EVA2406 Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Następnym razem kupię Polci piłeczkę. Tak ładnie się bawi :loveu: Quote
kaja8888 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Polcia jest cudna :) DIF-ciu stronkę wynalazłaś fajną, ale oni oczekują pomocy i pewnie opisanie sytuacji Poli nie pomogłoby w znalezieniu domku, ta Fundacja pomaga zwierzakom ze schroniska, a pewnie każdy kto spojrzy na obecną sytuację Poli to pomyśli - gdzie ona będzie miała lepiej niż u DIF ;), żeby tak bezpośrednio przez e-mail trafić do Dżoany, ale to raczej niemożliwe. Musimy w sposób tradycyjny szukać domku dla Poli. Ewcia zaraz zrobie przelew na hotelik. Quote
Lidan Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Pola zagryzła piłeczkę? A to psuja :eviltong: Moim suniom zabawki starczają przeważnie na kilka, kilkanaście miesięcy. A czy frędzle/ szarpaki jeszcze żyją? Quote
Awit Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Przyszłam się pochwalić, że mój Szarik znalazł dom!!:-) Zawsze jak wchodziłam to narzekałam, że nie ma i nie ma, a teraz ma dom. Polcia też znajdzie:-) Szarik czekał 1,5 roku. Quote
kaja8888 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Awit super że Szarik znalazł domek, a jak znalazłaś mu domek? Może weźmiemy z Ciebie przykład - niedługo Polcia bedzie roczek w hoteliku Quote
Lidan Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Trzeba może Polcie przefarbować na blondynkę, przedłużyć włosy do kostek, soczewki niebieskie zapodać w oczka, nauczyć chodzić na dwóch łapkach np tak [URL="http://www.youtube.com/watch?v=O7-yOPm3S0o"][U][B][COLOR=#ff0000][SIZE=4]TAŃCZĄCY PIES[/SIZE][/COLOR][/B][/U][/URL] i [URL="http://www.youtube.com/watch?v=BLoMG1be4f4"][B][U][SIZE=4][COLOR=#00ff00]ŚPIEWAĆ ARIE[/COLOR][/SIZE][/U][/B][/URL] Quote
Awit Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Nie wiem z którego ogłoszenia, pytałam, pan nie pamięta. Wpisał w wyszukiwarkę "psy do adopcji mazowieckie". A Szarik miał bardzo często wyróżniane ogłoszenia. Ostatnio mu za 50zł na m-c wyróżniłam na gumtree I to jest korzystniejsze niż za 20zł na tydzień. Quote
EVA2406 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Też myślę, żeby zrobić coś z wyróżnieniem. Dobrze, że Szarikowi się udało :) Quote
kaja8888 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Myślę że na gumtree to dobry pomysł, ponoć tam sporo ludzi wchodzi na tą stronkę, moja koleżanka wzięła kociaka z gumtree w ubiegłym tygodniu Quote
kaja8888 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 jestem jestem, tylko nie wiem w co ręcę włożyć w pracy bo większość ludzi na urlopach :) wczoraj chciałam cos napisać, ale nie było jakoś połączenia, ale na urlop chetnie bym pojechała - szczególnie w jakieś ciepełko, ale poki co to tylko sfera marzeń :) Quote
EVA2406 Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Ja już marzę o wiośnie...... [IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4HkCqohABchNwNIJ-Nfq_dKLbdM01VQt6M1AP5BdLS4C1-zCYxQ[/IMG] Quote
EVA2406 Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 .....i o tym, żeby Polcia domek znalazła. Quote
EVA2406 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Patrzcie jaka podobna historia Tulika do historii naszej Poli. [INDENT] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]"Człowieku[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Od zawsze od kiedy pamiętam byłeś ze mną[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Pierwszą rzeczą jaką przywołuję sięgając wstecz jest to, że trzymałeś mnie na rękach i tuliłeś jako małe dziecko[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Życie minęło szybko - zawsze byliśmy razem, co dodawało Nam sił.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Byłeś dla mnie taki dobry![/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Jak siedziałem i rozmyślałem wieczorami, czując Twoją dłoń na mojej głowie - miałem nadzieję ,że już zawsze tak będzie, że to nigdy się nie skończy.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Życie jednak jest okropnie przewrotne. Potrafi zmienić wszystko w mgnieniu oka w najgorszy koszmar na świecie[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Jestem tylko psem - nie potrafię mówić - dlatego dopiero moja przyjaciółka stwierdziła, że pomoże mi opisać moją tragedię[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]To był październikowy dzień kiedy zabrała Cię karetka.