Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczanda']Wreszcie jakieś historie!:multi:
[B]sunshine, [/B]ale miałaś!:-o Ja często słyszę jakieś dziwne odgłosy w domu.:cool3: Może moje COŚ się odzywa?[/quote]
Bo go tutaj zwyzywałaś że o tobie zapomniał to się przypomina:evil_lol:

Posted

[quote name='sunshine']Bo go tutaj zwyzywałaś że o tobie zapomniał to się przypomina:evil_lol:[/quote]

A może to COŚ na dogo jest? Przyznać się! Kto jest moim pokojowym COSIEM?:mad::evil_lol: Ale miałam ostatnio dziwną historię!:crazyeye:

Szłam z rodzicami wieczorem na Muchowcu, zero ludzi, ciemno, ale się nie bałam. Kiedy wracaliśmy, Łowca zaczął szczekać na NIC!:crazyeye: Mama patrzy na co, ale nic tam nie było.:-o A potem coś zaczęło terkotać z daleka jak traktor!!:evil_lol: Łowca się najeżył, ale jak poszliśmy dalej, nic takiego już nie robił! Dziwne...
Duuuuchyyyy!:lol:

Posted

[quote name='wilczanda']A może to COŚ na dogo jest? Przyznać się! Kto jest moim pokojowym COSIEM?:mad::evil_lol: Ale miałam ostatnio dziwną historię!:crazyeye:

Szłam z rodzicami wieczorem na Muchowcu, zero ludzi, ciemno, ale się nie bałam. Kiedy wracaliśmy, Łowca zaczął szczekać na NIC!:crazyeye: Mama patrzy na co, ale nic tam nie było.:-o A potem coś zaczęło terkotać z daleka jak traktor!!:evil_lol: Łowca się najeżył, ale jak poszliśmy dalej, nic takiego już nie robił! Dziwne...
Duuuuchyyyy!:lol:[/quote]

właśnie jak się dziwne rzeczy działy u mnie w pokoju to też dogo chodziło na kompie...:evil_lol:
A co do sytuacji ze spaceru to duchy nie warczą chyba jak traktor:evil_lol:

Posted

[quote name='sunshine']Nie...pewnie kombajnem:evil_lol:[/quote]

Traktor, kombajn co to za różnica, jedno wielkie żelastwo.:evil_lol: Chociaż kombajn chyba głośniejszy.:razz: Jeny, może na Muchowcu straszy duch Szalonego Farmera.:evil_lol:
A mi się modem sam ostatnio wyłączył.:p Ale nie pomyślałam o czymś paranormalnym, ponieważ strasznie mi się na Dogo chciało wejść.:evil_lol:

Posted

dajcie jakąś historię, bo tu nie tak strasznie jak kiedyś :razz: :evil_lol:

przez te historyjki to aż się boje w nocy do kibla iść :diabloti: :evil_lol:

Posted

Ja mam historyjkę ale niestraszną :roll:

No więc...

Dwa dni temu byłam z Lisą na polach. W drodze powrotnej mijaliśmy taki duży kamień, na który sunia zaczęła szczekać jak opętana. Od razu przypomniały mi się wszystkie Wasze i inne historyjki, a dusze to chyba na ramieniu miałam. Nawet odważyłam się zdjęcie zrobić, ale z pewnej odległości. Gdy przeszłam kilka kroków zza krzaków, jak gdyby znikąd wyszedł jakiś chłopak. Tak się wystraszyłam, że aż podskoczyłam i oddech mi odebrało. ''Ktoś'' popatrzył się na mnie jak na wariatkę i poszedł dalej. Ja tam byłam sama i pod wieczór jak się ściemniało, więc byście widzieli jak szybko stamtąd mykałam :evil_lol:

I proszę następna mi się przypomniała :lol:

Tak około na koniec lipca z koleżanką i kuzynką postanowiłyśmy spać u mnie w namiocie. Umówiłyśmy się, że w nocy pójdziemy na spacer. No więc jak znudziło nam się siedzenie w środku wyszłyśmy na zewnątrz i po cichu wymknęłyśmy się na ulicę. Szłyśmy prosto na bardziej ruchliwą ulicę gdzie więcej świateł było. Nagle zza rogu ujrzałyśmy ludzia (przynajmniej ja się tak pocieszałam) całego ubranego na biało z kapturem na głowie idącego na tzw. działki (ogrodzone dużym płotem, metalowym). Szybko schowałyśmy się za krzakiem. Zaczęłam coś mówić do dziewczyn i gdy się odwróciłam jego już tam nie było. Czym prędzej z powrotem do namiotu. Spojrzałam na zegarek było 15 minut po północy. Do 6 rano siedziałyśmy w namiocie z oczami szeroko otwartymi i przez najmniejszy szelest trząsłysmy się ze strachu.

