Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może warto zrobić też bazarek na fejsie. Dogomaniacy są mocno wyżyłowani tam zawsze więcej jednak osób ma szanse wejśc.

Dziękuję, ze zajrzałaś do Polci.

Ja mogę czegoś jeszcze poszukać na fanty, ale bazarku na fb nie podejmuję się zrobić :(

Posted

Proszę nie odbierać tego co napisze jako zarzut,ale skoro sunia nie znalazła domku przez 4 lata,mimo wątku tutaj to niestety za mało zostało zrobione w kwestii ogłaszania.

Nie wystarczy wykupić pakiet i mieć temat z bańki :( Ogłoszenia błyskawicznie spadają i już nikt do nich nie zajrzy.Jedyną metodą wg mnie jest codziennie wrzucanie(gumtree) ,wyróźnienie na olx i żmudne,naprawdę żmudne klepanie :( Albo FB (choć sama nie mam).

Piszę nie by dokuczyć,ale w trosce o Polę.

I wiem,że dobrymi radami jest piekło wybrukowane ;)

Posted

Proszę nie odbierać tego co napisze jako zarzut,ale skoro sunia nie znalazła domku przez 4 lata,mimo wątku tutaj to niestety za mało zostało zrobione w kwestii ogłaszania.

Nie wystarczy wykupić pakiet i mieć temat z bańki :( Ogłoszenia błyskawicznie spadają i już nikt do nich nie zajrzy.Jedyną metodą wg mnie jest codziennie wrzucanie(gumtree) ,wyróźnienie na olx i żmudne,naprawdę żmudne klepanie :( Albo FB (choć sama nie mam).

Piszę nie by dokuczyć,ale w trosce o Polę.

I wiem,że dobrymi radami jest piekło wybrukowane ;)

Niektóre psy po prostu nie mają szczęścia i mimo intensywnego ogłaszania i robienia różnych akcji po prostu nie znajdują domu. Sama się o tym przekonałam na własnej skórze, kiedy to pewien przepiękny pies zgarnięty przeze mnie z ulicy mieszkał w hotelu przez kilka lat, aż się zestarzał i odszedł za TM w hotelu. Wszyscy się zachwycali jego urodą i charakterem, a domu niestety nie znalazł :( 

Po prostu za dużo jest bezdomnych psiaków, ogłoszeń wszędzie setki, nie uda się znaleźć domu wszystkim. Na pseudorasowe (szczególnie małe) są zaraz chętni, ale takie zwykłe psiaki jak Pola rzadko mają szczęści i znajdują dom.

Zresztą.... to wiadoma sprawa, Ameryki nie odkrywam... :(

Poproszę nr konta - teraz wpłacę coś jednorazowo, a od stycznia zgłaszam stałą deklarację miesięczną 10 zł.

Posted

Gosiu, ok, tylko od samego początku na wątku jest kilka osób, a ja się na ogłoszeniach nie znam. Tzn wznawiam jak przychodzi powiadomienie, że się kończy i tyle umiem. Zauważ, że jak jakoś gospodarowałam pieniędzmi i Pola była bezpieczna to oprócz terry i mnie rzadko ktoś tu zaglądał.

Posted

Niektóre psy po prostu nie mają szczęścia i mimo intensywnego ogłaszania i robienia różnych akcji po prostu nie znajdują domu. Sama się o tym przekonałam na własnej skórze, kiedy to pewien przepiękny pies zgarnięty przeze mnie z ulicy mieszkał w hotelu przez kilka lat, aż się zestarzał i odszedł za TM w hotelu. Wszyscy się zachwycali jego urodą i charakterem, a domu niestety nie znalazł :(

Po prostu za dużo jest bezdomnych psiaków, ogłoszeń wszędzie setki, nie uda się znaleźć domu wszystkim. Na pseudorasowe (szczególnie małe) są zaraz chętni, ale takie zwykłe psiaki jak Pola rzadko mają szczęści i znajdują dom.

Zresztą.... to wiadoma sprawa, Ameryki nie odkrywam... :(

Poproszę nr konta - teraz wpłacę coś jednorazowo, a od stycznia zgłaszam stałą deklarację miesięczną 10 zł.

