Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę byłam w schronisku koło Ciechanowa i zobaczyłam tam taką małą, jamniczkowatą, piękną i spragnioną miłości sunię. Ona jest taka malutka, nie poradzi sobie w klatce na zewnątrz:shake:. Czeka ją śmierć:placz:. Jest jeszcze na kwarantannie, ale ta się zaraz skończy i maleństwo zostanie dołączone do suk przebywających na dworzu. Dziś ma jeszcze ciepło, ale nie wiem co będzie jutro. Mała będzie w końcu musiała ustąpić miejsca kolejnej biedzie przywiezionej do schronu.
Pomóżcie, potrzebny tymczas albo domek na stałe.
Niestety poza tym co widziałam nie wiem nic o suni. Pracownicy schronu nie potrafią mi nic o niej powiedzieć (chodzi mi o wiek i jak do schronu trafiła), jak tylko czegoś się dowiem od razu napiszę. Z moich obserwacji: mała pragnie miłości, tak bardzo chciała być głaskana, lizała mi ręcę, takie małe kochaństwo. Jest w boksie z inną sunią większą od siebie i przy mnie nie warczały na siebie (obydwie podstawiały pyszczki).
Jeśli chodzi o wiek, to myślę, że ma max 3 latka, ale mogę się mylić.
Zapewniam transport do Wawy.
Zrobiłam kilka fotek, nie są najlepsze, ale dobre i takie.

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spojrzałam na mapę.
Daleko:(
Z transportem niestety kiepsko-chyba że do Warszawy a potem kombinować co dalej.
Ja tylko tak gdybam , bo kompletnie się w trasach nie orientuję.
Ale maleńka miałaby super domek i zawsze to jakiś promyk nadzieji.

Posted

Rozmawiałam w sprawie suni, ale jeszcze nie bezpośrednio z osobą zainteresowaną. Do jutra powinien być adres Pani i wtedy Anula sprawdzi domek.
Trzymajcie kciuki.
Przypominam, że nadal szukamy, różnie może jeszcze być.

Posted

malagos napisał(a):
wiesz, Mycha, ta sunia jest baaardzo podobna do Malinki, moze ciut ciemniejsza.
Ja mam od piatku kolejną bidę, wiec tymczas zajaety :cool1:

Wiem Małgosiu, że zajęty. Mam nadzieję, że i ona będzie miała w życiu szczęście jak Malinka. Kibicowałam Wam po cichu.

Anula, Paola umówiłam się na telefon na jutro. Jak coś będę wiedziała to od razu piszę, dzwonię i nie wiem co jeszcze.
Myślę jeszcze o wcześniejszej sterylce. Jeśli do niej dojdzie to w środę, ale o tym potem.

Posted

Koleżanka powiedziała, że zaopiekuje się maleństwem po sterylce i myślę, że dla małej będzie to też dobry test z dzieckiem, bo ona ma syna 13 letniego. Ale i tak nie pozostaje mi nic innego jak czekać do jutra. Ten domek trzeba sprawdzić, jeśli będzie ok to w poniedziałek mogę małą do Katowic zawieźć (jeśli wet pozwoli po sterylce na taką podróż). Z drugiej strony jeśli domek okaże się nietrafiony, to mała w sobotę pojedzie do Fundacji Emir, i pozostanie tam do momentu zanlezienia jej docelowego domku. Oczywiście sprawa jasna lepiej znaleźć stały domek i nie dorzucać Fundacji kolejnego psiaka, dlatego szukamy domku dla DROBINKI.

Posted

Jesli dom okaże sie super to mysle , że sterylke mozna zrobić w Katowicach , po co mieszać malej i do fundacji ją oddawać? ona i tak po tym schronisku bedzie musiała dojść do siebie.