Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie codziennie zmniejsza się ilość psów do adopcji na allegro... a czy jak wpiszemy tą opłatę za psa, czy będzie to zgodne z tą ustawą?

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewes napisał(a):
właśnie codziennie zmniejsza się ilość psów do adopcji na allegro... a czy jak wpiszemy tą opłatę za psa, czy będzie to zgodne z tą ustawą?

trzeba postudiować ustawę, regulamin allegro bo coraz częściej słyszę o usuwanych aukcjach...:(

Posted (edited)

Spacerek z Klarcią :D

No to zacznijmy od wyciągnięcia z boksu, stała ładnie, ale gdy otworzyłam to zwiała na dwór więc musiałam po nią wejść do boksu i po chwilowym uciekaniu Klary w końcu ją zapięłam, była strasznie wystraszona, tak jak na poprzednich spacerkach. Potem już na korytarzu szliśmy w stronę wyjścia i Klara spojrzała na mnie i zaczęła merdać ogonkiem, zrobiła taką słodka minkę :crazyeye: Byłam bardzo zdziwiona bo ostatnio to dopiero pod koniec spaceru zaczęła coś tam merdać a teraz na początku, ale niestety to nie trwało ciagle, bo albo jakis pies, albo krzyk i juz ogonek podkulony. W ogóle dzisiaj dowiedziałam się, że Klara w schronisku nie miała dzieci tylko wcześniej a nie wyprowadzano ją od sierpnia ponieważ była agresywna i nie dała się dotknąć. Dowiedziałam się też, ze chyba nie ma trzech lat, jak pisze na stronie schroniska, niektórzy pracownicy oceniają ja na 6-7 lat i Klara ma bardzo starte zęby.

Ale powracając do spacerku - Wybieg, zaczęła szaleć i wariować, na wybiegu właśnie się przełamuję :) Pobawiła sie troszkę śniegiem, rzucałam, że niby piłka a ona biegła i szukała, a potem szczęśliwa wracała i czekała aż rzucę następna :) Troszkę na mnie po szczekała, ale tak dla zabawy, merdała ogonkiem :D Była wtedy bardzo szczęśliwa. Poleżała też sobie troszkę na kocyku na kanapie, potuliła się :) Robi sie już bardziej smiała ;) Nie ćwiczyłam z nią jeszcze agiliti bo wydaję mi się, że to dla niej za wcześnie, najpierw musi się przekonać chociaż do człowieka, a potem dopiero nauka komend bo jeszcze żadnej nie umie :oops:, ale nauczy się :) To tyle :)

Edited by Malina98
Posted

Klarcia nie ma za mało zębów, tylko ma starte zęby, więc na oko powinna mieć powyżej 6 lat, ale może to być wynik dawania psu do jedzenia dużo kości, zabaw z kamieniami,

najczęściej jest to trochę genetyki z jadłospisem...

Posted

Klara i baaardzo duże postępy ;) Jestem z niej bardz dumna. Dzisiaj gdy podeszłam do boksu to uciekła, więc weszłam, ale po chwili przybiegła do mnie i ładnie dała się zapiąc, gdy szliśmy, była bardzo często szczęśliwa, merdała ogonkiem, oglądała się za mna czy na pewno za nią idę, bo ona chodzi na luźnej smyczy z czego bardzo sie cieszę, bo przez to spacer z nią nie jest męczący. Ona nadaję sie i do ludzi starszych i do młodych. Może leżeć na kanapie, spacerować a nawet biegać. Uwielbai też sie bawić, na wybiegu wariowała, skakała po mnie i po innych wolontariuszy, zupełnie inna pies.... może mi ją podmienili :D

Potem ćwiczyłyśmy agiliti :D Mały tunel - Okej, ale juz większy nie ma mowy, strasznie sie boi.
Huśtawka, nie jest źle, ładnie przechodzi, ale na samym końcu troszkę wcześniej zeskakuje.
Hula-hop - Nie kiedy przeskakuje, a nie kiedy nie :D Będziemy cwiczyć.
Skoczki też bardzo ładnie oraz slalom, skupią się na opiekunie ;)

Potem spacerek ze Śniechą, zabawy, bieganie w łące :) Coś co Klara bardzo lubi ;)
Póżniej ćwiczenia z komend, ładnie wykonuję komendę: "nos", ale "siad" jeszcze nie umiem jej nauczyć ;)

Na koniec poszłyśmy na chwilę na kanapę, kocyk i Klara wyłożyła się na nim :D Troszkę poleżała, lubi bardzo pieszcoty. Bardzo ja lubię, to cudna psinka i bardzo zasługuję na wspaniały dom - grzeczna, spokojna, nie ciagnie, nie gryzie, nie warczy, przyjaźnie nastawiona do wszystkich i wszystkiego. Klarcia zmykaj do domku ;)

Posted

Widziałam w schronisku jak Klara pięknie ćwiczy na agility Jest cudowna! :D A na wybiegu jaka szczęśliwa była w sobotę :D Widać jak się zmienia przy Magdzie Do domu Klarunia !!! ;)

Posted

aeriel napisał(a):
Obiecane przeróbki dla Klarci, mam nadzieję, że takie mogą być :)

Są śliczne :loveu: Bardzo dziękujemy razem z Klarcią, a w ferie zabiorę się za ogłoszenia dla niej ;)

Posted (edited)

Klara, jestem z Ciebie bardzo dumna!

Dzisiaj Klarcia przełamała swój następny lęk, tym razem do wychodzenia z boksu, otwieram go a ona wesoła, stoi przy wyjściu, daję się zapiąć i wyskakuje ;) :multi:

Ładnie wykonuje komendę: nos i skupia uwagę, a z siadem jeszcze sobie rady nie daję, ale będziemy ćwiczyć ;)

Niestety boi się grubego, męskiego głosu, kuli ogon i próbuję uciekać ;(

Poszłyśmy też na kanapę, rozłożyłam jej koc a ta na pół kanapy się rozłożyła ;D miejsca nie było... :D mały kanapowiec... a po chwili leżenia usnęła ;)

W następna sobotę ma Cię już nie być Klarcia, masz być w domu! :)

Edited by Malina98