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Nawet sam nie wiem jak wydostałem się z domu by pobiec za Tobą[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Biegłem za karetką, ale ona była szybsza![/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Musiałem dogonić samochód ,który zabrał mi Ciebie[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Nie jestem już najmłodszy, więc łapki nie pozwoliły mi dalej biec.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Jednak obiecałem sobie ,że Cię znajdę i będę czekał!!![/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]I razem wrócimy do domu jak będziesz już zdrowy.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Znalazłem budynek zwany szpitalem - usiadłem na wprost niego i zaglądałem czy w którymś oknie zobaczę znajomą twarz[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Wreszcie Cię zobaczyłem! Pomachałeś do mnie![/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]To była moja iskierka nadziei - dni mijały, jakiś Pan zwany stróżem kilka razy próbował mnie pogonić - jednak się nie dałem![/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Byłem silny i odważny - nie mogłem Cię zostawić.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Przecież tyle razy dziennie podchodziłeś do okna by zobaczyć czy czekam.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Po kilku dniach zaczął mi doskwierać głód.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Czasami ktoś rzucił mi coś do zjedzenia.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Głód był tak silny, że jadłem wszystko co tylko znalazłem.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Potem stała się dziwna rzecz - nie pokazywałeś się już w oknie[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]A kilka osób przechodziło obok i mówiło "biedny pies"[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Wtedy nie wiedziałem o co Im wszystkim chodzi[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Potem poczułem zapach[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Kiedyś już go czułem, więc wiedziałem[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]To był zapach śmierci[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Choroba była silniejsza niż nasza miłość[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Było mi tak strasznie ciężko, że nie obchodziło mnie już zupełnie nic[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Oczy miałem pełne łez, lecz nikt tego nie widział[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Ktoś gdzieś zadzwonił[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Przyjechali po mnie[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]W głowie świtała mi tylko jedna myśl[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]'NIE MASZ JUŻ NIC[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]NIE MASZ DOMU[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]SWOJEGO UKOCHANEGO PANA[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]JESTEŚ BEZDOMNY'[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Teraz moim domem jest schronisko,[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]moimi przyjaciółmi - towarzysze niedoli i ręka która głaszcze i karmi[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Nic już nie jest takie samo[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Dlaczego Pan Bóg nie powołuje razem serc, które się kochają?[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Dlaczego zabiera jedno, pozostawiając drugie?[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Bezradne, bez niczego[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]I to jeszcze w jesieni życia"[/FONT][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Ma ok. 6-7 lat, uratowany przed wywozem do Mysłowic obecnie przebywa w azylu dla zwierząt w Głogowie, gdzie czeka na człowieka, chętnego dać mu dom i ciepło w ostatnich latach życia… Imię robocze – Tulik, gdyż z niego straszna przytulanka - uwielbia ludzi, dzieci jest żywą kulką miłości. Tulik przyjął „ azylowy ” kojec ze stoickim spokojem, to jedyny pies który z automatu zaakceptował nowe warunki, ładnie chodzi na smyczy, jako jedynak nie przepada za innymi psami lecz ich nie atakuje i nie zaczepia, za to chętnie podpatruje zachowania ogoniastych towarzyszy i je analizuje… [/FONT][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman]Po szczepieniach i z własnym, osobistym czipem :smile:[/FONT][/COLOR][/SIZE][/B] [/INDENT] Quote
