Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj Axelek był znowu u weta i został obejrzany od "prostaty do uszu". Wszystko omacane, węzły chłonne, prostata, jajeczka, brzuchy. Obejrzane też cal po calu. Słonko moje tylko z niepokojem patrzyło naokoło i zastanawiało się co się dzieje? Dostał steryd na 72 godziny i znowu bierzemy krew i zabaczymy; wersji jest kilka; jak móiwł wet raczej białaczka mało prawdopodona, ale...; zobaczymy.
WYsłąłam info do nowego domku, że się opóźnimy i niestety zero odzewu. Może nie chcą czekać. Jak znajdę chwilę to zadzwonię i porozmawiam.

Posted

A ja wykrakałam....
Togus dzisiaj był kastrowany...i miał zrobionego rtg - w stawach nic nie ma, ale...ma podejrzenie nowotworu na krtani czy strunie głosowej (z tego wszystkiego nie zapamietałam) - ma po prostu jakąś narosl i dlatego czasem tak charczy:-( I kto teraz będzie chciał Zgredka:placz: Na dodatek u nas w Kielcach nikt nie podejmie sie operacji tego miejsca ze względu na brak dsw i odpowiedniego oprzyrządowania:-(

Posted

Chorowie te nasze maluchy :( Mar.gajko w wolnej chwili napisz co z Axelkiem?

Arka pisala o tym wczesniej - czy to moze nie cos pochodzenia odkleszczowego? Axel mial dziesiatki drobnych kleszczy na uszach, dlatego koniuszki uszu mial takie pochratane, bo mu te robactwa wygrzebywalismy.

Poza tym u Calineczki ktora siedzi na SGGW wykryto w kale lamblie, moze tedy droga? :shake:

Posted

Axelka wyniki obejrzała dr Pasłąwska będąc w krakowie. Zaleciła zrobienie biopsji węzłów chłonnych, jeżęli nic nie wyjdzie to szpiku kostnego. Podobno obraz krwii nie byłby taki gdyby były to tylko jakieś skomplikowane pasożyty.

p. Joanna z Wrocławia - która chce Axelka - przysłała mi widomość "Nawet jak stwierdzi się białaczkę to my go weźmiemy".
Łzy mi się zakręciły w oczach.

Posted

mar.gajko napisał(a):

p. Joanna z Wrocławia - która chce Axelka - przysłała mi widomość "Nawet jak stwierdzi się białaczkę to my go weźmiemy".
Łzy mi się zakręciły w oczach.

Bardzo się cieszę,że nie rezygnują - czyli koffają Axelka!!!:loveu::loveu::loveu:

A Zgredka dalej niekt fajny nie chce i dalej nie wiemy gdzie robić operację:shake: i co będzie dalej:shake:

• 2 weeks later...
Posted

Hmmmm; raz napisałam a zanikło.

Axelek od soboty w nowym domku; haszczakowym. Jestem i cała zdenerwownana i zachwycona. Żeby ten draniu nie ucieknął, bo jak się zaalimatyzuje to dom superowy. Z huską polubil się i poczubili. Mała dominatka a Axelek nie odpuszcza, ale się dotrą. mamy jeż zdjęcia ale to potem.

• 1 year later...
Posted

MAronek..
Teraz Beryl.

To list z dzisiaj od Piotra, jego "tatusia":

"hej witam:) i pozdrowienia radosne przesylam:) a od Beryla
merdanie ogonem przekazuje:) zdrowy, radosny, ma sie dobrze.powiem
ze lepszego psa i towarzysza to nie mozna sobie wymarzyc nawet:)
jezdzi ze mna wszedzie i srednio co weekend wyruszamy na takie
marsze ze nawet w wojsku takich nie mialem. klopotu zero, 100% psa
w psie: szczeka na obcych pod drzwiami, kopie dziury biega za
piłką, lubi pływac i jezdzic autem:)ostatnio zaczelismy cwiczyc
chodzenie bez smyczy i musze powiedziec ze sa postepy, chodzi przy
nodze, przychodzi gdy go zawolac ale jeszcze nie ufam mu w tym
temacie do konca, jednak boje sie Ze na samowolke psisko mi
pojdzie:)
pozdrawiam i zalaczam pare psich fotek
piotrek"