malagos Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 A Niunia, gdzie ona jest? W której klinice? Quote
nina9999999 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Niunia jest już w klinice w Bobrowcu. Przyjechała wczoraj. Quote
inga.mm Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='esperanza']Prawda, że ładne te kubraczki? :-) Miski metalowe bardzo się przydadzą. Mogłabyś w sklepach zoo i lecznicach wet zostawić nasze ulotki o psiakach z Różana? Beam6 mogłaby troszkę podrukować. Sama nie dam rady rozwieźć po całej W-wie, więc jeśli ktoś chciałby pomóc, będę bardzo, bardzo wdzięczna. mojito dzięki za wstawienie zdjęć. Kiedy znowu będziesz u psiaków?[/QUOTE] Halo, halo, po co rozwozić? wysyłajcie mailem. Gdy szukałam Tuli, pisałam maile do lecznic z załączonym ogłoszeniem Quote
elik Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Wzruszające jest, jak niektórzy ludzie potrafią reagować na niedolę i potrzeby psiaków Quote
esperanza Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Rozmawiałam z lekarzem szpitalnym z kliniki na Puławskiej. Rachunek za pobyt Maksi, Liska i Soni wynosi w tej chwili około 3800zł :-( Psy już mogą wyjść z kliniki, a leczenie może być kontynuowane w domowych warunkach, tylko dt brak. Każdy dzień pobytu to 30zł za psa :-( Czy ktoś ma pomysł na dom tymczasowy? Quote
mtf zalesie Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 to chyba lepiej kojce kupic jak macie gdzie postawic ... Quote
mojito Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Byłam dzisiaj na Puławskiej i po raz kolejny zostałam pozytywnie zaskoczona :) Psiaki zdecydowanie cieszą się jak ktoś przychodzi. Lisek, standardowo, sika na wszystko z radości. Dziewczyny po wypuszczeniu grzecznie podeszły do mnie wyraźnie czekając na niespodziankę. Lisek dalej niechętny do kontaktu - w swojej klatce bierze z ręki i nawet daje się pogłaskać po nosku, ale poza nią niechętnie - zrzuca nosem z ręki i zjada z ziemi, jak się wyrobi przed dziewczynami :P Sonia dalej chętnie je i już nie ucieka jak próbuje się ją pogłaskać, troszkę się odsuwa, ale bez strachu. Maksia również chętnie je i daje się troszkę głaskać i po wypuszczeniu biega, cieszy się, bawi z Liskiem. Były bardzo smutne jak je zamknęłam w klatkach, Lisek troszkę szczekał, a Sońcia piszczała. Myślę, że przy dłuższym kontakcie z człowiekiem i przy odrobinie pracy całkiem szybko staną się bardziej cywilizowane. Maksi się chyba cieczka zaczyna. Zdjęcia później, albo jutro wstawię bo teraz nie mam czasu się bawić :P Quote
plinka54 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Co do DT to niestety nie pomogę, już tym zatruwałam życie moim znajomym i nic z tego... Ciężko znaleźć DT dla udomowionych psiaków a co dopiero dla nieoswojonych... Szkoda że z tym tak marnie :( Za to będę mogła w czwartek znów odwiedzić psiaki :) mojito nie wybierasz się przypadkiem tam w czwartek? :P żebyśmy tego samego dnia ich nie odwiedziły, lepiej robić to pojedynczo a częściej ;) Quote
kasztanowa Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Esperanzo ja chciałam tak na marginesie poinformować, że jeśli byłaby kiedyś potrzeba wydrukowania banerów to daj znać. Quote
mojito Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 To super, że dasz radę je odwiedzić bo ja niestety właśnie weszłam żeby napisać, że w jutro muszę wyjechać z Warszawy i dopiero w niedzielę wrócę i już się martwiłam, że nikt ich nie odwiedzi :) to pozdrów je ode mnie i pogłaszcz jak się dadzą :D Quote
