kaja8888 Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Fotki śliczne, przydałby się fajny tekst - ja niestety nie mam lekkiej ręki do pisania :oops: Ewa może nie ograniczać, że Pola ma być koniecznie jedynaczką, jakby ktoś miał jednego pisaka i chciałby Polę adoptować to pewnie by się dogadały, dwa pisaki to nie kilkanaście. Ale ja tu tylko sprzątam ;) i to tylko taka moja sugestia. Zdjęcia są bardzo ważne ale tekst też jest ważny. Trzymam mocne kciuki za domek dla Poli :) Quote
Kejciu Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Eva - wrzucę ją na ten profil na FB - ale proszę aby nikt inny już tego nie robił :) Dam znać jak ją umieszczą ale najpierw przydałby się dobry tekst - aby z tym tekstem ją zamieścić tam. Spróbuję coś podziałać :)ale w międzyczasie też ktoś jeśli ma wenę - to śmiało wymyślajcie :) Quote
EVA2406 Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Dzięki Kasiu za pomoc :) Elu, ja tego sobie nie wymyśliłam, tylko to widać po jej zachowaniu w stosunku do innych psów. Ale na ten temat niech się wypowie Ania, bo Ona obserwuje Polcię na codzień. Ja widziałam ją ostatnio i wydaje mi się, że ona jest inna jak wszystkie psy są zamknięte i Polcia jest sama. Ale to tylko moja krótka obserwacja. Nie chciałabym żeby Pola znowu się zmieniła pod wpływem naszej złej decyzji. Jednak na tę chwilę nie ma co gdybać, bo domki jakoś w kolejce nie stoją.....:( Elu, Ty tu nie sprzątasz, tylko dajesz konkretną kasę, a poza tym to Ty Polcię uratowałaś. Dlatego też masz ogromne prawo do decydowania o Polci. To że na mnie jest wątek to naprawdę nie ma znaczenia. Ania ma głos decydujący. Quote
Kejciu Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Czekam w takim razie na wskazówki co umieścić w opisie i będę starała się cosik stworzyć :D albo poproszę kogoś o pomoc :D Quote
Nutusia Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Ktoś poproszony skleił takie "dzieło" ;) [B]Pola czeka na kolejny cud…[/B] [B][I] „Każde, nawet najmniejsze stworzenie dzieli duszę z jakimś człowiekiem. Za życia mijamy się w czasach i przestrzeni tej przypisanej życiu, jednak wszystkie zwierzęta mają swojego opiekuna. Duszę ludzkiej istoty, która przeprowadzi je przez najtrudniejsze chwile, zanim połączą się tam...”[/I][/B] [B] Bardzo chcemy wierzyć, że zmarły Pan tej małej suczki - którą ją przygarnął i otworzył przed nią serce - zadba tam „z góry” o to, by już wkrótce znów mogła być „czyjaś”, by miała prawdziwy dom. Taki, na jaki zasługuje każdy pies.[/B] [B] Pola ma ok. 7 lat, czyli co najmniej drugie tyle przed nią! Jest otwarta, przyjazna, energiczna, chętnie się bawi. Waży ok. 14 kg, sięga przed kolano. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.[/B] [B] Inne psy toleruje, ale z pewnością wolałaby być psią jedynaczką. Za to nie pogardziłaby kocim towarzystwem. Jednak to człowiek jest dla Poli najważniejszy – jego obecność, spojrzenie, gest…[/B] [B] Pola jest bardzo grzeczna – zachowuje czystość, nie niszczy, bez problemu zostaje sama w domu. Potrafi chodzić na smyczy.[/B] [B] Już raz cud się zdarzył – znalazła dom i miłość, ale zły los zabrał to, co dobry dał. Teraz pora na kolejny cud…[/B] [B] Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/B] [B]Kontakt:[/B] Quote
Kejciu Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 (edited) A ja w ramach głupawki z koleżanką w pracy wymyśliłam dla żartu - oczywiście nie na poważnie - edit: - po przemyśleniach jednak nie zdecydowałam się wstawić:D Edited September 4, 2013 by kejciu Quote
Bonsai Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='kejciu']A ja w ramach głupawki z koleżanką w pracy wymyśliłam dla żartu - oczywiście nie na poważnie - Mam na imię Pola, od dawna nie chodzę już do przedszkola jestem fajną, ładną sunią, wszyscy o mnie tu tak mówią mieszkam sobie w hoteliku - gdzie przyjaciół mam bez liku jestem starsza - choć kremowa - nie za duża - nie rasowa... Szukam domku - swego miejsca - w którym zaznam wiele szczęścia Nie jestem wymagająca - od kilku lat wypatruję na swej drodze słońca... Mimo wszystko każdy dzień ponury - i na horyzoncie widać tylko chmury... A ja czekam wciąż aż ktoś - zechce odmienić ten mój psi los Da mi serce, dach nad głową - w zamian - sunią będę odlotową! Nie niszczę w domku, chodzę na smyczy - jestem po sterylce - a to się liczy!!! mam 7 wiosen - sporo przede mną - może przed nami?zaopiekuj się mną!!! [/QUOTE] Genialne!!! Quote
Nutusia Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Kejciu, no weź, przecież żartowałam ;) :) Dobrze, że Bonsai zdążyła zacytować! :) Quote
