Bonsai Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Może to nie głupie poszukać jakiś "imprez", czy po prostu atrakcji dla emerytów, zapytać organizatorów o zgodę na prezentację psa albo chociaż wywieszenie plakatu? Tylko nie za bardzo wiem jakie atrakcje dla emerytów można znaleźć w Warszawie, może Uniwersytet Trzeciego Wieku? Quote
kaja8888 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 trzeba się rozejrzeć gdzie można byłoby Polę zaprezentować Quote
terra Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 wpisałam w google "imprezy spotkania dla seniorów warszawa" wyskoczyło sporo linków. Może na jakimś spotkaniu Polcia byłaby pkt. programu? Quote
Kejciu Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Dziewczyny czy ktoś wykupił pakiet ogłoszeniowy dla Poli? bo ja zrobiłam tylko kilka ogłoszeń - a im więcej tym większe szanse Maila na psygarnij wysłałam ale jeszcze Poli nie umieścili - więc działajcie jak są piękne zdjęcia - bo czas mija Quote
EVA2406 Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 Kasiu, już prosiłam Angel i ma w tym tygodniu zrobić. Quote
EVA2406 Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 Zaglądam na chwilkę i nie martwcie się jeśli jutro nie zajrzę. Ogłoszenia już zaczynają się robić. Quote
kaja8888 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Ewcia ja zapłacę za ogłoszenia dla Poli tylko daj znać ile, ja rozsyłam wici wśród znajomych, że Polcia szuka domku. Quote
EVA2406 Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 Ja też o niej wszystkim opowiadam. Quote
EVA2406 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Dziewczyny, nie mogę znaleźć tego ogłoszenia rymowanego.......pomocy !!!! Na Polciowe konto wpłynęło 50 zł od P. Ani i 100 zł od biani0. Bianeczka jak zwykle wpłaciła z nadwyżką przeznaczoną na wyprawkę szkolną :evil_lol:. Dorotko :loveu:, uwielbiam Twoje dowcipne opisy wpłat :) Oczywiście obydwu SPONSORKOM bardzo dziękujemy :Rose: Quote
Kejciu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Czy o to chodziło?:) Mam na imię Pola, od dawna nie chodzę już do przedszkola jestem fajną, ładną sunią, wszyscy o mnie tu tak mówią mieszkam sobie w hoteliku - gdzie przyjaciół mam bez liku jestem starsza - choć kremowa - nie za duża - nie rasowa... Szukam domku - swego miejsca - w którym zaznam wiele szczęścia Nie jestem wymagająca - od kilku lat wypatruję na swej drodze słońca... Mimo wszystko każdy dzień ponury - i na horyzoncie widać tylko chmury... A ja czekam wciąż aż ktoś - zechce odmienić ten mój psi los Da mi serce, dach nad głową - w zamian - sunią będę odlotową! Nie niszczę w domku, chodzę na smyczy - jestem po sterylce - a to się liczy!!! mam 7 wiosen - sporo przede mną - może przed nami?zaopiekuj się mną!!! Quote
EVA2406 Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Kasiu, dziękuję. Oczywiście o to chodziło :) Quote
kaja8888 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) Ewcia ja zrobię przelew 27 września Edited September 19, 2013 by kaja8888 Quote
EVA2406 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Wszystkie dane do ogłoszeń podane. Czekamy na efekty ;) Quote
kaja8888 Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 no to czekamy na efekty :thumbs: a czy można zdobyć wersję ogłoszenia do wydruku żeby powiesić w kilku lecznicach? Quote
Kejciu Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 POLA JEST już NA FB :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.688780144483618.1073742786.165681383460166&type=3 Quote
EVA2406 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [quote name='kaja8888']no to czekamy na efekty :thumbs: a czy można zdobyć wersję ogłoszenia do wydruku żeby powiesić w kilku lecznicach?