Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jezuuu... Poleńko, bidusiu, coś Ty z tymi uszami robiła :roll:

DIF określenia dzieci w Twoim wykonaniu niezmiernie mnie szokują i śmieszą równocześnie :megagrin:

Posted

Doktor kazał wpuszczać surolan do obu uszek.
Jak nie będzie poprawy trzeba będzie zrobić wymaz. Z tym, że trzeba będzie zrobić przerwę 2 tygodniową między kroplami a wymazem, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Koszt wymazu to ok. 50-60 zł.
Qrcze, boję się, że na oba uchole ta buteleczka może nie wystarczyć...

[quote name='Lidan']
DIF określenia dzieci w Twoim wykonaniu niezmiernie mnie szokują i śmieszą równocześnie [/QUOTE]

Mnie też, ale wiesz co ja mam w domu?!:diabloti:
Dwoje rozwrzeszczanych gnojców, w wieku przednastolatkowym!!! Kinga ma 9 i pół a Łukasz 7 i pół..... Latają po domu jak wściekli, pomimo, że każdy z nich ma swój pokój! Wkurza mnie to, bo psy się nakręcają.... I latają razem z nimi! MASAKRA! :mdleje:
Spójrz tylko na ten filmiczek:

[video=youtube;4zMdgfGjFeA]http://www.youtube.com/watch?v=4zMdgfGjFeA[/video]

I tak jest cały czas! :evil_lol:

Posted

Nooo...ja bym na pewno oszalała ;-) To stukanie psich pazurków po panelach (?) jest najlepsze :-) Dobrze, że u mnie parkiet i Koli nie słychać wcale jak chodzi, a Gapę troszkę.
Z bazarku szarpakowego akurat uzbiera się na wymaz ;-)

Posted

Odwiedzam Polusię :iloveyou: Mam nadzieję, że uszka bolą już mniej.
Przelałam 70 zł zł z bazarku szarpakowego. Ewa, proszę o potwierdzenie na bazarku gdy dotrą na konto.

Posted

Kochane!
Z uszami Poli jest ok. Nie trzepie głową, ani nie nie wykrzywia uszek na prawo i lewo. Ma je tłuste od zawiesiny, ale jeszcze wpuszczam. Jutro jak mi się uda podjadę do weta na kontrolę, ale wg mnie jest naprawdę ok.
Na FB wkleiłam zdjęcie jak Polka szarga patyka po ogrodzie! ;) Ach, jaka była szczęśliwa, że wygrała z Muziem i Blekim! :evil_lol:
Ogólnie Pola od kilku tygodni stała się bardzo rozrywkową dziewczynką...
Jak wychodzi z domu do ogrodu "przez przypadek" zgarnia jakąś zabawkę. A to piłkę, a to dziecięcego kapcia, a to frędzle.... A potem szukamy w domu a znajdujemy w ogrodzie już niezdatne do użytku! :diabloti:

Posted

[quote name='DIF']Kochane!
Z uszami Poli jest ok. Nie trzepie głową, ani nie nie wykrzywia uszek na prawo i lewo. Ma je tłuste od zawiesiny, ale jeszcze wpuszczam. Jutro jak mi się uda podjadę do weta na kontrolę, ale wg mnie jest naprawdę ok.
Na FB wkleiłam zdjęcie jak Polka szarga patyka po ogrodzie! ;) Ach, jaka była szczęśliwa, że wygrała z Muziem i Blekim! :evil_lol:
Ogólnie Pola od kilku tygodni stała się bardzo rozrywkową dziewczynką...
Jak wychodzi z domu do ogrodu "przez przypadek" zgarnia jakąś zabawkę. A to piłkę, a to dziecięcego kapcia, a to frędzle.... A potem szukamy w domu a znajdujemy w ogrodzie już niezdatne do użytku! :diabloti:[/QUOTE]
Hi hi... Rozwija się Polusia :laugh2_2: Normalnieje :jumpie:

Posted

[quote name='Lidan']Hi hi... Rozwija się Polusia :laugh2_2: Normalnieje :jumpie:[/QUOTE]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/504/159a1fe774acb967.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1647/2ff05332cde7a536.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1647/d4a595646c1f639a.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/504/1b5e5427467c0b41.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images44.fotosik.pl/504/11054bc2bf677c06.jpg[/IMG][/URL]

:):):)

Posted

Ooo... Nasz szarpaczek :lol: Pola ma podobny dywanik do naszego. Ciekawe czy też kupiony na dogomani od dożywotniego dt chorego na atonię pęcherza onka ;-)

Posted

[quote name='Lidan'] Pola ma podobny dywanik do naszego. Ciekawe czy też kupiony na dogomani od dożywotniego dt chorego na atonię pęcherza onka ;-)[/QUOTE]

Nie wiem jaki masz dywanik, ale to na czym leży Polka to drybed.
Został opracowany w latach 60-tych dla szpitali jako podkłady łóżkowe zapobiegające odleżynom i odparzeniom oraz zapewniające ciepło i komfrt. Całkowicie przepuszcza wszystkie płyny, pozostawiając wierzch zawsze suchy. Mamy ich w hotelu kilka i używamy zgodnie z zapotrzebowaniem.;)
A kupiliśmy je [URL="http://www.kardiff.pl/sklep/poslania-dry-bed-typ-nowosc-c-156.html"][COLOR=#0000ff][U][B]TUTAJ[/B][/U][/COLOR][/URL]!
Niestety z przykrością stwierdzam, że po kilku praniach zrobiły się z tego wiotkie szmatki.
Aczkolwiek zachowały swoją cenną właściwość - zasikane przez psa... nadal są suche na wierzchu!