Awit Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Do historii Poli i wielu innych psów, co samiutkie zostały po śmierci Pana:-( Quote
Kara. Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Ale ktoś pięknie napisał. Poryczałam się:-( Quote
zoja. Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Kara, żeby przeczytać o zaginionym yorku z Twojego banerka trzeba się zarejestrować :{ Gdzie on zaginął? -proszę info na [email][email protected][/email], bo prawie tu nie bywam. {ale o Poli pamiętam, oczywiście. Ponownie dołączyłam Polę to swojego pakietu ogłoszeń i powinna się znów pokazać w tym tygodniu}.[B][FONT=Arial][/FONT][/B] [COLOR=#008000][/COLOR] Quote
kaja8888 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 rzeczywiście historia podobna do Poli i bardzo pięknie opisana, jak dużo jest tych biedaków gdzie szukać dla nich domków? :( Quote
EVA2406 Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Jolcia ( Zoja) - ten york to piesek dorci44 [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=9436455#p9436455[/url] ( chyba nie trzeba się logować, żeby przeczytać) Yoko wystraszyła się i uciekła z ul. Świerszcza 34 w Warszawie ( Włochy) Cały wątek Tulika jest tu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/217881-Cierpliwie-czeka%C5%82em-pod-szpitalem-dlaczego-%C5%9Bmier%C4%87-Ci%C4%99-zabra%C5%82a-ON-kowaty?p=20374169#post20374169[/url] I jeszcze zaproszę na bazarek dla Bartusia, kotka po wypadku. Miał złamaną szczękę i łapkę do amputacji. Udało się go już prawie wyleczyć, ale dług został kosmiczny. Już lecznice nie chcą przyjmować zwierząt od Joli, dopóki nie odda się choć trochę pieniędzy :( [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=150495&p=9597210#p9597210[/url] Gdyby ktoś chciał nabyć, a nie ma konta na Miau, to nie ma problemu. Quote
Hotel KADIF Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Cześć Kochane moje!:loveu: Odrobina szybkich wieści od Polki.... Pola zawłaszczyła na własność ogólnopsie posłanie. Jest "JEJ" i koniec, kropka. Nikt nie ma prawa do niego się zbliżać, ani nawet przechodzić obok, bo wietrzymy zęby! :diabloti: Ale wystarczy, że ja karzę jej zejść potulna jak baranek sie zwleka z ociąganiem. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images37.fotosik.pl/1949/4e13409233a5dc0a.jpg[/IMG][/URL] (ps. przepraszam za ten odkurzacz, ale odkąd mamy hotelik stanowi stały wystrój naszego salonu i przestaliśmy go zauważać - widzimy go dopiero na zdjęciach!) No i oczywiście nadal zabawki są dla niej jedną z najważniejszych rzeczy w życiu, oprócz mojego męża oczywiście. Po piłeczce przyszła kolej na dużego "jeżyka": [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/1934/11ba3fb46dcf42e0.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images34.fotosik.pl/546/3e3057e4003c1a82.jpg[/IMG][/URL] To "JEJ" i koniec. Ostatnio bezczelnie wyjęła go prosto z buzi Pinezce, która sobie z nim wesolutko wędrowała i nagle upsss.... została bez. Myślałam, że umrę ze śmiechu, bo Pinia miała minę nieszczególną! :roflt: I tak się toczy nasze hotelowe życie....... :bye::bye::bye: Quote
kaja8888 Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Pola ma charakterek ;) ale dobrze DIF-ciu że się Ciebie słucha :) Quote
EVA2406 Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Aniu, masz niesamowity dar opisywania przygód mieszkańców Twego domku :). Czytając, zawsze się uśmiecham :) Pamiętam jak czekałam na opowieści o Alfie i jak się cieszyłam każdą nową opowieścią. Tak teraz czekam na relacje o Polci. Czyli wniosek z tego jest taki, że domek powinien umieć postawić na swoim, bo w przeciwnym razie Polka gotowa rządzić :diabloti: Quote
Recommended Posts