saraisa Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Bjuta napisał(a):Ja Bizonka tylko symbolicznie wesprę 5 zł stałej. Za dużo mi już siedzi w kieszeni. A Bizona uwielbiam! :) Również serdecznie dziękujemy! :) Zapisuję :D Quote
saraisa Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 i mamy jeszcze jedną wpłatę - tym razem jednorazową :D mój TŻ, kochający Bizia całym serduchem i ciągnący go zawsze na spacer, przeznacza na niego swoje 150zł ze stypendium :multi: Quote
angineuuka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 melduję się :). Moze ktos by jakis banerek stworzyl? Quote
MonikaAron Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Śliczny pies:D W katowickim schronisku również mieliśmy podobną sytuację. Owczarek, starsza suczka, problemy z łapami. Okazało się, ze to dysplazja, wilczurowate często na to zapadają. Dzięki pomocy fundacji SOS udał się uzbierać pieniądze na operację dwóch łap i teraz jest juz ok. Jedna łapka po zabiegu, druga jeszcze przed. Larusia znalazła również kochający dom. Kontaktowaliście się z fundacją? Quote
saraisa Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 MonikaAron napisał(a):Śliczny pies:D W katowickim schronisku również mieliśmy podobną sytuację. Owczarek, starsza suczka, problemy z łapami. Okazało się, ze to dysplazja, wilczurowate często na to zapadają. Dzięki pomocy fundacji SOS udał się uzbierać pieniądze na operację dwóch łap i teraz jest juz ok. Jedna łapka po zabiegu, druga jeszcze przed. Larusia znalazła również kochający dom. Kontaktowaliście się z fundacją? hm.. szczerze powiedziawszy nie wiem dokładnie ale myślę, że nie było kontaktu z SOS a czy Bizon kwalifikuje się pod owczarkowatego? a czy fundacja pomogła Larusi znaleźć dom czy po prostu jej się udało i ktoś ją upatrzył w schronisku? Quote
winter7 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Może hotel Terier pod Nowym Tomyślem. 450zł, ale ogrzewany boks w budynku z prywatnym wybiegiem. Do tego codziennie spacery. Quote
agusiazet Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dzięki za zaproszenie, mogę tylko podrzucić! Quote
siekowa Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wydarzenie: http://www.facebook.com/events/143874639064770/ Quote
__Lara Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 MonikaAron napisał(a):Śliczny pies:D W katowickim schronisku również mieliśmy podobną sytuację. Owczarek, starsza suczka, problemy z łapami. Okazało się, ze to dysplazja, wilczurowate często na to zapadają. Dzięki pomocy fundacji SOS udał się uzbierać pieniądze na operację dwóch łap i teraz jest juz ok. Jedna łapka po zabiegu, druga jeszcze przed. Larusia znalazła również kochający dom. Kontaktowaliście się z fundacją? Podejrzewam, że Fundacja nie ma tylu środków :( już starczy, że działa na swoim terenie i ledwo dyszy... Quote
Bjuta Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 To chyba największy psiak w naszym schronie! :) Miał kiedyś takie allegro: Bizon - indiańska preria w Twoim domu. Widzieliście państwo jak ludzie gną kręgosłupy, miażdżą płuca, wyciągają ręce by pogłaskać yorka? Na samą myśl, bolą wszystkie stawy! A my tu mamy psa, do którego wcale nie trzeba się schylać!! Czochranko za uszkiem, przeczesywanie grzbietu, ba, poklepywanie po boczkach - wszystko w wygodnej stojącej pozycji! Bizon to pies marzenie! Łagodny, przytulny, cierpliwy (do innych psów też), kochany i co najważniejsze - słusznego wzrostu! Bizon wspaniale prowadzi się na smyczy. Kto ma ochotę przejść się przed snem na spacer, Bizonek zapewni bezpieczeństwo, spokój i nieocenione towarzystwo!! Mieszka w Zabrzu w woj. śląskim, ale pomagamy w transporcie! tel. 692-581-343 e-mail [email protected] Quote
