Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas u weta 1 listek kosztuje 40-45 zł. Moja sunia bierze 2 tabletki 2 razy dziennie, więc 4 tabletki. Bari chyba musi podobnie bo to duży pies. Całe pudełko starcza mi na 12 dni (2 listki), to bardzo drogo, ostatnio udało mi się załatwić taniej - 50 zł za 2 listki.
To bardzo dobry lek. Ja żałuję, że mojej suni nie dawałm go wczesniej. Teraz ma 14 lat i odkąd go dostaje odmłodniała pomimo wielu schorzeń.
Lek nazywa się karsivan.
Niektórzy podają odpowiednik ludzki tego leku - agapurin - niestety ma skutki uboczne np wymioty, ja próbowałam przez chwile dawac mojej ale wymiotowała i odstawiłam, wróciłam do karsivanu.
Jesli się możecie złożyć to kupcie mu ten lek, na prawde jest dobry.
Wydaje mi się że powinien dostać też zastrzyk z wit b, combivit.

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asikowska napisał(a):
cieszę się że już lepiej..

Ula mogłabyś go w wolnej chwili wyczesać trochę?

Bardzo żałuję, ze nie zbieram wyczesywanych z Barika włosów bo teraz by pewnie była już niezła pierzyna. Gdy już wydaje mi się, że jest nieźle, nie wiadomo skąd pojawia się nowa sierść do wyczesania. Problem tez jest w tym, że Bari pozwoli się czesać tylko wtedy gdy je. Wtedy stoi w miarę spokojnie w innym przypadku ucieka przed szczotką jak diabeł przed święcona woda, wierci się i kręci widać, że mu to w ogóle nie pasuje. W przypadku bariego jedynym skutecznym narzędziem do wyczesywania jest furminator ale i on nie daje rady Barikowym filcom.

Posted

biedny Bariś, pewnie go bardzo bolało :-( po sterydzie ładnie sobie człapie nasz dziadzio.

tylko co dalej? Ulu, a jak z arthroflexem? czy go zamawiać? pisałaś żeby kupić i tez coś, że nie widać po nim poprawy (ale może trzeba dłużej podawać?). pytałaś może weta co byłoby dla niego najlepsze? czy ten karsivan też coś działa na stawy? czytam o nim i we wskazaniach jest m.in. "(...)trudności we wstawaniu i chodzeniu, sztywny chód".

asikowska napisał(a):
Ula mogłabyś go w wolnej chwili wyczesać trochę?

Ula już trochę go wyczesywała, ale Bariś mało chętny do współpracy. na nowych zdjęciach, które się straciły przy awarii dogo było widać, że sierściucha bardziej puchata w okolicach karku :)

Posted

ania >;18998257 napisał(a):
biedny Bariś, pewnie go bardzo bolało :-( po sterydzie ładnie sobie człapie nasz dziadzio.

tylko co dalej? Ulu, a jak z arthroflexem? czy go zamawiać? pisałaś żeby kupić i tez coś, że nie widać po nim poprawy (ale może trzeba dłużej podawać?). pytałaś może weta co byłoby dla niego najlepsze? czy ten karsivan też coś działa na stawy? czytam o nim i we wskazaniach jest m.in. "(...)trudności we wstawaniu i chodzeniu, sztywny chód".

Ula już trochę go wyczesywała, ale Bariś mało chętny do współpracy. na nowych zdjęciach, które się straciły :( przy awarii dogo było widać, że sierściucha bardziej puchata w okolicach karku :)

słuchajcie karsivan jest super
mówię z doświadczenia

Posted

Jestem u Bariczka i z niecierpliwością czekam na wieści z dzisiejszego poranka, jak się wstawało po nocy i czy jakoś człapie.
Obiecane pieniążki poszły na karsivan, piszcie jak będzie potrzeba, postaram się zawsze coś wysupłać, żeby tylko pomogło.

