lula85 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Najnowsze wieści od Cioci Sylwii : Ineczka już dzisiaj w klinice.Niestety zabieg sterylizacji został przełożony na jutro,więc dzisiejszą noc księżniczka spędzi w ciepełku :) W dniu jutrzejszym będzie miała mały zabieg fryzjerski polegający na usunięciu największych kołtunów, będzie też wysmarowana specjalną maścią aby usunąć wszystkie robaki które zagnieździły się w futerku no i będzie sterylizowana... Co do oczka, to Pani Doktor która oglądała Ineczkę , stwierdziła że najlepszym wyjściem dla niej będzie oczyszczenie oczka żeby nie wdał się stan zapalny i zaszycie go. Z Ciocią Sylwią zastanawiamy się czy wybrać się z dziewczynką na dodatkowe konsultacje , np do Doktora Garncarza w Warszawie Pani Doktor była wstrząśnięta tym co zobaczyła i niestety potwierdziła to co najgorsze, że nie jest to ani choroba ani wada wrodzona... Krzywdę Ineczce wyrządził człowiek... Quote
Romina_74 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 One są przekochane! Zupełnie inne psy niż jeszcze kilka dni temu. Kochane jesteście wielkie. Żeby wszyscy ludzie mieli takie dobre serduszka ... :( Quote
Romina_74 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Jesteście wielkie ... Choć się nie odzywam - wszystkie posty czytam na wątku i to się serce me raduje, to beczę :( Musiały się psiaki nacierpieć w życiu ale słonko im wreszcie przyświeciło - nawet kilka słonek. Mieciu i Ineczko - takie dobre dusze macie wokół siebie. Jak będą się Wam kurczyć środki finansowe - dawajcie znać, coś tam zawsze wysupłam ... Serdecznie pozdrawiam! Quote
lula85 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Romina_74 napisał(a):Jesteście wielkie ... Choć się nie odzywam - wszystkie posty czytam na wątku i to się serce me raduje, to beczę :( Musiały się psiaki nacierpieć w życiu ale słonko im wreszcie przyświeciło - nawet kilka słonek. Mieciu i Ineczko - takie dobre dusze macie wokół siebie. Jak będą się Wam kurczyć środki finansowe - dawajcie znać, coś tam zawsze wysupłam ... Serdecznie pozdrawiam! Dzękujemy przeogromnie, że jesteś z nami :kiss_2::kiss_2: Quote
lula85 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Hotelik opłacony.Pierwsze zakupy zrobione.Do Ineczki & Miecia pojadą 24 puszeczki po 1240g mieska :) Niebawem dotrze zamówione przez Fundację Kastor-40 kg karmy :) Brzuszki psiaków powinny być zadowolone :) Teraż żeby tylko zdrówko dopisało i będzie pięknie :) Quote
sylwiaso Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 cioteczki muszę to napisać!!ile to ciocine "lulinkowe85" Serducho umartwi się o te bidulki,dzwoni do mnie pyta o psinki,umartwi się tak bardzo o nie,pyta co nam potrzeba nie mam na naszą cioteczkę słów.Lula85...:buzi::buzi::buzi: Quote
stokrotka.af Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 doberek i mizianka dla Inki i Miecia :loveu: Quote
willma Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 sylwiaso napisał(a):cioteczki muszę to napisać!!ile to ciocine "lulinkowe85" Serducho umartwi się o te bidulki,dzwoni do mnie pyta o psinki,umartwi się tak bardzo o nie,pyta co nam potrzeba nie mam na naszą cioteczkę słów.Lula85...:buzi::buzi::buzi: w takim razie HIP HIP HURA !!! dla Lula85 :) Quote
lula85 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 (edited) willma napisał(a):w takim razie HIP HIP HURA !!! dla Lula85 :) :loveu: Z najnowszych wieści... Nasza 8-latka Ineczka (tak , tak 8 latka :) )w dniu wczorajszym została wysterylizowana :) Została też zbadana,wykąpana,wyczesana,powycinana i mniemam,że jest teraz najpiękniejszym psem świata :) W tym miejscu chciałam przeogrooomnie podziękować Cioci Sylwii i Wujkowi za pomoc przy Ineczce :-* Pani Doktor opatrzyła też oczko-poproszę Ciocię Sylwię,żeby opisała fachowo co i jak odnośnie oczka zostało przekazane przez P.Doktor... Dziewczyna zostanie w klinice jeszcze kilka dni a potem wraca do lasku brzozowego :) PS. Dostałam Ineczkowe rozliczenie z kliniki , gdyby ktoś pomógł mi je wstawić na wątek - byłabym ogromnie wdzięczna ... Edited February 8, 2012 by lula85 Quote
lula85 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Moze Miecia tez, pozniej poprosze o przerzucenie na jego watek,dziekuje za pomoc :) Quote
sylwiaso Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Ineczka:stan zapalny lewego ucha i jeszcze było zaczopowane.Zęby starte.Oczko,brak gałki ocznej,a pozostałe struktury oka zachowane.Gruczoł oczny został i dlatego to oczko było mokre,bo łzawiło nie usunęła P.doktor ponieważ wiązałoby się to z uszkodzeniem drugiego oczka.Ineczka czuje się dobrze biochemia i morfologia wyszły dobrze z czego się ogromnie cieszymy!!,została obcięta i wyszczotkowana z najgorszych kołtunków i została posypana preparatem od wszystkich pchełek.... itp.Ja dziś otrzymałam 40kg karmy za co bardzo,bardzo Dziekuję a wczoraj doszły pieniążki za hotelik serdecznie Dziekuję!! Quote
sylwiaso Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Jeszcze najważniejsze Ineczka ma Chipa!!!!! Quote
lula85 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 sylwiaso napisał(a):Jeszcze najważniejsze Ineczka ma Chipa!!!!! Tak, kierownik mówił,że są zachipowane... Quote
lula85 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 [quote name='willma']podaj wątek Miecia to wrzuce od razu :) http://www.dogomania.pl/threads/221952-Starutki-s%C5%82abiutki-MIECIO-za%C5%82apa%C5%82-sie-na-gap%C4%99-wi%C4%99c-prosi-o-wsparcie-! Dziekuje :) Quote
lula85 Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Nasza księżniczka jeszcze przez kilka dni będzie w klinice...takze miziamy dziewczynke za uszkiem i niech szybko wraca do bo Mieciulek czeka :) Quote
stokrotka.af Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 jakie super wieści, mizianka dla Ineczki ;) Quote
lula85 Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 Ineczka juz po kastracji a dzisiaj powrocila do lasku brzozowego :) Drapiemy za uszkiem skarbku :loveu: Quote
Recommended Posts