dangos19 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jestem na zaproszenie, mimo problemów oczywiście pomogę Bizonkowi. Deklaruję 20 zł m-cznie Może rzeczywiście u Czrodziejki??? gdyby się dało, mielibyśmy dwóch PSITULOWYCH. Quote
__Lara Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Największy, a wcale taki nie jest jak się go pozna - wielki i silny. Słabiutki już jest :( Quote
saraisa Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Angi napisał(a):melduję się :). Moze ktos by jakis banerek stworzyl? Witamy :) Napisałam z prośbą w tej sprawie do fochu.. czekam na odpowiedź ;) winter7 napisał(a):Może hotel Terier pod Nowym Tomyślem. 450zł, ale ogrzewany boks w budynku z prywatnym wybiegiem. Do tego codziennie spacery. Dziękuję za propozycję, ale niestety myślę, że cena jak na nasze skromne możliwości trochę wygórowana :-( agusiazet napisał(a):Dzięki za zaproszenie, mogę tylko podrzucić! Dziękujemy bardzo również za podrzucanie :D siekowa napisał(a):Wydarzenie: http://www.facebook.com/events/143874639064770/ Jak miło, że Bizon ma swoje wydarzenie na FB :multi: Dziękujemy z całego serducha i przy okazji ponawiam pytanie – czy któraś z dobrych duszyczek podjęłaby się prowadzenia wydarzenia na FB? Prosimy __Lara napisał(a):Podejrzewam, że Fundacja nie ma tylu środków :( już starczy, że działa na swoim terenie i ledwo dyszy... Ok, dzięki za informację – czyli musimy działać sami, ale się nie poddajemy :p dangos19 napisał(a):Jestem na zaproszenie, mimo problemów oczywiście pomogę Bizonkowi. Deklaruję 20 zł m-cznie Może rzeczywiście u Czrodziejki??? gdyby się dało, mielibyśmy dwóch PSITULOWYCH. Dziękujemy gorąco za kolejną deklarację, zaraz zapisuję i cieszę się niezmiernie, ze powolutku powolutku jesteśmy coraz bliżej Słyszałam same dobre rzeczy o Czarodziejce i z pewnością naszemu Bizonowi byłoby tam cudownie, jedyne co powoduje u mnie wątpliwości to mieszkanie w budzie w jego stanie, dlatego chętnie słucham Waszych opinii jako bardziej doświadczonych i cały czas jestem w kontakcie z Czarodziejką Quote
Bjuta Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ja bym nie skreślała tak całkiem terriera - Bizon to naprawdę duży pies. 450 to co prawda kupa pieniędzy, ale hm... on jest wielki. Nie da się ukryć. Quote
saraisa Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 słuchajcie, dostałam kolejną odpowiedź z DT - napiszcie proszę co myślicie :) Jedno miejsce w psim pokoju - ogrzewanym pomieszczeniu w domu, jedynym mankamentem jest to, że ów pomieszczenie jest wykafelkowane i nie wiaodmo czy psiak będzie umiał się swobodnie poruszać skoro ma problemy z nogami Do tego musi zgadzać się z innymi psami i suczkami, tam przebywają w tej chwili dwie sunie, on byłby trzeci. Ale spacery są wspólne z innymi tymczasowiczami Pies miałby zapewnione trzy spacery dziennie, w tym jeden długi. Jak się robi cieplej to prawie cały czas psiaki biegają po ogrodzie. Jeśli chodzi o koszty to skoro to długi pobyt to byłoby 12 zł za dobę z karmą, ale my płacimy za weta i ewentualne suplementy diety poprawiające jego sprawność Hotelik ten mieści się w Siewierzu czyli całkiem po sąsiedzku, co moim zdaniem jest plusem :) Quote
