Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najnowsze wieści od Cioci Sylwii :
Ineczka już dzisiaj w klinice.Niestety zabieg sterylizacji został przełożony na jutro,więc dzisiejszą noc księżniczka spędzi w ciepełku :)
W dniu jutrzejszym będzie miała mały zabieg fryzjerski polegający na usunięciu największych kołtunów, będzie też wysmarowana specjalną maścią aby usunąć wszystkie robaki które zagnieździły się w futerku no i będzie sterylizowana...
Co do oczka, to Pani Doktor która oglądała Ineczkę , stwierdziła że najlepszym wyjściem dla niej będzie oczyszczenie oczka żeby nie wdał się stan zapalny i zaszycie go.
Z Ciocią Sylwią zastanawiamy się czy wybrać się z dziewczynką na dodatkowe konsultacje , np do Doktora Garncarza w Warszawie
Pani Doktor była wstrząśnięta tym co zobaczyła i niestety potwierdziła to co najgorsze, że nie jest to ani choroba ani wada wrodzona...
Krzywdę Ineczce wyrządził człowiek...

Posted

Jesteście wielkie ... Choć się nie odzywam - wszystkie posty czytam na wątku i to się serce me raduje, to beczę :( Musiały się psiaki nacierpieć w życiu ale słonko im wreszcie przyświeciło - nawet kilka słonek. Mieciu i Ineczko - takie dobre dusze macie wokół siebie.
Jak będą się Wam kurczyć środki finansowe - dawajcie znać, coś tam zawsze wysupłam ... Serdecznie pozdrawiam!

Posted

Romina_74 napisał(a):
Jesteście wielkie ... Choć się nie odzywam - wszystkie posty czytam na wątku i to się serce me raduje, to beczę :( Musiały się psiaki nacierpieć w życiu ale słonko im wreszcie przyświeciło - nawet kilka słonek. Mieciu i Ineczko - takie dobre dusze macie wokół siebie.
Jak będą się Wam kurczyć środki finansowe - dawajcie znać, coś tam zawsze wysupłam ... Serdecznie pozdrawiam!

Dzękujemy przeogromnie, że jesteś z nami :kiss_2::kiss_2:

Posted

Hotelik opłacony.Pierwsze zakupy zrobione.Do Ineczki & Miecia pojadą 24 puszeczki po 1240g mieska :) Niebawem dotrze zamówione przez Fundację Kastor-40 kg karmy :) Brzuszki psiaków powinny być zadowolone :) Teraż żeby tylko zdrówko dopisało i będzie pięknie :)

Posted

cioteczki muszę to napisać!!ile to ciocine "lulinkowe85" Serducho umartwi się o te bidulki,dzwoni do mnie pyta o psinki,umartwi się tak bardzo o nie,pyta co nam potrzeba nie mam na naszą cioteczkę słów.Lula85...:buzi::buzi::buzi:

Posted

sylwiaso napisał(a):
cioteczki muszę to napisać!!ile to ciocine "lulinkowe85" Serducho umartwi się o te bidulki,dzwoni do mnie pyta o psinki,umartwi się tak bardzo o nie,pyta co nam potrzeba nie mam na naszą cioteczkę słów.Lula85...:buzi::buzi::buzi:

w takim razie HIP HIP HURA !!! dla Lula85 :)

Posted (edited)

willma napisał(a):
w takim razie HIP HIP HURA !!! dla Lula85 :)

:loveu:

Z najnowszych wieści...
Nasza 8-latka Ineczka (tak , tak 8 latka :) )w dniu wczorajszym została wysterylizowana :)
Została też zbadana,wykąpana,wyczesana,powycinana i mniemam,że jest teraz najpiękniejszym psem świata :)
W tym miejscu chciałam przeogrooomnie podziękować Cioci Sylwii i Wujkowi za pomoc przy Ineczce :-*
Pani Doktor opatrzyła też oczko-poproszę Ciocię Sylwię,żeby opisała fachowo co i jak odnośnie oczka zostało przekazane przez P.Doktor...
Dziewczyna zostanie w klinice jeszcze kilka dni a potem wraca do lasku brzozowego :)

PS.
Dostałam Ineczkowe rozliczenie z kliniki , gdyby ktoś pomógł mi je wstawić na wątek - byłabym ogromnie wdzięczna ...

Edited by lula85
Posted

Ineczka:stan zapalny lewego ucha i jeszcze było zaczopowane.Zęby starte.Oczko,brak gałki ocznej,a pozostałe struktury oka zachowane.Gruczoł oczny został i dlatego to oczko było mokre,bo łzawiło nie usunęła P.doktor ponieważ wiązałoby się to z uszkodzeniem drugiego oczka.Ineczka czuje się dobrze biochemia i morfologia wyszły dobrze z czego się ogromnie cieszymy!!,została obcięta i wyszczotkowana z najgorszych kołtunków i została posypana preparatem od wszystkich pchełek.... itp.Ja dziś otrzymałam 40kg karmy za co bardzo,bardzo Dziekuję a wczoraj doszły pieniążki za hotelik serdecznie Dziekuję!!