A tu macie zdjęcie tego kamienia ;)
[IMG]http://img180.imageshack.us/img180/6889/p1010140d.jpg[/IMG]

Posted

z tym ludziem dziwne i niewytłumaczalne :diabloti:
jakiś gość, UFO w kapturze, duuuuuuuch? :evil_lol:

mnie zaintrygowała ostatnio strefa 51 w dolinie śmierci w nevadzie:
nie o psach ale trudno :diabloti: :evil_lol: przeklejam z guuugli:

"Tajemnicza Strefa 51 już od dziesięcioleci jest centrum zainteresowania współczesnych ludzi. Wielu z nich przyjeżdża do Nevady jedynie po to aby poobserwować ten wojskowy obiekt. Nazwa Area 51 pochodzi od tego, że w latach czterdziestych cała Nevada była podzielona na poszczególne strefy. Wojskowa baza znajdowała się na terenie Strefy 51 i dlatego nazwa pozostała w pamięci ludzi. Baza wojskowa w Nevadzie znajduje się w bliskim otoczeniu wyschniętego dawno jeziora - Groom.Dojście do bazy jest ściśle strzeżone. Już w obrębie 12 kilometrów w piaskach pustyni są zamieszczone liczne czujniki magnetyczne, kamery oraz czujniki elektrooptyczne ruchu, dzięki którym strażnicy mogą dowiedzieć się o zbliżającym się intruzie, kiedy jest on jeszcze daleko od bazy. Nie jest warto w biały dzień ryzykować, wchodząc na ten strzeżony teren, gdyż najprawdopodobniej bez skrupułów zostanie się zastrzelonym. Nawet odważni, którzy chcą w nocy dostać się do bazy, są bardzo szybko wyłapywanie przez specjalnie wyszkolonych komandosów. Po złapaniu tacy ludzie muszą podpisać, że nie będą nic mówić o tym co widzieli oraz, że o wszystkim zapomną.Strefa 51 jest bazą wojskową i od samego początku istnienia tego obiektu ludzie obserwowali różne dziwne latające pojazdy, które poruszałyby się w obrębie stanu Nevada. W strefie 51 podobno opracowuje się najnowsze rozwiązania techniczne, jeśli chodzi o uzbrojenie armii. Pierwszym pojazdem testowanym w Strefie 51 był samolot -"Aurora". Był to samolot, który nie jest wykrywany przez naziemne radary. Był to wielki sukces w amerykańskim szpiegostwie, gdyż mogli podglądać swych największych wrogów - Rosjan. Niestety zdarzył się jeden niefortunny wypadek, w którym jeden z amerykańskich szpiegów rozbił się w samolocie na terenie Rosji. Został wytoczony na niego proces, w którym musiał 10 lat odsiedzieć więzieniu.Wielu dawnych pracowników tego obszaru, relacjonuje, że widzieli w bazie UFO. Według ich informacji naukowcy badają tam pojazd kosmiczny oraz ciała kosmitów. Podobno wewnątrz gór znajdują się ogromne hangary, w których znajdują się pojazdy UFO. Wszystko to jest jednak teoretyczne, gdyż żadnych zdjęć, czy filmów nie ma, które by potwierdziły prawdę o tych tajemnicach. Wszystko trzeba brać na wiarę, gdyż prawda z pewnością nie zostanie ujawniona w najbliższym czasie."
źródło: [URL="http://www.tajemnice51.strefa.pl/pedros/Strefa51.html"]Strefa51[/URL]

i wszech wiedząca sikipedia: [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Strefa_51"]Strefa 51 – Wikipedia, wolna encyklopedia[/URL]

Elvis ostatnio szczekał w okolicach tego nawiedzonego domu :hmmmm: (kilka stron wcześniej)

Posted

[URL]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/98/Wfm_x51_area51_warningsign.jpg[/URL]

Faktycznie dziwne miejsce...:eviltong: Kiedyś chyba w Scooby-Doo był odcinek o tym :lol: Najciekawsze jest to dlaczego oni nie chcą się przyznać co tam chowają :roll:

My też mamy taki ''nawiedzony dom'' przynajmniej tak na tę opuszczona ruinę mówimy :roll: Jutro mogę zrobić zdjęcie :cool3: Ty też zrób, a jak się boisz to tak jak ja ( kliknij i szybko na dół nie patrząc, i czekając aż obraz zniknie) :eviltong:

Posted

ja bardzo interesuje się strefą 51 (bo była w grze GTA SA tylko jako strefa 69 :diabloti:) i kiedyś muszę ją odwiedzić :p może mnie nie zestrzelą :evil_lol:
dla mnie w ogóle cała Dolina Śmierci i pustynia Nevady jest jakaś dziwna.
a niedaleko (jakieś 30 km od strefy) jest taki UFOkowy sklepik podobno.