saraisa Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 (edited) Bjuta napisał(a):Ja bym nie skreślała tak całkiem terriera - Bizon to naprawdę duży pies. 450 to co prawda kupa pieniędzy, ale hm... on jest wielki. Nie da się ukryć. Kurczę ale ta kwota mnie przeraża.. Jasne, nie skreślamy ale musimy zobaczyć jak pójdzie zrzutka a w tym czasie będę się wciąż rozglądała :) Ps. Zobaczcie jakie cudeńko zawdzięczamy fochu.. :loveu::loveu::loveu: Edited February 2, 2012 by saraisa Quote
Bjuta Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Śliczny banerek. Musisz wejść w ustawienia i potem w sygnaturę i go tam sobie wrzucić! :) A pani Bożena z Zabrza dofinansuje Bizonka 25 zł stałej deklaracji. Pięknie dziękujemy!!! :) Quote
Bjuta Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 saraisa napisał(a):słuchajcie, dostałam kolejną odpowiedź z DT - napiszcie proszę co myślicie :) Jedno miejsce w psim pokoju - ogrzewanym pomieszczeniu w domu, jedynym mankamentem jest to, że ów pomieszczenie jest wykafelkowane i nie wiaodmo czy psiak będzie umiał się swobodnie poruszać skoro ma problemy z nogami Do tego musi zgadzać się z innymi psami i suczkami, tam przebywają w tej chwili dwie sunie, on byłby trzeci. Ale spacery są wspólne z innymi tymczasowiczami Pies miałby zapewnione trzy spacery dziennie, w tym jeden długi. Jak się robi cieplej to prawie cały czas psiaki biegają po ogrodzie. Jeśli chodzi o koszty to skoro to długi pobyt to byłoby 12 zł za dobę z karmą, ale my płacimy za weta i ewentualne suplementy diety poprawiające jego sprawność Hotelik ten mieści się w Siewierzu czyli całkiem po sąsiedzku, co moim zdaniem jest plusem :) A co to za hotelik? Znamy go? Quote
saraisa Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Bjuta napisał(a):Śliczny banerek. Musisz wejść w ustawienia i potem w sygnaturę i go tam sobie wrzucić! :) A pani Bożena z Zabrza dofinansuje Bizonka 25 zł stałej deklaracji. Pięknie dziękujemy!!! :) O widzę odkryłaś mój problem ze wstawieniem banerka :eviltong: No właśnie kopiuję go do sygnatury i na niektórych wątkach się pokazuje a na tym nie.. ale spokojnie – rozgryzę to, a jak nie ja to przecież od czegoś mam TŻa :D A Pani Bożenie z Zabrza dziękujemy i już zapisujemy :multi: Bjuta napisał(a):A co to za hotelik? Znamy go? Już wrzucam link :-) http://www.dogomania.pl/threads/199145-DT-okolice-Cz%C4%99stochowy-i-Siewierza-W%C4%84TEK-INFORMACYJNY Quote
Beatkaa Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 saraisa napisał(a): Już wrzucam link :-) http://www.dogomania.pl/threads/199145-DT-okolice-Cz%C4%99stochowy-i-Siewierza-W%C4%84TEK-INFORMACYJNY Aaa Ulka12 :):):) Mamy dobre doświadczenie z hotelikiem,przynajmniej ja ;) Quote
Bjuta Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Też o nim bardzo dobrze słyszałam!!! :) I suma - 366 zł (liczę 12 x 30.5 dni - bo niektóre miesiące długie, niektóre krótkie, to tak w sumie wyjdzie 30.5 dnia) - bardzo przyzwoita! :) Quote
tymuś Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 oczywiście że taka cena jest bardzo przystępna:-o bizon pójdzie do hoteliku dziś Kanis z Cezarem do domku poszły na wybiegu pusto się zrobi po starej kadrze pozostanie tylko historia za chwilę.....Zdzisio zostanie sam i Murzynek z Lolą eh.........żeby jeszcze one domek znalazły.............. Quote
Recommended Posts