elik Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 bakusiowa napisał(a):U wetów płaci się gotówką. Też dołożę do leczenia psinki. Całą masę faktur od wetów płaciliśmy, i będziemy płacić przelewem. Quote
justysiek Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 elik napisał(a):Całą masę faktur od wetów płaciliśmy, i będziemy płacić przelewem. u mnie mamy takiego zaprzyjaznionego weta, co mozemy płacić nawet pod koniec leczenia. to myślę dałoby sie załatwić, tylko naprawdę nie wiem co z tym dt... Quote
Lobaria Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Można byłoby nasłać na dziadów interwencję z policją i np. TOZem, ale wtedy oddadzą psiaki do schroniska... Quote
bora1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 (edited) Lobaria napisał(a):Można byłoby nasłać na dziadów interwencję z policją i np. TOZem, ale wtedy oddadzą psiaki do schroniska... u nas ani TOZ ani SM nie odbieraja psow bo miasto nie ma podpisanej umowy z zadnym schroniskiem co do platnosci przelewem to jak pojade z nim na diagnostyke to zapytam, moze mozna, nie wiem nigdy tak nie placilam, elik a Ty jestes z jakiejs fundacji? bez kasy ani rusz :( Edited February 3, 2012 by bora1 Quote
bakusiowa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jutro zrobię przelew na leczenie psinki. Quote
Krejzo Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zadzwoń do weta i zapytaj ile będzie pi razy oko kosztować diagnostyka. Wrzuć kwotę tutaj- będziemy wiedzieć jak się organizować, ile przelać. To na dzień dobry, potem będziemy dalej się głowić co z psiną. O pieniądze się nie martw- jak braknie to najwyżej dodrukujemy :) Quote
bora1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 hehe jutro go wezme w takim razie do weta na diagnostyke :) mam nadzieje ze bedzie grzeczny Quote
bora1 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):jak tylko odrobię się w pracy idę porozsyłam Binga!! FB też mogę zrobić tylko chciałabym by ktoś ze mną jeszcze bym administratorem bo mało moich znajomych dołącza do wydarzenia i potem są na nim pustki, a tak to zawsze coś by ruszyło;) Justynka jak mi tylko wytlumaczysz jak mam to zrobic to moge byc drugim administratorem, ten FB jest glupi nic tam nie kumam, a wydarzenie potrzebne na juz !! Quote
Tofikowa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 bora przelałam dzisiaj 20 zł dla Bingo Quote
diana79 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 nie trzeba być administratorem aby zapraszać ludzi na wydarzenie, zróbcie fb a wątek się porozsyła ;) Quote
bora1 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 (edited) bylismy dzis z Bingiem u weta. Bingo ma nurzeńca baaardzo zaawansowanego, oprocz tego brodawczaki (niegrozny nowotwor skory w sensie ze moze z nim zyc ale bardzo zarazliwe). Dziadzius dostal 2 zastrzyki z antybiotykiem i zostal odpchlony. Koszt 45zl. Niestey nic poza tym nie mozemy zrobic poki sie nie znajdzie DT, bo trzeba go wykapac, smarowac itd. w poniedzialek jedziemy na badanie krwi koszt 70zl i UWAGA!!! Bingo bedzie w TV Jaworzno :D moze znajdzie sie jakas dobra dusza w Jaworznie i wezmie go na DT a moze nawet DS, miejmy nadzieje, poza tym P. Agnieszka (wet.) obiecala mi ze sama pozyska srodki od TOZu na sterylke suni z tej meliny i ja osobiscie wysterylizuje. Dostalam tez troche karmy wysokoodzywczej dla Binga. Nacisnelam na chlopaka bo go dzis zastalam i sie zgodzil na sterylke, dalam karme i obiecali karmic ( w pon. sprawdze). Szacowany koszt leczenia, na dzien dzisiejszy ok 300zl (70zl za badania krwi + 30-40zl tygodniowo na antybiotyki na nużyce, ale do tego DT potrzebny) Bingo byl bardzo grzeczny, tylko do zastrzykow zostal mu zalozony kaganiec, dobra karme wcinal jak nie wiem, na smaczki łasy :) Serce mi pękło jak musiałam Binga ciąnać na siłe, dosłownie do nich spowrotem, biedak myślał pewnie, że już tam nie wróci :-(:-(:-( Wszedł na siłe, położył się pod drzwiami wyjsciowymi skulił sie i biedny znów udawał, że go nie ma :shake::-(:placz: Edited February 4, 2012 by bora1 Quote
diana79 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 ja jemu tam jest źle :( kto może mu dac DT??? Quote
Lobaria Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Uff, biedak... Jednak liczę bardzo na odzew z tv... oby. Quote
Justyna Lipicka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Lobaria napisał(a):Można byłoby nasłać na dziadów interwencję z policją i np. TOZem, ale wtedy oddadzą psiaki do schroniska... taaa a schronisko pod ktore podlega miejsce gdzie jest pies to Myslowice... juz lece migiem robic fb!! Quote
mestudio Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Bardzo mi szkoda teko psiaka, naprawdę DT bardzo potrzebny. Quote
Justyna Lipicka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 wydarzenie: http://www.facebook.com/events/330013663709475/ udostepniajcie i rozsylajcie po znajomych Quote
diana79 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 już się biorę za rozsyłanie na grupach i zapraszanie Quote
Lobaria Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):taaa a schronisko pod ktore podlega miejsce gdzie jest pies to Myslowice... juz lece migiem robic fb!! Ta mordownia, od której został uratowany ten dźentelmen po lewej... O nie... Quote
KropeczkaJ Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dobrze że wreszcie Bingo trafił do weta! No i z TV to super sprawa!:multi: Dużo piesków w ten sposób znajduje nowe domki! Trzymam mocno kciuki za nowe leprze życie psiaka w poniedziałek powinna dotrzeć moja wpłata na Bingo Quote
beataczl Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Justyna Lipicka napisał(a):wydarzenie: http://www.facebook.com/events/330013663709475/ udostepniajcie i rozsylajcie po znajomych juz udostepnilam Quote
bora1 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 KropeczkaJ napisał(a):Dobrze że wreszcie Bingo trafił do weta! No i z TV to super sprawa!:multi: Dużo piesków w ten sposób znajduje nowe domki! Trzymam mocno kciuki za nowe leprze życie psiaka w poniedziałek powinna dotrzeć moja wpłata na Bingo jesli chodzi o to 80zl to juz wplynelo, glownie dzieki tym pieniążkom moglam Binga wziasc do weta, dziekuje bardzo bardzo rozliczenie w poscie #1 Quote
Piesiak Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Jeśli Bingo ma zakaźne choroby to trudno będzie o dom z innymi zwierzakami, dopóki nie będzie wyleczony.Nużyca jest uleczalna, a te drugie zaraźliwe zmiany na skórze, czy są uleczalne? Co mówił wet? Na fb przydały by się namiary kontaktowe. Quote
Justyna Lipicka Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 ciekawe czy malutka nie jest już zarazona :( Bora1 podaj namiary do siebie;) Quote
Recommended Posts