mojito Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Sonia- coraz bardziej ciekawska, chodzi dostojnie po pokoiku i ogląda wszystko. Chciała nawet nos do kontaktu wsadzić i tu Cię przerpaszam Sonieczko, że Cię trochę przestraszyłam wyganiając od kontaktu, ale nie chciałam, żeby coś Ci się stało :) jak ktoś będzie odwiedział psiaki to trzeba uważać zwłaszcza na Sonię i ten wyrwany kontakt - bo wyraźnie ją fascynuje :P [URL="http://zapisz.net/view.php?filename=924_tn_sdc14981.jpg"][img]http://zapisz.net/images/924_tn_sdc14981.jpg[/img][/URL] Lisek i Maksia - po wyjściu z klatki strasznie się cieszą, biegają, skaczą :) aż miło popatrzeć [URL="http://zapisz.net/view.php?filename=697_tn_sdc14982.jpg"][img]http://zapisz.net/images/697_tn_sdc14982.jpg[/img][/URL] [URL="http://zapisz.net/view.php?filename=138_tn_sdc14984.jpg"][img]http://zapisz.net/images/138_tn_sdc14984.jpg[/img][/URL] No i Lisek - dalej niechętny, jedzenie najlepiej dawać mu w klatce bo dziewczyny mu zjadają zanim się zdecyuje :) w klatce też bierze spokojnie z ręki i daje się dotknąć po nosku, poza nią raczej nie [URL="http://zapisz.net/view.php?filename=337_tn_sdc14985.jpg"][img]http://zapisz.net/images/337_tn_sdc14985.jpg[/img][/URL] Quote
esperanza Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Lisek w czwartek będzie miał kastrację. Jest już w dobrym stanie i kondycji i lek.wet. nie widzi przeciwwskazań. Maksi cieczka się kończy, za miesiąc najpóźniej musi być wysterylizowana. One muszą pójść gdzieś oddzielnie, by musimy zacząć pracować nad ich zaufaniem do ludzi i nauką czystości. Na razie nie mamy dt dla ani jednego dorosłego psa :-( Nie chcemy ich umieszczać w hotelach i generować kolejnych kosztów. kasztanowa baner nam się przyda :-) Będziemy dzwonić :-) mtf zalesie będziemy potrzebować miejsca w przyszłym tygodniu na 300kg karmy i koce, więc jeśli możesz udostępnić miejsce, bardzo będziemy wdzięczni. Będziemy dzwonić, gdy będzie wiadomo, kiedy ewentualnie możliwy będzie transport. Quote
inga.mm Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 chciałaby zapytać czy ktos rozeznawał sie w kwestii tego drugiego pseudo przytuliska, o którym gdzies było napisane w początkowych stronach? Quote
beam6 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 (edited) Psiaki dostały wczoraj kolejny prezent :lol:. Mega prezent :multi: Jeden z Gości sobotniego Festynu Dzień Psiaka na Gocławiu obiecał wspomóc nas karmą i słowa dotrzymał ;). Wczoraj udało się zorganizować transport - gorące podziękowanie dla Łukasza za przewiezienie i przedźwiganie karmy :Rose:. A było co dźwigać bo przyjechało: 11 x 20 kg karmy MINI PUPPY 1 x 20 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 2 x 7,5 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 8 x 3 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 8 x 3 kg karmy HYPO ALLERGENIC 4 x 3 kg karmy WEIGHT CONTROL 4 x 3 kg karmy BONE & JOINT [SIZE="4"][B]Jeżeli dobrze policzyłam - razem 327 kg karmy firmy [URL="http://www.techni-cal.pl/10,0/o-techni-cal.html"]Techni-Cal[/URL] [/B][/SIZE]:multi: [SIZE="2"]Darczyńcą jest firma BAKPOL, dystrybutor karmy Techni-Cal, której także tą drogą bardzo dziękujemy[/SIZE] :B-fly: Edited February 29, 2012 by beam6 Quote
esperanza Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 [quote name='inga.mm']chciałaby zapytać czy ktos rozeznawał sie w kwestii tego drugiego pseudo przytuliska, o którym gdzies było napisane w początkowych stronach?[/QUOTE] Tam trzeba pojechać specjalnie w tym celu i najlepiej z przedstawicielem PIW z Makowa Maz. Planujemy to zrobić w najbliższym czasie. To są 2godziny drogi w jedną stronę, ale niestety nie znaleźliśmy nikogo bliżej, kto by tam pojechał, więc chyba nie mamy wyjścia. Quote
inga.mm Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Nie poganiam, broń Boże. Obawiałam się, że coś mi umknęło. Quote
