Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czasie jednego zabiegu była sterylizowana i usunięto guz. Narkozę zniosła dobrze ale bardzo mocno krwawiła i doktor musiał szybko kończyć operację.
Wysłałam smsa z wynikiem ale niestety nie dosrałam żadnej odpowiedzi: Wynik guza to adenocaricinoma G3 więc mogą być przerzuty.
Wpisu w książeczce nie ma bo wydana była na szybko ponieważ sunia na życzenie fundacji została zaszczepiona przed samym wyjazdem, a wcześniej była wpisana tylko do książki klinicznej.
Według byłych opiekunów ma 4 lata ale zęby są na pewno mocno zniszczone mechanicznie.

• Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogólnie podhalanom szybko idą zęby i czasami można się pomylić oceniając wiek na tej podstawie...
SMS Akrim otrzymała, ale nam chodzi o jakiś dokument.

Dobrze, że nie było problemów z wybudzaniem:)
Jak się trochę ociepli, to będziemy sunię operować.

Posted

Z tym wiekiem , to trudna sprawa-ona nie ma zębów pozdzieranych mocno, po dziąsłach widać zaczątki parodontozy , no na pewno nie jest to uzębienie 4latka;)- słowa opiekunów jakoś mało do mnie trafiają skoro nawet suka nie ma udokumentowanych szczepień aby to potwierdzić. Ale jako pannę 6 letnią chyba mozna by ją ogłaszać.
Ile wyniesie operacja- nie wiem, wet w tamtym roku robił mi taką , ale u mniejszej suki i zamknęło się to w 400zł wraz z kubrakiem i antybiotykiem. Ile będzie tu nie jestem w stanie na razie powiedziec.

Dzięki Madi za info !!!:)

Dzisiaj rano Jula zapoznała się z Misiem- ale była radocha, gonili się . Jula bez problemów, Misio taki był podekscytowany, że siku nie dawał jej zrobić:)
W weekend porobie fotki:)