[url=http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/article23289/Nad_Meksykiem_widziano_prawdziwa_wiedzme_na_miotle.html]Nad Meksykiem widziano prawdziwą wiedźmę na miotle - Na luzie - Dziennik.pl[/url]
jeeeezu, dla mnie to jest conajmniej straszne :evil_lol:
oglądałam filmik i dziwie się że nie narobiłam w gacie :crazyeye:

Posted

[quote name='jmw']ja bardzo interesuje się strefą 51 (bo była w grze GTA SA tylko jako strefa 69 :diabloti:) i kiedyś muszę ją odwiedzić :p może mnie nie zestrzelą :evil_lol:
dla mnie w ogóle cała Dolina Śmierci i pustynia Nevady jest jakaś dziwna.
a niedaleko (jakieś 30 km od strefy) jest taki UFOkowy sklepik podobno.

[URL="http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/article23289/Nad_Meksykiem_widziano_prawdziwa_wiedzme_na_miotle.html"]Nad Meksykiem widziano prawdziwą wiedźmę na miotle - Na luzie - Dziennik.pl[/URL]
jeeeezu, dla mnie to jest conajmniej straszne :evil_lol:
oglądałam filmik i dziwie się że nie narobiłam w gacie :crazyeye:[/quote]

Oj..filmik nie jest taki straszny :eviltong: Jak pojedziesz do tej Strefy to zamontuj sobie kamerkę i wszystko pokaż :razz: No chyba że ... pif paf :evil_lol: I kup pamiątki w UFOkowym sklepiku :cool3:

Posted

oczywiście kupię i prześlę przelewem :eviltong:
podobno tam można obserwować strefę tylko ze wzgórz Freedom do których dojechać można autostradą 303 nazywaną "autostradą pozaziemską". są tam takie czujniki ruchu, które jak podejdziesz - buuuuum! po tobie. tak samo z samolotami, nie wolno latać, w ogóle tam jest najbardziej chroniona przestrzeń powietrzna w całym USA. też cie zestrzelą.
w ogóle dolina śmierci, nazwa przyprawia mnie o dreszcze, jeszcze ta strefa i bruuuu :cool3:

Posted

[QUOTE]Najciekawsze jest to dlaczego oni nie chcą się przyznać co tam chowają :roll:[/QUOTE]
Oglądałam film o tym jak pewnien sędzia pozwał do sądu własnie "policje od UFO" (czy jak to tam nazywają :eviltong:). Sędzia wygrał i policja miała "odtajnić" akta dot. pewnych... dziwnych zjawisk nad Meksykiem (pokazywali film właśnie z tych zjawisk- pare świateł krążyło nad miastem przez dłuższy czas). Oddali, ale połowa była zamazana :mad: Z tego co pokazali to co druga linijka była tak zamazana że ne dało się doczytać.
Gdyby nie mieli czego ukrywać, to po co by zamazywali?
Ogólnie w Ameryce jest tyle tajnych rzeczy, że nie dziwie się że ludzie też fiksują i na każdą nienormalną rzecz mówią UFO :shake:

Posted

[QUOTE]Widziałam to już kiedyś :cool3:. Jak dla mnie to jest dobry fotomontaż i tyle :evil_lol:[/QUOTE]
Wiesz... "to" latało dosyć długo nad miastem (pół godziny o ile pamiętam :razz:), wiele osób to widziało.
Ja nie mówię że niewierze, ale też nie mówię że wierze w 100% :diabloti:

Posted

[quote name='karola&gacek']Wiesz... "to" latało dosyć długo nad miastem (pół godziny o ile pamiętam :razz:), wiele osób to widziało.
Ja nie mówię że niewierze, ale też nie mówię że wierze w 100% :diabloti:[/quote]
Szczerze to chciałabym w to wierzyć w 100% fajnie było by gdyby coś istniało tu oprócz tylko nudnych nas (ludzi):razz:

Posted

[quote name='sunshine']Szczerze to chciałabym w to wierzyć w 100% fajnie było by gdyby coś istniało tu oprócz tylko nudnych nas (ludzi):razz:[/quote]

A no fajnie by było, fajnie :eviltong: Coś innego, a nie ta monotonność :roll:

Posted

[quote name='Arwilla']Teoretycznie latanie jest możliwe...w końcu jogini w Indiach lewitują już od dawna....;)[/quote]
Poważnie?:crazyeye: masz jakieś filmiki albo artykuły na ten temat?:cool3:

Posted

[quote name='sunshine']Poważnie?:crazyeye: masz jakieś filmiki albo artykuły na ten temat?:cool3:[/quote]