Posted

w takim razie decydujemy się na kersivan? skoro i wet i Wy go zachwalacie? :)

jak się dzisiaj czuje Bariś?

na koncie Bariego pojawiły się dodatkowe pieniążki (250 zł) na leki - od Pani Bożeny P. oraz dangos19 - ogromne podziękowania za wsparcie dla naszego staruszka!!! :loveu:

Posted

ania >;19001715 napisał(a):
w takim razie decydujemy się na kersivan? skoro i wet i Wy go zachwalacie? :)

jak się dzisiaj czuje Bariś?

na koncie Bariego pojawiły się dodatkowe pieniążki (250 zł) na leki - od Pani Bożeny P. oraz dangos19 - ogromne podziękowania za wsparcie dla naszego staruszka!!! :loveu:

jeśli lekarz zaleca to spróbujcie, myślę, że warto.

Posted

Tez mi sie wydaje, że można się z artrofleksem wstrzymać i kupić mu kersivan. Zamówić u swojego weta czy może macie gdzieś dojście do tańszej hurtowni?

Dzisiaj Bari w o wiele lepszej formie, człapał dzisiaj dzielnie.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Tez mi sie wydaje, że można się z artrofleksem wstrzymać i kupić mu kersivan. Zamówić u swojego weta czy może macie gdzieś dojście do tańszej hurtowni?

nie sprzedadzą Ci w hurtowni, to lek tylko dla lecznic, przez lekarza trzeba kupić.

Posted

ULKA12 napisał(a):

nie znam artrofleksu - jesli działa tylko na układ kostny np to nie wiem czy mozna go odkładac, o tym musi zadecydowac lekarz.

Posted

Pytałam o cenę tego leku u nas, jeden listek leku kosztuje 30 zł, (30 tabletek) zamówiłam Bariemu na razie 2 listki to wystarczy na 15 dni, czyli miesięczna kuracja 120 zł, to drogo wychodzi.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Pytałam o cenę tego leku u nas, jeden listek leku kosztuje 30 zł, (30 tabletek) zamówiłam Bariemu na razie 2 listki to wystarczy na 15 dni, czyli miesięczna kuracja 120 zł, to drogo wychodzi.

to u nas jest drożej, ale jeśli macie pieniążki to warto spróbować nawet ze 3 miesiące, a co powiedział lekarz?

Posted

Zaglądam do Barisia a tu takie wieści. Nie wygląda najlepiej na tych filmikach... Na pewno to chodzi TYLKO o same stawy? Skoro dużo pił a nie mógł siusiać to może coś jeszcze mu dolega???

Posted

plinka54 napisał(a):
Zaglądam do Barisia a tu takie wieści. Nie wygląda najlepiej na tych filmikach... Na pewno to chodzi TYLKO o same stawy? Skoro dużo pił a nie mógł siusiać to może coś jeszcze mu dolega???

mogą być nerki, koniecznie trzeba zrobić badania, mocz, krew.

Posted

Bari nie miał też dobrych wyników wątrobowych.
Moja sunia miała problemy z nerkami, bardzo dużo piła |to był czas kiedy ją przygarnęłam po długim leżeniu na dworze w zimnie deszczu i śniegu|, leczenie nic nie dawało dopiero po dokładnych badaniach okazało się że ma raka wątroby, brzydki, rozsiany w całej wątrobie. Nie było szans pomimo długotrwałego i bardzo intensywnego leczenia.
Ciężkie choroby wątroby powodują złą pracę nerek i wszystkich narządów.
Bardzo się martwię o Bariego, oby to co się z nim dzieje było tylko efektem bólu stawów i starości.

Posted

teraz obejrzalam te filmy i poczytalam wiecej wpisow ..to mi wyglada na chora watrobe oraz nerki, moja Gap odszedl wlasnie z powodu mocznicy i powiklan ( chora watroba) po babeszjozie :((( martwie sieo stan zdrowia Bariego...:(((( naprawde starosc jest taka straszna:((( a niedowlad tylnich nog wlasnie wyniak z problemow z tymi organami.Na chore nerki dobre sa kroplowki jak o forma dializy , dzieki temu ze je robilam moj pies dostal rok zycia..moze warto zbadac nerki?