Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 wojtuś napisał(a):Mój imienniku, Kochani, wysłałem PW do malena78 z zapytaniem o DT, na razie telefon ma poza zasięgiem, będę próbował dalej, a... i na evencie FB też jestem;) Jesteśmy wdzięczni za pomoc, ja sobie nie wyobrażam, co ten biedny Wilczek musi teraz przeżywać... Quote
AtaO Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 No cóż, jak widać z deklaracjami jest kiepsko więc jak tu borokowi pomóc:-( Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Wilczek bardzo przeżył powrót do schronu. Pomimo,że przywitali Go towarzysze niedoli - szczególnie Ikarek... Bardzo ciężko Nam się odjeżdżało słysząc Jego płacz... Widzę,że z deklaracjami zupełna kiszka... I co tu począć... Quote
Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Wydarzenie na fb funkcjonuje od wczoraj, dużo ludzi przyszło, może tam się coś urodzi... Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):Wydarzenie na fb funkcjonuje od wczoraj, dużo ludzi przyszło, może tam się coś urodzi... Oby... Trzymam kciuki :kciuki: No i skromnie o ogłoszenia proszę... Quote
Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Jeden Pan zaproponował, aby podać konto do wpłat, powinno być to fundacyjne... Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):Jeden Pan zaproponował, aby podać konto do wpłat, powinno być to fundacyjne...Ale Wilczek nie jest pod opieką żadnej Fundacji... Quote
Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 I w tym problem, nie można podawać publicznie kont prywatnych. Mam nadzieję, że znajdziemy dla chłopaka BDT, lub za zwrotem karmy i weta... 400 zł plus karma u Emiś mozemy nie udźwignąć, poza tym on powinien teraz być w domowym dt Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Więc niestety zostanie w schronie. Potem pojedzie do Mysłowic. Ja niestety nie mam już pomysłów... Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):Wymaż te słowa, wymaż... Niestety taka prawda... Quote
wojtuś Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Malena bardzo by chciała pomóc, jednak ma swoje 3 pieski, dodatkowy piesek mógłby nie być przyjaźnie przyjęty przez rezydentów. Podziękowałem P.Magdzie. Napisałem tez prośbę do Psiej Szkoły w Glichowie, to domowy hotelik, nawet odpłatnie gdyby było miejsce- trzeba próbować:) Quote
Syla Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Tofikowa wysłała mi zdjęcia Wilczka do DZ.Klaudus_ powiedz, proszę, który dzień, oprócz piątku i niedzieli, masz wolniejszy? Bo tel, to na Ciebie?Trzeba próbować, bo on jest naprawdę niepowtarzalny. Quote
Avilia Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Syla napisał(a):Tofikowa wysłała mi zdjęcia Wilczka do DZ.Klaudus_ powiedz, proszę, który dzień, oprócz piątku i niedzieli, masz wolniejszy? Bo tel, to na Ciebie?Trzeba próbować, bo on jest naprawdę niepowtarzalny. Można podać oba i Klaudus i mój: 798 596 534 Quote
Tofikowa Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 może macie pomysł na jakiś fajny baaardzo krótki tekst do ogloszenia w gazecie? 140 znaków - kilka słów które otworza czyjeś serce Quote
AtaO Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):I w tym problem, nie można podawać publicznie kont prywatnych. Mam nadzieję, że znajdziemy dla chłopaka BDT, lub za zwrotem karmy i weta... 400 zł plus karma u Emiś mozemy nie udźwignąć, poza tym on powinien teraz być w domowym dt U Emiś to nie 400 zł plus karma tylko 10,00 za dobę + karma!!! A poza tym na pierwszy m-c już jest kasa - 400,00 po Lence Klaudii i miały być właśnie dla Wilczka. Quote
Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Tylko to jednak kojec...dobry, ale kojec... Poza tym psy z domowych DT zwykle szybciej znajdują DS Quote
Syla Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 (edited) Avilia napisał(a):Można podać oba i Klaudus i mój: 798 596 534 lepiej jeden, bo wszystko się wlicza i wtedy tekst jeszcze krótszy.Jak mogę na Avilia, to ok. Ile on w końcu ma lat?Była mowa o 2ch.Nieodpowiedzialna, na szczęście niedoszła właścicielka, twierdziła, że znacznie więcej.Ludzie w blokach mają huski, labradory i inne duże psiaczki...Wiem, bo takie osoby znam, ale bliziutko mamy las, więc to nie problem akurat. Wilczek, porzucony, od kilku m-cy gaśnie za schroniskowymi kratami.Zdrowy, domowy, przyjazny.tel. 798 596 534 Tofikowa, Twój tekst jest dobry, tylko dopisz jeszcze jakieś....skasowałam, moim zdaniem, zbędne słowa, ale z góry przepraszam za to, dopisz inne tylko...Wiek? Są słowa: młody, dorosły, dojrzały, starszy pan... Edited April 1, 2012 by Syla Quote
AtaO Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):Tylko to jednak kojec...dobry, ale kojec... Poza tym psy z domowych DT zwykle szybciej znajdują DS No a jak w między czasie pojawią się Mysłowice, to co wtedy? Trzeba dzisiaj podjąć decyzję i w razie czego zawiadomić Emiś, że rezygnujecie. Dziewczyna musi wiedzieć na czym stoi. Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Beata uwierz ,że z całego serca chciałabym,żeby do hotelu pojechał. Jednak nie dam rady Go później sama utrzymywać... Quote
AtaO Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Lobaria napisał(a):Wydarzenie na fb funkcjonuje od wczoraj, dużo ludzi przyszło, może tam się coś urodzi... Dużo ludzi przyszło no i co z tego. Tylko komentarze na temat Pani Ani, a nie o to nam przecież chodziło. Potrzebujemy KASY, a nie pustych słów. Quote
ewu Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Klaudus__ napisał(a):Beata uwierz ,że z całego serca chciałabym,żeby do hotelu pojechał. Jednak nie dam rady Go później sama utrzymywać... Pani Klaudio mamy na 1 miesiąc, to dużo czasu żeby coś znaleźć. Nie zostawimy Pani samej . Miesiąc to sporo czasu, jeśli teraz można podjąc próbę ratowania , to trzeba to zrobić. Kojec nie jest wymarzonym miejscem ale on tak żyje i w mieszkaniu nie był najszczęśliwszy. Nie rezygnujmy, proszę. Uważm ,że kojec i bezpieczeństwo to niezła alternatywa. Wespół -zespół przez miesiąc damy radę. Zadzwonię do Pani i powiem , jaka jest pesymistyczna wizja jeśli nie znajdziemy niczego przez miesiąc.Nie mogę tego pisać ale uwierzcie mi ,że ten kojec to jest lepsze rozwiązanie niż wywózka do....:-( Mamy miesiąc na intensywne działanie, zostańcie wszyscy na wątku i bądźmy aktywni, damy radę. Quote
Lobaria Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Wywóz do Mysłowic byłby dla Wilczka zabójczy. U Emiś byłby bezpieczny, tylko żeby nie było tak, jak często - pies ulokowany = pies zapomniany. Quote
Syla Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Klaudia, nie zostaniesz sama.Wpłacałam na Juranda i najprawdopodobniej chauwa uśmierciła psa, a najpewniej przyczyniła się, do jego śmierci...10 zł ode mnie macie teraz, jeszcze zobaczę, czy dam radę więcej.Miesiąc czasu, to naprawdę dużo, w przypadku Wilczka.Multum ogłoszeń i wierzę, że znajdzie domek. Quote
Recommended Posts