Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma sensu się dziwić, trzeba podnosić, bo ładniutka i taka zrównoważona - super sunia.
Ago, a pokazywałaś ją Pajuni, ona ma kogoś, co prawda na czarną sunię, Amorów ten ktoś nie chciał, ale może pokazać mu tę pannicę?

Posted

Sunia w typie collaka w mieleckim schronisku
Cześć,
Ulka błagam Cię - jak będziesz w schronie, to obfotografuj suńkę collakopodobną, która tam jest. Wczoraj siedziała w budynku, bo - jak powiedziała pani z obsługi - ona taka kanapowa jest, widać, że mieszkała w domu a nie na zewnątrz, więc w środku czuje się o wiele lepiej niż w boksie. Sunia jest cudna. cudna, cudna, cudna, przekochana, przytulna, spokojna, miziańska, i taka nieszczęśliwa.
Błagam - załóż jej tu wątek, bo wyraz jej oczu wpatrzonych w moje oczy po prostu mnie rozwalił.
Gdyby moja Asta tolerowała wszystkie inne psy - przybrałabym collaczkę bez zastanowienia - niestety Asta różnie reaguje na różne psy, więc wolałam nie ryzykować. Jezu jaka ona jest cudowna - umaszczenie collaczkowe brązowe z białym kołnierzem, ale mniejsza. Pysk typowy dla rasy. No nie mogę jej przeboleć. I te łao\py w górze na znak kompletnego poddaństwa i tak strasznie się do mnie przytulała i prosiła łapą i jeszcze głaskania. Błagam, błagam, błagam.......

To relacja Morgan ze spotkania z Kolinka :bigcry:

Posted

Tak - potwierdzam. Napisałam tą wiadomość do Ulki wczoraj - zaraz po powrocie z Krakowa, gdzie wiozłam sunię zabraną z mieleckiego schronu. I potwierdzam, że suńka jest rewelacyjna. Ostoja spokoju, jak przechodziłam obok niej - patrzyła obojętnie. Jak przechodziłam drugi raz - już nie mogłam zostawić tego wzroku bez odzewu. Podeszłam - suńka przechyliła się na bok i pokazała brzusio i tak patrzyła :shake: że zrobniło mi się miękko. No to morgan zaczęła ją miziać - a suńka najpierw leżała, potem wstała i się dosłownie przykleiła do mnie - i było głaskanie i drapkanie a jak przestałam - było proszenie o jeszcze z wiernym wpatrywaniem się w moje oczy. Ona tak bardzo potrzebuje normalnego domku i tak bardzo o niego prosi. Czy znajdzie się ktoś kto pokocha to wierną kochaną suńkę, tak bardzo proszącą o pieszczoty?
No gdyby nie moja Asta, gdybym miała pewność że się zgodzą......
Kochana sunieczka wędruje do góry!

Posted

Morgan, widac z tego, ze nikogo :shake: Sunia juz skonczyla kwarantanne, bedziemy kombinowac kase na sterylizacje. Nie wydamy takiej slicznotki bez gwarancji, ze jej nikt nie bedzie rozmnażal.

Posted

Sunia piękna - też tego nie rozumiem, choc nie dziwię sie - czasem sliczne, młode psy czekają na dom dłuzej niz brzydkie, starsze i schorowane...
Saba od nas, która była na tymczasie nie znalazła domu. Po ostatniej interwencji straży miejskiej trafiła do schronu i chyba tam zostanie - moze tam ktos ją wypatrzy:-(

Gdybyscie chciały poczytać o Ligocie to tu jest art.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42977