Kejciu Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='Nutusia']Kejciu, no weź, przecież żartowałam ;) :) Dobrze, że Bonsai zdążyła zacytować! :)[/QUOTE] kurde blaszka - nie zdąrzyłam :D heheh ale śmiech to zdrowie więc proszę bardzo :D Quote
Hotel KADIF Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='Nutusia'] Dobrze, że Bonsai zdążyła zacytować! [/QUOTE] No właśnie! Ja ledwo zdążyłam przeczytać tekst i jak weszłam drugi raz na wątek, żeby skomentować już go nie było! Kejciu, dawaj mi tu szybko tekst z powrotem! :) Jest rewelacyjny, obśmiałam się strasznie. Macie talent w tej pracy! :) Ola! Zdjęcia bosskie! Aż miło patrzeć. Już przekleiłam na wydarzenie Poli na FB. Słusznie zauważyłaś a właściwie zauważyłyście, że Pola u nas się bardzo zmieniła. Na plus oczywiście. Niestety jestem zdania, że powinna mieć dom bez innych zwierząt a konkretnie psów i... świnek morskich. Niby u nas żyje w kupie z innymi psami ze swojej grupy, ale dziabnęła już kilka psiaków u nas, bo za blisko niej podchodziły. Koty owszem, mogą być, ale świnki morskie to ona chętnie :eating: Quote
Hotel KADIF Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='kejciu']kurde blaszka - nie zdąrzyłam heheh ale [B]śmiech to zdrowie[/B] więc proszę bardzo [/QUOTE] A więc mogę ten tekst wkleić na wydarzenie Poli na FB?:modla:;) Quote
Kejciu Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='DIF']A więc mogę ten tekst wkleić na wydarzenie Poli na FB?:modla:;)[/QUOTE] Do wstawienia na FB polecam tekst jaki stworzyła dla Poli Nutusia - jak czytałam to aż się wzruszyłam - z takim taż tekstem będę ogłaszała Polę w miarę moich możliwości :)jeśli nikt nie ma nic przeciwko ?:) hehe Nutusiu jeszcze raz ogromne DZIĘKUJĘ :) dla " ziartu " możesz wstawić na FB ale nie chciałabym aby " przyćmił " on prawdziwego tekstu jaki powinien być wykorzystany do promocji Polci :) Quote
kaja8888 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 ja jestem otwarta na każdy tekst, byle byłby skuteczny :p dzięki cioteczki :) Quote
EVA2406 Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Bonsai, dziękuję, że pilnujesz tu porządku, bo gdy ja wchodzę o nocnej porze, to już wszystko byłoby pokasowane :angryy:. Dziewczyny, obydwa teksty są bardzo fajne. Do tej pory Pola była ogłaszana ze smutnym tekstem. Może teraz ogłosić ze śmiesznym......Jak myślicie...? Ja mam propozycję.........ogłaszajcie z jakim komu serce dyktuje. Oby tylko były ogłoszenia i śliczne Polciowe zdjęcia. Quote
Lidan Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Ooo...! Prawie przegapiłam zdjęcia Poli.... Bardzo ładne fotki i Polusia całkiem nieźle na nich się prezentuje, Quote
kaja8888 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Ewa ma rację - dziewczyny "róbta co chceta" aby efekt był :p Quote
Nutusia Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Jeśli będziecie ogłaszać z wierszykiem Kasi, trzeba dodać (już chyba prozą) brakujące info ;) Quote
kaja8888 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 trzymam mocne kciuki za domek dla Poli :) Quote
kaja8888 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Natusia ma rację, żeby do wierszyka dodać info o Poli Quote
EVA2406 Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Dlatego, że ja mam ostatnio dobę za krótką........ Ale na własne usprawiedliwienie dodam, że udało mi się znaleźć domek dla koteczki ( znowu Balbinki ;) ), po zmarłej pani. kicia przyjedzie ze Szczytna do Warszawy. najgorsze, ze jeszcze są dwie kotki od tej samej pani i obie czekają w schronisku w Szczytnie :( A oto Balbinka :) i jej towarzysze poszukujący nadal domku :( [IMG]http://imageshack.us/a/img849/925/ewtu.th.jpg[/IMG] [IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72d2a59a0b1e.jpg[/IMG] Quote
kaja8888 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 biedne Kociaki, oby domki się znalazły Quote
EVA2406 Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Balbinka jutro przyjeżdża do Warszawy do nowego domku. Pozostałe dwa kotki ( kotka i kotek) nadal szukają swego miejsca na ziemi. Proszę o pomoc. One nie mogą zostać w schronisku............... Dzisiaj dowiedziałam się, że ich pani bardzo przeżywa to co zrobiła córka. Nie śpi po nocach i rozpacza :(. Poza tym okazało się, że pani miała 5 kotów a nie 3. Dwa córka uśpiła, bo były stare. Mam nadzieję, że ją też dzieci potraktują........, jak będzie stara .....:angryy::angryy::angryy::angryy:. Nie jestem mściwa, przysięgam, ale takie sytuacje wzbudzają we mnie agresję. Quote
kaja8888 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 trzymam kciuki żeby domki dla Kociaków się jak najszybciej znalazły, a co naszą Poleńką? Cisza? Nikt nie dzwoni? Quote
Recommended Posts