Ziutka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='wegielkowa']Ziutka, ja biore piwo, Ty bierz zagrychę, lecimy do Bidżdżisów:)[/QUOTE] Nie ma problemu...tylko o której się umawiamy :eviltong: Quote
Andzike Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 To jak Nocka jutro wyfrunie (kciuki!!!) to Lenka awansuje na kanapowca? A mi wraca [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195871-Nelson-szor%C5%9Bciak-ju%C5%BC-nie-szczeniak-zn%C3%B3w-szuka-domu...?p=18874329#post18874329"]pies z adopcji[/URL]... kolejny... ręce opadają :( Quote
Ziutka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='Andzike']To jak Nocka jutro wyfrunie (kciuki!!!) to Lenka awansuje na kanapowca? [/QUOTE] Andziu...Lenka od niedzieli grzeje dupkę w nowym domku :):):) Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [quote name='Andzike']To jak Nocka jutro wyfrunie (kciuki!!!) to Lenka awansuje na kanapowca? A mi wraca [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195871-Nelson-szor%C5%9Bciak-ju%C5%BC-nie-szczeniak-zn%C3%B3w-szuka-domu...?p=18874329#post18874329"]pies z adopcji[/URL]... kolejny... ręce opadają :([/QUOTE] Tak, Lenak już w domu i nazywa się Perełka :) Martwię się o dzisiejszą wizytę, bo Nocul nie zna chyba dzieci, na te za płotem drze japę (ale to moje sunie ją nauczyły), do obcych nieufna. A pewnie pani by chciała psa, który radośnie do niej podbiegnie, przywita sie z dzieckiem i da pogłaskać po głowie. Nocka nawet do mnie, mimo tych 2 miesięcy pobytu, podchodzi już w ostatecznosci, jak ją wołam, i to na przygietych łapach...... Pani miała psy, i to pudle, od szczeniaka. Teraz marzy o małym kundelku. Aż mnie brzuch boli z nerwów. Quote
[email protected] Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 ja trzymam kciuki żeby wizyta dobrze wypadła Quote
Akrum Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 też trzymam mocno kciukasy za wizytę, ale jakoś równie niepewnie do tego podchodzę. gdyby dzieciątko było starsze... no ale nic - zaciskam z całych sił :) [quote name='Andzike']To jak Nocka jutro wyfrunie (kciuki!!!) to Lenka awansuje na kanapowca? A mi wraca [URL="http://www.dogomania.pl/threads/195871-Nelson-szor%C5%9Bciak-ju%C5%BC-nie-szczeniak-zn%C3%B3w-szuka-domu...?p=18874329#post18874329"]pies z adopcji[/URL]... kolejny... ręce opadają :([/QUOTE] gdyby jednak wizyta wypadła suuuper (w sensie fajny domek), ale niestety Nocka by test oblała (strach), to prosze pamiętaj o Nelsonie co Andzike link wkleiła i wspomnij o nim Pani. Nelson PILNIE szuka nowego DS. Quote
wegielkowa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='malagos']Tak, Lenak już w domu i nazywa się Perełka :) Martwię się o dzisiejszą wizytę, bo Nocul nie zna chyba dzieci, na te za płotem drze japę (ale to moje sunie ją nauczyły), do obcych nieufna. A pewnie pani by chciała psa, który radośnie do niej podbiegnie, przywita sie z dzieckiem i da pogłaskać po głowie. Nocka nawet do mnie, mimo tych 2 miesięcy pobytu, podchodzi już w ostatecznosci, jak ją wołam, i to na przygietych łapach...... Pani miała psy, i to pudle, od szczeniaka. Teraz marzy o małym kundelku. Aż mnie brzuch boli z nerwów.[/QUOTE] Malagosku, spoko loko, gdyby nawet pani (psiara przecież, świadoma:)) nie zdecydowała się na Nockę, to przynajmniej będzie zrobiony test na dzieci. Zrób gruntowny test na dziecię:). Trzymam trzymam kciuki.... Mam nadzieję, że dzieciak będzie obładowany ulubionymi smakołykami Nocki. Może przegłodzić sucz. Quote
Mazowszanka13 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Nie wszystkie dzieci takie straszne. U Agatki Sylwka nie zjadły. Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 A oto realacja z wizyty: pani specjalnie pojechała jeszcze po swoją Mamę do Płońska, bo też chciała poznać Nockę i obie pani z chłopcem lat 6 przyjechały o czasie (plus!). Psy narobiły harmideru, szczekały, każdy się pchał do witania, aż musiałam zamknąć towarzystwo w sypialni. Nocka nagle straciła cały rezon, przestraszona schowała się w kąt. Panie i chłopiec próbowały ja zawołać, podejść, pogłaskać, ale to był czarny przestraszony placek na podłodze. Nie wygadało na to, że bardziej boi się dziecka, niż dorosłych, po prostu obcych. Nawet kawałka kiełbaski nie za bardzo chciała wziąć z ręki, jak juz wzięła, zgubiła po drodze wycofując się. Pani siedziała na podłodze, udawała że psa nie widzi, podawała smaczki - nic z tego. Wojtuś zajął sie czymś innym, ale i wtedy Nocka nie odważyła się podejść do kobiet, ba, nawet do mnie nie chciała. Tak mi było przykro, bo babcia Wojtusia, taka ciepła, urocza osoba tuliła Nockę, rozmawiała z nią, a ta biedna chciała się pod ziemię zapaść. Panie zrezygnowały z wzięcia Noculka. Mało mi łzy nie pociekły, tak mi się ta rodzina podobała, Nocka by miała dobrze.... Pomyślałam, ze najlepiej by było znaleźć dom z osobą dorosłą, która poświęci suni dużo czasu, serca, będzie w domu (by nie zżarła fotela...)............ Za 10 minut zadzwonił telefon............... Quote
erka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Malagosku, co tu kropkujesz, zamiast jasno pisać:mad:. Namyślili się?:roll: Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 (edited) Wprawdzie pani obiecała jeszcze pomyśleć i zadzwoni w sobotę, ale......... Zadzwoniła inna pani, rozpłakała się w słuchawkę, ze jej sunia niedawno odeszła 3 miesiące po operacji raka, ze Nocka to piesek o jakim marzy, ze pani już na emeryturze, opiekuje się swoja leżącą chora mamą ..... Pani psiara od zawsze, ciepła, kochana osoba - Nocka by nie musiała zostawać sama w domu, by miała kochającą panią wyłącznie dla siebie, umowa adopcyjna nie problem, wizyta poadopcyjna choćby i z noclegiem, zaprasza..... Rety, rety!! Pani nie może jednak przyjechać, ale córka z mężem mogą, choćby jutro. to co, bajka, nie?????? Edited March 22, 2012 by malagos Quote
Lobaria Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Uff, ale zwroty akcji... Dawno do piękniusi nie zaglądałam, a tu takie wieści... Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Jestem w kontakcie z panią Basią, która ma z mężem przyjechać do nas po Nockę, ustalimy, kiedy. Quote
erka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 :multi::multi::multi::multi::multi: A to się węgielkowa ucieszy, jak to zobaczy:lol:. Super, to sie doczekała malutka:). Ostatnio jakoś psiaki kieleckie mają sporo szczęścia,żeby nie zapeszyć:lol:. Quote
Figu Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 czyli do soboty trzeba przygotować propozycję zastępczą dla drugiego domku ? :) Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Figu, a mamy coś młodego i lubiącego dzieci? Quote
Figu Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 mamy bardzo młodą 3 misięczną, która na tymczasie jest z dzieckiem :) [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417603_10150668967899306_706264305_9101724_568040289_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529515_10150695355979306_706264305_9187341_1070913031_n.jpg[/IMG] za młoda? Quote
wegielkowa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 :cunao::drink1::drinking::drinking::drinking::beerchug::popcorn::knajpa::tort::bday: Quote
Roszpunka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='wegielkowa']:cunao::drink1::drinking::drinking::drinking::beerchug::popcorn::knajpa::tort::bday:[/QUOTE] Wąglikowa, wolne jutro, że tak ostro imprezujesz? :roll: Quote
wegielkowa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Roszpunka']Wąglikowa, wolne jutro, że tak ostro imprezujesz? :roll:[/QUOTE] Wprost przeciwnie, mam do zrobienia 550km (m.innymi z Frajdą i Lolką:)) Quote
malagos Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 Poczekaj z tym świętowaniem aż kundliczka pojedzie do domu. I jak zostanie. Bo zawsze się boję.........:watpliwy: :question: :nonono2: :scream7: Taki ze mnie boidudek.......................... Quote
Roszpunka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='wegielkowa']Wprost przeciwnie, mam do zrobienia 550km (m.innymi z Frajdą i Lolką:))[/QUOTE] To zbastuj odrobinę... Ale donos i tak już na Ciebie zrobiłam :diabloti: Malagos, nie bój się - jak Ty wybierzesz domek, to Nocka już nie wróci... Kciuki trzymam :) Quote
Ziutka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ależ wieści opowieści :-o Czekamy w takim razie na rozwój sytuacji :cool3: Quote
Recommended Posts