Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sleepingbyday']to może tylko powiedzieć ktoś, kto umie szyć. to oznacza pociąć zimową kurtkę, czyli jakis ortalion czy coś, z wypełnieniem. czy kubraki z tego będą, czy się rozwali, to nie mam pojęcia.[/QUOTE]

Dobra, beam6 się z Tobą skontaktuje i zobaczymy. Beata będzie na dogo dopiero wieczorem.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza']Purinę jak najbardziej chcemy. Co do szycia posłań i kubraków- no właśnie nie wiem.
Kto na dogo szyje? Pamiętam, że były takie osoby.[/QUOTE]
Purinę odsypię, tylko trzeba pamiętać, że to dla psów nerkowo-sercowych.
Sprawdźcie czy jest taka potrzeba, bo to pierońsko droga karma, więc żeby nie szła bez sensu.

Posted

[quote name='sleepingbyday']to może tylko powiedzieć ktoś, kto umie szyć. to oznacza pociąć zimową kurtkę, czyli jakis ortalion czy coś, z wypełnieniem. czy kubraki z tego będą, czy się rozwali, to nie mam pojęcia.[/QUOTE]
Takie kubraczki szyją w ekspresowym tempie tu,można też podesłać materiały nadające się na kubraki.Kubrak kosztuje 15zł.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEP%C5%81E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PS%C3%93W-BEZDOMNYCH-KTO%C5%9A-JESZCZE-CH%C4%98TNY/page82[/url]

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Psy z Kruszewa szczęśliwie dotarły do Boguszyc, są już w swoim boksie. Ewa[/QUOTE]

Super, cieszę się że akcja przebiegła pomyślnie :) Zajrzę tu jeszcze później...

Posted

[quote name='abra43']Co do odmrożonych łapek-posmarowa c grubo maścia ichtiolową i owinąć mocno bandażem,żeby sobie nie zdarł6y opatrunku najlepiej to zrobić na noc -pomaga[/QUOTE]
Lub ;) bardzo dobre na odmrożenia jest balsam Szostakowskiego -REWELACJA PONOĆ!

Posted

[quote name='esperanza']Dobra, beam6 się z Tobą skontaktuje i zobaczymy. Beata będzie na dogo dopiero wieczorem.[/QUOTE]

Jestem.
Uszyłam już ze trzy kubraki i wiem, że z wielu kurtek "się da". Przerobienie na posłania to pikuś i to mogę szybko zrobić.
Szyć kubraków, po prostu z braku czasu teraz, nie dam rady i poprosiłam już o pomoc dziewczyny z tego wątku "kubraczkowego". Mam co wysłać na początek i jutro to zrobię. Ale to będzie za mało. Ja nie jestem mobilna i nie bardzo mam jak zbierać. Jestem natomiast ustabilizowana od 8 do 16 w okolicach Legii.
Jeżeli ktoś coś ma i może przywieźć byłoby super.

Najlepsze są cienkie kurtki z polarem pod spodem.

SBD - daj mi kontakt do siebie na pw. Pragie Płd. dam radę ogarnąć ;-)

Posted

kopiuje z FB

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostałam ostrzezenie ze schroniska w Ga...ju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Łukasz C. lub żona Ewa z Krzywina kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !

Posted

Czy przydadza sie moze komus ubranka psie? Pyta osoba, ktora slyszala o sytuacji psiakow, o ktorych tu mowa i ma do oddania troche ubranek: malenkich, dla szczeniaczkow (26 cm dlugosci na grzbiecie) i troche egzemplarzy rozmiarow wiekszych i srednich (tak zawiazywanych, ze mozna dopasowac wielkosc). Zainteresowanym moge poslac zdjecia.
Pytalam jeszcze w kilku innych miejscach, wiec poniekad "kto pierwszy, ten lepszy".
Ale chodzi o to, by (szybko) pomoc marznacym psom.

Posted

Pewnie, że się przydadzą!
Dla szczeniaków- jak najbardziej, dla dorosłego, ale 4kg psa też, dla łysych z Różana, jeśli tylko pozwolą sobie założyć też.
Skąd będą do odbioru?

Posted

No to super.
Zostana przyslane, na podany adres.

Do tego moze zostac przyslane 500 kg specjalnej karmy dla nerkowcow i sercowcow, dobre tez dla skory psiej. Czy jestescie zainteresowani?

Bylaby zwiazana jednak z tym prosba o przyslanie zdjec psiakow w ubranku i jedzacych karme (zeby przekazac darczyncy). Da sie zrobic?

Posted

Karma dla nerkowców i sercowców może być im podawana? Nie zaszkodzi? Być może kilka kwalifikuje się do podawania specjalistycznej karmy, ale pewności nie ma, póki badań nie będzie.
Zrobienie zdjęć maluchom w kubrakach nie będzie problemem, na zdjęcia większych psiaków trzeba będzie pewnie dłużej poczekać- ze względów logistycznych, ale też da się zrobić.
Zależnie od tego, kiedy rzeczy mogłyby przyjść podam właściwy adres.

Będę poza Warszawą od piątku po południu do poniedziałku i będę miała ograniczony dostęp do komputera.

Posted

Z tego, co wiem, to karma moze byc podawana tez zwyczajnie, i jest dobra tez dla starszych psow, ale musialabym dopytac. Mozemy przejsc na priwa albo maila? Wszystko podam, co i jak.

Posted

Esperanzo, czy już Ci pisałam, że jesteś wielka! :) Dobry z Ciebie człowiek. Będę to często powtarzać.

Ja chciałam sie zapytac jakie rzeczy "odzieżowe" są najbardziej przydatne dla zwierzaków. Nie pytam o takie rzeczy jak koce czy pościel tylko o inne części garderoby. Ja mam zaprzyjaźnione lumpeksy gdzie kupuje taniej takie rzeczy i wspieram schroniska i hotele ale w sumie to oprócz tych oczywistych, które wymieniłam nie wiem na które warto zwracać uwage. I oczywiście pytanie gdzie potrzeba i czego dla naszych suń z Różana?

Posted

Esperanza , oczyma wyobraźni widzę jak zakladacie psiakom z przechowalni kubraczki :evil_lol: miny i zachowania psów -bezcenne :lol:. Przerabialiśmy, jak holendrzy przywieźli coś jak narzutki przeciwdeszczowe z podpinką, ubraliśmy nasze dobki - stały jakby były z kamienia :cool3:
Jak tu przetłumaczyć psu, który jest prawie łysy, że to dla jego dobra ? Jakiś zaklinacz psów potrzebny... Czasami się trafiają w Ikea -kocyki polarowe , nie takie małe jak dla niemowlaków, większe za ok 8 zł. Ewa

Posted

Przepraszam, pisze troche w pospiechu, i niedobrze przekazalam. Teraz dopytalam i jest tak:

Chodzi o karme dla psow z problemami skórnymi, a wiec ze skora sucha, luszczaca sie, wrazliwa (tez z nuzyca!).

Na serce i nerki jest inna karma z mala zawartoscia bialka (nie nadaje sie wiec dla szczeniat, ale moze byc dla starszych choc nie chorych psow, od plus minus 10 lat), jesli chcecie i potrzebujecie, to tez moze zostac dolozona do transportu.

"Kurteczki" glownie dla maluchow, kilka wiekszych, srednie i duze.