Smutne, ale bardzo prawdziwe słowa. Pola ma bardzo małą szansę na znalezienie domu i trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Mnie bardzo poruszyła jej historia, bo sama mam ogony w domu i wiem, że po mojej śmierci mogą skończyć tak jak Pola, na ulicy :(

Dziękuję Ci bardzo za deklarację pomocy. Stała deklaracja jest w tej sytuacji najważniejsza, bo  stabilizuje sytuację życiową Poli na dalsze miesiące.

Czyli od stycznia mamy już 200 zł stałych deklaracji, bo było 170, plus Twoje 10 zł, plus 20 zł od mojego chrześniaka z żoną.

Bardzo wam dziękuję. Jednak nadal brakuje 140 zł, bo na jedzenie, szczepienia itd można bazarkami nadgonić.

Posted

mój bazarek w trakcie z Karą już uzgodniłam zrobi go ja tylko robię foty opisy i wysyłam do kupujących po niedzieli powinien być gotowy
Wasze bazarki rozesłałam w pracy może ktoś czymś się zainteresuje.
Dzisiaj będę dzwoniła do Fundacji Pod Psim Aniołem jak wygląda sprawa ogłoszenia Poli, wczoraj wysłałam wszystko co potrzebne do ogłoszenia

Posted

Wszystkim pięknie dziękuję za mobilizację i pomoc naszej Polci.

Są już pierwsze wpłaty z mojego bazarku.

Jest również obiecana wpłata od sharki - 20 zł. Bardzo dziękuję :)

Dotarła również obiecana 100ka od Kai888.

Zaraz uzupełnię na 1 str

Posted

Olga, córka Pierworodna, zadeklarowała 10.00 zł stałej dla Poli

Pozdrawiamy serdecznie i prosimy o nr konta :)

Pw poleciało. Gusiaczku, bardzo Wam ( Tobie i Oli) dziękuję :)

Podsumowując, coby nie umknęło, mamy nowe deklaracje od:

- Ajula - 10 zł

- Żanetka - 20 zł

- Olga ( od Gusiaczek) - 10 zł

czyli już jest 210 zł. Brakuje 130 zł

Posted

Podczytywałam wcześniej wątek Poli, ale nie wiedziałam, że wpadła w takie w kłopoty finansowe, dlatego poproszę o nr konta, w grudniu wpłacę 50 zł, a od stycznia będę płacić 30 zł stałej.

Posted

Podczytywałam wcześniej wątek Poli, ale nie wiedziałam, że wpadła w takie w kłopoty finansowe, dlatego poproszę o nr konta, w grudniu wpłacę 50 zł, a od stycznia będę płacić 30 zł stałej.

Renatka, Dziewczyno, nie mogłam dostać lepszego prezentu i to z samego rana :)

Pw już leci.

Kaja8888, mówiłam Ci, że damy radę i rozpędzimy czarne chmury znad Polcinej główki.

Nie trać wiary w ludzi, bo oprócz tych złych są też wspaniali. Szkoda tylko, że Ci wspaniali zwykle są biedniejsi ;)

Posted

a ja bym poprosiła o dane na maila do ogłoszeń - te co odnawiam Polci jakieś dwie wersje są już stare i pewnie oklepane na portalach ale nieustannie je odnawiam - jedno z tym wierszykiem :D Pola od dawna nie chodze już do przedszkola ;D

mój @ [email protected]

Posted

wiem, że są ludzie wspaniali:) ja z reguły wierze w ludzi :)ale moim zdaniem i tak trzeba jej szukać domku bo nie wiadomo jak długo zadeklarowane osoby będą mogły płacić, tak jak w moim przypadku ja zadeklarowałam 50 zł a moi znajomi niestety po tylu latach płacenia wykruszyli się z uwagi na pogorszenie sytuacji finansowej i nie mogli już płacić i ja przejęłam to na siebie i płacę 120 zł miesięcznie co jest dla mnie dużym wydatkiem bo jeszcze wspomagam jednego psa no i 9 kotów osiedlowych.
Oczywiście bardzo się cieszę że są deklaracje i jest szansa, że Pola nie trafi do schroniska, ale jakby trafił się docelowy stały domek to byłoby super.
Ale póki co trzeba się cieszyć z tego co mamy :)
Ważne żeby wyjść z zadłużenia i mieć na bieżące płacenie hoteliku ale mimo wszystko trzeba szukać domku, wiem będzie to bardzo trudne, ale może akurat się uda.
Większą część zdjęć zrobiłam na bazarek i już przesłałam do Kary dzisiaj i jutro jeszcze będę szukać fantów może coś ciekawego znajdę