[/QUOTE] Elu, w poście nr 3 na 1 stronie wątku są podane linki do plakacików. Tu też Ci podam ;) [URL]https://docs.google.com/file/d/0Bx2q4vSf97hVcUY2bzROb2hvOWM/edit?pli=1[/URL] [URL]https://docs.google.com/file/d/0Bx2q4vSf97hVV1M2dXRwanoxSFk/edit?pli=1[/URL] Kasiu :loveu:, dziękuję :) Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 W hotelu mamy kaszel "kenelowy"!!! :( Zaczęło się od malutkiej Kai, która kasłała tylko przez jeden dzień. Przeminęło i zapomniałam. Po kilku dniach moja Pinia. Podczas wizyty u weta, przy osłuchiwaniu okazało się, że ma chore serce!! Wizyta u dr. Niziołka w [URL="https://www.facebook.com/Vetcardia"]Vetcardii[/URL] to potwierdziła. Na szczęście choroba jest w stadium początkowym i nie wymaga podawania leków. Ale konieczne jest monitorowanie serca i co półroczne kontrole. :( Pinii kaszel przeszedł po 2 dniach samoistnie, ale zaczął kasłać mały Gucio. I Tutka. Tak bardzo, że musieliśmy podać antybiotyk. Potem moja Ronia i Murzynek. Wczoraj dostali antybiotyk. Na Ronię podziałał błyskawicznie, ale Murzyn dalej mocno kaszle i będzie konieczne podanie mu antybiotyku po raz drugi. Od wetów dowiedziałam się, ze obecnie kaszlem kenelowym nazywa się każdą infekcję górnych dróg oddechowych u psa. U moich psów kaszel jest nie oskrzelowy a tchawiczno-kratniowy. Leczy się to na początku zachowawczo, bez antybiotyków. Na przykład dr. Niziołek przepisał Pinii syrop prawoślazowy, kapsułki A+E do nawilżania błony śluzowej oraz [URL="http://www.doz.pl/leki/p1096-Theovent"]Theovent[/URL]. W przypadku nie ustąpienia kaszlu po 2 dniach jest konieczność podania antybiotyku. U Pinii obyło się bez, ale pozostałe pieski musiały dostać. Kaszel był silny i psy zrzucały z krtani białą pianę. Poza tym żadnych innych objawów - brak gorączki, normalnie jadły i piły, bawiły się. Najśmieszniejsze jest to, że Niziołek powiedział, że psy zaraziły się od moich dzieci, które jak pisałam miały kolejno zapalenie płuc i zapalenie gardła i krtani. Powiedział również, że pies od człowieka może się zarazić, ale człowiek od psa nie. O tym, szczerze mówiąc nie wiedziałam. Dowiedziałam się również, że donosowa szczepionka na kaszel kenelowy jest skuteczna tylko przez pół roku. Żeby miała ręce i nogi psa trzeba szczepić dwa razy do roku. Koszt to ok. 30 zł. A teraz, Sowy Mądre Głowy, proszę się podzielić swoją wiedzą na temat kaszlu "kenelowego"!!:cool3: Quote
kaja8888 Posted September 20, 2013 Posted September 20, 2013 Ewcia ale to są stare ogłoszenia ze starymi zdjęciami - z nowymi nie ma? Quote
EVA2406 Posted September 20, 2013 Author Posted September 20, 2013 Elu, o jakich Ty starych ogłoszeniach piszesz? Gdzie widziałaś nowe ogłoszenia? Nowe jak będą gotowe, to będą tu podane linki, jak zwykle. Aniu, o tym, że zwierzęta mogą zarazić się od ludzi wiem już od kilku lat. Dowiedziałam się gdy zachorował Zulusek [*] ( niewychodzący kot, jedynak) od Hakity i wtedy wet powiedział, że zaraził się od zagrypionej właścicielki. Później też spotkałam się z podobnym przypadkiem. Widzę, ze nieszczególnie, delikatnie powiedziawszy, rozpoczęłaś rok szkolny :( Przy takiej gromadce psów, to rzeczywiście zarażenie się idzie lawinowo......:( A jak tam nasza Polcia? Ominęła kaszel? Quote
terra Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Ogłoszenia, które robiłam cały czas odnawiam i one własnie są ze starymi zdjęciami. Nie zmieniłam na nowe foto, żeby nie usunięto ogłoszeń. Quote
kaja8888 Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Ewcia myślałam że te ogłoszenia co zrobiła Kejciu na gumtree z nowymi zdjęciami da się wydrukować - taki ze mnie specjalista :oops: wydrukowałam te stare i rozdałam koleżance, która znalazła dom dla 3 psiaków znalezionych na drodze (może akurat się uda z Polą, może ona ma dobrą rękę) dałam też Dorci44 - ma rozwiesić w kilku lecznicach. DIF--ciu trzymam kciuki aby Pisaki wyleczyły się z tego kaszlu, ja nic mądrego nie napiszę bo zupełnie na chorbach zwierząt się nie znam Quote
EVA2406 Posted September 21, 2013 Author Posted September 21, 2013 Elu, bo plakaciki były robione już dawno i mają stare zdjęcia. Ja nie umiem zmienić. Może jakaś dobra dusza pomoże..............lub zrobi nowe plakaciki..... Quote
kaja8888 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 ja bym zrobiła ale kompletnie się na tym nie znam :oops: Quote
EVA2406 Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 Ja też. Już są nowe ogłoszenia Polci, bo dostaję linki do potwierdzenia. Pewnie jak będą wszystkie, to zrobione, to linki dostaniemy tu wszystkie. Quote
Recommended Posts