justysiek Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='erka']Justysiek , do psów Tasza jest ok, ale z sukami mag.da jej razem nie wypuszcza na wybieg, bo przez kraty boksu się bardzo oszczekiwały. Teraz to i tak jest osobno, bo jest w domu na razie. Wynik histopat. bedzie prawdopodobnie dopiero w środę.[/QUOTE] na jednym z watków owczarka do adopcji, zglosil sie pan niewidomy ze świętokrzyskiego, szuka owczarka,pies byłby w domu, mieszka w domku z 4 osobowa rodzina, wszyscy psiolubni, maja 2 psy, starsza onke i 8 letniego jamnika, moze jak by dom byl ok to Taszka by się załapała, nie wiem jak myslicie? to moge poprosic o kontakt (jeśli jeszcze nie znaleźli psiaka, bo tamten owczarek nie akceptuje innych psów) to sprawdzicie. Quote
Linssi Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Tylko nie wiadomo jak Tasza zareagowalaby na tego jamnika... Kurcze... iekwe co wet powie na ten wynik, o ktorym Erka mowila... Quote
erka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Jamnika, jak jamnika, ale drugą ON-kę, to raczej odpada. Quote
justysiek Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='erka']Jamnika, jak jamnika, ale drugą ON-kę, to raczej odpada.[/QUOTE] czyli odpada, ale wyslalam jeszcze pw. Quote
erka Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Tasza teraz w lecznicy,będzie miała robioną korekcję powieki. Quote
ewa36 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='erka']Ewa36 dzięki:), dowiem sie , która z dziewczyn ma wolne moce przerobowe i mogłaby wziąc te rzeczy na bazarek . Dzisiaj odebrałam wynik histopat., ale musimy jutro iśc z nim do weta, żeby to odczytał.[/QUOTE] Ależ nie ma sprawy ! Czekam na dane do wysyłki kartonu ! I bardzo ytzrmam za wyniki niuni ! Quote
erka Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Niestety nie mam dobrych wiadomości, konsultowałyśmy ten wynik u różnych wetów, ale rokowania są złe:(. Jest to naczyniak, ktory prawdopodobnie będzie dawał przerzuty, choc stopień złośliwości nie został określony . Quote
ang Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='erka']Niestety nie mam dobrych wiadomości, konsultowałyśmy ten wynik u różnych wetów, ale rokowania są złe:(. Jest to naczyniak, ktory prawdopodobnie będzie dawał przerzuty, choc stopień złośliwości nie został określony .[/QUOTE] przykro mi bardzo:( zupełnie się tego nie spodziewałam:( zaglądam co dzień do Taszy, choć nie piszę erka, bo jestem laikiem, czemu nie został określony stopień zlośliwości? Quote
erka Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Nie wiem, bad. robione w ludzkim lab. Jeden wet powiedział,że dokładniej by było w weterynaryjnym, ale ten co ją operował nie widział takiej potrzeby , wg niego i tak jej niewiele zostało:(. Ale przeceiż to nigdy nie wiadomo. Quote
wegielkowa Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Powinien być wycięty jeszcze duży margines wokół guza, a niestety, już się nie da. Taszeńka będzie miała zdejmowane szwy z powieki za kilka dni. Quote
egradska Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Dziewczynki, anett pisała na innym wątku, że spirulina ma daje dobre rezultaty przy nowotworach, może warto spróbować. Tak mi szkoda pieska:( Quote
ewa36 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 O Boże. Ten naczyniak, to ona na oczku ma ? Zostało niemal całe opakowanie amigdaliny po Daszce, można by spróbować. Komu słać ewentualnie ? Quote
mag.da Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 (edited) Nie, na oku to rozerwana powieka. Tasza miała wycinane dwa guzy - jeden na listwie mlecznej, a drugi w pachwinie. I to ten w pachwinie, początkowo wyglądający na tłuszczaka, okazał się być tym gorszym. Niestety guz był duży (ok. 10 x 5 cm), już rozpadający się, częściowo z martwicą. Musiał być bolesny :-( Na szczęście Tasza nie wie, jakie są rokowania i nie przejmuje się niczym ;) Edited March 3, 2012 by mag.da Quote
DONnka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Ale piękne te zdjęcia :):):) Takie idylliczne... Jak to dobrze, że Taszka nie wie jaki jest Jej stan... :shake: Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy ... :-( Tym bardziej trzeba suni zapewnić to, co najlepsze ... Pieniążki z bazarku powolutku spływają Myślę, że za około tydzień będę mogła zrobić przelew :) Quote
ang Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 a mój bazarek dla Taszy kończy się jutro, jeśli ktoś jeszcze nie był - zapraszam do zerknięcia Quote
wegielkowa Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='mag.da'] Magda, kocham Was za to, co robicie. Quote
justysiek Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 aż mi się serce kraje, jak to przeczytałam... :-( to zycie to jest jednak cholernie niesprawiedliwe, nie dość, że nie miała cudownego życia, to jak już najgorsze wydawałoby się być za nią, to okazało się, że ten guz jest tak straszny :-( Quote
Incia Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Dlatego teraz trzeba zrobić wszystko, żeby żyła szczęśliwie, tak długo, ile jej przeznaczone. Quote
ewa36 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Serce pęka. Piękna sunieczka ! I chyba lepiej, że nie ma świadomości choroby. Co z tą amigdaliną ? Co została po Daszce ? Quote
ewa36 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Podnoszę Taszeńkę ! Jestem przekonana, że jakiś drań ją wywalił, bo zachorowała. I to w największy mróż ! Quote
savahna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Aż się nie chce wierzyć jak się na nią patrzy,że ta diagnoza jest faktem...:roll: Dobrze,że ją wegielkowa zgarnęła, bo co by było gdyby nie?!:shake: Teraz chociaż ma najwspanialszą pod słońcem opiekę i oby tego słońca w jej życiu było jeszcze jak najwięcej.:loveu::loveu::loveu: Quote
ewa36 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Tak, dokładnie, sunia jest przekochana ! Może ta amigdalina zdoła odroczyć ten wyrok ....... warto spróbować Quote
emilia2280 Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='ewa36']Podnoszę Taszeńkę ! Jestem przekonana, że jakiś drań ją wywalił, bo zachorowała. I to w największy mróż ![/QUOTE] mam nadziejé ze dran sam zdechnie od bolesnego raka! a sunia przesliczna i nic nie wie na szczéscie. a co to za amigdalina? spytajcie weta czy to podac jej moze? Quote
Recommended Posts