kasztanowa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='mojito']To super, że dasz radę je odwiedzić bo ja niestety właśnie weszłam żeby napisać, że w jutro muszę wyjechać z Warszawy i dopiero w niedzielę wrócę i już się martwiłam, że nikt ich nie odwiedzi :) to pozdrów je ode mnie i pogłaszcz jak się dadzą :D[/QUOTE] Mojito kochana ja dopiero w przyszłą środę będę mogła pojechać najwcześniej..:( A jeszcze miał ktoś tam jeździć do psiaków oprócz nas? o się stało z chętnymi..? :( Quote
kasztanowa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='esperanza']Tam trzeba pojechać specjalnie w tym celu i najlepiej z przedstawicielem PIW z Makowa Maz. Planujemy to zrobić w najbliższym czasie. To są 2godziny drogi w jedną stronę, ale niestety nie znaleźliśmy nikogo bliżej, kto by tam pojechał, więc chyba nie mamy wyjścia.[/QUOTE] Przykro mi, że nie mogę sie zgłosić na ochotnika..:( U mnie z finansami krucho a to jest jednak stówka w jedną stronę.. Esperanzo jakby co to mam trochę miejsca w garażu jakby była potrzeba tylko zaznaczam, że w Pruszkowie. Co do transportu psiaków ( o czym wspominałaś ostatnio) to będę do dyspozycji w przyszłym tygodniu w środę popołudniu albo piątek czy sobota (do uzgodnienia). Quote
kasztanowa Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='beam6']Psiaki dostały wczoraj kolejny prezent :lol:. Mega prezent :multi: Jeden z Gości sobotniego Festynu Dzień Psiaka na Gocławiu obiecał wspomóc nas karmą i słowa dotrzymał ;). Wczoraj udało się zorganizować transport - gorące podziękowanie dla Łukasza za przewiezienie i przedźwiganie karmy :Rose:. A było co dźwigać bo przyjechało: 11 x 20 kg karmy MINI PUPPY 1 x 20 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 2 x 7,5 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 8 x 3 kg karmy MINI ADULT (LIFESTAGES) 8 x 3 kg karmy HYPO ALLERGENIC 4 x 3 kg karmy WEIGHT CONTROL 4 x 3 kg karmy BONE & JOINT [SIZE="4"][B]Jeżeli dobrze policzyłam - razem 327 kg karmy firmy [URL="http://www.techni-cal.pl/10,0/o-techni-cal.html"]Techni-Cal[/URL] [/B][/SIZE]:multi: [SIZE="2"]Darczyńcą jest firma BAKPOL, dystrybutor karmy Techni-Cal, której także tą drogą bardzo dziękujemy[/SIZE] :B-fly:[/QUOTE] Oj sa dobrze ludzie..:) Chętnie bym podziękowała im osobiście :) Quote
mojito Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Super, że są ludzie, którzy nie są obojęni na los psiaków! Oby teraz reszta się tak ładnie układała Quote
plinka54 Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 [quote name='kasztanowa']Mojito kochana ja dopiero w przyszłą środę będę mogła pojechać najwcześniej..:( A jeszcze miał ktoś tam jeździć do psiaków oprócz nas? o się stało z chętnymi..? :([/QUOTE] Oj miał, miał i stara się jeździć ;) to ja napisałam do mojito w tej sprawie kilka postów wcześniej ;) Jutro z rana dzwonię do kliniki i wybiorę się do łobuzów, troszkę im poprzeszkadzam i pomęczę głaskaniem :) Quote
beam6 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='kasztanowa']Oj sa dobrze ludzie..:) [B]Chętnie bym podziękowała im osobiście[/B] :)[/QUOTE] I bardzo sympatyczni :lol: To się da zrobić ;) w przyszłym tygodniu :multi: Quote
ms_arwi Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Mam pytanie, czy nie znalazlby sie tutaj ktos, kto moglby wspomoc przeprowadzeniem wizyty przedadopcyjnej w Warszawie (wizyta dla 3mies. amstafka). Bardzo prosze :Rose: Quote
kasztanowa Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='beam6']I bardzo sympatyczni :lol: To się da zrobić ;) w przyszłym tygodniu :multi:[/QUOTE] Ooo. To ja chcę :) Quote
sleepingbyday Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 czy wy na puławskiej wychodzicie z nimi na zewnątrz i ćwiczycie smycz? Quote
Recommended Posts