Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Trus to maly wiejski psiak....Taki bury, dla mnie najpiekniejszy na swiecie, ale patrzac na niego chce sie wyc.
Trus probowal wczoraj isc,ale co chwila sie przewracal w snieg, na mrozie. Zostal zabrany by ogrzal sie w aucie i wtedy zobaczono,ze pies jest zaglodzony.
Potwornie chudy, zdaje sie jakby podnosilo sie siateczke kosteczek biorac go na rece:(:(
Trus ma pod ogonkiem nowotwor (najprawdopodobniej), narosla, ktora bedzie zarastac mu odbyt. Jesli nie z glodu lub zimna, czy ktos wyobraza sobie w jakich meczarniach on by zmarl:(
Trus jest psem zrezygnowanym, smutnym, ledwo zyjacym:(
W poniedzialek czekaja go badania i kwalifikacja do operacji.
trus ma chyba 100 lat:( i wyjatkowy urok psiego dziadeczka....
Blagam o pomoc.....

Czy ktso moze wstawic zdjecia?

zdj od zytta z dnia 25.02.2012

Edited by karusiap
  • Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']Dziekuje!!okolice Czernej.....
widze elajo,ze to chyba Twoje rejony:(
No , niestety :shake: Zwracam uwagę , ale na trasie Nawojowa Góra - Czerna nie widziałam takiego psa . Jedynie większego rudzielca w Nawojowej , jakaś dziewczyna go próbowała złapać ....
[SIZE="4"]TRUS :-(:-(:-(

Posted

14 letni Gabor u moich rodziców miał takie coś pod odbytem, narosło w ciągu kilku tygodni, ale nie był to nowotwór i po wycięciu nie ma nawrotów ani powikłań, mam nadzieję, że w tym przypadku będzie tak samo...

Posted

Straszna bida :-( Jak na wiejskiego łaziora to on ma strasznie długie pazury , albo mieszkał w domu albo całe życie siedział na łańcuchu w piaskownicy :shake:

Posted

Ma fatalna siersc, jest niedozywiony i ta narosl:(
Do tego taki smutny, chyba nie dowidzi....malo kontaktowy na razie bidulek...
Jesli ktos moglby pomoc,bede wdzieczna. Czeka nas porzadne leczenie....

Posted

Ta narośl chyba nie jest powodem aż tak bardzo widocznych trudności w chodzeniu , on wygląda jakby miał kłopoty z kręgosłupem , został przez kogoś uderzony lub potrącony przez samochód. Faktycznie wygląda na 100 lat..... Może jednak komuś zginął taki staruszek , po prostu wyszedł przez niedomkniętą bramkę i zapomniał drogi do domu. Ostatnio z Krzeszowic pojechał do hotelu pies , jak się okazało 12-sto letni , też byliśmy pewni , że ktoś pozbył się staruszka , a po dwóch tygodniach właściciele trafili na ogłoszenie i szczęśliwi odebrali psa.

Posted

Ja raczej nie chcialabym go oddac "wlascicielom" czy ich ma czy nie...On ledwo szedl....jesli sie zgubil to w stanie zaniedbanym i nikt go raczej nie szukal....
Trus bedzie szukal nowego,kochajacego domku....

Posted

karusiap napisał(a):
Ja raczej nie chcialabym go oddac "wlascicielom" czy ich ma czy nie...On ledwo szedl....jesli sie zgubil to w stanie zaniedbanym i nikt go raczej nie szukal....
Trus bedzie szukal nowego,kochajacego domku....

Dokładnie, ja ostatnio się nauczyłam , ze jak właścicielowi zależy sam znajdzie psa , już żadnego latania ogłaszania że znalazłam psisko tylko od razu mu nowego domu szukam ...
Musiałam oddać Kumpla na łańcuch :(
A Staruniek bidusi bardzo .

Posted

Trus jutro bedzie mial badania. Zjada troszke gotowanego, troszke Convalescenta. dzis potruchtal ciutke po polku, zrobil siku, z kupka mial problem. Ale robi, bo wczoraj sprzatalam mu kolo poslanka.

Posted

Trzymam kciuki aby było już tylko lepiej . On i tak miał niewiarygodne szczęście , że trafił na Ciebie , większość ludzi omija takie bidy zupełnie obojętnie. Pikuś z okolicy ( też staruszek ) błąkał się po wsi przeszło 4 m-ce i nikt z tubylców się nad nim nie ulitował.