Posted (edited)

A jak grube jest to posłanko? Czy ono może leżeć bezpośrednio na podłodze, czy lepiej w spanku?

Aniu, przepraszam, ale w związaku z moimi codziennymi wizytami w CO nie nadążam z niczym i dopiero dzisiaj zamówiłam jedzonko dla Poleńki. W/g Twojej sugestii zamówiłam Joserę. Zobaczymy jak będzie smakowała.
Dostawa będzie w sobotę. Przepraszam.

Przy okazji znalazlam coś takiego: [url]http://szarpaki.blogspot.com/[/url].
Liduś, może jakaś inspiracja dla Ciebie ;)

Edited by EVA2406
Posted

[quote name='EVA2406']A jak grube jest to posłanko? Czy ono może leżeć bezpośrednio na podłodze, czy lepiej w spanku?

Aniu, przepraszam, ale w związaku z moimi codziennymi wizytami w CO nie nadążam z niczym i dopiero dzisiaj zamówiłam jedzonko dla Poleńki. W/g Twojej sugestii zamówiłam Joserę. Zobaczymy jak będzie smakowała.
Dostawa będzie w sobotę. Przepraszam.
[/QUOTE]

Ewciu! Jeśli zamówiłaś Joserę Festival, to na pewno będzie jej smakowało. ;)
Tą karmą karmimy nasze psiaki i hotelowe również, jak nie mają swojej. To fajna karma, z łososiem i małżami. Nigdy nie było sensacji żołądkowych czy nie chciały jeść. Poza tym jest to karma doskonała do przejścia z mokrego jedzenia na suche, bo jak zalejemy ją odrobiną wody robi się z sosik i te psy, które nie jadły nigdy suchego jedzenia powoli się przestawiają. Ale inne joserki np. ekonomy lub master są do kitu uważam.

Jeśli chodzi o drybeda to nie jest gruby, ale spokojnie może leżeć na podłodze, bo ta tkanina sama z siebie wytwarza ciepło, jeśli mogę się tak wyrazić.
Jeśli położysz na niej rękę czuć ciepło.
Mamy tego dużo w hotelu. Niektóre psy mają je w klatkach a część jest porozkładana po całym domu, żeby psy miały gdzie leżeć, jak mają życzenie! ;)

Posted

No to już czuję problemy......zamówiłam :JOSERA Balance Light & Senior 15kg
Dla Poli i dla swoich też, bo tak zachwalałaś.....i po co mi to było.....mogłam zostać przy Purinie.

Posted

Ewciu, chyba widziałam już tą stronkę z szarpakami. Niestety nigdzie nie jest napisane jak je wykonywać. Te plecione na kwadrat jakoś sami doszliśmy jak zrobić a te na okrągło znalazłam na Youtube. Tylko tam pokazywali jak pleść ze sznurka czy cienkiego kabelka.
Moje psiaki też wcinały swego czasu Joserę. Kupowałam im chyba miniwell albo właśnie festiwal. Obydwie cieszyły się powodzeniem. Swoja Kolę odchudzałam lajtowym Arionem super premium polecanym przez specjalistę od karmy na stronie krakvetu. Przynajmniej tak mi się wydaje bo to było już rok temu.
Ja mam chyba jednak inny dywanik, a raczej kawałek. To jest chyba jakaś wełna w reniferki. Dziewczyna z dogomani dostała chyba od kogoś z Niemiec takie odpady, resztki z produkcji pewnie dywaników. Najpierw rozdawała ale później gdy brakowało pieniędzy na lekarstwa dla jej dożywotniego tymczasu sprzedawała za "co łaska". Moja Gapa lubiała leżeć pod biurkiem więc jej kupiłam ten "dywanik"

Posted

Odebrałam od kuriera karmę dla Polki.

Ewuś! Będzie dobrze.. To niezła karma. Ma fajny zapach i skład też nie najgorszy! ;)
Martwi mnie jedynie dawkowanie, bo wg opakowania pies odchudzany o wadze 20 kg powinien dostawać 150 g dziennie.
Polka waży ok.15... To ile ja mam jej dawać? 130 g dziennie?! Toż to szklanka karmy na cały dzień, umrze mi z głodu normalnie przy takim żywieniu!:shake:

Posted

Aniu, daj jej więcej, bo zagłodzisz Polcię :(
Ja swoim sypię na oko ;)

Do jedzonka zamawiałam jeszcze smaczki, ale okazało się, że tych co zamawiałam nie było i pani do mnie zadzwoniła z innymi propozycjami. Mam nadzieję, że będą smakowały. Jakiś przysmaczek zostaw pod choinkę :)
Pani bardzo przepraszała za słaby asortyment tym razem, ale budują nową halę i nie chcieli mieć dużo towaru, żeby nie przenosić. Dostawy zaczną się dopiero za ok 2 tygodnie.