Jump to content
Dogomania

Niewidomy, zmarznięty, bezpanski piesek pilnie potrzebuje pomocy!!!

Recommended Posts

Posted

Halinko, mi sie wydaje, ze on ma jajeczka takie jak guz u suki na sutkach. Moze sie myle, ale na zdjeciu jakos podejrzanie mi to wyglada. Popatrzysz?

Posted (edited)

Pipi napisał(a):
Halinko, mi sie wydaje, ze on ma jajeczka takie jak guz u suki na sutkach. Moze sie myle, ale na zdjeciu jakos podejrzanie mi to wyglada. Popatrzysz?

O boże ustrzeliłaś mnie w locie, pomacałam - nie boli, nie mam porównania, nasze wieki temu kastrowane..., dziś zadzwonię do lecznicy, porozmawiam i tak trzeba kastrować, to coś ustalimy.
Wielkie dzięki, że zwracasz uwagę.

Rozmawiałam z Panią doktor - czekamy do czwartku - będzie kastracja i jakby co to od reki załatwią. U wiekowego pieska może być powiększony - spokojnie.

Koszt zabiegu ok 200zł - robimy na Wesołej

Jeszcze raz dziękuję - przyspieszyło umówienie zabiegu kastracji

Edited by Moli@
Posted

Dziękuję Wam za wpłaty i zainteresowanie psiakiem...a nasza pani minister finansów joi :lol: pewnie dopisze nick z dogo w rozliczeniu..albo i nie ;)

Posted (edited)

Mija dziś tydzień od znalezienia psiaka, wiedziony ciekawością poszedłem na ten płaskowyż gdzie on sobie znalazł legowisko. Wygląda to tak jakby ktoś garnek z gorącą wodą wystawił na śnieg i potem zabrał...taki wytopiony okrągły walec, tylko że oblepiony Kerusową sierścią dookoła. A wszędzie ślady łapek...śniegu praktycznie nie było przez tydzień i wszystko się jeszcze "ładnie" zachowało, eh....aż mi się zimno zrobiło!!!

Edited by kerad
,
Posted

kerad napisał(a):
Mija dziś tydzień od znalezienia psiaka, wiedziony ciekawością poszedłem na ten płaskowyż gdzie on sobie znalazł legowisko. Wygląda to tak jakby ktoś garnek z gorącą wodą wystawił na śnieg i potem zabrał...taki wytopiony okrągły walec, tylko że oblepiony Kerusową sierścią dookoła. A wszędzie ślady łapek...śniegu praktycznie nie było przez tydzień i wszystko się jeszcze "ładnie" zachowało, eh....aż mi się zimno zrobiło!!!

strasznie to brzmi,ale dzieki takiej jednej dobrej duszy;)ktora znalazla i zabrala Keruska,psinka ma szanse na nowe,fajne zycie:)

Posted

Kerusek, czuje się dobrze, mniej śpi zaczyna okazywać większe zainteresowanie tym, co dzieje się w koło – chodzi, wącha, zaprasza nieśmiało do zabawy inne psiaki, sam biegnie w kierunku człowieka – merdając wesoło ogonem. Polubił szczotkowanie – kładzie się, zmienia boczki. Chętnie wychodzi na spacerki, sam wraca, do domu wbiega wachlując ogonem. Szybko poznaje teren, porusza się bez problemu już prawie nie wpada na przeszkody. Poznał pory karmienia... ;)

Posted

Moli@ napisał(a):
Kerusek, czuje się dobrze, mniej śpi zaczyna okazywać większe zainteresowanie tym, co dzieje się w koło – chodzi, wącha, zaprasza nieśmiało do zabawy inne psiaki, sam biegnie w kierunku człowieka – merdając wesoło ogonem. Polubił szczotkowanie – kładzie się, zmienia boczki. Chętnie wychodzi na spacerki, sam wraca, do domu wbiega wachlując ogonem. Szybko poznaje teren, porusza się bez problemu już prawie nie wpada na przeszkody. Poznał pory karmienia... ;)

kerad napisał(a):
Kawa poranna lepiej smakuje po takim opisie...dzięki ;)

i lepiej się pracuje..... ;)