bardzo denerwować nie będziemy jej stresować, ale spróbować musimy, bo inaczej marny nasz los ;)

Jeśli ktoś chciałby poznać sunię osobiście lub podarować jej cokolwiek prosimy o kontakt, nie mamy nic przeciwko - jeśli tylko jej stan na to pozwoli zapraszamy !
Sunia kocha ludzi i każdy kontakt z nim jest dla niej największym szczęściem!

kochana malenka!!Marleno wyslij mi twoj adres,chcialabym jej wyslac gryzaczki,wiem,ze zabki sa w zlym stanie,ale gryzaki musi miec kady psiun:)

Posted

Nie jest dobrze.. Jest biegunka z krwią..
Aktualnie biedna śpi, ale to dobrze, bo jutro czeka ją ciężki dzień.
Najprawdopodobniej czuje się gorzej, bo powarkuje na Toffika, kiedy ten
się zbliża.
Trzymajcie za nią kciuki!

Posted

jestem zalamana:(:(.................to jeden z tych watkow gdzie boje sie zagladac:(....mam nadzieje,ze nie jest za pozno..............Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!
Marleno blagam napisz cos szybciutko o malutkiej jak tylko wrocisz od weta!!
nie wiem jakie gryzaki i czy w ogole powinnam kupic,bo skoro ona ma taka straszna chorobe to jeszcze jej zaszkodza,przeciez to nie jest chyba w odpowiedniej diecie watrobowej, taki gryzak,co sadzicie????

Posted

[quote name='Lolalola']nie moglam sie powstrzymac i kupilam malutkiej duzoooooo kosteczek,jutro wysylam:)[/QUOTE]

Dziękujemy. Jak Fantusia będzie się dobrze czuła, to na pewno sobie pogryzie kosteczkę :)

Posted

W sumie to nic nowego się nie dowiedzieliśmy.. :(
Fanta niestety nadal nie ma apetytu.. Troszkę zjadła, niestety nadal bardzo mało.
Biegunki już nie ma, więc chociaż pod tym względem jest lepiej.. Weterynarz powiedział, ze na ta chwilę nie ma potrzeby podawać srodków przeciwbólowych.. Musimy zrobić USG i dopiero wtedy będziemy wiedzieli nba czym stoimy i co dalej robić..

Posted

[quote name='Lolalola']Fanteczko nawet nie wiem co napisac....po prostu moze,ze ciagle myslami jestem z Toba:)[/QUOTE]
Dziękujemy. Dobra energia i pozytywne nastawienie na pewno Jej się przyda..

Niestety nie mam teraz dostępu do komputera i piszę z komórki, więc nie mogę wrzucić tutaj nowych zdjęć Fanty - jednak na fb sa już nowe zdjęcia suni :)