To może nie dokładnie to ale jak znalazłam to wstawiłam ;)
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Lewitacja_Balducci]Lewitacja Balducci – Wikipedia, wolna encyklopedia[/url]

[url=http://www.eioba.pl/a75780/telekineza_i_lewitacja_prawda_czy_mit]Telekineza i Lewitacja: Prawda czy Mit?[/url]
[COLOR=#000000][FONT=Nimbus Roman No9 L][B]- lewitacja[/B] - umiejętność unoszenia osób lub osób z przedmiotami zwykle jest traktowana jako telekineza, jednak wektor przesunięcia jest nie poziomy a pionowy, chociaż istnieją bardziej zaawansowane lewitacje zwane podróżami duchowymi. Lewitacja może być nazwana telekinezą żywych organizmów. Lewitacja to zjawisko unoszenia spowodowane lokalnym zniesieniem sił pola grawitacyjnego i w jodze wiązane z obudzeniem Kundalini. [/FONT][/COLOR]

[url=http://www.tvn24.pl/26086,1525801,0,1,wiadomosc.html]Latający Holender - Michałki - Informacje - portal TVN24.pl - 23.10.2007[/url]

[url=http://www.aleklipy.pl/view/7953/wyjasnienie-lewitacji-hinduskich-joginow.html]Ciekawe: Wyjaśnienie lewitacji hinduskich joginów - AleKlipy.pl[/url]

[url=http://www.nautilus.org.pl/?articlesid=577]Fundacja NAUTILUS  -  niewyjaśnione zjawiska - zagadki świata - tajemnice nauki[/url]

Tylko tyle znalazłam :razz:

Posted

[URL="http://www.eioba.pl/a75780/telekineza_i_lewitacja_prawda_czy_mit"][QUOTE] [/URL][URL="http://www.eioba.pl/a75780/telekineza_i_lewitacja_prawda_czy_mit"]Telekineza i Lewitacja: Prawda czy Mit?[/URL]
[COLOR=#000000][FONT=Nimbus Roman No9 L][B]- lewitacja[/B] - umiejętność unoszenia osób lub osób z przedmiotami zwykle jest traktowana jako telekineza, jednak wektor przesunięcia jest nie poziomy a pionowy, chociaż istnieją bardziej zaawansowane lewitacje zwane podróżami duchowymi. Lewitacja może być nazwana telekinezą żywych organizmów. Lewitacja to zjawisko unoszenia spowodowane lokalnym zniesieniem sił pola grawitacyjnego i w jodze wiązane z obudzeniem Kundalini. [/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Tak, dla ciekawości zrobiłam sobie Ćwiczenie 1. (ot tak, z nudów...). I nie wiem czy już całkiem sfiksowałam :crazyeye: ale papierek przesunął się :crazyeye: Sprawdzałam jeszcze przed czy dokładnie jest na linii :razz: Linia była równolegle do mnie (nie odróżniam poziomu od pionu :oops:). Oddychałam dosyć mocno, dlatego nie zdziwiłabym się jakby przesunął się... ale on zbliżył się do mnie :-o O jakiś dobry milimetr, dwa (wiem, to nie dużo, ale zauważalne- i to jak). Aż mnie poskręcało jak to zobaczyłam :nerwy:

Rany, ja dzisiaj chyba nie zasnę :shake: (spróbowałam też "medytacji" i czy to dobrze jak się ma uczucie że zaraz jakiś potwór na mnie wyskoczy? :razz:).

Posted

[quote name='karola&gacek'][url="http://www.eioba.pl/a75780/telekineza_i_lewitacja_prawda_czy_mit"]
Tak, dla ciekawości zrobiłam sobie Ćwiczenie 1. (ot tak, z nudów...). I nie wiem czy już całkiem sfiksowałam :crazyeye: ale papierek przesunął się :crazyeye: Sprawdzałam jeszcze przed czy dokładnie jest na linii :razz: Linia była równolegle do mnie (nie odróżniam poziomu od pionu :oops:). Oddychałam dosyć mocno, dlatego nie zdziwiłabym się jakby przesunął się... ale on zbliżył się do mnie :-o O jakiś dobry milimetr, dwa (wiem, to nie dużo, ale zauważalne- i to jak). Aż mnie poskręcało jak to zobaczyłam :nerwy:

Rany, ja dzisiaj chyba nie zasnę :shake: (spróbowałam też "medytacji" i czy to dobrze jak się ma uczucie że zaraz jakiś potwór na mnie wyskoczy? :razz:).[/quote]

To może ja też spróbuję ... :eviltong: Potem też napisze czy wydawało mi się że jakiś potwór za mną jest :lol: