BORYSboxer Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Oj,jaki on jest fajny...czy Doy jest już ogłaszany??Miejmy nadzieję,że domki będą się bić o chłopaka... Quote
Murka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Kastracja kosztowała 100 zł plus 10 zł koszty dojazdu (jeszcze jedna sunia była wraz z nim sterylizowana, więc koszty paliwa poszły na pół). Poniżej rachunek wraz z rozpiską: [URL]http://images41.fotosik.pl/1490/52374ccc071e12afgen.jpg[/URL] Po kastracji Doyek czuje się dobrze, poniżej parę fotek zaraz po przywiezieniu z lecznicy: [IMG]http://images35.fotosik.pl/1356/9c50f4dd537e8795.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/1553/201a670536e2ced2.jpg[/IMG] [IMG]http://images40.fotosik.pl/1536/e383471290c9a278.jpg[/IMG] Jeśli chodzi o zachowanie Doyka, to nadal bardzo boi się dotyku i gwałtownych gestów, nadal obszczekuje każdego, ale bez zaciekłości tylko tak symbolicznie, odstraszająco. Polubił bardzo swój boks, czuje się w nim bezpiecznie i sam do niego wchodzi dosłownie po paru minutach po wypuszczeniu jak tylko załatwi potrzeby. Nadal jest bardzo czysty i nic nie niszczy. Przy najbliższej możliwości przeniosę go do domu, prawdopodobnie pod koniec maja zwolni się nam miejsce w domu (może coś wcześniej, ale pod koniec maja na 99%); on potrzebuje stałego kontaktu z człowiekiem, dużo dotyku, dużo głasków. Musi mu to spowszednieć. Quote
Pianka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Jak fajnie Dojek będzie w domku :D Aż jestem ciekawa jak będzie sie zachowywał :D Quote
zioberek87 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 super!!! bardzo się cieszę... masakra:) piękny!!! Quote
Murka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Doyek wygląda na to, że ma uczulenie na jodynę. Cała skóra wygolona do operacji, siurak i jajeczka są wiśniowo-czerwone. Nigdy czegoś takiego nie widziałam. Wet powiedział, że takie uczulenie rzadko się zdarza, ale się zdarza. Doycio ma przedłużony lek przeciwzapalny i przeciwbólowy, a brzuchol i resztę smaruję mu codziennie rivanolem w żelu (wet mówil, żeby nawilżać, żeby ta skóra nie wysychała i żeby go nie swędziało/bolało). Doyek nie jest jakoś specjalnie chętny do współpracy, ale nie ma też tragedii :) Poza tym wszystko ok, nie wygląda jakby go ta skóra bolała, nie jest osowiały, chętnie spaceruje i nie próbuje majstrować sobie tam gdzie nie trzeba. Szwy są ok, ranka pooperacyjna ładnie się goi. No to rozliczenie: [B]Stan konta na 3 kwietnia wynosił -306 zł Wpłaty:[/B] +306 zł Stevie Rae [B]Razem: 0 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -300 zł hotelowanie -6 zł sesja foto -100 zł kastracja -10 zł koszty dojazdów do lecznicy [B]Razem: -416 zł[/B] [COLOR=#ff0000][B] Stan konta na 3 maj wynosi -416 zł.[/B][/COLOR] Skończyła się karma, więc następny miesiąc będzie już liczony 12zł/doba. Quote
Mazowszanka13 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Zrobiłam przelew hurtowy za maj i czerwiec :) Quote
Stevie Rae Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Jestem po nieobecności, już nadrabiam, uzupełniam rozliczenia i wysyłam przelew. :) Quote
Stevie Rae Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Ale z Doyka mała ślicznota, nono ! Super, że będzie mieszkał w domku, na pewno dobrze mu to zrobi ;) Zdjęcia super :) Co do ogłoszeń Doyek jeszcze ich nie ma, ale skoro są już zdjęcia i kastracja, to chyba można by z nimi ruszać? Możemy wykupić na którymś z bazarków, ewentualnie, mogę sama je wykonać, oczywiście bez opłat :) Quote
piescofajnyjest Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 :))) ale nasz Doyek jest cudowny!!!! zeby sie tylko wszystko ladnie i szybko goilo!!!! Quote
zioberek87 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 pewnie kochamy Cię Doy i chcemy dla Ciebie jak najlepiej:) Quote
Murka Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Doyek chodzi już od wczoraj bez kołnierza. Zaczerwienienie schodzi, ranka pooperacyjna się goi. Doyek poczynił mały postęp: pozwala już podejść do siebie poza boksem i np. zapiąć się na smycz :) Wcześniej można było za nim chodził dookoła boksów i zgrabnie tego unikał dopóki nie zwęszył parówki :) Wówczas grzecznie wchodził do boksu, żeby tę parówkę otrzymać :) Quote
Murka Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Doyek został dziś zaszczepiony przeciwko wściekliźnie (ważność upływała wczoraj). Przy okazji wet obejrzał jajeczka i wyjął niteczki, które sterczały. Zaczerwienienie zeszło całkowicie :) Doycio bardzo dzielnie zniósł te zabiegi. Z nim ogólnie dużo lepsza jest współpraca kiedy nie ma budki tylko legowisko. Także myślę, że pobyt w domu bardzo mu pomoże i zaowocuje w końcu znalezieniem prawdziwego domu. Quote
zioberek87 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 ekstra bardzo się cieszę że takie postępy robi! Quote
Stevie Rae Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Ja również ogromnie się cieszę, Doyek taki postępowy piesek :D Dzisiaj wysłałam opłatę za hotelik i uzupełniłam wpłaty. Mam pewne luki przy niektórych użytkownikach - proszę o wypowiedź w tej sprawie, istnieje możliwość, że coś przeoczyłam. ;) Jeśli chodzi o kwiecień, brakuje mi wpłat od: dogomaniaczkaa, Roland_De, zioberek87, grazia60. Mam w tym miesiącu całą masę przelewów, dlatego pytam, czy się zgadza :) Quote
piescofajnyjest Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 odwiedzam Doyka i ciesze sie z postepow! Quote
grazia60 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Witam, informuję,ze za kwiecień również poszedł przelew dla Doya z dnia 31.03.2012 r.:crazyeye:Pozdrowienia dla wszystkich, psiaka i jego opiekunów;) Quote
Murka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Wpłata od Stevie Rae (416 zł) doszła, dzięki :) A ja zamieszam poniżej rachunek wraz z rozpiską; szczepienie na wściekliznę kosztowało 20 zł + 4,10 zł częściowych kosztów dojazdu weta (25 zł na 6 szczepionych psiaków): [URL]http://images35.fotosik.pl/1389/9c21680630282d62gen.jpg[/URL] Quote
Stevie Rae Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Grazia60 - w porządku, w takim razie nie sprawdzałam wpłat z marca/początku kwietnia, w takim razie powinna się za chwilę znaleźć. Zioberek87, też mi się tak wydawało, zaraz sprawdzę. ;) Cieszę się że przelew doszedł :) Quote
Recommended Posts